• 1/4 sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+
 • 2/4 sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+
 • 3/4 sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+
 • 4/4 sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+
 • 1/4 sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+
 • 2/4 sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+
 • 3/4 sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+
 • 4/4 sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+

5.0
96 recenzija
Visoka zaštita od sunca za djecu
Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
Ublažava osjetljivu kožu

Pouzdan sprej za zaštitu od sunca za djecu s `Anti-Stain After Wash`* tehnologijom. Štiti i umiruje dječju osjetljivu kožu te smanjuje rizik od dugotrajnih oštećenja kože.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visok do vrlo visok faktor zaštite od  UVA/UVB i HEVIS svjetlosti, te podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

sun br.1 njega

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2016. - 2023. godine/tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.

 

      

 

 

Održivost i odgovornost

Bez mikroplastike (prema definiciji UNEP-a)

UV filter zaštite bez octocrylena

95% reciklirajuća boca (isključujući etiketu i zaštitnu foliju)

Saznajte više o programu 'Recikliram i dobivam'.

Više o njezi

Zaštita od sunca u spreju za djecu

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje kože.
Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ posebno je formuliran da umiruje osjetljivu kožu i štiti od opeklina i dugotrajnih oštećenja uzrokovanih suncem. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtreza visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutraliziranje slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Krema za sunčanje za djecu također sadrži gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože. Bez parfema, i ekstra otporan na vodu, formula također sadrži `Anti-Stain After Wash’* tehnologiju. 
Saznajte više o Eucerinovoj inovativnoj tehnologiji u članku Kako mogu zaštititi svoju odjeću od žutih mrlja koje ostavljaju proizvodi za zaštitu od sunca?

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ klinički je i dermatološki prikladan za osjetljivu dječju kožu uključujući kožu s atopičnim dermatitisom. Može se koristiti na djeci od 6 mjeseci starosti.

Ostale Eucerin preparate za njegu atopične kože potražite ovdje.

*Pomaže smanjiti intenzitet od mrlja nakon pranja koje se javljaju zbog primjene krema za sunčanje.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koje definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.


Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije pokazuju vrlo dobru podnošljivost na osjetljivoj koži djece uključujući kožu s atopičnim dermatitisom.

Svojstva

 • bez parfema
 • ekstra vodootporno

Kako koristiti

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

1. Odaberite pravi proizvod

Odaberite proizvod koji nudi pravu razinu zaštite od sunca za kožu vašeg djeteta. On bi trebao biti posebno formuliran za osjetljivu mladu kožu i prikladan za dob djeteta.

Saznajte više o važnosti zaštite osjetljive dječje kože od sunca i utjecaju sunca na osjetljivu i problematičnu kožu.

 
Više teksta

2. Koristite odgovarajuću količinu

Koristite odjeću gdje god je to moguće kako biste zaštitili mladu kožu od sunca. Za otkrivena područja kože, važno je koristiti dovoljnu količinu proizvoda. Za svako od označenih područja na donjem dijagramu preporučujemo da koristite broj potisaka prema dobi:
- 3-5 godina: oko 5 potisaka po površini
- 6-10 godina: Između 7 i 10 potisaka po površini
- Dob 10+ godina: Između 10 i 15 potpisaka po površini

Područja su:
- 1. lice i vrat
- 2 i 3. obje ruke
- 4. prsa
- 5. trbuh
- 6 i 7. natkoljenice (sprijeda i straga)
- 8 i 9. potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
- 10. ramena i gornji dio leđa
- 11. donji dio leđa

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Pobrinite se da sva izložena područja dobiju potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, stražnji dio ramena, ruke i noge i područja uz rub dječjih kupaćih kostima. 

Više teksta

Važne upute za uporabu

• Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
• Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
• Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
• Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
• Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
• Izbjegavajte kontakt s očima
• Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegnite  izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama  kako bi se spriječilo bojenje

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj proizvod ako…

Tražite vrlo visoku zaštitu od sunca za vaše dijete:

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ je posebno formuliran kako bi mladoj koži pružio umirujuću zaštitu koja mu je potrebna.

Vaše dijete ima atopičnu kožu i ima više od tri godine:

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ je klinički i dermatološki prikladan za kožu s atopičnim dermatitisom.

Potražite i ostale Eucerin preparate za njegu kože sklone atopičnom dermatitisu.

Tražite sprej za sunčanje koji je prikladan za djecu:

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ pogodan je za uporabu na djeci od tri godine starosti.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca koji štiti kožu vašeg djeteta od UVA i UVB zraka, kao i iz negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku UVA/UVB zaštitu i zaštitu od HEVIS svjetlosti. Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Isprobajte drugi proizvod ako…

Vaše dijete ima atopičnu kožu, ali preferirate nanijeti proizvod ručno, a ne koristiti sprej:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+.

Tražite zaštitu od sunca za djecu mlađu od tri godine:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+.

Tražite vrlo visoku zaštitu od sunca za vaše dijete i preferirate oblik losiona:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids losion SPF 50+ .

Tražite sprej za zaštitu od sunca za odrasle.

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Transparent sprej za zaštitu od sunca SPF 30 ili SPF 50 za normalnu kožu ili Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 30 ili SPF 50 za osjetljivu kožu.

Sastojci

FAQ (8)

 • Zašto djeca trebaju posebnu zaštitu od sunca?

  Dječja koža, kao i mnogi njihovi organi, još se razvijaju i zato su osjetljiviji na sunčevu svjetlost. Mlađa koža je tanja od kože odrasle osobe, a njezina barijerna funkcija i mehanizmi samozaštite (posebice sinteza melanina) nisu potpuno razvijeni. Omjer površine i količine  također je mnogo veći  u primjeni na dječjoj koži.

