SPF 50plus
 • 1/6 Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+
 • 2/6 Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+
 • 3/6 Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+
 • 4/6 Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+
 • 5/6 Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+
 • 6/6 Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+
 • 1/6 Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+
 • 2/6 Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+
 • 3/6 Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+
 • 4/6 Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+
 • 5/6 Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+
 • 6/6 Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+

5.0
97 recenzija
Vrlo visoka UVA, UVB i HEVIS zaštita od sunca za lice
Ultra lagana formula za brzo upijanje s nevidljivim završnim slojem
Neljepljiv, nemastan, ne ostavlja tragove

Za sve tipove kože, čak i osjetljivu

Ultra lagani zaštitni fluid za sve tipove kože, čak i za osjetljivu kožu

Eucerinova inovacija zaštite od sunca s naprednom spektralnom tehnologijom kombinira UVA/B filtre za vrlo visoku UV zaštitu i likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala izazvanih UV-om i visokoenergetskom vidljivom svjetlošću (HEVIS). Gliciretinska kiselina podržava vlastiti mehanizam popravka DNA kože.

 

 

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2016. - 2023. godine/tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.

Održivost i odgovornost

UV filter zaštite bez octocrylena

Vanjska ambalaža izrađena od FSC certificiranog papira

Saznajte više o programu 'Recikliram i dobivam'.

Više o njezi

Ultra lagani fluid za sve tipove kože, čak i za osjetljivu kožu

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje na koži. 


Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+
 prikladan je za svakodnevnu upotrebu. S hidro-tehnološkim kompleksom, daje osjećaj trenutačne vlažnosti i svježine kože, te štiti od oštećenja kože izazvanih suncem. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA i UVB filtere1 za vrlo visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlom. Ova ultra-lagana krema za sunčanje također uključuje gliciretinsku kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam popravka DNA kože. Ima ultra laganu, nemasnu formulu koja se brzo upija i ne ostavlja tragove nakon upotrebe.

Klinički i dermatološki dokazano je jako dobro podnošljiv na svim tipovima kože, uključujući i osjetljivu kožu.

1 Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koju definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.


 
 

Vaša koža zaslužuje samo najbolje

Klinička i dermatološka ispitivanja

 Kliničke i dermatološke studije pokazuju vrlo dobru podnošljivost na svim tipovima kože, uključujući osjetljivu.

Glavna otkrića

Klinički dokazani rezultati 1

 

Među ostalim kliničkim i dermatološkim studijama, studija o preparatu u uporabi (PiU) provedena je među 160 osoba u dobi od 18 do 40² godina, od kojih su svi redoviti korisnici preparata za zaštitu lica od sunca s visokim faktorom. Izvijestili su o sljedećim rezultatima nakon dva tjedna redovite upotrebe:

 

Tvrdnja

Nakon dva tjedna

Lako se razmazuje

99%

Prikladan za vruće i vlažne klimatske uvjete

98%

Ugodan osjećaj na koži nakon korištenja

97%

Prikladno za moj tip kože

97%

Ne ostavlja ljepljivi sloj na koži

96%

 

1 Klinička studija, samoprocjenjivanje, 160 ispitanika, 2 tjedna svakodnevne upotrebe.
2 Beiersdorf AG, PiU, svibanj 2022.

Svojstva

 • Fluid ultra lagane teksture
 • Odmah se upija
 • Nemastan 
 • Bez tragova

Kako koristiti

Pozor

Zaštita od sunca nije samo za one koji se sunčaju. Lagana do umjerena svakodnevna izloženost također utječe na kožu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u svoju svakodnevnu rutinu njege kože. Saznajte više o važnosti zaštite od sunca u vašoj svakodnevnoj rutini.

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

Advanced spectral technology explanation

1. odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože. Ukoliko još ne znate koji je vaš tip kože možete saznati ovdje.

Više teksta
Correct sun protection application

2. Koristite odgovarajuću količinu

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu preparata  i  ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima.  Možete upotrijebiti dlan za mjerenje količine preparata koji će se koristiti. Preporučujemo da, za pokrivanje lica, vrata i dekoltea,  koristite deblju liniju fluida za sunčanje koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Više teksta
Areas to apply sunscreen thoroughly

Temeljito nanesite

Neke dijelove je lako promašiti. Ne zaboravite na hrbat nosa i vrat.

Više teksta

Važne upute za upotrebu

 • Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite.
 • Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite.
 • Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja preparata za zaštitu od sunca.
 • Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju.
 • Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti. 
 • Dopustite da se fluid potpuno upije i izbjegavajte izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje.
 • Izbjegavajte kontakt s očima.
 • Dobro protresti prije upotrebe.

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj preparat ako…

Tražite kremu za sunčanje s vrlo visokom zaštitom za lice prikladnu za sve tipove kože:
Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ osigurava vrlo visoku zaštitu i posebno je formuliran za sve tipove kože.

Tražite preparat za zaštitu od sunca ultra lagane teksture:
Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ je ultra lagan, nemastan i neljepljiv te se odmah i lako upija. Također je nekomedogen.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti vaše tijelo od UVA i UVB zraka kao i od negativnih učinaka HEVIS svjetla:
Eucerin® inovacija zaštite od sunca s naprednom spektralnom tehnologijom kombinira UVA/B filtere za vrlo visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću.
 

Isprobajte drugi preparat ako...

Imate masnu kožu sklonu aknama ili hiperpigmentacije izazvane suncem: 
Isprobajte Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 50+
Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 30
Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

Sastojci

Kako djeluje

UV zrake nisu jedine koje oštećuju kožu. Visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također proizvodi slobodne radikale, koji uzrokuju fotostarenje (preuranjeno starenje kože uzrokovano suncem). Eucerin Hydro-Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+ nudi naprednu spektralnu tehnologiju koja štiti kožu od UV zraka i negativnih posljedica HEVIS svijetlosti. Formula također  podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNK kože, a s hijaluronskom kiselinom, pomaže vidljivo spriječiti znakove starenja kože. 

Napredna spektralna tehnologija 
Superiorni širokopojasni i fotostabilni UVA/UVB filteri su kombinirani s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću.
 
DNA zaštita

Krema za sunčanje prikladna za masnu kožu također sadrži gliciretinsku kiselinu koja podupire mehanizme popravka vlastitog DNA kože.

 

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu definiranu od strane Cosmetics Europe. Razina UVA zaštite su više nego EU uvjeti.

FAQ (4)

 • Kako mogu znati koji SPF koristiti?

  Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj količini i temeljito nanesete preparat (pazite da vam ništa ne promakne).

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koji prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
  Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti stanjima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

  Saznajte više kako UVA, UVB i HEV svjetlosne zrake utječu na kožu.

 • Zašto je potrebno integrirati njegu lica sa zaštitom od sunca u vlastitu dnevnu rutinu?

  Koža lica je osjetljivija na UVA/UVB zračenje i HEVIS svjetlost nego koža tijela  jer je izložena suncu tijekom cijele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći u izbjegavanju staničnog oštećenja DNA uzrokovanog UV-om, fotostarenja (preranog starenja uzrokovanog suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica uvijek kad god je izložena suncu.

  Saznajte više o posljedicama izlaganja suncu na kožu lica.

   

 • Što je visokoenergetska vidljiva svjetlost i zašto svoju kožu moram od nje štititi?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetska vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na preparate koji se također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože kao što su bore.

5.0
97 Recenzije*
97
0
0
0
0
 • Vanessa Bobetić 15.5.2024.
  Odličan prizvod!
  Koža mi je preosjetljiva i pažljivo moram birati što ću nanijeti na lice. Na preporuku sam isprobala ovaj fluid sa zaštitnim faktorom i oduševljena sam! Koža mi nije reagirala, fluid je lagane teksture i ne ostavlja tragove, a miris je divan, pravi ljetni :)
 • Vanessa Bobetić 15.5.2024.
  Odličan proizvod
  Koža mi je preosjetljiva i pažljivo moram birati što ću nanijeti na lice. Na preporuku sam isprobala ovaj fluid sa zaštitnim faktorom i oduševljena sam! Koža mi nije reagirala, fluid je lagane teksture i ne ostavlja tragove, a miris je divan, pravi ljetni :)
 • Gabriel Lonić 15.5.2024.
  Eucerin
  Ma naravno! Eucerin Hydro Protect fluid je jednostavno fantastičan! Ova krema je kao super junak koji štiti tvoje lice od sunca kao pravi štitnik. Sa svojim faktorom SPF 50, možeš biti siguran da će tvoja koža biti zaštićena od štetnih sunčevih zraka. A najbolje od svega je što je lagana i ne ostavlja masni trag na licu. Također, možeš je koristiti prije šminkanja jer se lako upija i neće poremetiti tvoj look. Uz ovu kremu, možeš uživati na suncu bez brige o opeklinama ili oštećenju kože. Definitivno je moj omiljeni izbor za zaštitu od sunca! 🌞✨
 • Učitaj više

Potpuna rutina njege

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.