Eucerin zaštita od sunca – Znanstvena pozadina

3 min čitanja
Prikaži više

Osim što uzrokuje štetu na površini kože, nezaštićeno izlaganje UV zračenju uzrokuje nevidljiva oštećenja DNK u jezgri svake stanice kože. DNK kodovi čine sve sastavne elemente (proteine) koji tvore ljudsko tijelo, stoga čak i male promjene na ovim kodovima mogu uzrokovati prijevremeno starenje kože i mogu dovesti do razvoja raka kože. Eucerin tehnologija zaštite DNK dodaje dodatni sloj zaštite od oštećenja DNK uzrokovanog suncem na način da podržava vlastite mehanizme tijela za obnovu DNK.

"DODATNI SLOJ" SLOJ ZAŠTITE OD OŠTEĆENJA KOŽE UZROKOVANOG SUNCEM

eksperimenti u laboratorij u
Eucerin provodi opsežna istraživanja na području zaštite stanice i DNK zaštite.
znanstvenici u laboratoriju
Kontinuirana istraživanja su od iznimne važnosti za napredak u znanosti.

Eucerin uzima vrlo ozbiljno svoju odgovornost pružanja stručne njege kože, uključujući i zaštitu od sunca. To se odnosi i na stalno traženje novih načina za poboljšanje tehnologija za zaštitu od sunca

Zaštita stanica te u novije vrijeme zaštita DNK, dva su važna znanstvena područja na kojima Eucerin provodi opsežna istraživanja.

Frank Rippke, Eucerin istraživanja, bio je duboko uključen u razvoj novih pristupa zaštiti od sunca.

Od zaštite stanice do zaštite DNK

Zaštita stanica s licochalconom A odličan je primjer uspješnog znanstvenog otkrića koji je poboljšao učinkovitost Eucerin preparata za zaštitu od sunca.

Likokalkon A pomaže u zaštiti kože od oštećenja stanica na način da neutralizira slobodne radikale koje UV zračenje stvara - glavni uzrok oksidativnog stresa koji dovodi do prijevremenog starenja kože pa čak do i raka kože.

animacija oštećenja kože od sunca i djelovanja Eucerin SUN njege

Sada Eucerin ide korak dalje. Kao i naš sustav za filtriranje UV zračenja* i naša antioksidativna tehnologija s licochalconom A za zaštitu stanica, uveli smo i zaštitu DNK, za još sveobuhvatniju zaštitu od oštećenja kože uzrokovanog suncem - kako u gornjim, tako i u dubljim slojevima kože."

*Europsko udruženje kozmetičke industrije (bivša Colipa)


Među mnogim spojevima koje smo razmatrali za zaštitu DNK, jedan od njih, enoksolon, djelovao je najobećavajuće.

 

Enoksolon je aglikon glicirizina, jedan od mnogih poznatih sastojaka iz ekstrakta korijena sladića. To je triterpenoid koji je poznat po svojim protuupalnim, antioksidativnim i antimikrobnim svojstvima. S obzirom na njegove dobro poznate pozitivne učinke, istražili smo potencijalna fotozaštitna svojstva enoksolona u ljudskoj koži.

animacija oštećenja kože od sunca i djelovanja Eucerin SUN njege

"Izuzetna je njegova učinkovitost u moduliranju i podršci prirodnim procesima obnove DNK u koži koja je oštećena UV zračenjem. Kada se spoje, enoksolon i licochalcon A rade zajedno i nadopunjuju se u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanog suncem. Zaštita stanica licochalconom A i zaštita DNK enoskolonom nude način izbjegavanja oštećenja uzrokovanih suncem. Oni pomažu i u sprečavanju oštećenja nastalih izlaganjem suncu i podržavaju vlastite mehanizme kože za obnovu DNK", objašnjava Frank Rippke.

graf o djelovanju gliciretinične kiseline
Pomaže u zaštiti stanica kože u dubljim epidermalnim slojevima od štetnog UV zračenja i potiče vlastite mehanizme kože za obnovu DNK.

Činjenica koju želimo naglasiti jest da čak i najbolja zaštita od sunca ne može spriječiti prolaz svih UV zraka koje uzrokuju oštećenja stanica prema dubljim epidermalnim slojevima kože. Ako je šteta prevelika, ne postoji način da se popravi 100% oštećenja na DNK. Stoga preporučujemo svakodnevno korištenje UV zaštite - čak i tijekom oblačnih dana.

Svaki put kad pretjerano izlažemo našu kožu UV zračenju, oštećuje se DNK naše kože, što dovodi do prijevremenog starenja kože.

To može dovesti do gubitka gustoće ili volumena stvaranja bora te staračkih pjega i grube kože. 

Upravo je lice najviše izloženo suncu i stoga mu je potrebno najviše zaštite. To je razlog zbog kojeg većina Eucerin krema za sunčanje koje su formulirane za uporabu na licu sadrže i licochalcon A za zaštitu stanica i enoksolon za zaštitu DNK.

Osim toga, osobe s masnom kožom ili kožom sklonom aknama rekle su da ih brine uporaba zaštite od sunca jer se boje da će teška tekstura povezana s kremama s visokim SPF-om začepiti njihove pore i pogoršati stanje njihove kože. Pri formulaciji Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 50+SPF 30 pronašli smo način da ponudimo snažnu UVA/UVB zaštitu, biološku staničnu zaštitu (pomoću licochalcona A i gliciretinične kiseline) i posebno razvijenu tehnologiju za kontrolu masnoće s L-karnitinom koji regulira lučenje sebuma te kombinacijom triju pigmenata koji upijaju lipide za teksturu suhu na dodir. Iznimno lagana tekstura i trenutačno upijanje čine ih idealnim za posebne potrebe masne kože i kože sklone aknama.

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.