• (32)
Pročitajte recenzije Napišite recenziju

Eucerin Sensitive Protect matirajući fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

Pouzdana zaštitu od sunca za lice koja štiti i pruža matirajući učinak za osjetljivu i masnu kožu.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visok do vrlo visoki faktor UVA/UVB zaštite i zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Kreme za sunčanje podržava vlastiti mehanizam obavljanja DNA kože.

 

 

Kupite online:

     

     

Matirajuća krema za zaštitu lica od sunca koja štiti osjetljivu i masnu kožu

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje na koži. 

Eucerin fluid za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 50+ je svakodnevna krema za zaštitu lica  od sunca koja smiruje osjetljivu i suhu kožu. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtereza visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. Krema za zaštitu suhe kože od sunca također uključuje gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

Klinički i dermatološki je dokazano da je Eucerin fluid, koji ne sadrži parfem i ima laganu i kremastu teskturu, za zaštitu osjetljive kože od sunca s faktorom SPF 50, prikladan za osjetljivu, čak i atopičnu kožu. Pronađite i druge Eucerin preparate za njegu atopične kože.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu i utjecaju sunca na osjetljivu i problematičnu kožu.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koju definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije dokazuju dobru podnošljivost na osjetljivoj koži.
Proizvod je testiran te je dokazano da je prikladan za vlažne klime.

Content Parts/Title FAQ

Kako mogu znati koji SPF koristiti?

Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj količini i temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne).

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri. Zaštitu od sunca za kožu sklonu alergiji na sunce potražite ovdje.

UVB zrake
osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koji prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti stanjima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Što je visokoenergetska vidljiva svjetlost i zašto svoju kožu moram od nje štititi?

Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetska vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji se također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože kao što su bore. Saznajte više o koži koja stari.

Zašto je potrebno integrirati njegu lica sa zaštitom od sunca u vlastitu dnevnu rutinu?

Koža lica je osjetljivija na UVA/UVB zračenje i HEVIS svjetlost nego koža tijela  jer je izložena suncu tijekom cijele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći u izbjegavanju staničnog oštećenja DNA uzrokovanog UV-om, fotostarenja (preranog starenja uzrokovanog suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica uvijek kad god je izložena suncu.

Saznajte više o važnosti zaštite lica i tijela od sunca.

Sastojci

Krema za sunčanje kao dio vaše dnevne rutine

• Nanesite ujutro poslije, ili umjesto svog redovitog proizvoda za dnevnu njegu
• Može se koristiti u kombinaciji s drugim Eucerin proizvodima za njegu lica, poput onih iz asortimana  Eucerin AQUAporin ACTIVE i Eucerin Hyaluron-Filler 
• Vaša koža odmah je zaštićena od sunca - nije potrebno čekanje.
• Po potrebi nanesite šminku

Zaštita lica od sunca

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

Čišćenje lica

Odaberite proizvod koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože. Ukoliko još ne znate koji je vaš tip kože možete saznati ovdje.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

 
Toniranje lica

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu proizvoda  i  ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima.  Možete upotrijebiti dlan za mjerenje količine proizvoda koji će se koristiti. Preporučujemo da, za pokrivanje lica, vrata i dekoltea,  koristite deblju liniju fluida za sunčanje koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Njega lica

Neke dijelove je lako zaboraviti namazati. Nemojte  zaboraviti uši i stražnji dio vrata, a ako  ste ćelavi ili imate tanku kosu, nanesite na vlasište.

Važne upute za uporabu

• Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
• Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
• Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
• Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
• Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
• Izbjegavajte kontakt s očima
• Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegavajte izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj proizvod ako…

Isprobajte drugi proizvod ako….

Imate osjetljivu i masnu kožu i tražite kremu za zaštitu osjetljive kože od sunca s visokim faktorom zaštite posebno za vaše lice:

Eucerin fluid za zaštitu osjetljive kože od sunca za lice SPF 50+ je krema za zaštitu od sunca s visokim faktorom zaštite namijenjena za zaštitu osjetljive i masne kože od oštećenja uzrokovanih sunčevim svjetlom uz postizanje mat učinka. 

Saznajte više o utjecaju sunca na osjetljivu i problematičnu kožu.

Utječe li sunce na akne saznajte u članku Pomaže li sunce aknama ili ih pogoršava?.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca koji štiti vaše lice od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku zaštitu od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Nedavno ste se podvrgnuli kemijskom pilingu:

Budući da Eucerin fluid za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 50+ ima vrlo visok faktor zaštite od sunca, pogodan je za zaštitu kože lica koja je nedavno podvrgnuta kemijskom pilingu.

Imate masnu kožu sklonu aknama i tražite visoku zaštitu od sunca za vaše lice:
Tražite prednosti koje ima Eucerin fluid za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 50+, ali biste željeli manji SPF:
Imate osjetljivu kožu na licu, koja nije masna nego suha:
Tražite visoki faktor zaštite kože kako biste zaštitili kožu od fotostarenja (prerano starenje uzrokovano suncem):
Tražite visoki faktor za zaštitu od sunca za vaše tijelo:
Tražite kremu za sunčanje posebno za djecu:

Isprobajte Eucerin losion za zaštitu osjetljive kože od sunca za djecu SPF 50+ (prikladan za bebe i djecu stariju od tri mjeseca) ili Eucerin mineralni losion za zaštitu od sunca za djecu SPF 30 koji je pogodan za uporabu kod beba i djece starije od tri mjeseca, ukoliko želite proizvod za zaštitu od sunca bez kemijskih filtera.

Ultra lagana formula bez masnih tragova

Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30

Za sve tipove kože

Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30

 • (9)

 • Visoka zaštita od sunca za tijelo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA / UVB zaštita i zaštita od HEVIS svjetlosti
 • Za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu
 • Umiruje i štiti kožu od oštećenja izazvanih suncem
 • Ostavlja kožu trenutno suhu na dodir
 • Iznimno lagana tekstura: 0% masnog sjaja, neljepljiva
 • Vrlo brzo se upija
 • Vodootporna i otporna na znoj
 • Efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu

Saznajte više
Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+

Za sve tipove kože

Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+

 • (12)

 • Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA / UVB zaštita i zaštita od HEVIS svjetlosti
 • Za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu
 • Umiruje i štiti kožu od oštećenja izazvanih suncem
 • Ostavlja kožu trenutno suhu na dodir
 • Iznimno lagana tekstura: 0% masnog sjaja, neljepljiva
 • Vrlo brzo se upija
 • Ekstra vodootporna i otporna na znoj
 • Efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu

Saznajte više

Fotostarenje

Eucerin Photoaging Control losion SPF 50+

 • (19)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Za sve tipove kože
- Pomaže u sprječavanju fotostarenja
- Vidljivo smanjuje znakove starenja na koži
- Daje koži svježiji, ujednačeniji izgled
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Eucerin Ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30

 • (15)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Eucerin Ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50+

 • (11)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Ukupna ocjena
 • (32)
5 od 5 bodova / 32 recenzija
5 Stars
32
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Uvijek nastojimo poboljšati svoje proizvode.
Recite nam svoje mišljenje i ocijenite naš proizvod.
Mare,

crvenilo lica

Iznenađujuće dobar proizvod. Imam kožu sa izraženim crvenilom lica, pa koristim eucerin kreme za crvenilo lica- dijagnosticirana Rozacea, pa sam ovaj fludid probala kao zaštitu za sunce, ali dao je neočekivane reuzultate, tako da mi se rozacea (crvenilo lica) počelo povlačiti. Zaista mogu ga toplo preporučiti svima sa sličnim poteškoćama.
Loop,

Must have cijele godine

Nije masan na licu. Lijepo se razmaže i brzo upija. Lice je lijepo i njegovano brz teške šminke. Svaki dan cijele godine.
slavica23,

Konačno krema za sunce koja nije masna

Kada sam na preporuku farmaceutkinje uzela ovu kremu, nisam mislila da će stvarno biti ovako dobra... Jer do tada, bez obzira koliko krema koštala, navikla sam da se razmazuje teško, ostavlja bijele tragove, masti kožu, a ja budem bijela i sjajna satima. Konačno sam našla zaštitu koju koristim od proljeća do jeseni, a ne smeta mojoj koži, ne ostavlja bijele tragove, a uopće nemate osjećaj da imate kremu na licu! Čista petica od mene!
tena,
S obzirom na moje zdravstveno stanje prije 7 godina kad sam obolila od Lupusa pocela sam kozu ljeti cuvati Eucerin proizvodima. Flud za lice SPF 50 je odlican. Koristim ga sva 4 godisnja doba.
Irena ex Glušić Lanović (FB),

Eucerin oduvijek

Eucerin je jedan od prvih kvalitetnih brandova koje sam počela koristiti još kao studentica (prije 20+godina). Veći izbor je tada bio u Njemačkoj, gdje sam bila na studiju, no danas sam sretna da svi noviteti dođu odmah i na naše tržište. I dalje se veselim i iščekujem što se novo kuha u vašem labosu.

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije