A calm ocean.

Eucerin ambalaža i održivost

0 min čitanja
Prikaži više

Kontinuirano radimo na kombiniranju najviše razine učinkovitosti preparata sa smanjenim utjecajem na okoliš. Ovaj rad uključuje kontinuirani razvoj pakiranja naših preparata, kako bismo pronašli rješenja za pakiranje svakog asortimana na održiv način koji je prilagođen formuli te tako smanjili utjecaj naše ambalaže na okoliš. Slijedeći načela kružnog gospodarstva, nastojimo značajno smanjiti emisije CO2.

Smanjimo količinu plastike

Onečišćenje plastikom jedan je od najznačajnijih ekoloških današnjice. No, nije problem samo u onečišćenju: problem je i u tome što proizvodnja plastike zahtijeva ograničene količine fosilnih materijala. Zbog toga, u Eucerinu vjerujemo da moramo značajno smanjiti količinu čiste plastike na bazi fosila korištenu za pakiranje naših preparata. Naš je ambiciozni cilj smanjiti našu upotrebu čiste plastike na bazi fosila za 50 % do 2025.¹ u usporedbi s 2019.

Ušteda plastike

Kako bismo uštedjeli plastiku, nastojimo smanjiti težinu naše ambalaže gdje god možemo. Uostalom, smanjenje je prvo načelo održivog pakiranja. Zato je novo pakiranje našeg AtopiControl balzama napravljeno od 20% do 40% manje plastike (ovisno o veličini preparata). Upotreba manje materijala također doprinosi smanjenju emisija CO2. Dakle, u ovom slučaju, manje doista je više.

Reducing Virgin Plastic by Using Recycled Plastic

Smanjenje količine djevičanske plastike korištenjem reciklirane plastike

Kako bismo ostvarili naš ambiciozni cilj smanjenja upotrebe djevičanske plastike na bazi fosila za 50 % do 2025.¹, sve više naših preparata pakiramo u recikliranu plastičnu ambalažu. Kako recikliranje plastike zahtijeva manje energije nego proizvodnja novog materijala, na ovaj način pridonosimo i smanjenju emisije CO2.

Svoju prvu veliku prekretnicu postigli smo s našim bočicama za čišćenje lica, izrađenim od do 98 % reciklirane plastike od početka 2021.

Eucerin products arranged in a line.

Sljedeći na popisu naši su najprodavaniji losioni i bočice proizvoda za tuširanje iz linije pH5 i UreaRepair PLUS, koje su od listopada 2021. izrađene od do 99 % posto reciklirane plastike.

Zašto plastika nije 100 % reciklirana?

Iako bi bilo lijepo imati 100 % recikliranu plastiku, još uvijek nam je potrebno 1 do 5 % nerecikliranih komponenti, kako bismo očuvali i zaštitili naše osjetljive formule od sunčeve svjetlosti. Vjerujemo da su transparentnost i poštenje ključni pa radije dajemo stvarna obećanja. Zbog toga ne tvrdimo da je plastika 100 % reciklirana kada je zapravo 99 %.. 

Potpuna rutina njege


Podržavanje kružnog gospodarstva: mogućnost recikliranja i ponovne upotrebe

Kako bismo aktivno podržali kružno gospodarstvo, dodatno povećavamo mogućnost recikliranja i ponovne upotrebe naše ambalaže do 2025.
Ekološki gledano, više smisla ima ponovno puniti, ponovno koristiti i reciklirati kako bi proizvedena ambalaža imala više od jednog života te postala dijelom kružnog gospodarstva.

Prije više od 20 godina lansirali smo pH5 vrećice za ponovno punjenje. One pomažu potrošačima ponovno napuniti postojeće standardne boce i proizvesti 65 % manje plastičnog otpada u usporedbi s običnom bocom.

Eucerin refill bag surrounded by stylized recycling symbol.

Iz godine u godinu širit ćemo naše postojeće koncepte punjenja i uspostavljati nova inovativna rješenja. Također, povećat ćemo mogućnost recikliranja naše ambalaže kroz mnoge korake i projekte, podupirući naš cilj da osiguramo da se do 2025. većina Eucerin ambalaže može reciklirati, ponovno koristiti ili ponovno puniti.

Smanjenje papira

Papir je popularan materijal za pakiranje. U Eucerinu ga koristimo za letke i kartonske kutije. Ali, proizvodnja papira također zahtijeva drvo, vodu i energiju. Smanjenjem količine papira koji koristimo, Eucerin doprinosi očuvanju prirodnih resursa i smanjenju emisije CO2.

Uklanjanje dodataka u ambalaži

Godine 2020. počeli smo eliminirati letke na pakiranju sa svih naših kozmetičkih preparata². Time će se uštedjeti 20 milijuna letaka diljem svijeta svake godine, što čini 47 tona papira. Pažljivo smo ispitali koje su informacije ključne, uzimajući u obzir zakonske zahtjeve kao i interese potrošača. Od sada se sve važne informacije nalaze na pakiranju preparata, a daljnje detaljne informacije o preparatima dostupne su na Eucerinovoj web stranici.

Smanjenje sklopivih kutija

No, to nije sve. Već smo poduzeli daljnje korake za smanjenje potrošnje papira. Nakon pažljivog razmatranja, odlučili smo da nekim od naših preparata nisu potrebne sklopive kutije, posebice u slučaju velikih spremnika preparata gdje se svi bitni podaci mogu staviti na primarno pakiranje preparata. Slijedeći ovu logiku, eliminirat ćemo sklopive kutije iz našeg asortimana gdje god je to moguće i time uštedjeti više od 100 tona papira godišnje, do 2025. Također, testiramo novi kartonski materijal za našu ambalažu kako bismo dodatno smanjili našu potražnju za papirom kao i našutjecaj na emisije CO2.

Do 2025. uštedjet ćemo više od 200 tona papira godišnje (u odnosu na 2019.), čime ćemo smanjiti potrošnju drva, vode i energije potrebne za proizvodnju papira.

Odgovorno nabavljanje papira

Danas je 100 % naših sklopivih kutija izrađeno od materijala s FSC certifikatom. Ovaj certifikat jamči održivo podrijetlo materijala. Sljedeći korak bit će prebacivanje sve preostale papirnate ambalaže, kao što su kutije za otpremu i materijali na prodajnim mjestima, na papir s FSC certifikatom ili reciklirani papir. Budući da se većina papirnate ambalaže može reciklirati, i vi možete pomoći reciklirajući papirnatu ambalažu.

Obraćamo veliku pozornost pri nabavi papira i kartona za pakiranje, isključivo koristeći papir s certifikatom Forest Stewardship Council (FSC) ili reciklirani papir. Također smo uspostavili obvezujuću Politiku održivog papira i kartona u Eucerinu s ciljem prelaska na 100 % održive materijale od papira i kartona u cijelom svijetu.

Hand holding a recycling symbol in front of a lush forest background.

Today, 100% of our folding boxes are made of FSC-certified material. This certification guarantees the sustainable origin of the materials. The next step will be to switch all remaining paper-based packaging such as shipping boxes and point of sale materials to FSC-certified or recycled paper. As most paper packaging is recyclable, you can also help by making sure to recycle paper packaging in the appropriate local collection.

 

Beiersdorf company target

Excluding medical devices

Povezani članci