Čišćenje i toniranje – Kako izabrati najbolje sredstvo za čišćenje lica?

4 min čitanja
Prikaži više

Temeljito, ali nježno svakodnevno čišćenje prvi je korak u učinkovitoj rutini njege kože. Ovaj članak govori o tome zašto je čišćenje i toniranje dva puta dnevno izuzetno važno. Također daje savjete kako odabrati najbolje sredstvo za čišćenje lica za različite tipove kože, indikacije, teksturne preferencije te predstavlja Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] asortiman koji uključuje sredstva za čišćenje, toniranje i uklanjanje šminke na očima.

Zašto je čišćenje i toniranje važno?

Čišćenje uklanja prljavštinu i onečišćenja

Čišćenje uklanja nečistoće (prljavštinu i onečišćenja), šminku i višak sebuma koji, ako se ne uklanjaju, mogu nadražiti kožu i umanjiti sposobnost kože da djeluje kao učinkovita zaštitna barijera. Čišćenje također podržava regeneraciju kože pa je posebno važno za masnu i aknama sklonu kožu.

Toniranje pomaže uklanjanju posljednjih tragova sredstva za čišćenje, osvježavanju kože i vraćanju njezinog prirodnog pH, podupirući funkciju zaštitne barijere kože.

Proizvodi za njegu bolje prodiru kroz očišćenu i toniranu kožu. To znači da su učinkovitiji i koži pružaju maksimalnu korist.

Koliko često je potrebno čistiti kožu lica?

Preporučujemo čišćenje i toniranje dva puta dnevno svaki dan.

Čistite kožu lica ujutro i navečer

Zašto čišćenje kože ujutro?
Lojne žlijezde u vašoj koži proizvode sebum - masnu supstancu koja štiti kožu od isušivanja - tijekom dana i noći. Jutarnje čišćenje osigurava uklanjanje viška sebuma i mrtvih stanica kože.

Zašto čišćenje navečer?
Čišćenje navečer osigurava da se dnevna prljavština, (poput onečišćenja i znoja) - šminka i sredstva za zaštitu od sunca u potpunosti uklone s lica prije odlaska na spavanje. To pomaže obnovi kože tijekom noći.

Koji je najbolje sredstvo za čišćenje osjetljive kože lica?

Važno je odabrati sredstvo za čišćenje koje čisti nježno i učinkovito te odgovara vašem tipu i indikacijama kože.

Bez obzira na vaš tip kože, preporučujemo proizvode koji su testirani na osjetljivoj koži i ne sadrže agresivne sastojke: mnoga sredstva sadrže sapune koji mogu oštetiti prirodni zaštitni sloj kože i dodatno je isušiti. Sredstvo za čišćenje koje birate treba sadržavati hidratantne sastojke koji podržavaju prirodnu razinu vlažnosti kože.

Izaberite sredstvo za čišćenje koje odgovara vašem tipu, indikacijama kože i teksturnim preferencijama

Drugo, odaberite kombinaciju proizvoda koji odgovaraju vrsti čišćenja koja vam treba: koristite li vodootpornu maskaru prvo ju uklonite namjenskim sredstvom za uklanjanje šminke na očima nakon kojeg slijedi sredstvo za čišćenje i tonik.

Svi imamo različite teksturne preferencije i načine na koje volimo čištiti kožu. Odaberite proizvode u kojima ćete uživati jer ćete tako imati veći poticaj za redovito, svakodnevnu čišćenje lica.

Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] je sveobuhvatan asortiman hidratantnih sredstava za čišćenje koji odgovaraju svim tipovima, indikacijama kože, potrebama čišćenja i teksturama. Klinički i dermatološki dokazano pružaju nježno i učinkovito čišćenje kombinirajući blagi kompleks za čišćenje s hijaluronskom kiselinom i ostalim prirodnim hidratantnim sastojcima koji štite prirodnu hidrataciju kože i dodatno ju ne isušuju. Ostavljaju kožu čistom, mekom i hidriranom.

Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] linija njege sadrži preparate za sve tipove kože, uključujući osjetljivu kožu.

Ako je vaša koža normalnog do mješovitog tipa, preporučujemo gel, micelarnu pjenu i micelarnu otopinu. Hidratantni sastojci u formuli, i dokazana učinkovitost u poboljšanju hidratacije kože, čine micelarnu otopinu i micelarnu pjenu prikladnima i za suhu kožu, ali ukoliko je vaša koža izuzetno suha preporučujemo hidratantno mlijeko za čišćenje.

Bez obzira na vaš tip kože, nakon primjene DermatoCLEAN [HYALURON] sredstva za čišćenje njegu je potrebno nastaviti s Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] tonikom za lice. To priprema vašu kožu za sljedeću fazu rutine njege kože i osigurava maksimalnu iskoristivost proizvoda za njegu.

Koristite li vodootpornu maskaru preporučujemo da je prvo uklonite Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] odstranjivačem šminke na očima koji je pogodan za sve tipove kože. Eucerin sredstva za čišćenje dokazano uklanjaju šminku s očiju, ali za temeljitije čišćenje prvo koristite odstranjivač šminke na očima.

Svi Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] preparati pogodni su za osjetljivu kožu, ali:

- ako je vaša koža masna i sklona aknama, preporučujemo sredstva za čišćenje i toniranje iz Eucerin DERMOPURE linije njege.

Kako čistiti i tonirati kožu?

Način čišćenje je povezan s vašim izborom sredstava za čišćenje:

- Sredstvo za čišćenje u gelu ili pjeni potrebno je isprati vodom
- Mlijeko za čišćenje može se ukloniti vodom ili nježno nanijeti i ukloniti pomoću pamučne blazinice
- Micelarno sredstvo za čišćenje nanosi se pamučnom blazinicom

Čišćenje također ovisi o osobnim preferencijama:

- Zbog temeljitijeg čišćenja kože neki vole "dvostruko čišćenje" (double cleanse) što uključuje dva puta čišćenje, ponekad i s dva različita preparata
- Hot cloth metoda (tkanina od prirodnog materijala natopljena toplom vodom)za uklanjanje sredstva za čišćenje kože

Dva su osnovna koraka: čišćenje i toniranje. Kod nošenja postojanog make up-a ili vodootporne maskare tri: uklanjanje make up-a na očima, čišćenje i toniranje.

Povezani članci

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.

Potpuna rutina njege