Njega kože i dijabetes

Saznajte kako uz Eucerin održati kožu dijabetičara zdravom i njegovanom

NJEGA KOŽE I DIJABETES

KAKO BRINUTI O KOŽI DIJABETIČARA

SAZNAJTE SVE O POTPUNOJ NJEZI POSEBNO PRILAGOĐENOJ ZA KOŽU DIJABETIČARA

Dijabetes

Dijabetes je metabolička bolest kod koje organizam ili ne proizvodi dovoljno inzulina ili stanice organizma više ne reagiraju učinkovito na inzulin koji organizam stvara.
Saznajte više

Kako dijabetes utječe na kožu?

Dijabetesom tipa 2 najviše su ugroženi vanjski slojevi kože – epiderma – čija je glavna uloga zaštita organizma od dehidracije, bolesti i štetnih tvari.
Saznajte više

Kako živjeti s dijabetesom?

Dijagnoza dijabetesa ne mora biti prepreka za vođenje sretnog i ispunjenog života. Saznajte kako uz odgovarajuću njegu i samo nekoliko promjena svakodnevnih navika možete živjeti s dijabetesom bez teškoća.
Saznajte više

Dijabetes i koža

Prvi znak dijabetesa često se može manifestirati baš na koži. Trećina bolesnika s dijagnozom dijabetesa susreće se bar s nekom vrstom promjene na koži.
Saznajte više

Kako brinuti za kožu dijabetičara?

Dijabetičari imaju narušen zaštitni sloj kože, što može dovesti do smanjenja aktivnosti žlijezda znojnica i lojnica. Posljedica je suha i ljuskasta koža. Potrebna njega kože dijabetičara može spriječiti i/ili olakšati te simptome.
Saznajte više
Korisni savjeti

Kako brinuti za kožu dijabetičara?

3 savjeta za život bez teškoća unatoč dijagnozi dijabetesa

Redovito pregledavajte stopala

Koža na stopalima posebno je osjetljiva na oštećenja kod osoba oboljelih od dijabetesa. Stoga obavezno redovito provjeravajte stopala. Kako biste smanjili mogućnost oštećenja nosite čarape i cipele izrađene od prirodnih materijala te tako spriječite nakupljanje vlage koja isušuje kožu.

Pazite na prehranu

Izbjegavajte hranu koja može izazvati svrbež kože, posebno agrume - svježe voće, voćne sokove i gazirana pića na bazi voća.

Zdrav životni stil

Redovita tjelovježba, uravnotežena prehrana i zdrav odabir životnog stila važna su koliko i pravilna rutina njege kože.
Njega kože i dijabetes

Potpuna njega za kožu dijabetičara

Jedinstvena i visokoučinkovita kombinacija aktivnih sastojaka koji djeluju zajedno kako bi neutralizirali nekoliko glavnih uzroka suhe kože kod dijabetičara.

Čišćenje kože

Za čišćenje nježne kože dijabetičara važno je izabrati nježno sredstvo s urejom, kao što je Eucerin UreaRepair ORIGINAL fluid za pranje sa 5% ureje.
Saznajte više

Svakodnevna njega

Eucerin UreaRepair Plus losion za tijelo sa 10% ureje i ceramidima sadržava jedinstvenu i visoko učinkovitu kombinaciju sastojaka koji pružaju dijabetičkoj koži trenutno olakšanje i intenzivnu, dugotrajnu hidratizaciju.
Saznajte više

Njega stopala

Koža na stopalima prirodno je deblja i grublja od kože na ostatku tijela i osobito je osjetljiva na suhoću. Eucerin UreaRepair PLUS krema za njegu stopala sa 10% ureje obnavlja prirodnu zaštitnu barijeru kože kako bi se spriječio daljnji gubitak vlage.
Saznajte više

Njega ruku

Eucerin UreaRepair PLUS krema za ruke s 5% ureje pruža trenutno olakšanje i intenzivnu, dugotrajnu hidratizaciju za suhe, grube ruke, čak i nakon učestalog pranja. Ojačava prirodnu kožnu barijeri i odgađa simptome suhe kože do 48 sati.
Saznajte više
Birani sastojci

Jedinstveni i učinkoviti sastojci koji pomažu koži dijabetičara

Ključni sastojak preparata za njegu suhe kože

Urea je tvar koja na sebe veže vodu te tako kožu opskrbljuje vlagom i sprječava isušivanje. Omekšava kožu, održava poželjnu razinu vlage u koži i poboljšava njenu elastičnost. Preporučuje se koristiti kod raznih stanja kože koja uzrokuju suhu i prhutavu kožu.
Saznajte više

Sastojak bez kojeg nema dobre njegujuće kreme

Ceramid pospješuje oporavak i regeneraciju prirodne zaštitne barijere kože te sprječava suhoću i nadražaj. Neizostavan je sastojak visokokvalitetnih losiona i kremi za njegu suhe i izrazito suhe kože.
Saznajte više

Sastojak koji zadržava vlažnost

Prirodni čimbenici zadržavanja vlage ili NMF privlače i vezuju vlažnost u gornjem sloju kože te sprječavaju pojavu suhoće, ljuskica i oštećenja.
Saznajte više

SAVJETI ZA SVAKODNEVNU NJEGU KOŽE DIJABETIČARA

Uz ove savjete vaša suha koža ponovno će postati zdrava, meka i njegovana!
1

Tuširanje

Ne tuširajte se više od jednom dnevno i ne duže od pet minuta. Za kupanje koristitie nježni fluid koji neće ugroziti prirodnu zaštitnu barijeru kože.
2

Budite nježni prema koži

Nakon tuširanja kožu nemojte brisati nego ju osušite laganim tapkanjem ručnikom. Trljanjem se povećava mogućnost oštećenja kože.
3

Pripazite na temperaturu vode

Kod čišćenja kože važno je paziti na temperaturu vode jer pretopla voda dodatno isušuje kožu. Držite temperaturu vode ispod 37 ° C.
4

Svakodnevna njega kože

Nakon tuširanja preporučuje se unutar 3 minute nanijeti losion ili mlijeko za tijelo sa prirodnim ovlaživačem kao što je Eucerin UreaRepair PLUS losion za tijelo sa 5% ureje i ceramidima.
5

Dajte prednost prirodnim materijalima

Prilikom kupovine odjevnih komada, koji su u izavnom doticaju s kožom, prednost dajte prirodnim materijalima kao što je pamuk i viskoza kako ne biste dodatno nadražili kožu.

Kako ste ocijenili Eucerin njegu

Moja koža zimi je izuzetno suha, posebno noge. Probala sam veliki broj proizvoda, ali nažalost nakon nekog vremena uz mazanje došla bih na isto. Prijateljica koja ima isti problem savjetovala mi je da probavu sa ovim losinom. Nakon već 2 mazanja moja koža je izgledala bolje. Oduševljena sam rezultatom!

Eucerin UreaRepair Plus losion za tijelo sa 10% ureje i ceramidima

Lidija

Saznajte više
Jako kvalitetan proizvod koji je ugodan za tuširanje, dovoljna sasvim mala količina, praktično pakiranje. Imala sam problem s suhom kožom koja je jako svrbila a pri nošenju uskih traperica iznutra bi bio bijeli sloj od perutanja kože. Uz domaći piling tijela i ovaj proizvod više nemam taj problem.

Eucerin UreaRepair ORIGINAL fluid za pranje sa 5% ureje

Marija M.R.

Saznajte više
Ova krema je ispunila moja očekivanja. Koža na stopalima je mekana, njegovana i to nakon kraćeg roka mazanja. Ušteda i vremena i novaca. Nema masnog traga, a stopala nježna i glatka. Preporučam od srca!

Eucerin UreaRepair PLUS krema za njegu stopala sa 10% ureje

Sandra H.

Saznajte više

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije