Thiamidol – sastojak broj jedan protiv hiperpigmentacije

Što je thiamidol i kako djeluje?

5 min čitanja
Prikaži više

Thiamidol je revolucionarni i jedinstveni aktivni sastojak koji smanjuje tamne mrlje i pigmentne mrlje poznate i kao hiperpigmentacija, čest kožni problem. Djeluje na glavni uzrok hiperpigmentacije tako što smanjuje proizvodnju melanina. Pročitajte ovaj članak da biste saznali kako možete koristiti Eucerin preparate koji sadrže thiamidol kako bi vaša koža bila ujednačenija.

 

Što je thiamidol?

Thiamidol je patentirani sastojak, razvijen od strane Eucerina, koji klinički i dermatološki dokazano smanjuje hiperpigmentacijske mrlje i sprječava njihovo ponovno pojavljivanje.

Rezultat je 10 godina istraživanja i više od 50 000 ispitanih sastojaka, a možete ga pronaći kao ključni sastojak u mnogim našim preparatima za njegu kože.

 

Kako thiamidol rješava hiperpigmentaciju?

Melanin je smeđi pigment koji određuje boju naše kože. Proizvodnja melanina u našoj koži ovisi o mnogo različitih čimbenika, poput jačine sunčevih zraka i trajanja izlaganja suncu.

Ponekad, zbog hormonalnih promjena tijekom trudnoće, upala, u obliku akni ili zbog procesa starenja kože, naše stanice kože proizvode više melanina samo na malim dijelovima i tako dolazi do nepravilne pigmentacije. To se podrazumijeva kao hiperpigmentacija, melazma ili staračke pjege.

Pigmentacija nastaje kada enzim tirozinaza pretvara aminokiselinu tirozin u melanin. Uz povećanu aktivaciju, ovaj enzim može proizvesti više melanina i koža može djelovati tamnije na nekim područjima. Ove tamne mrlje i pigmentne mrlje na koži prilično su česte, ali mogu biti i uznemirujuće kada se uoče.

Thiamidol učinkovito smanjuje proizvodnju melanina blokiranjem enzima tirozinaze, koji pretvara aminokiselinu tirozin u melanin. Manje melanina se transportira od bazalnog sloja kože do vrha kože i time pigmentne mrlje postupno blijede i sprječava se njihovo ponovno pojavljivanje.

Koliko je učinkovit thiamidol?

Prvi rezultati smanjenja hiperpigmentacije vidljivi su za samo 12 tjedana, pokazujući smanjenje od -75%.
Značajni rezultati smanjenja hiperpigmentacije vidljivi su u samo 12 tjedana, pokazujući smanjenje od -75%.

Kratak odgovor? Vrlo. Thiamidol je trenutno najučinkovitiji inhibitor ljudske tirozinaze, enzima koji pridonosi hiperpigmentaciji kože.

Naime, prvi rezultati vidljivi su već nakon dva tjedna redovite upotrebe zahvaljujući smanjenoj aktivnosti melanocita. Unutar 12 tjedana korištenja Eucerin Anti-Pigment Dual Seruma, pokazalo se smanjenje hiperpigmentacije do 75%.

Thiamidol je manje poznata aktivna tvar s profilom visoke učinkovitosti, što je otkriveno tijekom opsežnog testiranja u Beiersdorfu. U konačnici, enzim tirozinaza ne postoji samo kod ljudi, već i kod mnogih različitih životinja i biljaka. Prilikom testiranja aktivnih tvari u laboratoriju, još uvijek je vrlo uobičajeno koristiti enzim koji se nalazi u gljivama zbog njegove dostupnosti. Donedavno su sve aktivne tvari testirane na enzimu gljiva, ali ljudski enzim je naravno mnogo složeniji.

Izolacija ljudskog enzima za testiranje je zahtjevnija jer je struktura ljudskog enzima također osjetljivija. Međutim, istraživači Beiersdorfa su uspjeli i prvi su izolirali ljudski enzim i učinili ga dostupnim za testiranje. Ovo je bio prvi korak u identificiranju ciljane strukture tirozinaze. Od 50 000 testiranih komponenti, thiamidol se istaknuo svojom sposobnošću blokiranja tirozinaze u malim koncentracijama. Dok drugi inhibitori tirozinaze nisu učinkoviti na ljudski enzim jer su dizajnirani kao enzim gljiva.

Kako thiamidol djeluje na sve tipove kože

Thiamidol je vrlo nježan, što znači da je odličan za osjetljivu kožu. Djeluje na kožu bilo koje etničke pripadnosti ili dobi te je učinkovit na svim tipovima i tonovima kože.

Eucerin Anti-Pigment preparati sadrže thiamidol i mogu se koristiti zajedno s dermatološkim tretmanima kao što su kemijski pilinzi i laserske terapije kada je koža potpuno netaknuta (i nije ozlijeđena) kako bi se poboljšali i produžili rezultati.

Primjena thiamidola protiv pigmentnih mrlja izazvanih suncem

Izlaganje suncu je glavni uzrok hiperpigmentacije i potiče proizvodnju melanina, prirodnog pigmenta koji daje boju koži. Stoga izloženost sunčevoj svjetlosti, hormonalni utjecaji i starenje mogu uzrokovati povećanje proizvodnje melanina i potaknuti hiperpigmentaciju. Ponavljano i redovito izlaganje suncu može uzrokovati da pigmentne mrlje postanu vidljive u mlađoj dobi. Ali stalna i svakodnevna zaštita od sunca spriječit će nastanak novih mrlja.

Ne samo to, već također poboljšava učinkovitost thiamidola. Na primjer, Eucerin Anti-Pigment Dvofazni Serum je do 2,5 puta učinkovitiji u smanjenju pigmentnih mrlja kada se koristi s Eucerin Anti-Pigment dnevna njega SPF 30.

Učinkovitost je također povećana jer svaki od navedenih preparata sadrži thiamidol. Međutim, preparati koji sadrže thiamidol smiju se nanositi najviše četiri puta dnevno.

Korištenje thiamidola protiv tragova nakon akni

Klinički dokazano vidljivo smanjuje tragove nakon akni do 80%<1>object</sup>i mrlje do 90%<sup>2</sup>. Vidljivo poboljšava pore do 71%<sup>2</sup>. Prvi vidljivi rezultati nakon 2 tjedna. 1, 2: Gallinger J. et al, Učinkovito rješenje za smanjenje mrlja i postupalne hiperpigmentacije povezane s aknama s novom formulacijom za njegu kože prilagođenom koži sklonoj aknama koja sadrži inhibitor tirozinaze thiamidol, EADV 2021.
Klinički dokazano vidljivo smanjuje tragove nakon akni do 80%1 i mrlje do 90%2. Vidljivo poboljšava pore do 71%2. Prvi vidljivi rezultati nakon 2 tjedna.

Postupalna hiperpigmentacija je ono što se događa kada je koža upaljena ili ozlijeđena, na primjer, kao posljedica akni, a zahvaćeno područje postane potamnjeno i hiperpigmentirano unatoč tome što je zacijelilo.

Eucerinova linija DermoPure također sadrži preparate posebno formulirane za smanjenje tragova nakon akni i sprječava pojavu mrlja. Eucerin DermoPure serum s trostrukim djelovanjem uključuje aktivne sastojke poput salicilne kiseline i likokalkona A koji djeluju protiv akni.

Serum s trostrukim učinkom ima povećanu učinkovitost kada se koristi zajedno s Eucerin DermoPure Protective Fluid SPF 30. Zapravo, ispitanici u našim studijama navode da su preparati ne samo poboljšali njihove živote i pružili olakšanje, već također imaju najveću učinkovitost protiv tragova od akni u usporedbi s drugim preparatima koje su isprobali.

"Kombinacija pobjeđuje tragove nakon akni", kaže 95% korisnika*.


*Studija proizvoda u uporabi sa 100 volontera. Osam tjedana redovite upotrebe dva puta dnevno.

Korištenje Thiamidola protiv staračkih pjega

Često se pojavljuju na licu, rukama i drugim dijelovima tijela izloženim suncu, staračke pjege su mala područja diskoloracije (hiperpigmentacija) vidljiva na koži. Najčešće se javljaju kod osoba starijih od 40 godina (otuda i naziv), ali se mogu javiti i ranije.

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity 3D serum je lagani i hidratantni serum koji je posebno formuliran za njegu zrele kože. Sadrži visoko i nisko molekularnu hijaluronsku kiselinu i arktin za popunjavanje dubokih bora i poboljšanje elastičnosti kože, kao i thiamidol za aktivno smanjenje staračkih pjega.


EUCERIN HYALURON-FILLER + ELASTICITY 3D SERUM
ISPITANICI SU POTVRDILI*

93%

Pruža osjećaj pomlađivanja kože

97%

Poboljšava ukupnu kvalitetu kože

100%

Ostavlja kožu mekom i svilenkasto glatkom

100%

Pruža osjećaj nježne i zdrave kože

Istraživanje korisnika n=130, 50-65 godina s visokom učestalošću staračkih pjega na licu korištenjem proizvoda za slijepo testiranje tijekom četiri tjedna.

 

Budući da se staračke pjege pojavljuju i na rukama zbog njihovog čestog izlaganja suncu, Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity korigirajuća krema za hiperpigmentacije na rukama SPF 30 formulirana je za njegu kože na ovom području.

 

EUCERIN KREMA ZA RUKE ZA ISPRAVLJANJE STARAČKIH PJEGA
ISPITANICI SU POTVRDILI*

93%

Pruža osjećaj pomlađivanja kože

94%

Ostavlja vidljivo ljepše ruke 

95%

Ostavlja kožu mekom i svilenkasto glatkom 

97%

Poboljšava cjelokupnu kvalitetu kože             

98%

Poboljšava čvrstoću i elastičnost kože 

99%

Ostavlja kožu mekom i svilenkasto glatkom 

* Anketa korisnika nakon dva tjedna. Test proizvoda u uporabi, n=130 (50-65 godina) s visokom učestalošću staračkih pjega na rukama pomoću slijepog testa preparata najmanje dva tjedna svakodnevno.


Povezani članci

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.

Related products