• 1/5 Sensitive Protect sprej
 • 2/5 Sensitive Protect sprej
 • 3/5 Sensitive Protect sprej
 • 4/5 Sensitive Protect sprej
 • 5/5 Sensitive Protect sprej
 • 1/5 Sensitive Protect sprej
 • 2/5 Sensitive Protect sprej
 • 3/5 Sensitive Protect sprej
 • 4/5 Sensitive Protect sprej
 • 5/5 Sensitive Protect sprej

Eucerin Sensitive Protect sprej za zaštitu kože od sunca SPF 50+

5.0
90 recenzija
Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
Umiruje osjetljivu kožu i štiti od oštećenja uzrokovanog suncem

Visoka zaštita od sunca za tijelo u spreju

Umiruje kožu i štiti od oštećenja uzrokovanih suncem. Prikladan i za atopijsku kožu. Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrlo visok faktor UVA/UVB zaštite i zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Zaštita od sunca također podržava vlastiti  mehanizam obavljanja DNA kože.

 

 

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2016. - 2023. godine/tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.

Održivost i odgovornost

Bez mikroplastike (prema definiciji UNEP-a)

UV filter zaštite bez octocrylena

95% reciklirajuća boca (isključujući etiketu i zaštitnu foliju)

Saznajte više o programu 'Recikliram i dobivam'.

Više o njezi

Sprej sa zaštitnim faktorom za osjetljivu kožu

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje oštećenje kože.

Eucerin Sensitive Protect sprej za zaštitu kože od sunca SPF 50+ za tijelo umiruje i štiti osjetljivu kožu. Prikladan je i za atopijsku kožu. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtre1 za visoku UV zaštitu1 s likokalkonom A za neutraliziranje slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. Sprej sadrži i gliciretiničnu kiselinu koja podupire vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože. Bez mirisa je i otporan na vodu.

Eucerin Sensitive Protect sprej za zaštitu kože od sunca SPF 50+ klinički je i dermatološki dokazano prikladan za osjetljivu, kao i kožu sklonu atopijskom dermatitisu.
 
(1.) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koje definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.

 

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije pokazuju vrlo dobru podnošljivost na osjetljivoj koži, uključujući kožu sklonu atopijskom dermatitisu.

Svojstva

 • bez mirisa
 • vodootporno

Kako koristiti

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

napredna spektralna tehnologija

1. Odaberite pravi preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože.

 
Više teksta

2. Koristite odgovarajuću količinu

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu preparata i  ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima.  Možete upotrijebiti dlan za  mjerenje količine preparata koji će se  koristiti. Za svako područje preporučujemo debelu liniju gel-kreme (proteže se od vrha srednjeg prsta do zapešća) za svako područje (1-11) na dijagramu:
- 1. lice i vrat
- 2 i 3. obje ruke
- 4. prsa
- 5. trbuh
- 6 i 7. natkoljenice (sprijeda i straga)
- 8 i 9. potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
- 10. ramena i gornji dio leđa
- 11. donji dio leđa

Trebat će vam količina veličine loptice za golf da pokrijete cijelo tijelo. Za zaštitu osjetljive kože na licu i vratu (područje 1) preporučujemo korištenje jednog od naših preparata za zaštitu od sunca za lice.

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Pobrinite se da sva izložena područja dobiju potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, stražnji dio ramena, ruke i noge i područja uz rub kupaćih kostima. 

Eucerinovo istraživanjepokazuje da je prosječno oko 14% stražnjeg dijela ženskog tijela i 22% stražnjeg dijela muškog tijela redovito izloženo sunčevim zrakama bez ikakve zaštite.

(2) Interna studija Beiersdorffa iz 2016. o upotrebi zaštite od sunca među uzorkom od 52 osobe (29 žena, 23 muškarca)

Više teksta

Važne upute za uporabu

• Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
• Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
• Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
• Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
• Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
• Izbjegavajte kontakt s očima
• Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegnite  izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama  kako bi se spriječilo bojenje

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj preparat ako…

Tražite sprej na pumpicu:

Eucerin Sensitive Protect sprej za zaštitu kože od sunca SPF 50+ dolazi u obliku spreja koji se jednostavno nanosi.

Imate osjetljivu kožu ili atopični dermatitis i tražite losion vrlo visokog stupnja zaštite od sunca:

Eucerin Sensitive Protect sprej za zaštitu kože od sunca SPF 50+ vašoj će koži pružiti potrebnu zaštitu. Potražite i ostale Eucerin preparate za njegu osjetljive i atopične kože.

Tražite sprej za zaštitu od sunca koji štiti vašu kožu od UVA i UVB zraka, kao i iz negativnih učinaka HEVIS svjetlosti::

Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku zaštitu od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Pokušajte s nekim drugim preparatom ako…

Tražite losion za sunčanje za osjetljivu kožu tijela:

Isprobajte Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 50+ ili SPF 30.

Tražite zaštitu od sunca za osjetljivu kožu tijela u obliku aerosola:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 30 koji je prikladan za osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama.

Tražite preparat za zaštitu od sunca s vrlo visokim faktorom u obliku pumpice, ali imate osjetljivu kožu i/ili kožu sklonu aknama:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 50.

Vaša koža je sklona alergijama na sunce kao što je PLE

Isprobajte Eucerin Krema-gel za zaštitu kože osjetljive na sunce SPF 50.

Pročitajte više o prepoznavanju simptoma i razumijevanju uzroka alergija na sunce.

Tražite preparat poslije sunčanja za osjetljivu kožu:

Isprobajte Eucerin Sensitive Relief gel-kremu za njegu kože nakon sunčanja.

Sastojci

Kako djeluje

UV zrake nisu jedine koje oštećuju kožu. Visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također proizvodi slobodne radikale, koji uzrokuju fotostarenje (preuranjeno starenje kože uzrokovano suncem). Eucerin Hydro-Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+ nudi naprednu spektralnu tehnologiju koja štiti kožu od UV zraka i negativnih posljedica HEVIS svijetlosti. Formula također  podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNK kože, a s hijaluronskom kiselinom, pomaže vidljivo spriječiti znakove starenja kože. 

Napredna spektralna tehnologija 
Superiorni širokopojasni i fotostabilni UVA/UVB filteri su kombinirani s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću.
 
DNA zaštita

Krema za sunčanje prikladna za masnu kožu također sadrži gliciretinsku kiselinu koja podupire mehanizme popravka vlastitog DNA kože.

 

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu definiranu od strane Cosmetics Europe. Razina UVA zaštite su više nego EU uvjeti.

Kako djeluje

FAQ (4)

 • Kako mogu znati koji SPF koristiti?

  Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj mjeri i temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne).

 • Zašto osjetljiva koža zahtjeva posebnu zaštitu od sunca?

  Osjetljiva koža ima oslabljenu zaštitnu barijeru. Manje je u stanju vezati se u vlazi koja joj je potrebna te je osjetljivija na vanjske nadražujuće tvari. Jedan od tih vanjskih iritansa su sunčeve zrake koje uzrokuju isušivanje kože koja postaje crvena i osjetljiva. Osjetljivoj koži je potrebna zaštita od sunca koja je posebno formulirana za umirivanje i zaštitu.

  Saznajte više o utjecaju sunca na osjetljivu kožu.

  Eucerin preparate za njegu osjetljive kože potražite ovdje.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake
   osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
  Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

  Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

 • Što je visokoenergetski vidljiva svjetlost i zašto moram od nje zaštititi svoju kožu?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom. Za dokazano smanjenje tamnih mrlja i sjajniji ten isprobajte Eucerin EVEN BRIGHTER njegu. 

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože poput bora

  Više o koži koja stari saznajte ovdje.

5.0
90 Recenzije*
90
0
0
0
0
 • Petra 3.8.2018.
  Zasticena koza
  Svijetla put kod mene i djece izaziva strah od dugog boravka na suncu ali uz ovaj proizvod osjecam se sigurno !
 • Petra 3.8.2018.
  Zasticena koza
  Svijetla put kod mene i djece izaziva strah od dugog boravka na suncu ali uz ovaj proizvod osjecam se sigurno !
 • bura9 30.7.2018.
  bez straha na plaži i na planini
  obzirom na autoimune bolesti moj imunolog mi je preporučio izbjegavanje sunca, pogotovo bez zaštite.Obzirom na to , koristim Eucerin faktor 50 i bez straha sam na plazi u jutarnjim satima, preko dana idem kroz grad bez šešira i planinarim po vedrom sunčanom vremenu. Fino se razmazuje, ne ostavlja ljepljivi trag, hrani suhu kožu (kao što je mpja) i apsolutno ga preporučujem. Koristi ga i mpj suprug koji je fototip 1, a i kose mu manjka.
 • Učitaj više

Potpuna rutina njege

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.