• (25)
Pročitajte recenzije Napišite recenziju

Eucerin Sensitive Protect krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 30

Pouzdana krema za zaštitu od sunca za lice koja smiruje osjetljivu i suhu kožu.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visok do vrlo visoki faktor UVA/UVB zaštite i zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Krema za sunčanje podržava vlastiti mehanizam obavljanja DNA kože.

 

 

 

Kupite online:

     

     

Krema za lice za zaštitu od sunca te smirivanje osjetljive i suhe kože

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje na koži.

Eucerin krema za zaštitu od sunca SPF 30 je svakodnevna svakodnevno krema za zaštitu od sunca za lice koja štiti i smiruje osjetljivu i suhu kožu. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtereza visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. Krema za sunčanje također uključuje gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

Klinički i dermatološki je dokazano da je Eucerin krema za zaštitu od sunca za osjetljivu kože SPF 50+, a koja ne sadrži parfem te ima laganu i kremastu teksturu, prikladna za osjetljivu, pa čak i atopičnu kožu.

Eucerin preparate za njegu atopične kože potražite ovdje.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu i utjecaju sunca na osjetljivu i problematičnu kožu.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koju definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.


Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije dokazuju dobru podnošljivost na osjetljivoj i atopičnoj koži.

Često postavljana pitanja

Kako mogu znati koji SPF koristiti?

Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj količini i temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne).

Zašto osjetljiva koža zahtijeva posebnu zaštitu od sunca?

Osjetljiva koža ima oslabljenu zaštitnu barijeru. Manje je u stanju vezati se u vlazi koja joj je potrebna te je osjetljivija na vanjske nadražujuće tvari. Jedan od tih vanjskih iritansa su sunčeve zrake koje uzrokuju isušivanje kože koja postaje crvena i osjetljiva. Saznajte više o utjecaju sunca na osjetljivu kožu.

Osjetljiva koža lica je osobito osjetljiva na oštećenja sunca jer je ona tanja od kože na drugim dijelovima tijela te je češće izložena budući da nije prekrivena odjećom. Osjetljiva koža lica ima koristi u zaštiti od sunca koja je posebno formulirana kako bi ju ublažila i zaštitila. Saznajte više kako zaštititi osjetljivu kožu lica.

Eucerin njegu za osjetljivu kožu potražite ovdje.

 

 

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koji prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti stanjima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

Saznajte više kako UVA, UVB i HEV svjetlosne zrake utječu na kožu.

Što je visokoenergetska vidljiva svjetlost i zašto svoju kožu moram od nje štititi?

Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetska vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji se također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože kao što su bore.

 

Zašto je potrebno integrirati njegu lica sa zaštitom od sunca u vlastitu dnevnu rutinu?

Koža lica je osjetljivija na UVA/UVB zračenje i HEVIS svjetlost nego koža tijela  jer je izložena suncu tijekom cijele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći u izbjegavanju staničnog oštećenja DNA uzrokovanog UV-om, fotostarenja (preranog starenja uzrokovanog suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica uvijek kad god je izložena suncu.

Saznajte više o posljedicama izlaganja suncu na kožu lica.

Sastojci

Krema za sunčanje kao dio vaše dnevne rutine

• Nanesite ujutro poslije, ili umjesto svog redovitog proizvoda za dnevnu njegu
• Može se koristiti u kombinaciji s drugim Eucerin proizvodima za njegu lica, poput onih iz asortimana Eucerin Hyal-Urea i Eucerin Q10 ACTIVE 
• Vaša koža odmah je zaštićena od sunca - nije potrebno čekanje.
• Po potrebi nanesite šminku

Zaštita lica od sunca
Upozorenje

Zaštita od sunca nije samo za osobe koje se sunčaju. Lagana do umjerena svakodnevna izloženost suncu utječe na kožu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u svakodnevnu njegu kože. 

Saznajte više o utjecaju sunca na kožu tijela i važnosti svakodnevne zaštite lica od sunčevih zraka.

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

Čišćenje lica

Odaberite proizvod koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože. Ukoliko ne znate svoj tip kože možete otkriti ovdje.

Toniranje lica

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu proizvoda i ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima. Možete upotrijebiti dlan za mjerenje količine proizvoda koji će se koristiti. Preporučujemo da, za pokrivanje lica, vrata i dekoltea, koristite deblju liniju fluida za sunčanje koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Njega lica

Neke dijelove je lako zaboraviti namazati. Nemojte zaboraviti uši i stražnji dio vrata, a ako ste ćelavi ili imate tanku kosu, nanesite zaštitu od sunca i na vlasište.

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj proizvod ako…

Pokušajte s nekim drugim proizvodom ako…

Imate osjetljivu kožu koja je suha i tražite visoku zaštitu od sunca za vaše lice:

Eucerin Sensitive Protect krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 30 posebno je oblikovana za suhu, osjetljivu kožu. Eucerin njegu za osjetljivu kožu potražite ovdje.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca koji štiti vaše lice od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi pouzdanu UVA i UVB zaštitu i zaštitu od HEVIS svjetlosti. Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Imate osjetljivu, suhu kožu i tražite vrlo visoku zaštitu od sunca za lice:
Nedavno ste se podvrgnuli kemijskom pilingu ili laserskom tretmanu:

Isprobajte Eucerin kremu za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 50+ koji će koži pružiti vrlo visoku zaštitu koja joj potrebna nakon kemijske obrade ili laserskog tretmana.

Vaša koža lica je osjetljiva i masna:
Imate masnu kožu sklonu aknama i tražite visoku zaštitu od sunca za lice:
Tražite visoki faktor za zaštitu od sunca s anti-age efektom:
Tražite visoki faktor zaštite vašeg tijela od sunca:
Tražite kremu za sunčanje posebno namijenjenu za djecu:

Isprobajte Eucerin losion za zaštitu osjetljive kože od sunca za djecu SPF 50+ (prikladan za bebe i djecu stariju od tri mjeseca) ili Eucerin sprej za zaštitu od sunca za djecu SPF 50+ (prikladan za djecu stariju od tri godine). Ako želite proizvod za zaštitu od sunca bez kemijskih filtera, isprobajte Eucerin mineralni losion za zaštitu osjetljive  kože od sunca za djecu SPF 30 koji je prikladan za uporabu na bebama i djeci od tri mjeseca starosti.

Važne upute za uporabu

• Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
• Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
• Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
• Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
• Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
• Izbjegavajte kontakt s očima
• Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegavajte izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje

Ukupna ocjena
  • (25)
5 od 5 bodova / 25 recenzija
5 Stars
25
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Uvijek nastojimo poboljšati svoje proizvode.
Recite nam svoje mišljenje i ocijenite naš proizvod.
lucija,

Jedna i jedina

Nema bolje kreme za osjezljivu kozu, od srca preporucam
Lora191,

Odlicna

Stvarno super i savrsena
Lili,
Savršeno za moju osjetljivu kožu
DI L,
Eucerin Sensitive Protect krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 30 idealna za moju suhu i osjetljivu kožu, ćim se pojavi prvo proljetno sunce, obavezno je uz mene
Nanni,

Eucerin SPF 30

Eucerin SPF kremica za suhu je kožu jetr je i smiruje i štiti od UVA / UVB kao i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti. Može se kombinirati sa drugim kremicama po potrebi. Odličan proizvod ! 😊

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije