Sirovine za visokokvalitetne proizvode

Visokokvalitetne sirovine za visokokvalitetne proizvode Palmino ulje - 3 osnovna pitanja

Sadrži li Eucerin njega palmino ulje?

Beiersdorf ne proizvodi palmino ulje direktno za proizvodnju kozmetike. Međutim - kao što je to uobičajeno u kozmetičkoj industriji - koristimo aditive poput emulgatora i površinski aktivnih tvari koje su potrebne za brojne proizvode. Obično se proizvode na bazi mineralnih i biljnih ulja poput kokosovog ulja, ulja repice ili čak palminog ulja i ulja palminih koštica.

Palmino ulje
Eucerin ili tvrtka Beiersdorf ne proizvodi palmino ulje izravno za proizvodnju svojih proizvoda

Kako Beiersdorf utječe na održivi uzgoj?

Već nekoliko godina usko surađujemo s našim dobavljačima na promicanju veće transparentnosti u lancu opskrbe kako bismo podržali napore na uspostavljanju i proširivanju održive proizvodnje palminog ulja. Beiersdorf se pridružio organizaciji Okrugli stol za održivo palmino ulje (Round Table on Sustainable Palm Oil, RSPO) i Forumu za održivo palmino ulje (Forum for Sustainable Palm Oil, FONAP) te se zalaže za daljnje poboljšanje postojećih kriterija certifikacije.

Razvoj održive proizvodnje palminog ulja
Beiersdorf usko surađuje sa svojim dobavljačima kako bi podržao razvoj održive proizvodnje palminog ulja

Koji su Beiersdorf planovi za budućnost?

Posljednjih godina postigli smo značajan napredak u primjeni održivo proizvedenog palminog ulja. Radimo na tome da se navedeni sastojci koriste samo iz dokazano održivih izvora (certificirano održivo palmino ulje od koštica) i prelasku na masovno izbalansirano palmino (koštice) ulje i odgovarajuće derivate do 2020. godine. Dok ne postignemo svoj cilj potpunog prelaska, nastavit ćemo s balansiranjem preostalog dijela unosa s certifikatima za održivost (RSPO „Book and Claim”).

Beiersdorf se pridružio organizaciji 'Okrugli stol za održivo palmino ulje' (RSPO)
Beiersdorf se pridružio organizaciji 'Okrugli stol za održivo palmino ulje' (RSPO)

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije