Njega lica Izbjegnite iritacije na koži uzrokovane nošenjem zaštitne maske

Nošenjem maske za lice usporava se prijenos respiratornih kapljica te se podiže svijest o pravilnom ophođenju koje pomaže zaštititi zdravlje osobe koja ju nosi, ali i drugih osoba. Iako nošenje maske ima brojne prednosti, njezino svakodnevno nošenje može se negativno odraziti na kožu. Kad prirodna barijera kože slabi, podložna je utjecaju vanjskih nadražujućih čimbenika. Ona postaje suha, ispucala i nadražena i potrebno joj je intenzivna njega.

Koje su posljedice nošenja maske za lice?

Od velike je važnosti smanjiti prijenos bakterija i virusa. To je moguće postići ispravnim kihanjem, redovitim i temeljitim pranjem ruku, nošenjem maski, izbjegavanjem dodirivanja lica, usta i očiju i brojnim drugim načinima zaštite. U slučaju da nosite kiruršku masku za lice ili perivu, višekratnu masku, možete primijetiti iritacije na koži uzrokovane pritiskom i povećanom vlažnosti kože. Topli zrak se disanjem skuplja ispod maske i koža se brže znoji, a njezin gornji sloj postaje mekši i sklon infekcijama.

Savjeti za smanjenje infekcija na koži lica

Kako biste očuvali kožu zdravom usprkos svakodnevnom nošenju maski, uz učinkovitu njegu potrebno se pridžavati sljedećih nekoliko savjeta:

  • Masku za lice skinite svaka 2 sata kako bi se koža mogla regenerirati i prodisati.
  • Zamijenite masku ako je vlažna ili oštećena.
  • Ako imate jako osjetljivu kožu, posegnite za višekratnim maskama izrađenim od tekstila koje omogućuju lakše disanje.

Trebate osvježenje? Hidrirajte se u trenu!

Kada osjetite da je vašem licu potrebna dodatna njega i osvježenje zbog predugog nošenja maske, a u pokretu ste i nemate vremena za cjelokupnu rutinu njege lica koju inače provodite, nanesite Eucerin Hyaluron osvježavajući sprej za lice i tijelo. Pruža trenutnu i dugotrajnu hidrataciju za glatku i blistavu kožu. Sadrži koži srodnu pH vrijednost, brzo se upija, a pogodan je za više nanošenja dnevno, za sva godišnja doba.

Eucerin Hyaluron osvježavajući sprej za lice i tijelo možete nanijeti i ujutro jer je uslijed nošenja maske koži potrebna dodatna hidratacija. Svim tipovima kože pruža trenutačnu i dugotrajnu hidrataciju, a kombinacije visoko kvalitetne hijaluronske kiseline i gluko-glicerola pomaže aktivirati vlastiti sustav hidratacije kože i uspostavlja ravnotežu vlage iznutra.

Eucerin Hyaluron osvježavajući sprej za lice i tijelo je idealan za korištenje kad vam se koža osjeća pomalo umorno, zato ga možete uvrstiti i u noćnu rutinu njege lica. Bitno je da sprej držite na 20 cm udaljenosti od kože i zatim ga raspršite gdje je potrebno. Ostavite da se upije 2-3 minute, a zatim lagano osušite. Prilikom nanošenja zaštitite rukom oči.

Pravilna njega kao učinkovita obrana od iritacije kože

Nastanak prištića i akni uslijed nošenja maske za lice može se spriječiti, a koža ostati zdrava i njegovana. Pratite korake uz koje ćete to i ostvariti:

  • Rutinu njege kože trebalo bi obavljati dva puta dnevno - ujutro i navečer. Specifična rutina varira ovisno o dobu dana, posebnim potrebama i stanju kože. Međutim, prvi korak uvijek treba biti čišćenje. Prije i nakon nošenja maske nanesite Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] gel za čišćenje koji uklanja nečistoće i šminku bez isušivanja kože.
  • Nakon čišćenja lica, nanesite kremu koja odgovara vašem tipu kože i istovremeno hidrira i štiti. Ako imate izrazito osjetljivu kožu, nanesite Eucerin UltraSENSITIVE kremu za suhu kožu ili Eucerin UltraSENSITIVE fluid za normalnu i mješovitu kožu koji trenutno smiruju kožu, ublažavaju nadraženost i pružaju optimalnu hidrataciju barijere kože.
  • Ako je vaša koža na određenim dijelovima posebno suha, ispucala i oštećena, pružite joj dodatnu njegu. Eucerin Aquaphor obnavljajuća njega stvara polupropusnu zaštitinu barijeru nad kožom, omogućuje koži disanje i ojačava funkcije prirodne kožne barijere. Glicerin u formuli učinkovito hidratizira, privlači vodu i pomaže zadržati je u koži. Djeluje zajedno s pantenolom koji pomaže ubrzati regeneraciju i obnavljanje, a također i hidratizira kožu.

Kako pravilno nositi zašitnu masku?

Maske za lice učinkovite su i štite od prodora virusa i bakterija samo ako ih pravilno nosite. Na niz stvari potrebno je pripaziti kad ih nanosite i uklanjate:

  • Prije nanošenja maske, temeljito operite ruke ili ih dezinficirajte. Koristite samo čistu masku, višestruko korištenje maski može dovesti do kontaminacije.
  • Odaberite masku koja dobro prianja uz bočnu stranu vašeg lica, ali pripazite da ne bude preuska kako biste mogli neometano disati.
  • Ako nosite kirurške maske, limeni ili žičani dio postavite preko nosa, a potom prilagodite njegovom obliku.
  • Masku ne dodirujte za vrijeme nošenja, a kad je poželite ukloniti, ponovno operite ruke ili ih dezinficirajte.

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije