• 1/5 Oil Control tinted gel-krema
 • 2/5 Oil Control tinted gel-krema
 • 3/5 Oil Control tinted gel-krema
 • 4/5 Oil Control tinted gel-krema
 • 5/5 Oil Control tinted gel-krema
 • 1/5 Oil Control tinted gel-krema
 • 2/5 Oil Control tinted gel-krema
 • 3/5 Oil Control tinted gel-krema
 • 4/5 Oil Control tinted gel-krema
 • 5/5 Oil Control tinted gel-krema

Eucerin Oil Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+, svijetla nijansa

5.0
25 recenzija
Vrlo visoka zaštita od sunca za kožu lica
12 h mat učinak ujednačenog tena
Dvije nijanse, svijetla i srednje tamna nijansa za ujednačen i jedinstven ten kože

Posebno prilagođeno masnoj i aknama sklonoj koži

Eucerin Oil Control tinted gel-krema SPF 50+ štiti masnu kožu i kožu sklonu aknama od oštećenja kože uzrokovanog suncem s naprednom spektralnom tehnologijom  i zaštitom od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Nudi 12-satnu kontrolu ulja i sjaja te obojane pigmente koji ujednačavaju ten i prikrivaju nepravilnosti u dvije nijanse, svijetloj i srednje tamnoj nijansi. 

 

 

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2016. - 2023. godine/tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.

Održivost i odgovornost

UV filter zaštite bez octocrylena

Bez mikroplastike (prema definiciji UNEP-a)

Vanjska ambalaža izrađena od FSC certificiranog papira

Saznajte više o programu 'Recikliram i dobivam'.

Više o njezi

Zaštita od sunca za lice za masnu kožu i kožu sklonu aknama

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje na koži. 

Oil Control tinted gel-krema SPF 50+ je tonirana krema za zaštitu kože lica od sunca za masnu i aknama sklonu kožu. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere za vrlo visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću, također uključuje gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

Obojeni mikropigmenti ujednačavaju ten i prikrivaju nepravilnosti boje kože u dvije nijanse, svijetloj i srednje tamnoj nijansi. Oil Control tehnologija brzo upijajućih  pigmenata, s L-karnitinom i lipidima, pruža koži trenutan osjećaj kože suhe na dodir i dugotrajan učinak kontrole sjaja kože lica do 12 sati.

Eucerin Oil Control tinted gel-krema SPF 50+ je bez mirisa i ima ultra laganu, nemasnu teksturu. Kliničke i dermatološke studije dokazuju dobru podnošljivost na osjetljivoj koži i koži sklonoj aknama.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije dokazuju učinkovitost i dobru podnošljivost na osjetljivoj masnoj koži i koži sklonoj aknama.

Glavna otkrića

Proizvod u primjeni (PiU) uključivao je 80 žena s mješovitom, masnom kožom i kožom sklonom aknama. Nakon dvotjednog redovitog korištenja preparata su izvijestile:

 

Nakon 4 tjedna

Izuzetno lagana tekstura

99%

Dugoročni osjećaj kože suhe na dodir

98%

Ujednačen ten kože

98%

Trenutno upijanje

96%

12 sati kontrole sjaja

90%

 

1 Potrošačko ispitivanje s 82 volontera s kombiniranom masnom kožom i kožom sklonom aknama, 2 tjedna korištenja

Svojstva

 • 12 h kontrola ulja i sjaja
 • Trenutno prekriva nepravilnosti za ujednačen ten kože
 • Ultra lagana, nemasna formula, neljepljiva tekstura
 • Nekomedogeno
 • Brzo se upija
 • Bez mirisa

Kako koristiti

Krema za zaštitu od sunca kao dio vaše dnevne rutine

 • Nanesite ujutro poslije, ili umjesto svog redovitog preparata za dnevnu njegu
 • Visoka zaštita od sunca je osobito važna ako uzimate lijekove protiv akni ili koristite preparate za  piling kože jer oba ova tretmana mogu učiniti kožu još osjetljivijom na sunce
 • Može se koristiti u kombinaciji s drugim Eucerin preparatima za zaštitu lica  kao što su oni iz linije Eucerin DermoPure
 • Vaša koža odmah je zaštićena od sunca - nije potrebno čekanje

Zaštita od sunca nije samo za osobe koje se sunčaju. Lagana do umjerena svakodnevna izloženost suncu utječe na kožu, a koža sklona mrljama je osobito osjetljiva na probleme s hiperpigmentacijom koja se pogoršava izlaganju suncu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u svakodnevnu njegu kože.

Tri koraka za učinkovitu zaštitu od sunca

1. Odaberite pravu njegu

Odaberite preparat koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože.

Više teksta

2. Koristite odgovarajuću količinu

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu preparata i  ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima. Možete upotrijebiti dlan za mjerenje količine preparata koji će se koristiti. Preporučujemo da, za pokrivanje lica, vrata i dekoltea,  koristite deblju liniju fluida za sunčanje koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Neke dijelove je lako zaboraviti namazati. Nemojte zaboraviti uši i stražnji dio vrata.

Više teksta

Koristite ovaj preparat ako...

Imate masnu kožu sklonu aknama i tražite visoku toniranu zaštitu od sunca za lice:

Eucerin Oil Control tinted gel-krema SPF 50+ nudi visoku zaštitu i posebno je oblikovana za vaš tip kože.

Tražite preparat za zaštitu od sunca s iznimno laganom teksturom:

Eucerin Sun Oil Control gel-krema SPF 50+ je iznimno lagana, ne masti se, nije ljepljiva te se brzo i jednostavno upija. Također je nekomedogena.

Tražite kremu za sunčanje koja sprječava da vaše lice razvije masni sjaj:

Eucerin Oil Control tinted gel-krema SPF 50+ ima učinak kontrole sjaja kože lica do 12 sati. Tehnologija kontrole masnoće u formuli daje neposredni i dugotrajni suhi mat završni izgled zahvaljujući svojoj suhoj teksturi i formuli koja regulira sebum. 

Želite li spriječiti pojavu hiperpigmentacije uzrokovane suncem:

Eucerin Oil Control tinted gel-krema SPF 50+ štiti vašu kožu od pigmentacije uzrokovane suncem.

Isprobajte drugi preparat ako…

Imate masnu kožu sklonu aknama i tražite zaštitu od sunca za lice sa SPF manjim od 50+:

Isprobajte Eucerin Oil Control Dry Touch gel-kremu SPF 30.

Imate osjetljivu kožu koja je suha i tražite preparat s visokom razinom zaštite za vaše lice:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect kremu za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+.

Imate masnu kožu i tražite preparat za visoku ili vrlo visoku zaštitu od sunca za svoje tijelo:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 50.

Ako tražite sve prednosti Eucerin Oil Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+, u svijetloj nijansi, ali mislite da bi vam ta nijansa bila presvijetla:

Isprobajte Eucerin Oil Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+, u srednje-tamnoj nijansi ili kreirajte svoju savršenu nijansu tako da obje nijanse pomiješate zajedno.

Sastojci

Kako djeluje

UV zrake nisu jedine koje oštećuju kožu. Visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također proizvodi slobodne radikale, koji uzrokuju fotostarenje (preuranjeno starenje kože uzrokovano suncem) i pogoršava probleme hiperpigmentacije kojima je masna koža i koža s aknama sklona. Oil Control tinted gel-krema SPF 50+ nudi naprednu spektralnu tehnologiju koja štiti kožu od UV zraka i negativnih posljedica HEVIS svijetlosti. Formula također  podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože i uključuje Eucerinovu dokazanu Oil Control tehnologiju koja pomaže kontrolirati sebum kože i poboljšava uvjete i prisutnost masne i aknama sklone kože.

Napredna spektralna tehnologija 
Superiorni širokopojasni i fotostabilni UVA/UVB filteri su kombinirani s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. 

DNA zaštita
Zaštitna krema za sunce za masnu kožu uključuje gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

Oil Control tehnologija
Formula reguliranja sebuma Oil Control tehnologije kombinira absorbirajuće mikročestice i l-karnitin, smanjujući količinu sebuma na koži. Lipidne mikročestice upijaju preostala suvišna ulja, pružajući koži suh i matiran izgled. 

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu definiranu od strane Cosmetics Europe. Razina UVA zaštite su više nego EU uvjeti.

FAQ (6)

 • Kako mogu znati koji SPF koristiti?

  Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj mjeri  temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne) te da ga nanosite svakih dva sata.

 • Može li krema za sunce začepiti moje pore i dovesti do nastanka akni?

  Neki su ljudi s masnom i aknama sklonom kožom zabrinuti da će im krema za sunce pogoršati simptome te izbjegavaju korištenje zaštite protiv sunca. Specijalno formulirane njege kao što su Eucerin Oil Control tinted gel-krema SPF 50+ dizajnirane su za liječenje masne kože i kože sklone aknama. Iznimno lagana formula ima Oil Control tehnologiju regulacije sebuma s L-karnitinom i absorbirajućim mikročesticama.

 • Moja je koža sklona aknama. Trebam li posebnu zaštitu od sunca?

  Da. Učinkovita zaštita od sunca je neophodna za sve tipove kože, a posebno je važna za kožu sklonu aknama zbog brojnih razloga:

   1. Zaštita od hiperpigmentacije: Kada je tkivo kože oštećeno - kao što je to slučaj s hiperpigmentacijom i aknama - pretjerana količina melanina (pigment kože) može se akumulirati na jednom području. Taj višak melanina ostaje nakon što oštećeno tkivo ozdravi ostavljajući pigmentni trag. Ovi pigmentne tragovi osobito su osjetljivi na sunce, a prava zaštita od sunca pomaže da oni ne potamne i postanu vidljiviji.
    2. Za sprečavanje isušivanja kože: Masna koža treba vlagu. Prekomjerno izlaganje suncu uzrokuje njezino isušivanje i oboljenje sebacealnih žlijezda (koje proizvode sebum koji koži daje masnoću koju treba). Taj višak sebuma jedan je od ključnih faza u razvoju hiperpgiemtnacije. Kada se koža isuši, njezini vanjski slojevi otvrdnu i može doći do prirodnog procesa ljuštenja kože. Mrtva koža može se nakupiti, blokirati pore i pogoršati akne. 

  Također je važno biti svjestan da neki lijekovi protiv akni i guljenja kože mogu učiniti kožu osjetljivijom na sunce i podložnijom oštećenjima kože uzrokovanima suncem. Formula Eucerin Oil Control Dry Touch gel-kreme SPF 50+ je idealna za uporabu na koži koja je podložnija aknama. Naš preparat također je nekomedogen, što znači da ne sadržava sastojke koji blokiraju pore i izazivaju hiperpigmentacije. Iznimno lagana formula reguliranja sebuma Oil Control tehnologije s L-karnitinom i absorbirajućim mikročesticama. Ostavlja trenutan osjećaj kože suhe na dodir i dugotrajan učinak kontrole sjaja kože lica do 12 sati.

 • Zašto je potrebno integrirati njegu lica sa zaštitom od sunca u vlastitu dnevnu rutinu?

  Koža lica je osjetljivija na UVA/UVB zračenje i HEVIS svjetlost nego koža tijela jer je izložena suncu tijekom cijele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći u izbjegavanju staničnog oštećenja DNA uzrokovanog UV-om, fotostarenja (preranog starenja uzrokovanog suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica kad god je izložena suncu.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA. UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koji prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
  Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma. 

   
 • Što je visokoenergetska vidljiva svjetlost i zašto svoju kožu moram od nje štititi?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetska vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji se također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože kao što su bore.

5.0
25 Recenzije*
25
0
0
0
0
 • Petra Požar 30.7.2022.
  Najbolja krema za ljeto (i cijelu godinu)!
  Dugo sam tražila toniranu kremu sa SPF faktorom za moju problematičnu i masnu kožu lica. Nakon mnogo neuspjelih pokušaja našla sam ovu čarobnu kremicu koja ima SPF 50, tonirana je, a još i matira kožu. Savršeno se upija i ne začepljuje pore. Ovo je krema koju koristim cijele godine, a početkom ljeta napravim zalihu u ladici jer uvijek bude tolika potražnja za njom da ju ne mogu pronaći u ljekarni. Sve preporuke!
 • Viktorija Hajsok 30.7.2022.
  Savršen
  Definitivno oduševljena, pakiranjem i proizvodom
 • Sandra Vinković 26.7.2022.
  Baršun
  Pristevi se povlace koristeci ovu kremu ,super.
 • Učitaj više

Potpuna rutina njege

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.