Osjetljiva koža i prehrana – Lijepa izvan, lijepa iznutra.

1 min čitanja
Prikaži više

Zdrava i blistava koža rezultat je dobrih životnih navika i unosa optimalnih količina vitamina i minerala u organizam. Naravno, uz kvalitetnu i pravilnu njegu kože izvana.

„Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek tvoja hrana.“ – Hipokrat

Još prije 2500 godina Hipokrat je tvrdio kako sve bolesti počinju u crijevima. Zdrava crijeva su ključ cjelokupnog zdravlja čovjeka.  Naša crijeva su naš drugi mozak jer se sastoje od više od 100 milijuna živaca koji su smješteni u sluznici crijeva. Tu se nalazi najveći dio bakterija u našem tijelu. Ukoliko dođe do promjene u našoj crijevnoj mikroflori, dolazi do oštećenja crijevnog zida odnosno crijevne stjenke. Tada dolazi do disbalansa - disbioza i crijeva nisu u mogućnosti izvršavati svoju zadaću. Disbioza je loš sastav crijevne flore, koji čini nedostatak korisnih sojeva bakterija zbog čega dolazi do razmnožavanja loših sojeva bakterija i gljivica.

Između mozga i crijeva postoji stalna dvosmjerna komunikacija. Simptomi poremećaja crijeva često idu ruku pod ruku s poremećajima raspoloženja poput anksioznosti i depresije. Serotonin, neurotransmiter “sreće”, proizvode prvenstveno crijeva, kao i noradrenalin i dopamin.  Stres može nastati i u crijevima i u umu, a budući da tijelo ne može isključiti akutni stresni odgovor, može rezultirati distresom u gastrointestinalnom traktu.  Crijeva su ujedno i naš najveći osjetni organ, pa “osjećaji u crijevima”, “leptirići u trbuhu” i “kamen u želucu” mogu utjecati na vaše emocije i obrnuto.

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.

Potpuna rutina njege