Kombinacija aktivnih sastojaka pruža višestruki anti-age učinak

Vitamin C snažan je antioksidans koji neutralizira slobodne radikala i jača vlastiti obrambeni sustav kože. Također je neophodan za proizvodnju kolagena u stanicama kože, pomažući u održavanju strukture kože i odgađanju znakova starenja.

Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C booster sadrži 10% čistog i svježe aktiviranog vitamina C. Čisti vitamin C se razgrađuje kada je izložen kisiku pa je najučinkovitiji kad je svježe aktiviran. Inovativno pakiranje otpušta vitamin C u prahu neposredno prije prve upotrebe kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost.

Kako djeluju zajedno vitamin C i licochalcon A?

Kad se aktivira, čisti vitamin C u prahu se u Eucerin formuli kombinira sa serumom koji sadrži niskomolekularnu hijaluronsku kiselinu (pruža hidrataciju i ispunjava bore u epidermalnim slojevima kože) i licochalcon A (još jedan snažan antioksidans).

Vitamin C i licochalcon A međusobno se nadopunjuju kao antioksidansi te pružaju biološku zaštitu stanica, posebno kad je riječ o neutralizaciji slobodnih radikala (poznatih pod nazivom reaktivni kisikovi spojevi (ROS)) čiji je glavni pokretač pretjerano izlaganje suncu. Vitamin C djeluje odmah, neutralizira slobodne radikale u izvanstaničnom prostoru uzrokovane UV svjetlošću. Licochalcon A ima dugotrajno djelovanje, a osim što neutralizira slobodne radikale uzrokovane UV zračenjem, pomaže i u smanjenju slobodnih radikala uzrokovanih visokoenergetskom vidljivom svjetlosti (HEVIS).

Formula sadrži koncentraciju vitamina koji daje učinkovite rezultate i ima dokazano dobru podnošljivost na koži1. Klinički je i dermatološki dokazano da jača i zaglađuje kožu istovremeno ispunjavajući bore. Koža izgleda svježije i sjajnije u samo sedam dana.

1Pinnell SR, Yang H, Omar M, et al. Topical L-askorbinska kiselina: perkutana apsorpcija. Dermatol Surg. 2001;27(2): 137-142

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije