Eucerin Hyalluron-Filler – Znanstvena pozadina

Prikaži više

Klinička studija koja naglašava dobrobit medicinske njege kože

znanstvenica gleda kroz mikroskop
U razvoj forumle Eucerin Hyaluron-Filler njege ulagani su konstantni napori i trud.
Beiersdorf centar za istraživanje
Ideja za ovu kliničku studiju nastala je u sjedištu Beiersdorfa u Hamburgu.

Ubrizgavanje hijaluronske kiseline popularan je standardni tretman koji estetski dermatolozi koriste za učinkovito smanjivanje bora na licu. Međutim, tek mali broj istraživanja bavio se time mogu li kozmetički preparati protiv bora uspješno pojačati učinak tih tretmana - sve do sada.

Uvijek radimo u miješanim timovima; kombiniramo našu stručnost oblikovanja preparata za njegu kože s doprinosom estetskih dermatologa kako bismo razvili učinkovite preparate koji podržavaju njihove tretmane.

Rainer Wolber, PhD, voditelj Eucerin Odjela za istraživanje i razvoj

Prva ovakva klinička studija provedena od strane Beiersdorf AG u suradnji s vrhunskim estetskim dermatolozima otkrila je kako Eucerin Hyaluron-Filler njega uspješno pojačava učinak filera hijaluronske kiseline. Štoviše, to je prva linija za njegu kože u svijetu za koju je dokazano da to čini.

Dizajn studije

47 žena testiralo je Eucerin Hyaluron-Filler dnevnu i noćnu kremu s hijaluronskom kiselinom te tretman za njegu bora oko očiju dva puta dnevno.

Četrdeset i sedam ispitanica primilo je injekcije hijaluronske kiseline u području nazolabijalnih brazda (bore smijeha) i/ili oko očiju. Ispitanice su također koristile Eucerin Hyaluron-Filler preparate na jednoj strani lica te placebo kremu na drugoj, dva puta dnevno - s tom su rutinom počele 4 tjedna prije injekcija i nastavile 14 tjedana nakon injekcija.

animacija tijeka istraživanja

Placebo kreme nisu sadržavale aktivne sastojke koji se nalaze u Eucerin Hyaluron-Filler preparatima, poput hijaluronske kiseline i glicin-saponina, koji čine Eucerin Hyaluron-Filler njegu toliko učinkovitom u smanjivanju finih linija i dubokih bora.

grafički prikaz primjene

Presudno je da je studija bila "dvostruko slijepa" - što znači da ni ispitanice niti dermatolozi istraživači nisu znali na kojoj je strani lica primjenjen Eucerin Hyaluron-Filler preparat, a na kojoj placebo kreme.

Prema Raineru Wolberu, studija postavlja visoke standarde za kozmetičke preparate jer "Odabrali smo dvostruko-slijepo placebom kontrolirano ispitivanje kakva se obično koriste u farmaceutskoj industriji za testiranje lijekova."

Rezultati

Rezultati kliničkog istraživanja bili su uvjerljivi. Dokazano je da primjena Eucerin Hyaluron-Filler njege dva puta dnevno vidno povećava učinke tretmana injekcijama. 

"Rezultati su nadmašili naša očekivanja i pokazali da redovita dnevna primjena Eucerin Hyaluron-Filler preparata, koji sadrže jedinstvenu kombinaciju sastojaka, može poboljšati učinak injekcija hijaluronske kiseline. Koža je iznimno dobro podnosila preparate i vlažnost joj je bila povećana", rekao je Wolber. "Nadalje, samoprocjena ispitanica dala nam je jasnu sliku u kojoj su mjeri korisnice doživjele pozitivan učinak preparata."

To je potpuno novi koncept dizajna studije  

Dr. Prager / Nadzorni dermatolog, Dermatologikum Hamburg

rezultati kliničke studije

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.