• 1/6 Dry Touch sprej SPF 50
 • 2/6 Dry Touch sprej SPF 50
 • 3/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 50
 • 4/6 Dry Touch sprej SPF 50
 • 5/6 Dry Touch sprej SPF 50
 • 6/6 Dry Touch sprej SPF 50
 • 1/6 Dry Touch sprej SPF 50
 • 2/6 Dry Touch sprej SPF 50
 • 3/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 50
 • 4/6 Dry Touch sprej SPF 50
 • 5/6 Dry Touch sprej SPF 50
 • 6/6 Dry Touch sprej SPF 50

Eucerin Oil Control Dry Touch sprej SPF 50

5.0
149 recenzija
Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
Za osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama

Visoko kvalitetna zaštita od sunca za osjetljivu kožu, uključujući masnu kožu sklonu aknama

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visok do vrlo visoki faktor zaštite od  UVA/UVB i HEVIS svjetlosti.

sun br.1 njega

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2016. - 2023. godine/tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.

 

 

 

      

Održivost i odgovornost

Bez mikroplastike (prema definiciji UNEP-a)

Saznajte više o programu 'Recikliram i dobivam'.

Više o njezi

Dry Touch aerosol za tijelo

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje kože.
Eucerin aerosol za zaštitu od sunca za osjetljivu kožu SPF 50+ je sprej za zaštitu od sunca za tijelo koji umiruje i štiti osjetljivu kožu. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtreza visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutraliziranje slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću.
Aerosolni raspršivač čini preparat brzim i jednostavnim za primjenu na teško dostupnim područjima kože. Prozirni i nemasni sprej brzo se upija, osvježava kožu i otporan je na vodu.

Eucerin Oil Control Dry Touch SPF 50 sprej za tijelo s visokim zaštitnim faktorom za osjetljivu kožu je i dermatološki prikladan za osjetljivu kožu uključujući i kožu s aknama.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koje definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije dokazuju vrlo dobru podnošljivost kože čak i na osjetljivoj koži.

Svojstva

 • brzo se upija
 • nemasna formula
 • formula koja se ne lijepi
 • vodootporno

Kako koristiti

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

1. Odaberite pravi preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože.

Više teksta

2. Koristite odgovarajuću količinu

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu preparata i ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima. Protresite aerosol prije korištenja te nanesite u dostatnoj mjeri. 

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Pobrinite se da sva izložena područja dobiju  potrebnu zaštitu. Kontinuirani aerosolni raspršivač u više pozicija olakšava dostizanje onih dijelova koje je lako propustiti. Nemojte zaboraviti leđa i ramena, kao i ruke i noge, stražnji dio ruka i područja na rubovima kupaćih kostima. Preporučujemo da koristite jedan od naših proizvoda za zaštitu od sunca za lice kako bi zaštitili osjetljivu kožu lica i vrata.

Eucerinovo istraživanjepokazuje da je prosječno oko 14% stražnjeg dijela ženskog tijela i 22% stražnjeg dijela muškog tijela redovito izloženo sunčevim zrakama bez ikakve zaštite.

(2) Interna studija Beiersdorffa iz 2016. o upotrebi zaštite od sunca među uzorkom od 52 osobe (29 žena, 23 muškarca)

Više teksta

• Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
• Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
• Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
• Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
• Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
• Izbjegavajte kontakt s očima
• Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegnite  izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama  kako bi se spriječilo bojenje

Isprobajte drugi preparat ako…

Tražite sve prednosti Eucerin Dry Touch aerosol SPF 50 spreja za tijelo s visokim zaštitnim faktorom za osjetljivu kožu, ali sa nižim SPF:

Ako je to slučaj, isprobajte Eucerin Oil Control Dry Touch sprej SPF 30.

Tražite visoki faktor zaštite sunca za kožu lica sklonu aknama:

Isprobajte Eucerin Oil Control Dry Touch gel-kremu za zaštitu lica od sunca SPF 30 ili SPF 50+.

Tražite kremu za sunčanje za osjetljivu, kožu sklonu aknama u neaerosolnom obliku:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Transparent sprej za zaštitu od sunca SPF 30 ili SPF 50.

Tražite losion za zaštitu od sunca za osjetljivu kožu tijela:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50+ ili SPF 30.

Tražite kremu za sunčanje koja štiti kožu, a istovremeno smanjuje znakove fotostarenja

Isprobajte Eucerin Photoaging Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 30 ili SPF 50.

Vaša koža je sklona alergijama na sunce kao što je PLE:

Isprobajte Eucerin kremu-gel za zaštitu kože osjetljive na suncem SPF 50.

 

Sastojci

FAQ (4)

 • Kako mogu znati koji SPF koristiti?

  Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj mjeri i temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne).

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
  Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

 • Što je visokoenergetski vidljiva svjetlost i zašto moram od nje zaštiti svoju kožu?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na preparate koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi preparati će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože poput bora.

 • Moja je koža sklona aknama. Trebam li posebnu zaštitu od sunca?

  Da. Učinkovita zaštita od sunca je neophodna za sve tipove kože, a posebno je važna za kožu sklonu aknama iz brojnih razloga:
       
       1. Zaštita od hiperpigmentacije: Kada je tkivo kože oštećeno - kao što je to slučaj s mrljama i aknama - pretjerana količina melanina (pigment kože) može se akumulirati na jednom području. Taj višak melanina ostaje nakon što oštećeno tkivo ozdravi ostavljajući pigmentnu oznaku. Ove pigmentne oznake osobito su osjetljive na sunce, a prava zaštita od sunca pomaže da one ne potamne i postanu vidljivije.
       2. Za sprečavanje isušivanja kože: Masna koža treba vlagu. Prekomjerno izlaganje suncu uzrokuje njezino isušivanje i oboljenje sebacealnih žlijezda (koje proizvode sebum koji koži daje masnoću koju treba). Taj višak sebuma jedan je od ključnih faza u razvoju mrlja. Kada se koža isuši, njezini vanjski slojevi otvrdnu i može doći do prirodnog procesa ljuštenja kože. Mrtva koža može se nakupiti, blokirati pore i pogoršati akne.

  Također je važno biti svjestan da neki lijekovi protiv akni i guljenja kože mogu učiniti kožu osjetljivijom na sunce i podložnijom oštećenjima kože uzrokovanima suncem. Preparati koji su klinički i dermatološki dokazani prikladni za kožu sklonu aknama, kao što je Eucerin Sensitive Protect Dry Touch SPF 50 sprej za tijelo s visokim zaštitnim faktorom  pružit će mu potrebnu zaštitu.

5.0
149 Recenzije*
147
2
0
0
0
 • Ljubica Baranašić 14.7.2022.
  Bezbrižna pod suncem
  Imam osjetljivu kožu i idem pješke s posla, po najvećem suncu. Otkad samnom putuje i Eucerin Sensitive Dry Touch sprej kojim pošpricam izložene dijelove kože prije odlaska kući, nemam više brige oko neugodnog crvenila i osipa po dekolteu. I da, ne ostavlja mrlje na odjeći i odmah se upije!
 • Željka Šimić 14.7.2022.
  Dva u jedan!
  Predobar, dva u jedan štiti kožu, a u jednom ju i nahrani, preeedobar i kvalitetan.
 • Marta Hrman 14.7.2022.
  Krema za 10!
  Prvo more s jednogodišnjakom i boravak na suncu iziskuju korištenje kreme za sunčanje u velikim količinama. Eucerin je ispunio sva moja očekivanja, brzo se upija, lako razmazuje i odlično štiti kožu od sunca.
 • Učitaj više

Potpuna rutina njege

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.