  Oštećenja kože uzrokovana suncem tijekom djetinjstva stavljaju dijete pod puno veći rizik od daljnjeg oštećenja kože kasnije u životu. Možete pročitati više o učincima sunca na dječju kožu.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.

  Pročitajte više o važnosti zaštiti kože lica i tijela od sunca.

 • Što je visokoenergetski vidljiva svjetlost i zašto moram od nje zaštiti svoju kožu?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). 

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože poput bora. Saznajte više o koži koja stari.

   

 • Je li Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ pogodan za malu djecu?

  Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ pogodan je za korištenje na djeci od 6 mjeseci starosti. Ako tražite zaštitu od sunca za mlađu djecu, isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids losion za zaštitu dječje kože SPF 50 ili Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral losion SPF 30, koji su prikladni za bebe i djecu od tri mjeseca.

 • Koja je razlika između Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ i Eucerin Sensitive Protect Kids losiona SPF 50+?

  Razlika je u teksturi i primjeni proizvoda i dobi za koje su prikladni, a ne razini zaštite od sunca koju oni nude.

  Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ je iznimno lagana, neprozirna tekućina koja dolazi u pumpici za raspršivanje za jednostavnu primjenu. Pogodan je za osjetljivu kožu, uključujući kožu s atopičnim dermatitisom, a može se koristiti i kod djece starije od tri godine. Ostale Eucerin preparate za njegu atopične kože potražite ovdje.

  Eucerin Sensitive Protect Kids losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ pogodan je za uporabu na bebama i djeci od tri mjeseca. To je nemasni losion koji se nanosi rukom na kožu vašeg djeteta.

  Oba proizvoda ne sadrže parfem.

  Saznajte više o utjecaju sunca na osjetljivu i problematičnu kožu.

 • Što je Anti-Stain After Wash tehnologija - zaštita protiv mrlja nakon pranja i kako djeluje*?

  Anti-Stain After Wash - zaštita protiv mrlja nakon pranja * pomaže smanjiti intenzitet mrlja od sunca nakon pranja.

  UV filtri uzrokuju žute mrlje koje se javljaju na odjeći, posebice pamučnoj, nakon korištenja proizvoda za zaštitu od sunca. Postupak pranja može učiniti ove mrlje još jačima umjesto da ih ukloni: ioni željeza i bakra vodi, u kombinaciji s vrlo vrućom vodom i sredstvima za izbjeljivanje, zapravo mogu vezati i pojačati mrlje.

  Eucerinova tehnologija „Anti-Stain After Wash“ djeluje na dva načina. sadrži tvar koja sprečava ponovno taloženje na tkaninu (sprečava vezanje filtera na tkaninu) i sredstvo za kompleksiranje (koje se veže s ionima u vodi tako da su manje sposobni intenzivirati mrlje tijekom postupka pranja). Pomaže smanjiti intenzitet mrlja od sunca nakon pranja.

  Saznajte više u članku Kako mogu zaštititi svoju odjeću od žutih mrlja koje ostavljaju proizvodi za zaštitu od sunca?

 • Koja je razlika između „vodootporne“ i „estra vodootporne“ zaštite od sunca?

  Uvjete je definiralo udruženje Cosmetics Europe te naši  proizvodi slijede njihove smjernice. Da bi se definirao kao vodootporan, proizvod treba zadržati polovicu SPF-a nakon kupanja 2 x 20 minuta u vodi. Kako bi se kvalificirao kao ekstra otporan na vodu, proizvod mora zadržati polovicu svog SPF nakon kupanja 4 x 20 minuta u vodi.

 • Kako mogu znati koji SPF koristiti za svoje dijete?

  Koža vašeg djeteta će imati koristi od visokog ili vrlo visokog faktora zaštite od sunca koji je posebno oblikovan za njihovu osjetljivu mladu kožu. Kreme za sunčanje  dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je faktor zaštite veći, koža je više zaštićena i preporučujemo da uvijek nanosite zaštitu od sunca s visokim ili vrlo visokim faktorom na mladu i osjetljivu kožu.

  Preporučljivo je držati djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti, osobito tijekom vrhunaca intenziteta i koristiti zaštitnu odjeću. Nanesite zaštitu od sunca temeljito na bilo koji dio tijela koji je izložen i nanosite ju u dostatnoj mjeri svaka dva sata. I zapamtite da se oštećenja kože mogu pojaviti čak i prije nego što je opeklina vidljiva.

5.0
96 Recenzije*
95
0
0
0
1
 • Sanjica Sakić 11.8.2023.
  Eucerin
  Koristim ga jer mi je koža osjetljiva i od ostalih proizvoda za sunčanje dobijem osip.Lako se razmazuje i upija,ne ostavlja masne mrlje a koristim ga i zbog SPF 50 +. Ovo ulje je san snova
 • Eva Topalov 29.7.2022.
  Moje ulje
  Mama daj mi ono moje ulje za sunčanje bez kojeg nesmijem van 😊moja srećica samo njega koristi jer ima najbolju zaštitu za sve tipove kože i mi ga obožavamo
 • Ivana Brajković 27.7.2022.
  Mama to je to!
  Kao mama petero djece preporucam ga svim mama ❤️ Ako iti malo dvojite sto uzeti za vase dijete ne morate se vise mislit s njim necete pogrijesiti 🤗 Lagan za upotrebu i za razmazati špricni par puta razmazi i budi mirna i sretna mama ❤️
 • Učitaj više

Potpuna rutina njege

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.