• 1/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 30
 • 2/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 30
 • 3/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 30
 • 4/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 30
 • 5/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 30
 • 6/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 30
 • 1/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 30
 • 2/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 30
 • 3/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 30
 • 4/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 30
 • 5/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 30
 • 6/6 Oil Control Dry Touch sprej SPF 30

Eucerin Oil Control Dry Touch sprej SPF 30

5.0
25 recenzija
Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
Za osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama

Pouzdana krema za sunčanje za osjetljivu kožu, uključujući kožu sklonu aknama, za tijelo. Kontinuirani aerosolni raspršivač s više rupica umiruje i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visok do vrlo visoki faktor zaštite od  UVA/UVB i HEVIS svjetlosti.

sun br.1 njega

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2016. - 2023. godine/tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.


 

     

      

Održivost i odgovornost

Bez mikroplastike (prema definiciji UNEP-a)

Saznajte više o programu 'Recikliram i dobivam'.

Više o njezi

Dry Touch aerosol za tijelo

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje kože.
Eucerin aerosol za zaštitu od sunca za osjetljivu kožu SPF 30 je sprej za zaštitu od sunca za tijelo koji umiruje i štiti osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtreza visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutraliziranje slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću.

Aerosolni raspršivač čini proizvod brzim i jednostavnim za primjenu na teško dostupnim mjestima. Prozirni i nemasni sprej brzo se upija, osvježava kožu i otporan je na vodu.

Eucerin Oil Control Dry Touch sprej SPF 30 sprej za tijelo s visokim zaštitnim faktorom za osjetljivu kožu je klinički i dermatološki prikladan za osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koje definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.

Svojstva

 • brzo se upija
 • nemasna formula
 • formula koja se ne lijepi
 • vodootporno

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije pokazuju vrlo dobru podnošljivost kože čak i na osjetljivoj koži.

Kako koristiti

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

1. Odaberite pravi preparat

Odaberite proizvod koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože.

Više teksta

2. Koristite odgovarajuću količinu

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu preparata i ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima. Protresite aerosol prije korištenja te nanesite u dostatnoj mjeri. 

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Pobrinite se da sva izložena područja dobiju potrebnu zaštitu. Kontinuirani aerosolni raspršivač u više pozicija olakšava dostizanje onih dijelova koje je lako propustiti. Nemojte zaboraviti leđa i ramena, kao i ruke i noge, stražnji dio ruka i područja na rubovima kupaćih kostima. Preporučujemo da koristite jedan od naših proizvoda za zaštitu od sunca za lice kako bi zaštitili osjetljivu kožu lica i vrata.

Eucerinovo istraživanjepokazuje da je prosječno oko 14% stražnjeg dijela ženskog tijela i 22% stražnjeg dijela muškog tijela redovito izloženo sunčevim zrakama bez ikakve zaštite.

(2) Interna studija Beiersdorffa iz 2016. o upotrebi zaštite od sunca među uzorkom od 52 osobe (29 žena, 23 muškarca)

Više teksta

Koristite ovaj preparat ako…

Tražite preparat za zaštitu od sunca visokog faktora u obliku aerosola:

Eucerin Oil Control Dry Touch sprej SPF 30 za tijelo s visokim zaštitnim faktorom za osjetljivu kožu  dolazi u kontinuiranom aerosolnom raspršivaču u više pozicija, što olakšava primjenu i na dijelovima tijela koji se često propuste.

 

Tražite kremu za sunčanje s visokim faktorom zaštite za osjetljivu kožu i/ili kožu sklonu aknama:

Eucerin Oil Control Dry Touch sprej SPF 30 s visokim zaštitnim faktorom za osjetljivu kožu je klinički i dermatološki prikladan za osjetljivu kožu i kožu s aknama.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti vaše tijelo od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerin napredna spektralna nudi pouzdanu zaštitu od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti.

Isprobajte drugi preparat ako…

Tražite sve prednosti Eucerin Oil Control Dry Touch spreja SPF 30 za tijelo s visokim zaštitnim faktorom za osjetljivu kožu, ali s višim SPF-om:

Ako je to slučaj, isprobajte Eucerin Oil Control Dry Touch sprej SPF 50+

Tražite visoki faktor zaštite od sunca za kožu lica sklonu aknama:

Isprobajte Eucerin Oil Control Dry Touch gel-kremu za zaštitu lica od sunca SPF 30 ili SPF 50+.

Tražite zaštitu od sunca za osjetljivu kožu sklonu aknama u neaerosolnom obliku:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Transparent sprej za zaštitu od sunca SPF 30 ili SPF 50.

Tražite losion za sunčanje za osjetljivu kožu tijela:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50+ ili SPF 30.

Tražite kremu za sunčanje koja štiti kožu, a istovremeno smanjuje znakove fotostarenja:

Isprobajte Eucerin Photoaging Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 30 ili SPF 50.

Vaša koža je sklona alergijama na sunce kao što je PLE:

Isprobajte Eucerin kremu-gel za zaštitu kože osjetljive na suncem SPF 50.

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Kako koristiti

 • Dobro protresite, a zatim obilno nanesite prije bilo kakvog izlaganja suncu.
 • Pustite da se potpuno upije i izbjegavajte izravan doticaj s odjećom i čvrstim površinama kako biste spriječili nastanak mrlja.
 • Često ponovno nanosite. To je posebno važno nakon plivanja, znojenja i brisanja ručnikom jer se time smanjuje izvorna zaštita.
 • Nikada ne raspršujte izravno na lice i izbjegavajte udisanje.
 • Razina zaštite ovisi o nanesenoj količini; smanjena količina značajno će smanjiti razinu zaštite.
 • Čak i kad nanesete kremu za zaštitu od sunca, nemojte predugo boraviti na suncu jer prekomjerno izlaganje predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje, a ni visoki SPF-ovi ne nude 100%-tnu zaštitu.
 • Novorođenčad i malu djecu uvijek držite podalje od izravne sunčeve svjetlosti.
 • Tijekom i nakon nanošenja držite se podalje od svih izvora zapaljenja jer je aerosolno pakiranje veoma zapaljivo.
 • Dodatne informacije potražite na pakiranju.

Sastojci

FAQ (4)

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
  Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

 • Što je visokoenergetski vidljiva svjetlost i zašto moram od nje zaštiti svoju kožu?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na preparate koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi preparati će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože poput bora.

 • Moja je koža sklona aknama. Trebam li posebnu zaštitu od sunca?

  Da. Učinkovita zaštita od sunca je neophodna za sve tipove kože, a posebno je važna za kožu sklonu aknama iz brojnih razloga:
       
       1. Zaštita od hiperpigmentacije: Kada je tkivo kože oštećeno - kao što je to slučaj s mrljama i aknama - pretjerana količina melanina (pigment kože) može se akumulirati na jednom području. Taj višak melanina ostaje nakon što oštećeno tkivo ozdravi ostavljajući pigmentacijske mrlje. Ove pigmentacijske mrlje osobito su osjetljive na sunce, a prava zaštita od sunca pomaže da one ne potamne i postanu vidljivije.
       2. Za sprječavanje isušivanja kože: Masna koža treba vlagu. Prekomjerno izlaganje suncu uzrokuje njezino isušivanje i oboljenje sebacealnih žlijezda. Taj višak sebuma jedan je od ključnih faza u razvoju mrlja. Kada se koža isuši, njezini vanjski slojevi otvrdnu i može doći do prirodnog procesa ljuštenja kože. Mrtva koža može se nakupiti, blokirati pore i pogoršati akne.

  Također je važno biti svjestan da neki lijekovi protiv akni i guljenja kože mogu učiniti kožu osjetljivijom na sunce i podložnijom oštećenjima kože uzrokovanima suncem. Preparati koji su klinički i dermatološki dokazani prikladni za kožu sklonu aknama, kao što je Eucerin Oil Control Dry Touch sprej SPF 30 ili SPF 50+ pružit će koži potrebnu zaštitu.

 • Kako mogu znati koji SPF koristiti?

  Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj mjeri i temeljito nanesete preparat (pazite da vam ništa ne promakne).

5.0
25 Recenzije*
25
0
0
0
0
 • Glorija Raguž Vukičević 24.7.2022.
  Najbolja zaštita
  Predivna tekstura koja se ne lijepi i savršeno štiti kožu, lagano za nanošenje
 • Dina 29.5.2020.
  Ljetnim mukama dosao je kraj
  Kao i sve vlasnice mjesovite koze, sa miteserima i prosirenim porama godinama sam tragala za proizvodom koji ce mi pruziti zastitu od stetnog suncevog zracenja UVA i UVB, a da istoodbno ne izgledam nakon dva sata provedena na suncu, kao da sam lice namazala uljem. Hrpa potrosenog novca i zivaca je stvar proslosti otkako sam otkrila ovaj ppreparat prije par godina mom odusevljenju nije bilo kraja, a to odusevljenje traje jos uvijek... Hvala Eucerin
 • Mirko Palić 13.8.2019.
  Najbolja zaštita od sunca!!!
  Već drugo godinu koristim ovaj Eucerin sprej za zaštitu od sunca i malo je reći kako sam naprosto oduševljen. Proizvod se lako nanosi, brzo upija i pruža vrhunsku zaštitu koja mi je kao plivaču neophodna. Svakako ću ga nastaviti koristiti i preporučujem ga svima.
 • Učitaj više

Potpuna rutina njege

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.