Čišćenje i toniranje Kako izabrati najbolje sredstvo za čišćenje lica?

Temeljito, ali nježno svakodnevno čišćenje prvi je korak u učinkovitoj rutini njege kože. Ovaj članak govori o tome zašto je čišćenje i toniranje dva puta dnevno izuzetno važno. Također daje savjete kako odabrati najbolje sredstvo za čišćenje lica za različite tipove kože, indikacije, teksturne preferencije te predstavlja Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] asortiman koji uključuje sredstva za čišćenje, toniranje i uklanjanje šminke na očima.

Zašto je čišćenje i toniranje važno?

Čišćenje uklanja nečistoće (prljavštinu i onečišćenja), šminku i višak sebuma koji, ako se ne uklanjaju, mogu nadražiti kožu i umanjiti sposobnost kože da djeluje kao učinkovita zaštitna barijera. Čišćenje također podržava regeneraciju kože pa je posebno važno za masnu i aknama sklonu kožu.

Toniranje pomaže uklanjanju posljednjih tragova sredstva za čišćenje, osvježavanju kože i vraćanju njezinog prirodnog pH, podupirući funkciju zaštitne barijere kože.

Proizvodi za njegu bolje prodiru kroz očišćenu i toniranu kožu. To znači da su učinkovitiji i koži pružaju maksimalnu korist.

Kako djeluju sredstva za čišćenje? Uklanjaju prljavštinu na koži
Čišćenje uklanja prljavštinu i onečišćenja

Koliko često je potrebno čistiti kožu lica?

Preporučujemo čišćenje i toniranje dva puta dnevno svaki dan.

Zašto čišćenje kože ujutro?
Lojne žlijezde u vašoj koži proizvode sebum - masnu supstancu koja štiti kožu od isušivanja - tijekom dana i noći. Jutarnje čišćenje osigurava uklanjanje viška sebuma i mrtvih stanica kože.

Zašto čišćenje navečer?
Čišćenje navečer osigurava da se dnevna prljavština, (poput onečišćenja i znoja) - šminka i sredstva za zaštitu od sunca u potpunosti uklone s lica prije odlaska na spavanje. To pomaže obnovi kože tijekom noći.

Treba li kožu lica čistiti svaki dan?
Čistite kožu lica ujutro i navečer

Koji je najbolje sredstvo za čišćenje osjetljive kože lica?

Važno je odabrati sredstvo za čišćenje koje čisti nježno i učinkovito te odgovara vašem tipu i indikacijama kože.

Bez obzira na vaš tip kože, preporučujemo proizvode koji su testirani na osjetljivoj koži i ne sadrže agresivne sastojke: mnoga sredstva sadrže sapune koji mogu oštetiti prirodni zaštitni sloj kože i dodatno je isušiti. Sredstvo za čišćenje koje birate treba sadržavati hidratantne sastojke koji podržavaju prirodnu razinu vlažnosti kože.

Drugo, odaberite kombinaciju proizvoda koji odgovaraju vrsti čišćenja koja vam treba: koristite li vodootpornu maskaru prvo ju uklonite namjenskim sredstvom za uklanjanje šminke na očima nakon kojeg slijedi sredstvo za čišćenje i tonik.

Svi imamo različite teksturne preferencije i načine na koje volimo čištiti kožu. Odaberite proizvode u kojima ćete uživati jer ćete tako imati veći poticaj za redovito, svakodnevnu čišćenje lica.

Izaberite najbolje sredstvo za čišćenje za vaš tip kože
Izaberite sredstvo za čišćenje koje odgovara vašem tipu, indikacijama kože i teksturnim preferencijama

Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] je sveobuhvatan asortiman hidratantnih sredstava za čišćenje koji odgovaraju svim tipovima, indikacijama kože, potrebama čišćenja i teksturama. Klinički i dermatološki dokazano pružaju nježno i učinkovito čišćenje kombinirajući blagi kompleks za čišćenje s hijaluronskom kiselinom i ostalim prirodnim hidratantnim sastojcima koji štite prirodnu hidrataciju kože i dodatno ju ne isušuju. Ostavljaju kožu čistom, mekom i hidriranom.

Eucerin sredstva za čišćenje osjetljive kože

Ako je vaša koža normalnog do mješovitog tipa, preporučujemo gel, micelarnu pjenu i micelarnu otopinu. Hidratantni sastojci u formuli, i dokazana učinkovitost u poboljšanju hidratacije kože, čine micelarnu otopinu i micelarnu pjenu prikladnima i za suhu kožu, ali ukoliko je vaša koža izuzetno suha preporučujemo hidratantno mlijeko za čišćenje.

Hidratrantno sredstvo za čišćenje iz Eucerina
Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] linija njege sadrži preparate za sve tipove kože, uključujući osjetljivu kožu.

Bez obzira na vaš tip kože, nakon primjene DermatoCLEAN [HYALURON] sredstva za čišćenje njegu je potrebno nastaviti s Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] tonikom za lice. To priprema vašu kožu za sljedeću fazu rutine njege kože i osigurava maksimalnu iskoristivost proizvoda za njegu.

Koristite li vodootpornu maskaru preporučujemo da je prvo uklonite Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] odstranjivačem šminke na očima koji je pogodan za sve tipove kože. Eucerin sredstva za čišćenje dokazano uklanjaju šminku s očiju, ali za temeljitije čišćenje prvo koristite odstranjivač šminke na očima.

Svi Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] preparati pogodni su za osjetljivu kožu, ali:

- ako je vaša koža masna i sklona aknama, preporučujemo sredstva za čišćenje i toniranje iz Eucerin DERMOPURE linije njege.

Kako čistiti i tonirati kožu?

Način čišćenje je povezan s vašim izborom sredstava za čišćenje:

- Sredstvo za čišćenje u gelu ili pjeni potrebno je isprati vodom
- Mlijeko za čišćenje može se ukloniti vodom ili nježno nanijeti i ukloniti pomoću pamučne blazinice
- Micelarno sredstvo za čišćenje nanosi se pamučnom blazinicom

Čišćenje također ovisi o osobnim preferencijama:

- Zbog temeljitijeg čišćenja kože neki vole "dvostruko čišćenje" (double cleanse) što uključuje dva puta čišćenje, ponekad i s dva različita preparata
- Hot cloth metoda (tkanina od prirodnog materijala natopljena toplom vodom)za uklanjanje sredstva za čišćenje kože

Dva su osnovna koraka: čišćenje i toniranje. Kod nošenja postojanog make up-a ili vodootporne maskare tri: uklanjanje make up-a na očima, čišćenje i toniranje.

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije