Žena gleda preko ramena.

Njega kože Rutina za njegu kože tijela

Higijena i njega tijela ključne su za naše cjelokupno zdravlje i dobrobit. Kvalitetni preparati za njegu pomoći će vam da čistite i brinete se za kožu svojeg tijela i štitite ju od štetnih vanjskih utjecaja poput sunca i toplih i hladnih klimatskih uvjeta. Oni se mogu koristiti i za smirivanje kože pod stresom i za smirivanje bilo kojih briga koje možda imate. Dobra rutina za njegu kože pomaže obnoviti prirodnu ravnotežu kože i održavati njezin zdravi izgled i osjećaj.

NJEGA KOŽE TIJELA

Postoje tri osnovna koraka u brizi za kožu tijela: čišćenje, njega i zaštita.

Žena umotana u ručnik.

Temeljito čišćenje prvi je korak u učinkovitoj njezi kože. Čišćenje uklanja nečistoće, sebum, znoj i druge ostatke kako biste kožu održali čistom i zdravom.

Dvije ženske ruke.

Preparati za njegu hidratiziraju i obnavljaju kožu. Koristite kremu ili losion kako biste hidratizirali tijelo nakon čišćenja i liječili bilo koje posebne kožne probleme, poput suhoće Preparati za njegu mogu se nanijeti i na određene dijelove tijela poput ruke i noge, pazuha i vlasišta.

Žena u grudnjaku dodiruje svoju lijevu ruku.

Zaštita od sunca važna je u danima kada će vaša koža biti izložena štetnim UV zrakama: glavnom uzroku prijevremenog starenja kože. Koža tijela nije toliko često izložena UV zrakama poput kože lica, stoga to nije nužan svakodnevni korak, ali potrebno je zaštitu od sunca uključiti u rutinu za njegu kože kada je to prikladno.

SVE O ČIŠĆENJU TIJELA

Zašto čistiti?

Temeljni razlog čišćenja tijela jest ukloniti prljavštinu i znoj kako biste održali kožu čistom i zdravom i spriječili neugodan miris tijela. Tuširanje i kupke također igraju važnu ulogu u našem cjelokupnom blagostanju, pomažu nam da se osjećamo osvježeno, odmorno i opušteno.

Kako čistiti?

Snažna svijest o higijeni, u kombinaciji s današnjim aktivnim stilom života, povećala je učestalost čišćenja. Prekomjerno izlaganje vodi, kao i teškim preparatima za čišćenje, može isušiti kožu i oslabiti njezinu zaštitnu funkciju. Sljedeći prijedlozi za čišćenje pomoći će vam da održite kožu zdravom:

  • Smanjite vrijeme kupke i temperaturu vode: vruća voda i duga tuširanja ili kupke uklanjaju ulja iz kože.
  • Odaberite preparat za čišćenje koji je nježan za kožu.
  • Radije osušite kožu tapšanjem, a ne trljanjem, tako da zadrži određenu vlažnost (uljni preparati najučinkovitiji su kada se nanose na vlažnu kožu).
  • Dobro hidratizirajte kožu nakon čišćenja.
Žena umotana u ručnik.
Radije osušite kožu tapkanjem, a ne trljanjem, tako da zadrži određenu vlažnost.

Kako odabrati odgovarajući preparat za čišćenje?

Odaberite preparat za čišćenje ili pranje tijela koji:

  • Nježno djeluje na kožu i neće ju isušiti. 
  • Ima pH vrijednost koja odgovara onoj zdrave kože.
  • Sadrži sastojke koji obnavljaju lipide. Time ne samo da se nadoknađuju izgubljeni lipidi, nego se i osigurava gubitak manjeg broja lipida tijekom čišćenja.
  • Formuliran je za specifičan tip kože i problem.
  • Temeljito je ispitan i, u idealnom slučaju, prikladan za osjetljivu kožu

Kad je zaštitna funkcija kože oslabljena, njezina se osjetljivost povećava i sklonija je suhoći te infekcijama i alergijskim reakcijama. 

Eucerin nudi niz blagih, ali temeljitih preparata za čišćenje tijela koji odgovaraju svim tipovima kože. Saznajte više o Eucerin pH5 losionu za pranje za osjetljivu kožu i Eucerin AQUAporin ACTIVE osvježavajućem gelu za tuširanje

Žena umotana u ručnik.
Odaberite preparat za čišćenje koji odgovara vašom specifičnom tipu kože i problemu.

SVE O NJEGOVANJU KOŽE TIJELA

Zašto njegovati?

Preparati za njegu će hidratizirati i obnoviti kožu, štiteći ju od isušivanja. Hidratacija kože ne samo da povećava njezin sadržaj vode, nego ju štiti i potiče pravilnu deskvamaciju kože (proces kojim koža ljušti sa sebe mrtve stanice), ostavljajući ju glatkom, mekanom i udobnom.

Preparati za njegu mogu se koristiti i za rješavanje i liječenje određenih kožnih problema. Primjerice, vrlo suha koža uzrokovana je oslabljenom zaštitnom funkcijom kože. Preparati za njegu mogu pomoći u rješavanju ovog problema obnavljanjem lipida koji nedostaju kako bi pomogli obnoviti kožu.

Kako njegovati?

Preparati za njegu trebaju se nanositi ​​nakon čišćenja jer očišćena koža bolje upija aktivne sastojke. Redovita hidratacija nakon kupanja pomoći će u održavanju kože hidratiziranom i zdravom.

Koji su preparati za njegu prikladni za moje tijelo?

Odaberite preparat za hidrataciju tijela koji:


Eucerin nudi niz hidratantnih krema za tijelo koji odgovaraju svim tipovima kože, ispitani su i dokazano su prikladni za osjetljivu kožu. Saznajte više o Eucerin AQUAporin ACTIVE njezi koja pruža dodatnu hidrataciju, Eucerin pH5 njezi za osjetljivu kožu te Eucerin AtopiControl programu za kožu koja pati od atopijskog dermatitisa.
 
Struktura kože blago se razlikuje prema tome na kojem je dijelu tijela. Različiti dijelovi tijela također se drugačije tretiraju i u različitoj su mjeri izloženi vanjskim čimbenicima. Kao rezultat toga, nekim dijelovima tijela poput ruka, noga, pazuha i vlasišta potrebna je posebna pažnja i posebni proizvodi. Pročitajte više o ovim specifičnostima u članku Koža na različitim dijelovima tijela

Posebna njega dobro djeluje na kožu nakon što je bila izložena suncu. Eucerin njega nakon sunčanja može pomoći ohladiti i obnoviti kožu.
Žena nanosi proizvod za njegu kože na svoju nogu.
Hidratizirajte kožu nakon čišćenja kako biste ju održali zdravom.
Žena nanosi proizvod za njegu kože na svoj lakat.
Suha područja njegujte hidratantim kremama bogatim lipidima.

SVE O ZAŠTITI TIJELA OD UV ZRAKA

Zašto štititi?

Sunčeva svjetlost ima mnoge pozitivne učinke na tijelo: ona povećava našu vitalnost i blagostanje, potiče cirkulaciju i metaboličke procese i aktivira proizvodnju vitamina D. No, potrebna nam je samo mala doza.

Tijelo može proizvesti vlastite zaštitne mehanizme kako bi se borilo protiv negativnih učinaka UV zračenja kao što su pigmentacija, zadebljanje vanjskih slojeva kože, proizvodnja antioksidansa i stvaranje tvari za UV filtriranje poput urokanske kiseline. Ali, koži su potrebni vrijeme i niske doze UV zračenja ​​kako bi se mogla zaštititi te dodatna zaštita koja joj u tome pomaže. Saznajte kako sve sunce utječe na kožu

Prekomjerno izlaganje UV zrakama jedan je od glavnih uzroka prijevremenog starenja kože i može dovesti do patoloških promjena na koži, u najgorem slučaju do raka kože. Nanošenje kreme ili losiona s dodatkom faktora zaštite od sunca (SPF) vrlo je preporučljivo za zaštitu tijela kada je izloženo UV zrakama.
Obitelj se zabavlja na plaži.
Već mala doza sunčeve svjetlosti može imati pozitivan utjecaj na naše raspoloženje.
Žena nanosi kremu za sunčanje na dijete.
Nanesite zaštitu sunca prije izlaska na sunce, a nanošenje redovito ponavljajte, pogotovo nakon kupanja i brisanja.

Kako se zaštititi?

Zaštitu od sunca potrebno je nanositi ​​nakon ili umjesto uobičajene hidratantne kreme. Nanesite zaštitu dosta prije izlaganja suncu kako bi koža imala dovoljno vremena za upijanje aktivnih sastojaka. Redovito ponavljajte nanošenje ili kako je naznačeno na kutiji. Saznajte više o pravilnom korištenju krema za sunčanje

Koji su preparati za zaštitu od sunca prikladni za moje tijelo?

Odabir faktora zaštite od sunca ovisi o pigmentaciji, osjetljivosti kože i tipu kože Ovisi i o godišnjem dobu i razini i trajanju izloženosti tijela suncu. Doznajte više o zaštiti od sunca

Eucerin nudi široki raspon preparata za zaštitu od sunca različitih SPF faktora koji odgovaraju svim tipovima kože i preferencijama tekstura. Ako dvojite koji će preparati biti najbolji za vas, obratite se svom ljekarniku, liječniku ili dermatologu za savjet.

Žena nanosi kremu za sunčanje na svoju ruku.
Redovito ponavljajte nanošenje zaštite od sunca kako biste izbjegli opekline.

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije