Two people hugging a tree.

Eucerin održivost: Odgovornost u opskrbnom lancu

0 min čitanja
Prikaži više

U Eucerinu dublje i holistički poimamo održivost. Naši napori idu dalje od pažljivog odabira sastojaka za naše formulacije. Pomno pazimo na način na koji se dobavljaju, pretvaraju u dermo-kozmetičke formulacije u našim proizvodnim pogonima i. na koncu, na koji način možemo surađivati s našim dobavljačima kako bismo unaprijedili održivost.


Održivost unutar našeg opskrbnog lanca

Blisko surađujemo s dobavljačima kako bismo zajedno uveli inovacije i kontinuirano smanjivali utjecaj naših proizvoda na okoliš. Ova obveza nije ograničena na našu izravnu nabavu materijala, već je proširena i dalje.

Naš Kodeks ponašanja definira društvene i ekološke standarde kojih se pridržavamo kako bismo postigli održivu nabavu. Svi dobavljači Eucerina obvezni su poznavati ove standarde i pridržavati ih se u pogledu kvalitete proizvoda i transparentnog, poštenog i odgovornog poslovanja.

To je obvezujući ugovor sa svim našim dobavljačima i ostaje ključni kriterij tijekom odabira i naknadnih procjena.

Bliskom suradnjom s našim dobavljačima održavamo održiv opskrbni lanac. Na taj način osiguravamo da svi dobavljači ispunjavaju svoje društvene, ekološke i ekonomske odgovornosti te da naši potrošači dobiju proizvode visoke kvalitete. Osim toga, razvili smo posebne mjere za materijale s posebnim potrebama održivosti, kao što su sirovine na bazi palminog ulja.


Odgovorna proizvodnja

Energija, voda i otpad tri su velika čimbenika na koja treba obratiti pozornost kako bi se proizvodno mjesto vodilo na najodgovorniji način.

Wind turbines visible on the hills alongside a lake.

Energija

Nastojimo kontinuirano smanjivati utjecaj energije koja se koristi u našim proizvodnim pogonima na stakleničke plinove. Provođenjem programa energetske učinkovitosti, primjerice korištenjem prirodnog svjetla i optimiziranih sustava hlađenja zraka, uspijevamo smanjiti potrošnju energije u našoj proizvodnji. Osim toga, prebacili smo 100 % opskrbe električnom energijom naših pogona na obnovljive izvore, u proizvodnji, ali i u uredima.

Voda

Na godišnjoj razini provoimo analize rizika kako bismo osigurali dugoročnu dostupnost vode, dragocjenog resursa, za naše proizvodne pogone. Cilj je minimizirati rizik od vode i koristiti ovaj resurs na učinkovit način. Najsuvremeniji uređaji za pročišćavanje otpadnih voda u našim proizvodnim centrima nude čvrstu osnovu za uštedu vode. Također, kontinuirano se razvijaju i prilagođavaju odgovarajućim zahtjevima u proizvodnim pogonima. Poduzimanjem ovih mjera, cilj nam je smanjiti potrošnju vode za 25 % do 2025.

Otpad

Godinama radimo na smanjenju ili uklanjanju otpada koji proizvodimo. To se posebno odnosi na naše proizvodne pogone i skladišne lokacije. Kao ekološki osviještena tvrtka, svojom odgovornošću smatramo da na najbolji način iskoristimo neizbježni otpad. Zbog toga stalno optimiziramo naše kanale zbrinjavanja i odvajamo otpad poput kartona i papira, folije ili plastične ambalaže kako bismo ga vratili u materijalni ciklus, u mjeri u kojoj struktura zbrinjavanja u dotičnim zemljama to dopušta.

Od 2016., naši vlastiti proizvodni pogoni i veći logistički centri slijede cilj "Zero Waste to Landfill" („Nula otpada na odlagalište“). Umjesto toga, svoj otpad recikliramo ili ga odgovorno spaljujemo. Time dajemo značajan doprinos zaštiti okoliša i klime.


Rad u partnerstvu

Vjerujemo da se pravi napredak u održivosti može postići samo uključivanjem svih unutar našeg lanca vrijednosti. Stoga smo u bliskom i transparentnom dijalogu s našim partnerima.

Dobavljači

Uspostavili smo strateški sustav upravljanja dobavljačima koji se temelji na redovnom dijalogu i zajedničkim projektima kako bismo osigurali održavanje naših visokih standarda kvalitete proizvoda, radnih uvjeta i zaštite okoliša.

Zaposlenici

Kao globalna tvrtka, zalažemo se za poštene uvjete rada i transparentnu suradnju temeljenu na uzajamnom poštovanju sa svim sudionicima u lancu vrijednosti. Uključujemo naše zaposlenike u naše inicijative održivosti i potičemo osobnu predanost pojedinaca, kao i tima.

Potrošači

Otvoreno komuniciramo s potrošačima o našoj predanosti održivosti i naporima da pronađemo održiva rješenja za preparate. Isto tako, pokušavamo stvoriti preparate koji omogućuju potrošačima da žive u skladu sa svojim vrijednostima nudeći punjenja i druga ekološka rješenja.

Neprofitne organizacije

Vjerujemo da je aktivna i otvorena razmjena s neprofitnim organizacijama o pitanjima održivosti obostrano korisna. Stoga blisko surađujemo s neprofitnim organizacijama u rješavanju tema kao što su opskrbni lanac palmino ulje i klimatske promjene. 

Povezani članci