61 min čitanja
Prikaži više

ZAŠTITA VAŠIH PODATAKA NAM JE VAŽNA!

Za Eucerin nije važna samo njega i zaštita Vaše kože. Također pridajemo veliku važnost zaštiti Vaših osobnih podataka. Zato poštujemo Vašu privatnost i želimo da nam možete vjerovati kada je u pitanju zaštita podataka, kao i kada je u pitanju njega kože. Uvijek Vas transparentno obavještavamo o tome za što su nam potrebni Vaši podaci te ako i koliko dugo ih pohranjujemo. Ukoliko ne želite da više koristimo vaše podatke, molimo da nam to službenim putem date do znanja, primjerice, putem elektronske pošte.

 

1. Opće informacije

Svrha ovih Pravila privatnosti je pružiti vam informacije o postupku obrade osobnih podataka pri upotrebi naših internetskih stranica i vezanih usluga. Ova Pravila o privatnosti odnose na sve web stranice ili usluge koje se odnose na ovo pravilo o privatnosti.

1.1. Obrada osobnih podataka

Osobni podaci (skraćeno podaci) u smislu čl. 4. Opće uredbe o zaštiti podataka (OUZP) su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, primjerice ime, adresa, adresa e-pošte itd. 

1.2. Kontrolor

Za obradu osobnih podataka u smislu čl. 4. st. 7. OUZP-a odgovorno je društvo: Beiersdorf d.o.o., Radnička cesta 37 A, 10000 Zagreb, e-mail: bdfcroatia@beiersdorf.com, broj telefona: +385 (0)1 600 1000.

Aktivnosti obrade podataka mogu biti pod odgovornošću drugih voditelja obrade. Kada je to slučaj, to je navedeno u odgovarajućem opisu tih aktivnosti u nastavku. 

 

1.3. Prava ispitanika

Kao ispitanik koji je predmet aktivnosti obrade podataka, imate sljedeća prava u vezi svojih osobnih podataka u skladu sa zakonskim odredbama.

 • Pravo na pristup;
 • Pravo na ispravak i brisanje;
 • Pravo na ograničenje obrade;
 • Pravo na prenosivost podataka;
 • Pravo na prigovor.

Nadalje, imate pravo na pritužbu nadležnom nadzornom tijelu u vezi obrade vaših osobnih podataka.

Kada radimo na gore navedenom pravu, možemo vas tražiti dokaz o vašem identitetu. Za više informacija o obradi vaših podataka pogledajte 3.1

1.4. Primatelji (opće informacije)

Osim primatelja koji su navedeni u svakom od odjeljaka u nastavku, prikupljene podatke prenosimo relevantnim internim odjelima radi obrade i ostalim povezanim društvima unutar grupacije Beiersdorf ili vanjskim pružateljima usluga, ugovornim izvršiteljima obrade u skladu s potrebnim svrhama. Podatke prosljeđujemo i sljedećim primateljima:

 • pružatelji usluga platforme/hostinga imat će pristup osobnim podacima iz trećih zemalja (zemalja izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2

   

  .
 • pružatelji analitičkih usluga imat će pristup osobnim podacima iz trećih zemalja (zemalja izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2

   

 • pružatelji usluga informatičke podrške imat će pristup osobnim podacima iz trećih zemalja (zemalja izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2

   

 • nadležna tijela: u slučaju pravne obveze, zadržavamo pravo na otkrivanje informacija o vama ako ste ih dužni podnijeti nadležnim tijelima ili tijelima za provedbu zakona u skladu s: čl. 6. st. 1. točkom c) OUZP-a (pravna obveza).

Dodatne informacije možete pronaći u dijelu o primateljima u svakom odjeljku.

2. Prikupljanje i obrada osobnih podataka pri posjeti naših internetskih stranica

Prilikom posjete i korištenja naše web stranice već prikupljamo osobne podatke. U ovom odjeljku možete pronaći više informacija o specifičnim procesima i alatima web stranice, posebno od vanjskih partnera. Dodatne informacije o procesima koji se također mogu pojaviti u izvanmrežnom kontekstu mogu se pronaći u odjeljku 3.0.

2.1. Hosting

Kada posjećujete i upotrebljavate našu internetsku stranicu isključivo u informativne svrhe, tj. ako se ne registrirate niti pružite podatke na neki drugi način, prikupljamo samo osobne podatke koje vaš preglednik prenosi na naš poslužitelj, što je tehnički neophodno kako bismo vam mogli prikazati našu internetsku stranicu i jamčiti stabilnost i sigurnost.

Korišteni kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku 2.4

Primatelji:

 • Pružatelji platformi/hostinga imat će pristup osobnim podacima iz treće zemlje (zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao odgovarajuća zaštita standardne ugovorne klauzule prema članku 46. OUZP-a. Za treće zemlje/tvrtke koje su obuhvaćene pod odluku o primjerenosti, odluka o primjerenosti također se primjenjuje. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2
 • Pružatelj usluga IT podrške imat će pristup osobnim podacima iz treće zemlje (zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao odgovarajuća zaštita standardne ugovorne klauzule prema članku 46. OUZP-a. Za treće zemlje/tvrtke koje su obuhvaćene pod odluku o primjerenosti, odluka o primjerenosti također se primjenjuje. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2
Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje:

Datoteke zapisnika brišu se nakon 7 dana.

Pravna osnova:

Čl. 6. (1) f) OUZP (privola)

2.2. Funkcionalnosti prijave

Ova web stranica može pružati različite funkcije prijave kao što je opisano u nastavku.

2.2.1. Centralizirani profil za prijavu

Svrha/Informacije:
Ova web stranica vam može pružiti centralizirani profil za prijavu, ako je ova značajka aktivirana na ovoj web stranici i uključuje zaseban pristanak tijekom procesa registracije: Prilikom registracije, Beiersdorf AG vam daje mogućnost da kreirate račun sa lozinkom (profil za prijavu) . Ovaj profil za prijavu bit će kreiran unutar baze podataka centraliziranog profila za prijavu na brand i potvrdit će da ste valjani vlasnik računa i/ili adrese e-pošte. Ova baza podataka za prijavu općenito je povezana samo s uslugom na koju se prijavljujete i obrađuje samo dio provjere vašeg profila za prijavu. Profil za prijavu bit će stoga proslijeđen dotičnoj lokalnoj tvrtki Beiersdorf za koju tražite uslugu.
Ako zahtijevate dodatne usluge tvrtke Beiersdorf (npr. registracija profila za prijavu za stranicu druge zemlje), vaš profil za prijavu, uključujući lozinku može se po želji ponovno koristiti za vašu traženu uslugu.

Korišteni kolačići: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići pod 2.4

Kontrolor:

Odgovoran za centralizirani profil je Beiersdorf AG, Beiersdorfstr. 1-9, 22529 Hamburg, Njemačka.

Podaci za kontakt službenika za zaštitu podataka: Dataprotection[at]Beiersdorf.com ili pod poštanskom adresom voditelja obrade za pozornost pod naznakom „Službenik za zaštitu podataka“.

Platforma/davatelj hostinga. Mogući su transferi u treće zemlje. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.

Za treće zemlje/tvrtke koje su obuhvaćene pod odlukom o primjerenosti, odluka o primjerenosti također se primjenjuje. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4.  

Brisanje/prigovor:

Vaš profil za prijavu bit će automatski obrisan čim izbrišete svoj račun lokalnog brenda na registriranoj web stranici, osim ako je to u suprotnosti sa zakonskim obvezama pohrane ili zastarama. U slučajevima kada ste registrirani s ovim profilom za prijavu na više od jednog računa lokalnog brenda, vaš profil za prijavu bit će izbrisan kada se izbrišu vaši lokalni računi marke. Automatsko brisanje računa lokalne robne marke općenito se događa nakon 24 mjeseca neaktivnosti.

U slučaju da ste samo kreirali ovaj profil za prijavu bez registracije na račun lokalnog brenda, ovaj će se profil za prijavu automatski izbrisati unutar jednog dana.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a GDPR (pristanak; profil centralizirane prijave) 

2.2.2. Prijava putem društvenih mreža

Svrha/Informacije:
Registrirati i prijaviti se na svoj račun, možete i autentifikacijom nekog od svojih postojećih profila na jednoj od navedenih društvenih mreža: Facebook, X, Apple ili Google.

U tu ćete svrhu na stranici za registraciju ili stranici za prijavu pronaći odgovarajuće simbole društvenih mreža koje podržava naša internetska stranica. Prije uspostavljanja veze s društvenim mrežama morate se izričito složiti s dolje opisanim postupkom i prijenosom podataka:

Klikom na odgovarajući simbol otvara se novi skočni prozor putem kojeg se sa svojim podacima prijavljujete na društvenu mrežu. 

Nakon uspješne prijave, dobit ćete obavijest o tome koji će podaci biti proslijeđeni na provjeru autentičnosti u sklopu postupka registracije ili prijave. Ako ste pristali na ovaj prijenos podataka, polja koja zahtijevamo za registraciju bit će ispunjena prenesenim podacima. Podaci koji su nam potrebni za registraciju ili prijavu su vaša adresa e-pošte. Tek nakon Vašeg izričitog pristanka na korištenje prenesenih i traženih podataka, Vaše ćemo podatke pohraniti i koristiti u svrhe navedene u Politici privatnosti. Osim postupka provjere autentičnosti, ne postoji nikakva druga poveznica između vašeg računa kreiranog na ovoj internetskoj stranici i vašeg računa na određenoj društvenoj mreži. 

Kako bi se izvršio postupak provjere autentičnosti za registraciju i prijavu, vaša IP adresa se prenosi odgovarajućem pružatelju društvenih mreža. Nemamo utjecaja na svrhu i opseg prikupljanja podataka te na daljnju obradu podataka od strane odgovarajućih pružatelja društvenih mreža.

Kontrolor:

U slučaju da je ova značajka dostupna unutar funkcionalnosti centraliziranog profila za prijavu: Odgovornost za ovu značajku prijave putem društvene mreže je Beiersdorf AG, Beiersdorfstr. 1-9, 20259  Hamburg, Njemačka.

Kontakt podaci službenika za zaštitu podataka: Dataprotection[at]Beiersdorf.com ili pod poštanskom adresom voditelja obrade za pozornost "službenika za zaštitu podataka". Za sve ostale slučajeve kontrolor je naveden u odjeljku 1.2

Primatelji/izvori:
Glavni pružatelji usluga:

 • Meta Platforms Ireland Limited, Hannover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Irska
 • X, Corp…, 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD
 • Apple Inc., Infinite Loop, Cupertino, CA 95014, SAD
 • Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska.

Mogući su transferi u treće zemlje. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.
Za treće zemlje/tvrtke koje su obuhvaćene odlukom o primjerenosti, odluka o primjerenosti također se primjenjuje. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Daljnje primatelje možete pronaći u odjeljku 1.4

Brisanje:
Za brisanje su odgovorni glavni pružatelji usluga.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)

 

2.3. Ocjene i recenzije

Svrha/Informacije:

Korisnici web stranice imaju mogućnost poslati ocjene i recenzije o proizvodima i procesima na internetskoj stranici prema uvjetima korištenja. Stoga ćemo prikupiti podatke koje ste nam dostavili prilikom slanja sadržaja ocjenom i pregledom.

U slučaju da ova web stranica zahtijeva poseban pristanak za osjetljive podatke, također ćemo obraditi osjetljive podatke (npr. putem slika ili opisa sadržaja) o vašem zdravlju ili podatke koji otkrivaju rasno ili etničko podrijetlo, posebno u recenzijama za proizvode prikladne za kožne probleme.

Naša je legitimna želja da korisnici slobodno daju svoje mišljenje o proizvodima te da se te recenzije mogu pojaviti na web stranici trećih strana na koristeći pseudonim.

Podatke koje nam dostavite koristimo za objavljivanje i održavanje vaše recenzije i ocjene na našoj web stranici u skladu s našim uvjetima korištenja. 

Vaša ocjena će se objaviti uz vaše korisničko ime. Ocjene mogu biti pregledane prije objave, kako bi se osiguralo da ispunjavaju naše uvjete korištenja. Zadržavamo pravo brisati komentare ako treće strane imaju prigovor o nezakonitosti tih komentara.

Također koristimo vaše podatke u našem legitimnom interesu kako bismo osigurali da se vaš pregled ne temelji na prijevarnom ponašanju, automatskim programima ili botovima. Stoga je moguće da ćete primiti e-poruku za provjeru valjanosti svoje adrese e-pošte.

Mogli biste primati e-poruke vezane uz vašu recenziju (npr. potvrda odobrenja/odbijanja recenzije, komentar na vašu recenziju). U svakom trenutku imate mogućnost odjaviti se putem poveznice unutar tih e-poruka.

Kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići pod 2.4

Primatelji:

 • Platforma/hosting provider
 • Pružatelj potrošačkih usluga
 • Pružatelj usluga za sprječavanje prijevara (za objavu na web stranici treće strane)
 • Web stranice trećih strana

Mogući su transferi u treće zemlje. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZPA-a. Za treće zemlje/tvrtke koje su obuhvaćene pod odlukom o primjerenosti, odluka o primjerenosti također se primjenjuje. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Daljnje primatelje možete pronaći u odjeljku 1.4

Brisanje/Prigovor:

Osobni podaci korisnika bit će izbrisani ili anonimizirani nakon nakon odgovarajućeg zahtjeva za brisanjem. Objavljene recenzije obično će ostati vidljive pod objavljenim nadimkom/pseudonimom osim ako zasebno zatražite brisanje.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a u vezi s čl. 9. stavak 2. OUZP-a (pristanak)

Čl. 6 (1) f) OUZP-a (legitimni interes)

 

2.4. Kolačići

Prilikom posjete, ova web stranica koristi kolačiće ili druge tehnologije/alate kao što su pikseli, lokalna pohrana, oznake, ID-ovi ili vanjske usluge (u daljnjem tekstu „Kolačići/alati”). 

Kolačići su male tekstualne datoteke koje vaš preglednik pohranjuje na vašem uređaju kako bi se sačuvali određeni podaci – informacije ili slikovni podaci, poput piksela. Sljedeći put kada posjetite našu internet stranicu na istom uređaju, informacije spremljene u kolačićima kasnije će se prenijeti ili na našu internet stranicu ("Kolačići prve strane") ili na drugu internet stranicu kojoj kolačić pripada ("Kolačići treće strane").

Kroz spremljene i vraćene podatke, odgovarajuća internet stranica prepoznaje da ste joj već pristupili i posjetili je putem preglednika kojeg upotrebljavate na tom uređaju. Mi koristimo ove informacije kako bismo mogli dizajnirati i prikazati internet stranicu na optimalan način u skladu s Vašim željama. U tom smislu samo je kolačić prepoznat na Vašem uređaju. Osim toga, Vaši će osobni podaci biti spremljeni samo uz Vašu izričitu suglasnost ili u slučaju da je neophodno da koristite uslugu koja Vam je ponuđena i kojoj ste pristupili.

Ova internet stranica koristi sljedeće vrste kolačića, čiji su opseg i funkcionalnost objašnjeni u nastavku:

 • Tip A: Tehničko mjerenje/mjerenje publike – kako bi se osiguralo da se tražena usluga može pružiti, uključujući osnovnu analizu. (Nije potreban pristanak prema Direktivi o privatnosti e-pošte 2002/58 EC).
 • Tip B: Funkcionalnost i izvedba – Dodatni alati za mjerenje performansi/privlačnosti naše web stranice i za pružanje daljnjih dodatnih (personaliziranih) funkcionalnosti.
 • Tip C: Marketing – Alati na više web stranica za marketinško profiliranje na temelju ponašanja korisnika.

Više informacija o tome možete pronaći u opisu alata implementiranih na našim web stranicama u ovoj politici privatnosti. U slučaju da ova web stranica koristi platformu za upravljanje pristankom, tamo možete pronaći dodatne informacije. Imajte na umu da alati navedeni u sljedećem pododjeljku možda neće biti stalno u upotrebi. 

 

2.4.1 Consentmanager CMP – središnja platforma za upravljanje kolačićima

Svrha/informacije:
Ovo web-mjesto upotrebljava alat za upravljanje privolama „consentmanager” (www.consentmanager.net) koji služi za dobivanje privole za obradu podataka i upotrebu kolačića ili sličnih funkcija. Uz pomoć alata „consentmanager” imate mogućnost dati privolu za određene funkcije našeg web-mjesta, npr. u svrhu integracije vanjskih elemenata, integracije strujanja sadržaja, statističke analize, mjerenja i prilagođenog oglašavanja. Uz pomoć alata „consentmanager” možete dati ili uskratiti privolu za sve ili pojedinačne svrhe ili funkcije. Odabrane postavke kasnije možete promijeniti. Upotrebom alata „consentmanager” obrađuju se osobni podaci i informacije s korištenih krajnjih uređaja, poput IP adrese.

Obradom podataka „consentmanager” nam pomaže da ispunimo svoje pravne obveze (npr. obvezu pružanja dokaza). Naši interesi za obradu leže u pohrani korisničkih postavki i preferencija u pogledu upotrebe kolačića i drugih funkcija. „Consentmanager” pohranjuje vaše podatke sve dok su vaše korisničke postavke aktivne. 

Davanje vaših osobnih podataka potrebno je za izvršenje ugovora ili situacije slične ugovoru. Niste dužni dati svoje osobne podatke. Ukoliko Vaši osobni podaci nisu dostavljeni, ne možete koristiti opisanu uslugu.

Korišteni kolačići: Tip A. Dodatne informacije potražite u Kolačići pod 2.4

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga je Consentmanager AB, Håltegelvägen 1b, 72348 Västerås Švedska.

Daljnje primatelje možete pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje: 
Podaci će se izbrisati nakon 13 mjeseci. Odabir koji ste napravili (pristanak/postavka) pohranit će se godinu dana i moći ćete ga vidjeti unutar postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice. Uvijek možete izbrisati svoj izbor brisanjem kolačića u svom pregledniku.

Pravna osnova:
Čl. 6. st. 1. točka b) OUZP-a (situacija slična ugovoru)
Čl. 6. st. 1. točka c) OUZP-a (kada je obrada nužna za usklađenost sa zakonskom obvezom). 

2.4.2. Beiersdorf Simplicity

Svrha/ Informacija:

Ova web stranica koristi vlastiti hosting alat za analizu i redovito poboljšavanje korištenja naše web stranice. Pomaže nam u brizi o pravilnom funkcioniranju web stranice, posebice provjerom njezine funkcionalnosti (npr. otkrivanjem problema s navigacijom ili osiguravanjem dovoljnog kapaciteta poslužitelja). Dobiveni statistički podaci također nam omogućuju da poboljšamo našu web stranicu i povećamo Vaš interes za našom stranicom. Vaša IP adresa automatski će biti anonimizirana.

Kolačići: Tip A. Dodatne informacije potražite u odjeljku Kolačići pod 2.4

Primatelji:

Pružatelji usluga platforme/hostinga

Moguć je prijenos podataka u treće zemlje. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a. Odluka o primjerenosti također se odnosi na treće zemlje/društva za koje je donesena odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava) možete nas kontaktirati kako je navedeno u odjeljku 1.2

Ostale primatelje možete pronaći u odjeljku 1.4

Brisanje/prigovor:
Prikupljeni osobni podaci bit će izbrisani nakon jednog dana. Vaša IP adresa će odmah biti anonimizirana. Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Pravna osnova:
Članak 6. (f) OUZP-a (legitimni interes za osiguranje rada web stranice i statističke upotrebe).

2.4.3. Google Analytics

Svrha/Informacije:

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize tvrtke Google Ireland Ltd. ("Google"). Mi smo izmijenili konfiguraciju Google Analyticsa tako da služi samo za mjerenje, osim ako nije ishođena zasebna privola za daljnje značajke oglašavanja.

Google Analytics koristi poseban oblik kolačića koji se pohranjuje na vašem računalu i omogućuje analizu vašeg korištenja naše web stranice. Kolačići koje je Google Analytics postavio za mjerenje su kolačići prve strane, što znači da se značajke kolačića razlikuju za svakog korisnika (tj. ne postoji niti jedan ID kolačića Google Analyticsa koji se koristi na svim web lokacijama koje koriste Google Analytics).

Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju ove web stranice obično se prenose na Google poslužitelj u SAD-u i pohranjuju se tamo.

Google Analytics koristi se samo s anonimiziranom IP adresom. Prema zadanim postavkama, IP adrese je anonimizirao Google te smo to, dodatno, učinili i mi.

Google koristi ove informacije u naše ime kako bi analizirao vaše korištenje ove web stranice s ciljem pripreme izvješća o aktivnostima na web stranici i kako bi pružio dodatne usluge povezane s upotrebom web stranice i interneta. 

Google Analytics koristimo za analizu i redovito poboljšavanje korištenja naše web stranice. Dobivenu statistiku možemo iskoristiti kako bismo poboljšali našu ponudu i učinili je zanimljivijom za vas kao korisnika. Osim toga, dobivamo informacije o funkcionalnosti naše stranice (na primjer za otkrivanje problema s navigacijom).

U konfiguraciji Google Analyticsa osigurali smo da Google primi te podatke kao procesor i nije im dopušteno koristiti te podatke u vlastite svrhe. Konfiguracija značajki oglašavanja usluge Google Analytics nije ovisna od ove i opisana je u odgovarajućem odjeljku u nastavku, pod uvjetom da se koristi i na ovoj internetskoj stranici.

Kolačići/alati: Tip B. Za daljnje informacije pogledajte odjeljak pod 2.4

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd., Irska.

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a. 

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4 

Brisanje/prigovor:
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 12 mjeseci (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto)

Maksimalno razdoblje pohrane podataka: do 26 mjeseci.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)

2.4.4. A/B Testiranje

Svrha/Informacije:
Ova web stranica provodi i analizu ponašanja korisnika putem tzv. A/B testiranja. Sadržaj na našim web stranicama može vam se prikazivati drugačije, ovisno o vašem profilu. To nam omogućuje da analiziramo i redovito unaprjeđujemo svoje usluge i činimo ih zanimljivijima za vas kao korisnika. Za te analize, na vašem se računalu pohranjuju kolačići. 

Ovako prikupljeni podaci pohranjuju se isključivo na poslužitelju u EU. Možete spriječiti pohranjivanje kolačića pravilnim podešavanjem softvera preglednika.

Prije provođenja analiza IP adrese se dodatno obrađuju u skraćenom obliku, kako bi se isključio izravan osobni kontakt. IP adresa koju prenosi vaš preglednik ne spaja se s drugim podacima koje prikupljamo. 

Kolačići/alati: Tip B. Više informacija pronađite u odjeljku 2.4 Kolačići/alati .

Primatelji:
Podaci su dostupni našim pružateljima analitičkih usluga sa sjedištem u EU.

Brisanje/prigovor:
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 2 godine (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto).

Maksimalno razdoblje pohrane podataka: do 25 mjeseci.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)


2.4.5. Google Ads (prethodno Google Adwords)

Svrha/informacije
Google Ads konverzije
Koristimo Google Ads usluge kako bismo privukli pozornost na naše atraktivne ponude uz pomoć materijala za oglašavanje (tzv. Google Ads) na vanjskim internet stranicama. U odnosu na podatke reklamnih kampanja, možemo odrediti koliko su uspješne pojedine mjere oglašavanja. Htjeli bismo Vam prikazivati oglase koji su Vam zanimljivi kako bismo našu internet stranicu učinili atraktivnijom te kako bi se postigao vjerodostojan izračun troškova oglašavanja. 

Google dostavlja reklamne materijale putem takozvanih "pružatelja oglasa". U tu svrhu upotrebljavamo kolačiće poslužitelja oglasa, pomoću kojih se mogu mjeriti određeni parametri za mjerenje uspjeha, kao što je umetanje oglasa ili broj klikova korisnika. Ako pristupite našoj internet stranici putem Google oglasa, Google Ads pohranjuje kolačić na Vaš uređaj. Za ovaj kolačić, jedinstvena identifikacijska oznaka kolačića, broj pojavljivanja oglasa po položaju (učestalost), broj dojmova po postavljanju oglasa (učestalost), posljednji dojam (bitan za pretvorbu nakon pregleda) te informacije o isključivanju (oznaka da korisnik više ne želi biti kontaktiran) obično se pohranjuju kao analitičke vrijednosti.

Ovi kolačići omogućuju Googleu da prepozna vaš Internet preglednik. Ako korisnik posjeti određene stranice mjesta Ads korisničke stranice, a kolačić pohranjen na njegovom uređaju nije istekao, Google i korisnik mogu prepoznati da je korisnik kliknuo oglas i preusmjeriti ga na ovu stranicu. Svakom Ads korisniku dodjeljuje se drugi kolačić. Kolačićima se stoga ne može ući u trag putem web stranica korisnika Adsa. Ne prikupljamo i ne obrađujemo bilo kakve osobne podatke u gore navedenim mjerama oglašavanja. Od Googlea primamo samo statističke procjene. Na temelju tih procjena možemo prepoznati koja je od mjera oglašavanja posebno učinkovita. Ne primamo nikakve daljnje podatke od upotrebe reklamnog materijala; ne možemo identificirati korisnike na temelju tih podataka.

Zbog upotrebe marketinških alata, preglednik automatski pokreće izravnu vezu s Google poslužiteljem. Nemamo utjecaja na opseg i daljnju upotrebu podataka koje Google prikuplja upotrebom ovog alata te Vas obavještavamo prema našim saznanjima: Integracijom Ads pretvorbe, Google prima podatke da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrirani za Googleovu uslugu, Google može povezati Vašu posjetu s Vašim računom. Čak i ako niste registrirani na Googleu ili se niste prijavili, moguće je da poslužitelji mogu dobiti i pohraniti Vašu IP adresu.

Google Ads Remarketing
 
Uz Google Ads uslugu koristimo funkciju remarketinga. Funkcija omogućuje korisnicima naše web stranice prezentaciju oglašavanja na temelju njihovih interesa na drugim web stranicama unutar Googleove oglašivačke mreže (putem Google pretraživanja ili YouTubea, tzv. "Google ads" ili na drugim web stranicama). U tu svrhu analizira se interakcija korisnika na našoj web stranici, npr. što u korisniku budi zainteresiranost, kako bi se korisnicima moglo prikazati ciljano oglašavanje čak i nakon posjete našoj web stranici na drugim stranicama. Da bi to bilo moguće, Google u pretraživaču pohranjuje kolačiće korisnika koji posjete određene Googleove usluge ili web stranice unutar Google Display mreže. Taj broj, poznatiji kao "kolačić", koristi se za bilježenje posjeta korisnika. Broj se koristi za jedinstveno prepoznavanje web preglednika na određenom uređaju. 

Upotrijebljeni kolačići: Tip C. Za daljnje informacije pogledajte odjeljak 2.4

Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Irska. Irska.

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a. Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4 

Brisanje/prigovor
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 180 dana (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto).

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)

 

2.4.6. Google Analytics značajke oglašavanja

Ova internet stranica osim standardnih funkcija upotrebljava i proširene funkcije usluge Google Analytics (značajke oglašavanja usluge Google Analytics). Značajke oglašavanja usluge Google Analytics primijenjene na internet stranici uključuju:

 • Izvješćivanje o pojavljivanjima na Google Prikazivačkoj mreži
 • Google Analytics demografija i izvješća o interesima
 • Publika za remarketing na temelju specifičnog ponašanja, demografskih podataka i podataka o interesima, dijeljenje tih popisa s Google Adsom
 • Integrirane usluge koje zahtijevaju da Google Analytics prikuplja podatke u svrhe oglašavanja, uključujući prikupljanje podataka putem oglašivačkih kolačića i identifikatora
 • Google signale kako bismo dobili više uvida o vama kada ste prijavljeni na svoj Google račun u pregledniku kojim pristupate ovoj web stranici. Ova je značajka aktivna samo ako ste u Google postavkama dodatno pristali na dijeljenje podataka/personalizaciju oglasa.

Iz tog razloga zajedno upotrebljavamo kolačiće prve strane (npr. kolačiće Google Analyticsa) te Googleove kolačiće i identifikatore za oglašavanje kako bismo optimizirali našu internet stranicu. 

Upotrijebljeni kolačići: Tip C. Za daljnje informacije pogledajte odjeljak pod 2.4

Informacije o Google Consent Modeu:
Dodatno, ova web stranica koristi Google Consent Mode. Consent Mode šalje statističke podatke putem pingova bez kolačića o tome je li korisnik kliknuo na oglas ili poveznicu i sletio na našu web stranicu (konverzija). Statistički podaci zatim se koriste uz matematičko modeliranje radi poboljšanja internog izvještavanja. Ping po defaultu sadrži tehničke informacije poput IP adrese, vrste platforme ili razlučivosti zaslona. Budući da ovi podaci ili njihova kombinacija teoretski mogu biti smatrani osobnim podacima od strane Google Ireland Ltd, dodatne mjere su implementirane kako bi se osiguralo da ping podaci nisu osobni podaci: Određene informacije pinga postavljene su na zadane vrijednosti od strane našeg poslužitelja prije slanja Google analitici.

Primatelji/Izvor:
Glavni pružatelj usluga i izvor: Google Ireland Ltd.,
Transferi u treće zemlje su mogući. 

Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a. Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 12 mjeseci (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto).

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)

 

2.4.7. Google Campaign Manager

Svrha/Informacije:

Ova web stranica također koristi Googleov online marketinški alat Campaign Manager. Campaign Manager koristi kolačiće za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnike, poboljšanje izvješća o izvedbi kampanje ili za sprječavanje višekratnog ponavljanja istih oglasa. Google koristi ID kolačića kako bi pratio koji se oglasi prikazuju u kojem pregledniku i spriječio njihovo višestruko prikazivanje. Osim toga, Campaign Manager može koristiti ID-ove kolačića za prikupljanje tzv. konverzija povezanih sa zahtjevima za oglase. To je slučaj, na primjer, kada korisnik vidi oglas Campaign Managera, a kasnije posjeti web stranicu oglašivača s istim preglednikom i tamo nešto kupi.

Vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s Google poslužiteljem nakon što posjetite našu web stranicu. Nemamo utjecaja na opseg i daljnju upotrebu podataka koje je Google prikupio upotrebom ovog alata te vas stoga obavještavamo u skladu s onime što znamo: Integracijom usluge Campaign Managera, Google prima informacije da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrirani na Google usluzi, Google može povezati vaš posjet s vašim računom. Čak i ako niste registrirani na Googleu ili se niste prijavili, moguće je da davatelji mogu dobiti i pohraniti vašu IP adresu.

Uz to, kolačići Campaign Managera (npr. pod nazivom DoubleClick ili Floodlight) omogućuju nam da shvatimo izvršavate li određene radnje na našim web stranicama nakon gledanja jednog od naših prikaznih/video oglasa na Googleu ili drugim platformama putem Campaign Managera ili klikom kroz jedan (praćenje konverzija). Campaign Manager koristi ovaj kolačić za razumijevanje sadržaja s kojim ste bili u interakciji na našim web stranicama kako bi vam kasnije mogli poslati ciljano oglašavanje.

Kolačići: Tip C. Za daljnje informacije pogledajte odjeljak pod 2.4

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Irska.

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a. 

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2.

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4 

Brisanje/prigovor
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 180 dana nakon zadnje interakcije (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto)

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)

 

2.4.8. Adform

Ova web stranica koristi mrežni marketinški alat Adform tvrtke Adform A/S Danska. Adform koristi praćenje na našoj web stranici putem kolačića i sličnih tehnologija praćenja na temelju ID-ova (kratki kolačić). Kolačić Adform postavlja se na našu web stranicu čim date svoj pristanak. Adform kolačić također će biti postavljen ako pregledavate naše oglase postavljene na web stranicama trećih strana putem Adforma i ako ste pristali na kolačiće na toj web stranici.

Pravna osnova za postavljanje Adform kolačića je vaš pristanak. Osobni podaci prikupljaju se u analitičke svrhe te u svrhu optimizacije i personalizacije reklamnih kampanja za korisnike Adforma, uključujući i nas. Kolačić Adform prikuplja sljedeće podatke od nas ili našeg reklamnog materijala: ID kolačića, tip / ID uređaja, vrijeme klika na web stranicu ili oglasni medij, URL web stranice ili reklamnog medija, informacije koje automatski šalje vaš uređaj ( uključujući postavke jezika, IP adresu, demografske podatke) podatke o interesima, socio-demografske podatke povezane s kolačićem ili drugim ID-om.

Kolačić/Alati: Vrsta C. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/Alati”.

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Adform A/S, Danska.

Zajednička kontrola:

Mi i Adform smo zajednički kontrolori prikupljanja osobnih podataka i njihovog otkrivanja Adformu putem Adform kolačića i kao zajednički kontrolori.

Ugovor utvrđuje tko je odgovoran za poštivanje određenih dužnosti zaštite podataka i tko je odgovoran za daljnje radnje u vezi s vašim pravima na zaštitu podataka.

Adform je odgovoran za odgovore na vaše upite i za vaša prava na zaštitu podataka (npr. dužnost davanja informacija, vaše pravo na prigovor itd.).

Za ostvarivanje svojih prava možete kontaktirati Adform na sljedećoj poveznici. [https://site.adform.com/privacy-center/platform-privacy]. Također nas možete kontaktirati u vezi ovoga. Privolu za kolačiće možete povući u bilo kojem trenutku i bez navođenja razloga kontaktiranjem Adforma ili deaktiviranjem alata kako je navedeno u nastavku.

Kada Adform obrađuje podatke za vlastite potrebe, Adform je jedini voditelj obrade podataka i isključivo odgovoran za svoju optimizaciju reklamnih kampanja i ciljnih skupina. Adform će analizirati podatke prikupljene putem kolačića i ID-ova kako bi mogao isporučiti ciljane reklamne kupnje u ime Adformovih kupaca (uključujući nas), kao što je navedeno u Adformovim Pravilima o privatnosti. Za dodatne informacije o Adformovoj obradi, uključujući kada će Adform izbrisati vaše podatke, kliknite ovdje: https://site.adform.com/privacy-center/platform-privacy/product-and-services-privacy-policy.

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor

Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 180 dana nakon zadnje interakcije (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto)

Maksimalno razdoblje pohrane podataka: do 13 mjeseci.

Pravna osnova:

Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)

 

2.4.9. (Internet stranica) Facebook prilagođena publika/Konverzija (“Facebook Pixel”)

Svrha/Informacije:
Ova internetska stranica koristi takozvani "Facebook Pixel" i API za konverzije društvene mreže "Facebook" od Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska (Meta) u sljedeće svrhe:

 • Facebook (internetska stranica) Prilagođena publika
  Koristimo Facebook Pixel i konverzijski API u svrhu remarketinga kako bismo Vas opet mogli kontaktirati u roku od 180 dana. To nam omogućuje prikazivanje oglasa ("Facebook Ads") temeljenih na interesu korisnika internetske stranice kad posjete društvenu mrežu "Facebook" ili drugu internetsku stranicu koja također koristi ovaj alat. Na taj način prikazujemo oglase koji Vas zanimaju kako bismo Vam učinili našu internetsku stranicu ili ponude zanimljivijima.
 • Facebook Konverzija
  Također koristimo Facebook Pixel i konverzijski API kako bismo osigurali da naši Facebook oglasi odgovaraju potencijalnom interesu korisnika i da nisu dosadni. Uz pomoć alata Facebook Pixel možemo pratiti učinkovitost Facebook oglasa u statističke svrhe i istraživanje tržišta tako što ćemo vidjeti jesu li korisnici posjetili našu internetsku stranicu nakon što su kliknuli na Facebook oglas (tzv. "konverzija").

Zbog korištenja marketinških alata (Facebook Pixel i konverzijski API), Vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s Facebook poslužiteljem nakon što pristanete na upotrebu kolačića koji zahtijevaju Vaš pristanak. Integriranjem Facebook Pixel alata, Facebook prima informacije da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrirani za Facebook uslugu, Facebook može povezati Vaš posjet s Vašim računom.

Obrada ovih podataka od strane Facebooka odvija se u skladu sa Facebook Politikom zaštite podataka. Posebne informacije i detalji o Facebook Pixel alatu i njegovoj funkcionalnosti također se mogu naći u Facebook Centru za pomoć.

Kolačići: Tip C. Za daljnje informacije pogledajte odjeljak pod 2.4

Primatelji
Zajednički revizori:
Za prikupljanje i prijenos podataka u ovom procesu zajednički smo odgovorni s Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland (Meta) . To se odnosi na sljedeće:

 • Kreiranje prilagođenih ili prikladnih oglasa, kao i optimizaciju istih
 • Komercijalne poruke ili poruke povezane s transakcijama (npr. putem Messengera)

 Sljedeći procesi nisu obuhvaćeni zajedničkim revizorstvom:

 • Proces koji se odvija nakon prikupljanja i prijenosa isključivo je odgovornost Mete
 • Priprema izvještaja i analiza u grupnom ili anonimnom obliku dio je naše odgovornosti

S Metom smo sklopili odgovarajući ugovor o zajedničkom upravljanju, kojem možete pristupiti ovdje: https://www.facebook.com/legal/controller_addendum. Ovim ugovorom definirana je odgovornost za ispunjavanje obaveza prema GDPR-u s obzirom na zajedničko upravljanje.

Pojedinosti o revizoru i službeniku za zaštitu podataka Mete možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/about/privacy.

S Metom je dogovoreno da Meta može biti kontaktna točka za ostvarivanje prava podataka subjekata (pogledajte dio 1.3). Bez prejudiciranja, nadležnost prava podataka subjekta nije ograničena.

Dodatne informacije o tome kako Meta obrađuje osobne podatke, uključujući pravnu osnovnu i daljnje informacije o pravima podataka subjekta mogu se pronaći ovdje: https://www.facebook.com/about/privacy. Podatke prenosimo u okviru zajedničkog revizorstva na temelju legitiminog interesa prema Čl. 6 (1) f) OUZP-a.

Informaciju o uvjetima zaštite podataka možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms, a o obradi na temelju standardnih ugovornih klauzula ovdje: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum.

 Daljnje primatelje možete pronaći u odjeljku 1.4

Ovaj alat može se deaktivirati u postavkama Kolačića i za prijavljene korisnike na adresi https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_.

Trajanje kolačića: do 180 dana nakon posljednje interakcije (to se odnosi samo na kolačiće koje je postavila ova web stranica)

Pravno osnova:
Čl. 6 (1) a) OUZP-a (suglasnost)

 

2.4.10. Commerce Connector

Svrha/Informacije:

Na Eucerin web stranici nudimo izbor različitih internetskih prodavaonica/ljekarni preko kojih je omogućena kupovina naših proizvoda. Ako kliknete na link jedne od prodavaonica, bit ćete preusmjereni na web stranicu s podacima o odabranoj prodavaonici, a naš partner - Commerce Connector GmbH - spremit će kolačić na vaš uređaj u trajanju od 7 dana.

Ako u ovom razdoblju izvršite kupovinu u odabranoj internetskoj prodavaonici, Commerce Connector dobit će opće informacije o vašoj narudžbi nakon što dovršite kupovinu i posjetite stranicu za potvrdu narudžbe.

Commerce Connector pruža nam anonimne statističke podatke.

Kolačići: Tip C. Za daljnje informacije pogledajte odjeljak pod 2.4

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: Commerce Connector GmbH, Njemačka.

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a. 

 Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4 

Brisanje/prigovor
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Pseudonimno praćenje 30 dana.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)

2.4.11. Gdje kupiti (Swaven)

Svrha/Informacije:
Na našoj web stranici nudimo vam popis različitih online prodavaonica putem kojih možete kupiti naše proizvode (označeni su simbolom košarice). Za bolje korisničko iskustvo, personalizaciju usluge i prikaz lokalnih trgovina koristimo geolokaciju posjetitelja. Djelujemo na geolokaciji na razini grada djelomičnom analizom anonimizirane IP adrese.

Preciznije geolociranje može se koristiti kada je korisnik potvrdio funkciju unutar preglednika. Geolokacija se koristi samo tijekom sesije. Djelujemo na geolokaciji na razini grada djelomičnom analizom anonimizirane IP adrese. Preciznije geolociranje može se koristiti kada je korisnik potvrdio funkciju unutar preglednika. Geolokacija se koristi samo tijekom sesije.

Ovaj alat koristi značajke kojima se osigurava zaštita od vanjskih napada putem kolačića sesije.

Također pruža analitičke informacije i prikupljene podatke o kupnji za analizu učinkovitosti alata, što je također naš legitimni interes.

Praćenje između web stranica se ne događa, tako da ne dobivamo informaciju jeste li nešto kupili u odabranoj trgovini.

Kolačić/Alati: Vrsta A. Više informacija možete pronaći u odjeljku 2.4 „Kolačići/Alati”.

Primatelji:
Swaven SAS, Pariz, Francuska.
Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti.

Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2 Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje:
IP adresa za geolokaciju automatski se anonimizira.

Životni vijek kolačića: Sesija (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto)

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) f OUZP(legitimni interes)

 

2.4.12. Pinterest Pixel

Svrha/Informacije:
Ova web stranica koristi Pinterest piksel društvene mreže "Pinterest" u svrhe remarketinga kako bi se mogla obratiti vama ili drugim web stranicama koje također koriste tu metodu.
Zahvaljujući marketinškim alatima koji se koriste, vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s Pinterest poslužiteljem čim pristanete na korištenje kolačića koji zahtijevaju pristanak. Kroz integraciju Pinterest piksela, Pinterest prima informaciju da ste pozvali odgovarajuću web stranicu naše web stranice ili kliknuli na naš oglas. Ako ste registrirani na Pinterestu, Pinterest može dodijeliti posjet vašem računu.

Uz IP adresu i marketinški identifikator, Pinterest također prima informacije o korištenom krajnjem uređaju, posjećenoj web stranici i vremenu te te podatke može dodijeliti vašem Pinterest računu. Pinterest obrađuje ove podatke na vlastitu odgovornost. Nemamo utjecaja na prikupljanje i daljnju obradu podataka od strane Pinteresta.

Kolačić/Alati: Vrsta C. Više informacija možete pronaći u odjeljku 2.4 „Kolačići/Alati”.

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: Pinterest Europe Limited, Irska.

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti.

Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor:
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Životni vijek kolačića: do 180 dana nakon zadnje interakcije (ovo se odnosi samo na kolačiće postavljene putem ove web stranice).

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)


2.4.13. Floodlight aktivnosti/DV360

Svrha/Informacije:
Ova web stranica koristi DV360 Floodlight oznaku za mjerenje učinkovitosti naših reklamnih kampanja, za ograničavanje učestalosti prikazivanja određenog oglasa i za prikaz samo oglasa koji su relevantni za vas i vaše interese. Posebno se prikupljaju i pohranjuju podaci o oglasima na koje klikate, kao i o vašem prethodnom korisničkom ponašanju na web stranicama trećih strana. Google koristi ID kolačića kako bi zabilježio koji se oglasi prikazuju u kojem pregledniku čime se može spriječiti njihovo višestruko prikazivanje. Osim ovoga, Google može koristiti ID-ove kolačića za bilježenje takozvanih konverzija koje su povezane sa zahtjevima za oglase. To je slučaj, na primjer, kada korisnik vidi Google oglas i kasnije putem istog preglednika kontaktira našu web stranicu i tamo nešto kupi. Kolačići ne sadrže nikakve osobne podatke kao što su adrese e-pošte, imena ili adrese.

Zahvaljujući marketinškim alatima koji se koriste, vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s Googleovim poslužiteljem. Putem integracije oznake reflektora, Google prima informaciju da ste pozvali odgovarajući dio naše web stranice ili kliknuli na naš oglas.

Osim toga, oznake Floodlight koje se koriste omogućuju nam da shvatimo izvodite li određene radnje na našoj web stranici nakon što ste pozvali jedan od naših prikaznih/video oglasa na drugoj platformi ili ste kliknuli na njega (praćenje pretvorbe). Google koristi ovaj kolačić kako bi razumio sadržaj s kojim ste komunicirali na našim web stranicama te kako bi vam kasnije slao ciljano oglašavanje.

Kolačić/Alati: Vrsta C. Više informacija možete pronaći u odjeljku 2.4 „Kolačići/Alati”.

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Irska.

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a. 

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 180 dana nakon zadnje interakcije (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto)

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP (pristanak)


2.4.14. Dodaci („plugins“) za društvene mreže

Svrha/Informacije:

Društveni dodaci ("dodaci") društvenih mreža (Facebook, X, Pinterest) koriste se na našim web stranicama, posebno gumb "Podijeli" ili "Podijeli s prijateljima" Facebooka, čijom web stranicom upravlja facebook.com od strane Meta Platforms Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Irska. Dodaci su obično označeni logotipom Facebooka.

Osim Facebooka, koristimo dodatke od X (pružatelj: X Corp., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103) i Pinterest (pružatelj: Pinterest Europe Limited, 2nd Floor, Palmerston House, Fenian Street, Dublin 2 , Irska).

Zbog zaštite podataka, namjerno smo se odlučili protiv korištenja izravnih dodataka društvenih mreža na našim internet stranicama. Umjesto toga, koristimo "Shariff". Pomoću Shariff-a možemo odrediti kada i hoće li se podaci prenijeti poslužitelju odgovarajuće društvene mreže. Iz tog razloga ne možete automatski prenositi podatke na društvene mreže kao što su Facebook, Twitter ili Pinterest kada pristupite našoj internet stranici.

Podaci se prenose na društvene mreže samo ako aktivno kliknete gumb odgovarajuće društvene mreže. U tom slučaju Vaš web preglednik pokreće vezu s poslužiteljima odgovarajuće društvene mreže. Klikom na odgovarajući gumb (npr. "Prijenos", "Podijeli" ili "Podijeli s prijateljima") prihvaćate da će vaš preglednik izraditi vezu s poslužiteljima odgovarajuće društvene mreže i prenijeti podatke o korištenju odgovarajućem poslužitelju društvene mreže i obratno. Nemamo utjecaja na prirodu i opseg podataka koje prikupljaju društvene mreže.

Poslužitelj društvene mreže pohranjuje podatke prikupljene o Vašim korisničkim profilima i koristi ih u svrhu oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili dizajna svojih internet stranica na zahtjev. Takav razvoj odvija se posebno (također za korisnike koji nisu prijavljeni) za zastupanje oglasa prema zahtjevu i kako bismo informirali ostale korisnike društvene mreže o Vašim aktivnostima na našoj internet stranici. Imate pravo osporiti stvaranje tih korisničkih profila, pri čemu morate kontaktirati dotičnog pružatelja dodataka kako biste to ostvarili. Putem dodataka nudimo Vam mogućnost interakcije s društvenim mrežama i drugim korisnicima kako bismo mogli poboljšati našu ponudu i učiniti je zanimljivijom za Vas kao korisnika. 

Primatelji:
Glavni pružatelji usluga:

 • Meta Platforms Ireland Limited, Irska
 • X Corp., SAD
 • Pinterest Inc., SAD.

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje:
Za brisanje su odgovorni glavni pružatelji usluga.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)


 

 

2.4.15. YouTube video zapisi

Svrha/Informacije:
Integrirali smo YouTube videozapise na našu web stranicu, koji su pohranjeni na http://www.YouTube.com i mogu se reproducirati izravno s naše web stranice. Sve je to integrirano u “prošireni način zaštite podataka”, tj. nikakvi podaci o vama kao korisniku neće se prenijeti na YouTube, ako ne kliknete na videozapise da biste ih počeli reproducirati. Samo kada reproducirate videozapise, podaci navedeni u sljedećem odlomku bit će prenijeti na YouTube. Nemamo utjecaja na ovaj prijenos podataka.

Reproduciranjem videozapisa YouTube prima informacije da ste pristupili odgovarajućoj podstranici naše web stranice i da može postaviti dodatne alate u marketinške svrhe. Ako ste prijavljeni na Google, vaši će podaci biti izravno povezani s vašim računom.

Kolačići: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku pod 2.4

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska.

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor:
Za brisanje su odgovorni glavni pružatelji usluga.

Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)


2.4.16. Google upravitelj oznaka

Svrha/Informacije:
Ova web stranica koristi Google Tag Manager. Ova usluga omogućuje upravljanje oznakama web-mjesta putem sučelja. Google upravitelj oznaka implementira samo oznake. To znači da se ne koriste kolačići i ne pohranjuju osobni podaci. Google upravitelj oznaka pokreće druge oznake, koje zauzvrat prikupljaju podatke ako je potrebno. Međutim, Google upravitelj oznaka ne pristupa tim podacima. Ako je deaktivacija izvršena na razini domene ili kolačića, ona ostaje važeća za sve oznake za praćenje ako su implementirane s Google upraviteljem oznaka.

Kolačići/Alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku pod 2.4

Primatelji:
Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP. Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje:
Google Tag Manager ne pohranjuje nikakve osobne podatke.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) f OUZP (legitimni interes)

2.4.17. Google Maps

Svrha/Informacije:
Ova web stranica koristi uslugu Google Maps za prikaz kartografskog materijala i/ili uputa (npr. za našu tražilicu ljekarni). Kada koristite uslugu, informacije o vašem korištenju ove web stranice i vašoj IP adresi prenose se na poslužitelj Google-a u SAD-u. To se događa neovisno o tome imate li Google račun putem kojeg ste prijavljeni ili korisnički račun ne postoji. Google također može postaviti dodatne alate u marketinške svrhe. Ako ste prijavljeni s Google računom, vaši će podaci biti povezani izravno s vašim računom.
Dodatne informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovoj obradi od strane Googlea možete pronaći na https://www.google.com/policies/privacy/.

Kolačić/Alati: Vrsta C. Više informacija možete pronaći u odjeljku 2.4 „Kolačići/Alati”.

Primatelji:
Glavni pružatelj usluge: Google LLC, SAD.
Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.
Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor:
Za brisanje su odgovorni glavni pružatelji usluga. Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP (pristanak)

 

 

2.4.18. Sadržaj društvenih medija koji stvaraju korisnici (via squarelovin)

Svrha/Informacije:
Ova web stranica nudi značajku za prikazivanje sadržaja korisnika društvenih medija nakon njihovog odobrenja. Sadržaj koji vidite unutar alata temelji se na funkcionalnim kolačićima (npr. jezik, posljednji učitani i viđeni stream) i služi za lakše korištenje. Podatke također koristimo za analitiku i statistiku. Dodatne informacije možete pronaći na: https://squarelovin.com/privacy

Kolačić/Alati: Tip B. Više informacija možete pronaći u odjeljku 2.4 „Kolačići/Alati”.

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: Anchor Media GmbH, Njemačka. Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje:
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 12 mjeseci (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto).

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)

 

 

2.4.19. Hotjar

Informacije/svrha:
Koristimo Hotjar kako bismo bolje razumjeli potrebe naših korisnika i optimizirali ovu uslugu i iskustvo. Hotjar je tehnološka usluga koja nam pomaže da bolje razumijemo iskustvo naših korisnika (npr. koliko vremena provode na kojim stranicama, koje poveznice odabiru kliknuti, što korisnici rade, a što ne vole, itd.) i to nam omogućuje izgradnju i održavanje naše usluge na temelju povratnih informacija korisnika. Hotjar koristi kolačiće i druge tehnologije za prikupljanje podataka o ponašanju naših korisnika i njihovim uređajima. To uključuje IP adresu uređaja (obrađenu tijekom vaše sesije i pohranjenu u deidentificiranom obliku), veličinu zaslona uređaja, vrstu uređaja (jedinstveni identifikatori uređaja), informacije preglednika, geografsku lokaciju (samo država) i željeni jezik koji se koristi za prikaz naše web stranice. Snimke s Hotjara ne mogu bilježiti vaše osobne podatke kao što su prijave na račun ili detalji plaćanja jer je tekst potisnut.

Hotjar pohranjuje ove informacije u naše ime u pseudonimiziranom korisničkom profilu. Koristio je kolačiće za ponovno stvaranje sesije i Hotjaru je ugovorom zabranjeno prodavati podatke prikupljene u naše ime.

Kolačić/Alati: Tip B. Više informacija možete pronaći u odjeljku 2.4„Kolačići/Alati”.

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: Hotjar Ltd, Malta

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a. Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor:
Privremeno pohranjujemo IP adrese posjetitelja našeg web-mjesta za povezane metrike performansi (tj. podatke koji se odnose na to koliko dobro naš softver radi na našem web-mjestu) te za nadzor i praćenje pogrešaka u aplikaciji. Nikada nećemo pristupiti ovim IP adresama bez ikakve operativne ili sigurnosne potrebe. Automatski brišemo ove IP adrese u roku od trideset (30) kalendarskih dana.

Snimke s Hotjara brišu se nakon svake sesije.

Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 365 dana nakon zadnje interakcije (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto)

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)

 

2.4.20. Friendly Captcha

Svrha/informacije:
Ova web stranica u posebnim slučajevima koristi prijateljski Captcha kako bi se izbjegla upotreba tekstualnih polja od strane automatiziranih programa/botova. Pomaže u podržavanju sigurnosti naše web stranice i izbjegavanju SPAM-a za korisnike. To je također naš legitimni interes i ispunjavanje naše zakonske obveze.

Dodatne informacije: https://friendlycaptcha.com/legal/privacy-end-users/.

Kolačić/Alati: Vrsta A. Više informacija možete pronaći u odjeljku 2.4 „Kolačići/Alati”.

Primatelji:
Glavni pružatelj usluge: Friendly Captcha GmbH, Njemačka.

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor
IP-adresa će odmah nakon prikupljanja biti anonimizirana.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) c OUZP(kada je obrada nužna za usklađenost sa zakonskom obvezom)
Čl. 6 (1) f OUZP (prilikom obrade prema gore opisanom legitimnom interesu)

 

2.4.21. Contentsquare

Svrha/Informacije:
Ova web stranica koristi Contentsquare, uslugu web analize temeljenu na kolačićima tvrtke Contentsquare GmbH ("Contentsquare"). Contentsquare obrađuje korisničke IP-adrese za geolociranje (razina grada), stavljanje neželjenih posjetitelja na crnu listu i rješavanje problema. Contentsquare koristimo za analizu i redovito poboljšavanje korištenja naše web stranice. Dobivenu statistiku možemo iskoristiti kako bismo poboljšali našu ponudu i učinili je zanimljivijom za vas kao korisnika. Osim toga, dobivamo informacije o funkcionalnosti naše stranice (na primjer za otkrivanje problema s navigacijom).

Kolačić/Alati: Tip B. Više informacija možete pronaći u odjeljku 2.4 „Kolačići/Alati”.

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: Contentsquare GmbH, Njemačka. Opći pregled načela sigurnosti i privatnosti Contentsquare: https://contentsquare.com/privacy-center/.

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP.

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor:
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Maksimalno razdoblje pohrane IP adrese: 3 dana.

Trajanje kolačića: do 13 mjeseci nakon zadnje interakcije (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto).

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP (pristanak)

 

2.4.22. LinkedIn Insight Tag

Svrha/Informacije:
Na ovoj web stranici koristimo LinkedIn Insight Tag. LinkedIn Insight Tag prikuplja metapodatke kao što su URL, IP adresa, vremenska oznaka, karakteristike uređaja i preglednika kako bi proizveli uvide i izvješćivanje o kampanji. Ne možemo vas identificirati kroz ova izvješća. LinkedIn pruža samo izvješća i upozorenja (koja vas ne identificiraju) o publici web stranice i izvedbi oglasa. Možete kontrolirati korištenje svojih osobnih podataka u reklamne svrhe putem postavki svog LinkedIn profila.

Daljnje informacije:
https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy
https://www.linkedin.com/legal/l/cookie-table

Kolačić/Alati: Vrsta C. Više informacija možete pronaći u odjeljku 2.4 „Kolačići/Alati”.

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: LinkedIn Ireland Unlimited Company, Irska

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 90 dana nakon zadnje interakcije (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto)

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP (pristanak)

2.4.23. TikTok Pixel

Svrha/informacije:
Ova web stranica koristi takozvani "TikTok Pixel" društvene mreže "TikTok" (za EU: TikTok Technology Limited, Irska i TikTok Information Technologies UK Limited, Ujedinjeno Kraljevstvo). To omogućuje korisnicima naše web stranice da budu ponovno kontaktirani kada posjete društvenu mrežu "TikTok".
Putem TikTok piksela vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s TikTok poslužiteljima čim pristanete na korištenje kolačića koji zahtijevaju pristanak. Piksel prima informaciju da ste pristupili određenoj stranici naše web stranice ili kliknuli na jedan od naših oglasa.
TikTok zatim koristi te podatke za prikazivanje ciljanog i personaliziranog oglašavanja svojim korisnicima i za izradu korisničkih profila temeljenih na interesu. Podaci prikupljeni od korisnika za nas su anonimni i koriste se samo za mjerenje učinkovitosti oglasa.
TikTok također prima vašu IP adresu i druge informacije o korisnikovom uređaju, kao što su marketinški identifikator, korišteni uređaj, posjećena web stranica i vrijeme. TikTok koristi ove podatke za identifikaciju korisnika naše web stranice i povezivanje njihovih radnji s "TikTok" korisničkim računom. TikTok obrađuje ove podatke na vlastitu odgovornost od trenutka prijenosa. Nemamo utjecaja na daljnju obradu od strane TikToka.
Informacije o tome kako TikTok prikuplja, koristi i štiti podatke prikupljene pomoću TikTok piksela mogu se detaljno pronaći u politici privatnosti za TikTok korisnike: https://www.tiktok.com/legal/page/eea/privacy-policy/en.

Kolačići/alati: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".  (Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići pod 2.4

Primatelji:
Zajedničko upravljanje:
Odgovornost za prikupljanje i prijenos podataka u ovom postupku dijelimo s društvom TikTok Technology Limited, Ireland and TikTok Information Technologies UK Limited, United Kingdom (TikTok). To se odnosi na sljedeće svrhe:
• Izvješćivanje o mjerenju i uvidu
• Prikupljanje i prijenos podataka razvojnog programera i/ili podataka o događajima
Measurement and Insight Reporting
Collection and transmission of Developer Data and/or Event Data

Sljedeći postupci nisu obuhvaćeni zajedničkom obradom:
• Određivanje i poboljšanje relevantnosti oglasa za pojedince.
• Optimizacija isporuke oglasa putem TikToka.
• Poboljšanje sigurnosti korisnika, istraživanje, razvoj radi održavanja i poboljšanja integriteta TikTok proizvoda i usluga

S društvom Meta sklopili smo odgovarajući ugovor o zajedničkoj obradi kojemu možete pristupiti ovdje: https://ads.tiktok.com/i18n/official/policy/jurisdiction-specific-terms. Ugovorom su definirane pripadajuće odgovornosti za ispunjavanje obveza u okviru OUZP-a u pogledu zajedničke obrade.
 
Kontaktne podatke voditelja obrade i službenika za zaštitu podataka društva Meta možete pronaći ovdje: https://www.tiktok.com/legal/page/eea/privacy-policy/en .

Dogovorili smo s Tiktokom da se TikTok može koristiti kao kontaktna točka za ostvarivanja prava ispitanika. Ne dovodeći to u pitanje, nadležnost nad pravima ispitanika nije ograničena.

Podatke u okviru zajedničke obrade prenosimo na temelju legitimnog interesa u skladu s čl. 6. st. 1. točkom f) OUZP-a.  

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor:
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 180 dana nakon zadnje interakcije (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto)

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a GDPR (pristanak)

2.4.24. Awin Performance oglašivačka mreža

Svrha/Informacije:
Sudjelujemo u performansnoj oglašivačkoj mreži "AWIN". AWIN postavlja kolačiće na vaš uređaj kako bi određenom izvoru mogao dodijeliti posjet našoj web stranici (tzv. affiliate linkovi). Postavljanjem ovih kolačića može se mjeriti uspješnost reklamne kampanje i odgovarajuća naplata može se izvršiti unutar mreže. Drugim riječima, u kolačić se stavljaju informacije o tome kada je uređaj kliknuo određeni oglasni medij. AWIN također prikuplja podatke o uređaju korisnika, npr. operativni sustav i korišteni preglednik.

Kolačić/Alati: Vrsta C. Više informacija možete pronaći u odjeljku 2.4„Kolačići/Alati”.

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: AWIN AG, Berlin, Njemačka.

Transferi u treće zemlje su mogući Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a. Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Daljnje primatelje možete pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor:
Ovaj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 5 dana nakon zadnje interakcije (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto).

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak) 

 

3. Dodatni ponuđeni servisi (online i offline)

Osim online korištenja naše web stranice, nudimo razne druge usluge za koje obrađujemo vaše osobne podatke i izvanmrežno.

Za razliku od 1.2, u nekim slučajevima tvrtka Beiersdorf kontrolor je dolje navedenih usluga, što je već navedeno u komunikaciji. Stoga se upućuje na odjeljke politike zaštite podataka, npr. po poveznici, a kontroler je već ime, npr. u podnožju / potpisivanju e-pošte ili kampanje kartice, ta osoba je kontrolor u skladu s Čl. 4 br. 7 OUZP-a.

3.1. Kontakt/Komunikacija/Suradnja

Svrha/Informacije:

Kada kontaktirate ili komunicirate s nama, npr. putem e-maila ili putem kontakt obrasca na našoj internet stranici, podaci koje navedete (Vaša adresa e-pošte, ako je primjenjivo vaše ime i vaš telefonski broj ili osobni podaci podneseni tijekom razgovora) bit će pohranjeni i obrađeni od nas kako bismo odgovorili na Vaša pitanja, zahtjeve ili u svrhu poslovne korespondencije.

Što se tiče suradnje s našim dobavljačima, implementirali smo proces interne evaluacije koji, u našem legitimnom interesu, ima za cilj unapređenje poslovnog odnosa izradom „akcijskog plana“. U pravilu obrađujemo samo podatke o tvrtki, ali se o vama kao kontakt osobi mogu izvući zaključci ako se komunikacija s dobavljačima prouči s obzirom na vrijeme odgovora, pouzdanost i transparentnost.

Možemo vas pitati kada nas kontaktirate putem telefona kao potrošača može li se telefonski poziv snimati radi osiguranja kvalitete i mjera obuke. Ako pristanete na snimanje, obradit ćemo sve podatke koje podijelite s nama tijekom poziva (komunikacijski sadržaj, moguće i osjetljive (zdravstvene) podatke, kao i vaš telefonski broj i druge osobne podatke).

Prilikom obrade podataka nastalih tijekom komunikacije, imamo legitiman interes obraditi podatke u skladu sa zakonskim zahtjevima, za internu provjeru ili u skladu s odgovarajućim komunikacijskim zahtjevom.

Davanje vaših osobnih podataka potrebno je za izvršenje ugovora ili situacije slične ugovoru. Niste dužni dati svoje osobne podatke. Ukoliko Vaši osobni podaci nisu dostavljeni, ne možete koristiti opisanu uslugu. 

Primatelji i izvori:

U cilju suzbijanja terorizma po zakonu smo obvezni napraviti usporedbu sa sankcijskim listama. Stoga također obrađujemo vaše podatke kako bismo ispunili zakonske zahtjeve za usporedbu s ovim popisima. Nadalje, vaše podatke obrađujemo u Beiersdorf Grupi za sprječavanje i istraživanje kaznenih djela i drugih nedoličnih ponašanja, procjenu i kontrolu rizika, za internu komunikaciju i za odgovarajuće administrativne svrhe. Ako pridružena tvrtka prijavi potrebu za suradnju s vama kao dobavljačem, podijelit ćemo svoja iskustva iz suradnje s vama s povezanom tvrtkom.

Ako ste poslovni partner, usporedit ćemo vaše podatke s objavljenim popisima dobavljača koji dovode u zabludu (npr. s popisima upozorenja Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo i Bundesanzeiger Verlag GmbH) kako bismo donijeli informiranu odluku o mogućim plaćanjima. Također redovito provjeravamo vašu kreditnu sposobnost u određenim slučajevima (npr. prilikom sklapanja ugovora). Naš legitimni interes je minimiziranje financijskog rizika. U tu svrhu surađujemo s kreditnim agencijama od kojih dobivamo potrebne podatke. U tu svrhu kreditnim agencijama prenosimo Vaše ime i Vaše kontakt podatke.

Ako ste poslovni korisnik ili partner, možda će biti potrebno prenijeti svoje osobne podatke potencijalnim kupcima kao dio transakcije tvrtke. Tijekom provjere obično se obrađuju anonimizirani podaci. Međutim, u određenim pojedinačnim slučajevima može biti potrebno obrađivati osobne podatke. Naš legitimni interes leži u izvršenju transakcije tvrtke.

Dodatno prenosimo podatke sljedećim primateljima:
- Pružateljima usluga za kupce/potrošače
- Davateljima platforme/hostinga

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Dodatno obvezujuća korporativna pravila odobrena su na platformi/davatelju hostinga. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Daljnje primatelje možete pronaći u odjeljku 1.4

Brisanje/Prigovor:

Podatke koji proizlaze iz ovog konteksta brišemo nakon što pohrana više nije potrebna, osim ako postoje zakonske obveze čuvanja ili se moraju poštivati razdoblja zastare.
U slučaju upita potrošača putem našeg internog alata za upravljanje potrošačima, osobni podaci će se obično izbrisati nakon jedne godine, ako ne vrijede drugi zakonski rokovi čuvanja. Iznimno, podaci će se čuvati dulje ako su podaci nužni za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva. Snimke poziva pohranjuju se najviše 90 dana.

Možete se protiviti ovoj obradi u skladu sa zahtjevima iz točke 4.

Pravno utemeljenje:

Čl. 6 (1) a OUZP-a u vezi s čl. 9 (2) a OUZP-a (pristanak: snimanje telefona)
Čl. 6 (1) b OUZP (prilikom obrade u kontekstu ugovora ili situacije slične ugovoru)
Čl. 6 (1) c OUZP (kada je obrada nužna za usklađenost sa zakonskom obvezom)
Čl. 6 (1) f OUZP (prilikom obrade prema gore opisanom legitimnom interesu)

 

 

 

3.2. Newsletter

Svrha/informacije 

Newsletter sadrži vijesti, ponude i dodatne informacije o odabranim markama Beiersdorf. Pretplatom na newsletter, primit ćete na mail, u skladu s pristankom koji dajete u svakom pojedinom slučaju, personalizirane informacije o proizvodima, uslugama ili preporukama za sudjelovanje u promocijama poput natječaja ili recenzija. 

Prijavom na newsletter primit ćete bilten prilagođen Vašim potrebama (ukoliko je newsletter "personaliziran", „individualiziran“, „prilagođen“). Procjenjujemo vašu kupnju i ponašanje kod klikanja na našim internet stranicama ili u newsletteru kako bismo prikupili relevantne informacije. 

U slučaju da ova web stranica nudi program vjernosti, ovaj newsletter je dio programa vjernosti.

Primatelji:

 • Platforma/hosting provider
 • Pružatelj potrošačkih usluga
 • Vanjske agencije za podršku biltenima

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Dodatno obvezujuća korporativna pravila odobrena su na platformi/davatelju hostinga. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Daljnje primatelje možete pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor:
Ovi prikupljeni podaci automatski se brišu najkasnije nakon 24 mjeseca ako nema odgovora na newsletter, npr. otvaranje (neaktivnost). Ako više ne želite primati newsletter, možete se odjaviti u bilo kojem trenutku. Kliknite na poveznicu koja se nalazi u svakom newsletteru, a zatim ćete biti vođeni kroz postupak odjave ili otkažite primanje putem e-maila.

Ako vaš profil nije verificiran tijekom tzv. dvostrukog procesa uključivanja, vaš profil će biti izbrisan najkasnije nakon 6 mjeseci.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a OUZP-a (pristanak)

 

 

 

 

3.3. Kampanje (nagradne igre, uzorci)

Svrha/Informacije:
Kada sudjelujete u nagradnim igrama, anketama ili sličnim kampanjama, koristimo osobne podatke koje nam pružate za provođenje kampanje. Pružanje Vaših osobnih podataka neophodno je za izvršenje ugovora. Niste dužni davati svoje osobne podatke. Ako Vaši podaci nisu dostavljeni, ne možete sudjelovati u kampanji. Dodatne informacije o svrsi možete pronaći u odgovarajućim uvjetima i odredbama kampanje.

Davanje vaših osobnih podataka potrebno je za izvršenje ugovora ili situacije slične ugovoru. Niste dužni dati svoje osobne podatke. Ukoliko Vaši osobni podaci nisu dostavljeni, ne možete koristiti opisanu uslugu.

Primatelji:

 • Platforma/hosting provider
 • Pružatelj potrošačkih usluga
 • Pružatelj usluga dostave (npr. za slanje uzoraka, nagrada)
 • Vanjske agencije za podršku u kampanjama
 • Pružatelj usluga plaćanja (npr. sustav povrata novca)

Mogući su transferi u treće zemlje. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.

Za treće zemlje/tvrtke koje su obuhvaćene u odluci o primjerenosti, odluka o primjerenosti također se primjenjuje. Dodatno obvezujuća korporativna pravila odobrena su na platformi/davatelju usluga hostinga. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2 

Daljnje primatelje možete pronaći u odjeljku 1.4

Brisanje:
Vaši će podaci biti izbrisani nakon završne obrade kampanje (pogledajte odredbe i uvjete sudjelovanja), osim ako je to u sukobu sa zakonskim obvezama zadržavanja ili ograničenjima statuta.

Daljnje informacije mogu se pronaći u općim odredbama i uvjetima kampanje.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) b) OUZP-a (situacija slična ugovoru)

3.4. Program vjernosti

Svrha/Informacije:
Svrha ovog programa je personalizirano iskustvo za vas kao člana. Kada se registrirate u naš program vjernosti (online ili offline), primit ćete ekskluzivan i personaliziran sadržaj, poput newslettera, uzoraka ili posebnih ponuda, npr. e-mailom, poštom, SMS-om ili online oglašavanjem [Saznajte više u odjeljku 2.4 "Kolačići/Alati"] na našim vlastitim kanalima ili kanalima trećih strana, kao što su društveni mediji (npr. Facebook). U tu svrhu koristimo podatke za kontakt koje nam dostavite (npr. adresu e-pošte, poštansku adresu, telefonski broj) i sve podatke za kontakt povezane s vašim profilima na društvenim mrežama. Ovi podaci za kontakt bit će upareni s onima pružatelja društvenih medija.
Kako bismo vam pružili relevantno personalizirano iskustvo - tj. u pravo vrijeme, putem pravog kanala, sa sadržajem relevantnim za vas i s pravom, personaliziranom porukom - povezujemo vaše podatke i obogaćujemo ih dodatnim informacijama, npr. geopodatke i podatke o profilu sa svih kontaktnih točaka, uključujući web stranice i kanale društvenih medija.

U tu svrhu također procjenjujemo vaš (prethodni) klik, otvaranje e-pošte, kupnju i surfanje na našim i drugim web stranicama/aplikacijama, stranicama društvenih medija (npr. u kontekstu postavljenih oglasa) ili unutar biltena kako bismo dogovorili sadržaj relevantan za vas.

Ovo također uključuje podatke iz eShopa, ako ovo web mjesto nudi eShop. Iz ovoga također možemo izvesti vaš status aktivnosti i automatski izbrisati vaš račun u slučaju neaktivnosti (pogledajte dolje). Osim toga, te podatke koristimo kako bismo Vas pojedinačno kontaktirali, uzimajući u obzir transakcije kupnje koje su već započete ili dovršene. Stoga stvaramo korisnički profil za kompilaciju personaliziranog sadržaja.

Osim ovoga, mogu se prikupljati osjetljivi podaci kao što su zdravstveni podaci (alergije ili kožne bolesti). Međutim, obrađujemo ih samo ako uz prethodnu suglasnost.
Konačno, također koristimo vaše podatke za analizu i poboljšanje učinkovitosti naših usluga. Vaši podaci će stoga biti pohranjeni i korišteni za analizu tržišta i informacije o proizvodima. To također uključuje informacije koje pružate u kontekstu kampanja/akcija.

Primatelji:

 • Platforma/hosting provider
 • Pružatelj usluga potrošačima
 • Pružatelj usluga dostave (npr. za slanje uzoraka)
 • Vanjske agencije za podršku u kampanjama
 • Kanali na društvenim mrežama
 • Dobavljač mrežnog marketinga, kao što je opisano u odjeljku 2.4 pod “Kolačići/Alati”

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a. Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Dodatno obvezujuća korporativna pravila odobrena su na platformi/davatelju hostinga. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Daljnje primatelje možete pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje/prigovor:
Vaši će podaci biti izbrisani čim izbrišete svoj račun/profil, osim ako to nije u suprotnosti sa zakonskim obvezama pohrane ili zakonima zastare. Kako biste izbrisali svoje podatke, prijavite se na svoj račun i upotrijebite odgovarajuću funkciju brisanja ili nam pošaljite svoje povlačenje obrade podataka putem e-pošte. Također se možete usprotiviti pojedinačnim metodama kontakta na svom računu/profilu deaktiviranjem metode kontakta. Alternativno, to možete zatražiti i putem obrasca za kontakt. Vaše osobne podatke automatski brišemo najkasnije nakon 24 mjeseca neaktivnosti.

Ako vaš profil nije verificiran tijekom tzv. dvostrukog procesa uključivanja, vaš profil će biti izbrisan najkasnije nakon 6 mjeseci.

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) f) OUZP (legitimni interes: analiza i poboljšanje učinkovitosti naših usluga i kombinacija profila s podacima u našem legitimnom interesu).
Čl. 6. stavak 1. točka a, čl. 9 (2) a OUZP-a (program vjernosti pristanka)

 

3.5. Isporuke poštom

Svrha / Informacija:
Kao odabrani kupac, poslovni partner, sudionik u testiranju ili potrošač, također ćete dobiti pojedinačne informacije o proizvodu, ponude, novosti i uzorke proizvoda od nas putem pošte (pisma).
To je poseban oblik izravnog marketinga koji je također naš legitiman interes te pojačava lojalnost pružanjem ekskluzivnih informacija gore navedenim osobama.
Primatelji:

 • Platforma/hosting provider
 • Pružatelj komunikacijskih usluga
 • Pružatelj usluga dostave

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a.

Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Dodatno obvezujuća korporativna pravila odobrena su na platformi/davatelju hostinga. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Daljnje primatelje možete pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje / prigovor:
Vaši će podaci biti izbrisani čim otkažete pretplatu, osim ako to nije u suprotnosti sa zakonskim obvezama pohrane ili zastarama. Možete otkazati pretplatu ili se usprotiviti daljnjim poštanskim slanjima kao što je navedeno u pismu ili u odjeljku 4 prigovor u nastavku. Vaše osobne podatke nadalje brišemo automatski najkasnije nakon 24 mjeseca neaktivnosti (npr. kada ne iskoristite poslane kupone).

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) f OUZP (legitimni interes)

 

3.6. Ankete

Svrha / Informacija:
Kada sudjelujete u anketama ili sličnim kampanjama, osobne podatke obrađujemo u svrhu opisanu u privoli. Prikupljeni podaci obuhvaćaju pitanja o predviđenoj svrsi ankete ili slične kampanje, kao i dodatne socio-demografske podatke o vama. Možete sudjelovati bez otkrivanja svojeg identiteta, osim ako je to navedeno u privoli.

Za neka istraživanja potrebno je tehnički osigurati da nije moguće dvostruko sudjelovanje ili nastavak istraživanja. To se može učiniti, na primjer, korištenjem individualiziranih poveznica ili kolačića.

Kolačići: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku 2.4

Primatelji:
Davatelji platformi/hostinga

 • Pružatelj usluga upravljanja potrošačima
 • Vanjske agencije za podršku anketama

Transferi u treće zemlje su mogući. Kao odgovarajuću zaštitu, dogovorili smo standardne ugovorne klauzule u skladu s člankom 46. OUZP-a. Za treće zemlje/poduzeća koja potpadaju pod odluku o primjerenosti, također se primjenjuje odluka o primjerenosti. Dodatno obvezujuća korporativna pravila odobrena su na platformi/davatelju hostinga. Za više informacija (kao što je kopija jamstava), možete nas kontaktirati kao što je navedeno pod 1.2

Ostali primatelji mogu se pronaći u odjeljku općih primatelja 1.4

Brisanje:
Vaši će podaci biti izbrisani nakon konačne obrade ankete ili slične kampanje (pogledajte odredbe i uvjete sudjelovanja), osim ako to nije u suprotnosti sa zakonskim obvezama zadržavanja ili zastarama. Podaci se obično brišu nakon dvije godine.

Trajanje kolačića: do 180 dana (ovo se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web mjesto)

Pravna osnova:
Čl. 6 (1) a GDPR (pristanak)


4. Prigovor ili povlačenje suglasnosti za obradu osobnih podataka

Ako ste dali vašu suglasnost (članak 6. stavak 1. točka a) OUZP-a) za obradu Vaših podataka, možete u bilo kojem trenutku povući Vaš pristanak. Takvo povlačenje utječe na dopuštenje obrade Vaših osobnih podataka nakon što ste nam ga dali.

Ako baziramo obradu Vaših osobnih podataka na vaganju interesa (Čl. 6 (1) f OUZP-a), možete se usprotiviti obradi podataka. To je slučaj ako obrada nije potrebna za ispunjenje ugovora s Vama, što opisujemo u sljedećem opisu funkcija. Prilikom izvršenja takvog prigovora, molimo Vas da nam objasnite razloge zbog kojih ne bismo trebali obrađivati Vaše osobne podatke kao što smo to učinili. U slučaju Vašeg opravdanog protivljenja, ispitat ćemo situaciju i zaustaviti ili prilagoditi obradu podataka ili Vam ukazati na naše uvjerljive razloge zbog kojih je zaštita opravdana, na temelju kojih ćemo nastaviti obradu.

Naravno, možete prigovoriti obradi Vaših osobnih podataka u svrhu oglašavanja i analize podataka u bilo kojem trenutku. Možete nas obavijestiti o Vašem protivljenju na gore navedenim kontaktnim podacima o kontroloru.