Eucerin Zaštita od sunca Zaštitite kožu. Brinite o planetu.

Kako pojedini UV filteri utječu na okoliš?

UV filteri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca. Međutim, došlo je do javne rasprave oko pojedinih UV filtera jer se sumnja da utječu na život u moru. Tu se poglavito misli na oksibenzon i oktinoksat - za koje se smatra da doprinose izbjeljivanju koralja što negativno utječe na krhki morski ekosustav.1,2

1 Danovaro i suradnici, Environ Health Perspect 116 (2008) 441-447
2 Downs i suradnici, Ecotoxicology 23 (2014) 175-91

Vrhunske kreme za sunčanje koje su blage prema okolišu

Uz Eucerin možete biti sigurni u vrhunsku zaštitu od sunca koja je prilagođena vašem tipu kože i stanju. Također, možete biti sigurni i da koristite kreme za sunčanje koje su blage prema okolišu:

  • Široki raspon Eucerin njege za zaštitu od sunca ne sadrži oktinoksat i oksibenzon (UV filtri za koje se smatra da doprinose izbjeljivanju koralja) i u skladu je s havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena
  • Većina Eucerin njege je bez najlona, vrste mikroplastike. Cijeli Eucerin asortiman bit će bez najlona do kraja 2020. godine
  • Do 70% svake Eucerin SUN formule je lako biorazgradivo, što smanjuje njihov utjecaj na morski okoliš
  • Neprekidno vrednujemo svoje formule kako bismo dodatno smanjili njihov utjecaj na okoliš, želeći vam ponuditi najviše standarde zaštite od sunca, a istovremeno poboljšati kompatibilnost s okolišem.
Zaštita kože i briga o okolišu

Kako Eucerin kreme za sunčanje minimaliziraju utjecaj na okoliš?

Eucerin Zaštita od sunca i UV filteri

Iako je istraživanje o utjecaju UV filtera na koralje još uvijek u ranoj fazi (istraživanja su laboratorijska, odnosno još se ne temelje na "stvarnim životima"), sve Eucerin kreme za sunčanje već su sad bez oksibenzona (benzofenona-3) i oktinoksata (oktil metoksicinamata) i u potpunosti su u skladu s havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena.

Koristimo samo mineralne i organske UV filtre koji su u skladu sa strogim zakonskim standardima Uredbe Europske unije o kozmetičkim proizvodima. Koristi se optimalna kombinacija ovih filtera kako bismo vašoj koži pružili najbolju zaštitu.

Naši istraživači su posvećeni razvoju i testiranju izvanredne njege za zaštitu od sunca

Eucerin Zaštita od sunca više neće sadržavati najlon

Najlon je vrsta mikroplastike. U mikroplastiku se ubrajaju vrlo male, čvrste plastične čestice koje su netopljive u vodi i nisu biorazgradive. Jednom kad se nađu u morskoj vodi, mikroplastične čestice ostaju tamo i razgrađuju se vrlo sporo, pridonoseći onečišćenju mora. Također i oko mikroplatiske postoji znatna javna rasprava, odnosno oko utjecaja upotrebe istih na okoliš.3

Najlon se često koristi u kozmetičkim preparatima i preparatima za osobnu njegu za poboljšanje osjećaja na koži: pomaže pružiti gladak osjećaj tijekom nanošenja. Iako ne postoji zakon koji regulira upotrebu najlona u njezi kože, Eucerin je preuzeo inicijativu za njegovo uklanjanje. Eucerin nije koristio mikroplastiku u razvoju novih preparata od 2015., a do kraja 2020. sva Eucerin njega bit će 100% bez najlona. Također, proaktivno podržavamo znanstvena istraživanja na području primjene sintetičkih polimera kao sastojaka za njegu kože kako bismo osigurali kontinuirano poboljšanje.

3 Program Ujedinjenih naroda za okoliš definira mikroplastiku kao sintetičke polimere i/ili kopolimere s minimalnom veličinom od 5 mm. Te su čestice čvrste, netopive u vodi i nerazgradive.

Naše posljednje inovacije za zaštitu od sunca su 100% bez najlona

Eucerin Zaštita od sunca i biorazgradivost

Biorazgradivost je važna kada govorimo o ekološki prihvatljivim preparatima.

Materijal je biorazgradiv kad se može biološki razgraditi u skladu s europskim standardima. Biorazgradivost je presudna jer znači da će materijal koji ulazi u ocean brže propadati, negoli ostati u svom sadašnjem obliku tijekom vrlo dugog razdoblja. Što je preparat biorazgradiviji, to manje opterećuje okoliš.

Većina sastojaka koji se koriste u Eucerin kremama za sunčanje nisu klasificirani samo kao biorazgradivi, već i kao lako biorazgradivi. Prema međunarodno prihvaćenima i odobrenim metodama ispitivanja, tvar se smatra lako razgradivom kad ga biološki agensi u vodenom okruženju, npr. mikroorganizmi, mogu razgraditi u primarne elemente za najmanje 60% u roku od 28 dana.

Eucerin provodi pojedinačnu analizu svakog sastojka u svim formulama za zaštitu od sunca kako bi utvrdio biorazgradivost, a do 70% svake Eucerin SUN formule je već lako biorazgradivo, dok istovremeno vašoj koži pruža najviše standarde zaštite od sunca.

Razumijemo da kad svojoj koži trebate pružiti zaštitu od sunca, želite odabrati onu njegu koja je blaga prema okolišu. To je i zadaća Eucerina već dugi niz godina. Naši znanstvenici podržavaju istraživanja diljem svijeta, a mi smo posvećeni razvoju njege koja minimizira utjecaj na okoliš, pri čemu će kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži ostati jednaka onoj na kakvu ste navikli od Eucerina. Ovaj članak detaljno opisuje neke korake koje poduzimamo.

Kvalitetna, beskompromisna zaštita kože od sunca

S više od 130 godina stručnosti za njegu kože, izgradili smo reputaciju inovativnosti i učinkovitosti u zaštiti od sunca te ostajemo posvećeni pružanju vrhunske zaštite od sunca koja je blaga za kožu i okoliš.

U preparatima Eucerin SUN njege koriste se samo najbolji sastojci. Eucerin UVA i UVB filteri zadovoljavaju visoke standarde definirane u Uredbama o kozmetičkim proizvodima i pružaju razinu zaštite od UVA zraka višu od preporuke EU. Eucerin napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA / UVB filtere s licochalconom A kako bi neutralizirala slobodne radikale uzrokovane UV i visokoenergetskom vidljivom (HEVIS) svjetlošću. Formule sadrže i gliciretinsku kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam popravljanja DNK kože, a ovisno o preparatu i ostale sastojke koji dokazano utječu na specifične probleme kože.

Eucerin napredna spektralna tehnologija

Eucerin njega ima teksturu koja će vam se svidjeti prilikom korištenja. Bez obzira da li odaberete laganu kremu-gel, bogatiju kremu, sprej ili aerosol, sve Eucerin kreme za sunčanje brzo se upijaju i nisu masne.

Svi preparati su temeljito testirani - i u laboratoriju i u kućnom okruženju - s nizom potrošača, uključujući i one koji imaju problema sa kožom. Sva Eucerin SUN njega je klinički i dermatološki dokazano vrlo učinkovita u zaštiti od oštećenja kože izazvane suncem. Dermatološki testovi također pokazuju dobru podnošljivost Eucerin SUN njege na osjetljivoj koži i drugim tipovima kože sa specifičnim potrebama.

Uz Eucerin SUN zaštitite kožu i brinite o okolišu
Ljudi i morska bića trebaju zdrave koraljne grebene kako bi preživjeli

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije