AtopiControl njega

Za suhu kožu sklonu atopiji

AtopiControl

Dermokozmetička njega za suhu kožu sklonu iritacijama

Eucerin AtopiControl je dermokozmetička njega za suhu i atopičnu kožu sklonu iritacijama u fazi bez simptoma te akutnoj fazi. Klinički i dermatološki dokazano smanjuje suhoću, perutanje, zategnutost kože i ublažava svrbež te je dokazano pogodna za atopičnu kožu. 

Atopijski dermatitis ili atopijski ekcem je česta bolest u djetinjstvu, ali i kod mnogih odraslih osoba. Koža je suha, crvena i svrbi što može imati značajni fizički i psihološki učinak na živote oboljelih. Učinkovita njega dokazano olakšava simptome i održava kožu mirnom duže vrijeme. Eucerin AtopiControl, igra ključnu ulogu u ublažavanju nelagode uzrokovane ekcemom na koži, crvenilom kože i svrbežom. Pruža specifičnu njegu koja cilja suhoću i svrbež, a prikladna je i u slučaju atopijskog dermatitisa kod djece.

Losioni i kreme za osnovnu njegu sadrže kombinaciju omega-6 masnih kiselina i likokalkona A za obnavljanje kože, vraćanje njezine prirodne zaštite i jačanje otpornosti. Osim pružanja intenzivne hidratacije, ublažavaju hrapavost i svrbež te zategnutost povezanu s atopičnom kožom. 

Active Care linija za aktivnu njegu uključuje Eucerin AtopiControl Akut kremu za njegu kože sklone crvenilu. Njezina njegujuća svojstva značajno poboljšavaju izgled kože tijekom akutne faze i mogu doprinijeti smanjenju korištenja hidrokortizona tijekom akutne faze. Klinička studija pokazuje da svojstva Eucerin AtopiControl Akut kreme za njegu kože sklone crvenilu imaju sličan pozitivan utjecaj na izgled kože kod atopijskog dermatitisa kao i primjena 1% kortizon kreme. AtopiControl ANTI-ITCH sprej za nadraženu kožu pruža trenutno olakšanje kod svrbeža kože uzrokovanog atopijskim dermatitisom.

Eucerin AtopiControl njega ne sadržava mirise, boje ni parabene, a prikladna je i za djecu i dojenčad od prvog dana života (odnosno 3 godine u slučaju Eucerin AtopiControl ANTI-ITCH spreja za nadraženu kožu ).

Dr. sc. Ružica Jurakić Tončić, dr. med., specijalist dermatovenerologije otkrila je kako održati kožu zdravom i izabrati odgovarajuće Eucerin preparate za atopijski dermatitis. Pročitajte članak i saznajte više.

Saznajte više kako njegovati atopičnu kožu