Eucerin Hyaluron-Filler – Znanstvena pozadina

5 min čitanja
Prikaži više

Klinička studija koja naglašava dobrobit medicinske njege kože

znanstvenica gleda kroz mikroskop
U razvoj forumle Eucerin Hyaluron-Filler njege ulagani su konstantni napori i trud.
Beiersdorf centar za istraživanje
Ideja za ovu kliničku studiju nastala je u sjedištu Beiersdorfa u Hamburgu.

Ubrizgavanje hijaluronske kiseline popularan je standardni tretman koji estetski dermatolozi koriste za učinkovito smanjivanje bora na licu. Međutim, tek mali broj istraživanja bavio se time mogu li kozmetički preparati protiv bora uspješno pojačati učinak tih tretmana - sve do sada.

Uvijek radimo u miješanim timovima; kombiniramo našu stručnost oblikovanja preparata za njegu kože s doprinosom estetskih dermatologa kako bismo razvili učinkovite preparate koji podržavaju njihove tretmane.

Rainer Wolber, PhD, voditelj Eucerin Odjela za istraživanje i razvoj

Prva ovakva klinička studija provedena od strane Beiersdorf AG u suradnji s vrhunskim estetskim dermatolozima otkrila je kako Eucerin Hyaluron-Filler njega uspješno pojačava učinak filera hijaluronske kiseline. Štoviše, to je prva linija za njegu kože u svijetu za koju je dokazano da to čini.

Dizajn studije

47 žena testiralo je Eucerin Hyaluron-Filler dnevnu i noćnu kremu s hijaluronskom kiselinom te tretman za njegu bora oko očiju dva puta dnevno.

Četrdeset i sedam ispitanica primilo je injekcije hijaluronske kiseline u području nazolabijalnih brazda (bore smijeha) i/ili oko očiju. Ispitanice su također koristile Eucerin Hyaluron-Filler preparate na jednoj strani lica te placebo kremu na drugoj, dva puta dnevno - s tom su rutinom počele 4 tjedna prije injekcija i nastavile 14 tjedana nakon injekcija.

animacija tijeka istraživanja

Placebo kreme nisu sadržavale aktivne sastojke koji se nalaze u Eucerin Hyaluron-Filler preparatima, poput hijaluronske kiseline i glicin-saponina, koji čine Eucerin Hyaluron-Filler njegu toliko učinkovitom u smanjivanju finih linija i dubokih bora.

grafički prikaz primjene

Presudno je da je studija bila "dvostruko slijepa" - što znači da ni ispitanice niti dermatolozi istraživači nisu znali na kojoj je strani lica primjenjen Eucerin Hyaluron-Filler preparat, a na kojoj placebo kreme.

Prema Raineru Wolberu, studija postavlja visoke standarde za kozmetičke preparate jer "Odabrali smo dvostruko-slijepo placebom kontrolirano ispitivanje kakva se obično koriste u farmaceutskoj industriji za testiranje lijekova."

Rezultati

Rezultati kliničkog istraživanja bili su uvjerljivi. Dokazano je da primjena Eucerin Hyaluron-Filler njege dva puta dnevno vidno povećava učinke tretmana injekcijama. 

"Rezultati su nadmašili naša očekivanja i pokazali da redovita dnevna primjena Eucerin Hyaluron-Filler preparata, koji sadrže jedinstvenu kombinaciju sastojaka, može poboljšati učinak injekcija hijaluronske kiseline. Koža je iznimno dobro podnosila preparate i vlažnost joj je bila povećana", rekao je Wolber. "Nadalje, samoprocjena ispitanica dala nam je jasnu sliku u kojoj su mjeri korisnice doživjele pozitivan učinak preparata."

To je potpuno novi koncept dizajna studije  

Dr. Prager / Nadzorni dermatolog, Dermatologikum Hamburg

rezultati kliničke studije

Nova generacija Eucerin Hyaluron-Filler njege

Struktura kože se mijenja kako starimo: fine linije i bore pojavljuju se prve i produbljuju se s vremenom. Kako koža postaje zrelija, čvrstoća, sjaj, a kasnije i elastičnost, postupno se smanjuju. 

Eucerin Hyaluron-Filler njega posebno je formulirana za rješavanje prvih znakova starenja kao što su fine linije i bore. Eucerinova jedinstvena kombinacija visoko i niskomolekularne hijaluronske kiseline, glicin-saponina i enoksolona vidljivo popunjava duboke bore za kožu mladenačkog izgleda.

Pozadina istraživanja Eucerin Hyaluron-Filler njege

"Počinjemo razvijati fine linije i bore u ranim tridesetima", objašnjava dr. Sven Fey, voditelj kategorije za istraživanje i razvoj u Eucerinu. Starenje kože, kao i starenje općenito, neizbježno je i na to utječe nekoliko različitih čimbenika. Malo toga možemo učiniti s unutarnjim, biološkim čimbenicima poput naše genetike i hormona, ali možemo promijeniti način života kako bismo izbjegli i smanjili neke vanjske čimbenike koji ubrzavaju proces starenja: od njih je najvažnije izlaganje suncu.

"Oko 90% preranog starenja uzrokovano je suncem", kaže dr. Fey. “Kad smo krenuli s kreiranjem Eucerin Hyaluron-Filler asortimana, htjeli smo zaštititi kožu od oštećenja od sunca, kao i formulu koja bi koži dala potrebnu hidrataciju i ispunila duboke bore.”

Više od 100 godina kliničkog iskustva i stručnosti, te proizvodi za koje je dokazano da daju rezultate, pokazuju da je Eucerin brand od povjerenja među dermatolozima u cijelom svijetu. "94% dermatologa s kojima smo razgovarali rekli su da su smatrali da su injekcije hijalurona najsvestraniji način za rješavanje problema starenja kože", objašnjava dr. Fey. “Željeli smo stvoriti aktualnu formulu za njegu kože koja bi nudila prednosti hijaluronske kiseline u popunjavanju bora bez potrebe za invazivnim tretmanom ili, alternativno, podržala rezultate tretmana pod vodstvom dermatologa.”

Aktivni sastojci u formuli

Započela su istraživanja kako maksimalno iskoristiti prednosti hijaluronske kiseline u formuli. "Hijaluronska kiselina ima snažna hidratantna svojstva", kaže dr. Fey. Naše stanice koje se prirodno proizvode u mladoj koži starenjem proizvode sve manje hijaluronske kiseline: koža postaje suha (ponekad se naziva i suhoćom uzrokovanom starenjem), a fine linije i bore postaju vidljivije na površini kože. "Kombinirali smo dvije vrste hijaluronske kiseline - visoko i niskomolekularnu - u formuli Eucerin Hyaluron -Filler za maksimalnu korist." objašnjava dr. Fey.

Visokomolekularna hijaluronska kiselina ostaje na površini kože i poboljšava hidraciju u najudaljenijem sloju epidermisa - gdje nastaju fine linije i bore.
S molekulama koje su 40 puta manje od molekula visokomolekularne hijaluronske kiseline, niskomolekularna hijaluronska kiselina prodire dalje u epidermalne slojeve gdje potiče vlastitu proizvodnju kože hijaluronske kiseline.

Visokomolekularna hijaluronska kiselina

hijaluronska kiselina

Niskomolekularna kiselina

niskomolekularna hijaluronska kiselina

"Korištenje visoko i niskomolekularne kiseline znači da formula rješava površinske fine linije i dublje bore", kaže dr. Fey, "ali nismo tu stali". Dr Fey i njegov tim nastavili su poboljšavati učinkovitost hijaluronske kiseline dodavanjem formule glicin-saponina. Ekstrakt soje, kako objašnjava, "jedan je od najučinkovitijih stimulatora hijaluronske kiseline u dermalnim slojevima kože". Nezavisno je dokazano da povećava proizvodnju hijaluronske kiseline u stanicama kože do 256%.

Beiersdorf In vitro research: Saponins – A New Generation of Hyaluronan-Stimulating Actives for Human Skin S. Gallinat, F. Rippke, C. Keppler, J. Mergell, A. Bürger, F. Stäb, H.Wenck Beiersdorf AG, Hamburg, Germany

graf
Dokazano je da glicin-saponin povećava proizvodnju hijaluronske kiseline u stanicama kože do 256%

Formuli je 2021. godine dodan i enoksolon za usporavanje brzine razgradnje hijaluronske kiseline u koži. Razgradnja se događa pomoću enzima hijaluronidaze (HYAL1) koji razgrađuje hijaluronsku kiselinu kože. Ako ne inhibira, razine hijaluronske kiseline u koži se smanjuju. Enoksolon usporava brzinu razgradnje hijaluronske kiseline kože za više od 50%.

Beiersdorf In vitro research: Saponins – A New Generation of Hyaluronan-Stimulating Actives for Human Skin S. Gallinat, F. Rippke, C. Keppler, J. Mergell, A. Bürger, F. Stäb, H.Wenck Beiersdorf AG, Hamburg, Germany

 

Tim stručnjaka je zatim radio s osnovnom formulom kako bi dodali UVB i UVA filtere za stvaranje tri dnevne kreme koje nude zaštitnih sredstava za sve tipove kože: Hyaluron-Filler dnevna krema za suhu kožu SPF 15 , Hyaluron-Filler dnevna krema za normalnu i mješovitu kožu SPF 15 i Hyaluron-Filler dnevna krema SPF 30 (za sve tipove kože).

Kako biste povećali učinak dnevnih, noćnih i krema za područje oko očiju, kao dio njege možete imati koncentrirani tretman te noćni piling i serum s dvostrukim učinkom. Eucerin Hyaluron-Filler noćni piling i serum formuliran je za piling i poboljšanje teksture kože. "To je proizvod s dvije formule koji je jedinstven u njezi kože koja stari", objašnjava dr. Fey. “Prva formula je gel koji sadrži i visoko i niskomolekularnu hijaluronsku kiselinu4, dok emulzija u drugoj formuli sadrži glicin-saponin i učinkovit kompleks AHA (alfa-hidroksi-kiselina) za piling. AHA su općenito poznate kao voćne kiseline. " U kombinaciji, gel i emulzija potiču obnavljanje stanica kože i korigiraju kožu, a pritom popunjavaju i najdublje bore. "Preporučujemo da za najbolje rezultate koristite prijeEucerin Hyaluron-Filler noćne kreme", dr. Fey dodaje.

Klinički i dermatološki je dokazano da njega popunjava duboke bore za glađu, sjajniju i mladenačku kožu.

Eucerin Hyaluron-Filler
Eucerin Hyaluron-Filler ima klinički i dermatološki dokazanu visoku učinkovitost protiv bora.

Istraživanje uključuje kliničke studije o proizvodu u upotrebi (PIU) SPF 15 kremama5, 6, kremi za područje oko očiju5 i noćnoj kremi5. Sve su studije provedene na redovitim korisnicima proizvoda protiv starenja koji su izvijestili o sljedećim impresivnim rezultatima nakon četiri tjedna korištenja:

Eucerin Hyaluron-Filler SPF 15 dnevna koža za suhu kožu:

2 tjedna: 88% / 4 tjedna: 99%: fine linije i bore vidljivo su smanjene
2 tjedna: 99% / 4 tjedna: 100%: pomlađuje izgled moje kože
2 tjedna: 96% / 4 tjedna: 100%: čini moju kožu vidljivo i primjetno glatkom
2 tjedna: 93% / 4 tjedna: 100%: sprječava stvaranje novih linija i bora
2 tjedna: 88% / 4 tjedna: 98%: sprječava produbljivanje bora
2 tjedna: 98% / 4 tjedna: 100% intenzivno hidrira

Eucerin Hyaluron-Filler SPF 15 dnevna krema za normalnu do mješovitu kožu
:

88%: vidljivo smanjuje fine linije - 88%: sprječava stvaranje finih linija i bora
87%: ostavlja dugotrajan, nemastan osjećaj kože - 87%: ostavlja kožu vidljivo i primjetno glađom
82%: idealna podloga za šminku

Eucerin Hyaluron-Filler krema za područje oko očiju SPF 15:

2 tjedna: 91% / 4 tjedna: 100%: pruža koži oko očiju pomlađen izgled
2 tjedna: 83% / 4 tjedna: 98%: fine linije i bore vidljivo su smanjene
2 tjedna: 86% / 4 tjedna: 99%: čini moju kožu vidljivo i primjetno glatkom
2 tjedna: 95% / 4 tjedna: 100%: sprječava stvaranje novih linija i bora
2 tjedna: 88% / 4 tjedna: 97%: sprječava produbljivanje bora

Eucerin Hyaluron-Filler noćna krema:

2 tjedna: 86% / 4 tjedna: 100%: fine linije i bore vidljivo su smanjene
2 tjedna: 93% / 4 tjedna: 100%: sprječava stvaranje novih linija i bora
2 tjedna: 88% / 4 tjedna: 98%: regenerira kožu preko noći
2 tjedna: 99% / 4 tjedna: 99%: ima vrlo intenzivan učinak njege

Eucerin Hyaluron-Filler SPF 30 dnevna krema:

2 tjedna: 93% / 4 tjedna: 98%: pomlađuje izgled kože
2 tjedna: 87% / 4 tjedna: 97%: čini moju vidljivo i primjetno glatkom
2 tjedna: 87% / 4 tjedna: 98%: sprječava stvaranje novih linija i bora
2 tjedna: 90% / 4 tjedna: 98% intenzivno hidrira

Eucerin Hyaluron-Filler koncentrirani tretman:

2 tjedna: 96% / 4 tjedna: 99%: trenutno daje vidljiv učinak
2 tjedna: 95% / 4 tjedna: 98%: čini moju kožu vidljivo i primjetno glatkom
2 tjedna: 93% / 4 tjedna: 98%: sprječava stvaranje novih linija i bora
2 tjedna: 82% / 4 tjedna: 98%: mladolik osjećaj

"Ovi rezultati, kao i rezultati drugih kliničkih i dermatoloških studija, dokazuju učinkovitost naših proizvoda", zaključuje dr. Fey. "Eucerin Hyaluron-Filler pomaže ženama u rješavanju prvih znakova starenja bez invazivnog liječenja, a može se koristiti i zajedno s dermatološkim tretmanima za potporu i proširenje rezultata."

Eucerin Hyaluron-Filler
Eucerin Hyaluron-Filler dan i noć značajno smanjuju bore na čelu

Izvori

  1. Beiersdorf research: Non-representative survey among 250 dermatologists from Central and Eastern Europe, Argentina, France, Thailand, Germany and Chile
  2. The standard unit for measuring the mass of an atom is a kilo Dalton (kDa). Long-chained Hyaluronic Acid has a kDa of 2000 and short-chained Hyaluronic Acid has a kDa of 52.
  3. Study report: Saponins – a new generation of Hyaluronan-stimulating actives for human skin, S. Gallinat, F. Rippke, C. Keppler, J. Mergell, A. Bürger, F. Stäb, H. Wenck Beiersdorf AG, Hamburg, Germany 
  4. High molecular Hyaluronic Acid improves hydration and smooths the outermost layers of skin while low molecular Hyaluronic Acid (which is 40 times smaller than the low molecular Hyaluronic Acid in the formula) penetrates further into the epidermal skin layers where deeper wrinkles originate.
  5. Beiersdorf AG, PiU, June 2010. Research sample: 126 women (50% 30-39 years of age)
  6. Beiersdorf AG, PiU, October 2010. Research sample: 120 women (50% 30 –39 years of age)
  7. Beiersdorf AG, PiU, February 2015. Research sample: 160 women aged between 34 and 45
  8. Beiersdorf AG, PiU, March 2018. Research sample: 150 women aged between 35 and 55
  9. After 8 weeks of treatment with Hyaluron-Filler Day or Night (proven for each formula), Efficacy of two new anti-wrinkle face care creams with Saponin and Hyaluronic Acid A. Burger, U. Scherdin, U. Koop, S. Gallinat, M. Moers-Carpi, M. Carpi, J. Mergell, F. Rippke |

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.