Svrbež kože

Kako njegovati kožu dijabetičara

1 min čitanja
Prikaži više

Redovito pregledavajte kožu

Kod dijabetičara koža na stopalima posebno je osjetljiva na oštećenja, stoga obavezno redovito provjeravajte stopala. Možda vam obitelj ili prijatelji u tome mogu pomoći. Uvijek očistite kožu prije nanošenja hidratantne njege. Nosite čarape i cipele izrađene od prozračnih materijala kako biste spriječili stvaranje vlage.

ljuštenje kože

Izbjegavajte nadražujuće okidače

 Izbjegavajte hranu koja može izazvati svrbež kože, posebno citrusno voće (svježe voće, voćne sokove i gazirana pića na bazi soka) i nemojte piti kloriranu vodu. Ne namačite stopala u octu i ne nanosite na stopala gelove ili puder.

Svrbež kože

Njega kože dijabetičara

Dijabetičari imaju narušen zaštitni sloj kože, što može dovesti do smanjenja aktivnosti žlijezda znojnica i lojnica. Posljedica je suha i ljuskasta koža. U ekstremnijim slučajevima, dijabetes može narušiti sposobnost kože da otkrije rane što povećava rizik od infekcije.Potrebna njega kože dijabetičara može spriječiti i/ili olakšati te simptome.

Budite pažljivi pri pranju kože

 Ne tuširajte se više od jednom na dan, i ne dulje od 5 minuta. Temperatura vode treba biti ispod 37°C. Ako se kupate, koristite hidratizirajuće ulje - pokušajte ne koristiti pjenušave kupke i soli za kupanje.

Koristite blage proizvode za njegu

Upotrebljavajte blago ulje ili gel za tuširanje, idealno je ono koje sadrži ureju i za koji je dokazano da ne isušuje kožu kao što je Eucerin UreaRepair PLUS fluid za pranje s 5% urejeKoristite proizvode koji intenzivno hidratiziraju kao što je Eucerin UreaRepair PLUS losion s 5 % ureje ili Eucerin EureaRepair PLUS s 10% ureje kako bi koža vašeg tijela ostala hidratizirana.

Vodite uravnotežen život

Zdrav životni stil s ujednačenom prehranom i dovoljno tjelovježbe također je dobar za kožu.

Pažnja

I konačno, kako biste bili sigurni, ako primijetite bilo kakve promjene na koži, savjetujte se s liječnikom, dermatologom ili farmaceutom što je prije moguće.

Povezani članci

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.

Potpuna rutina njege