Eucerin AQUAporin – Znanstvena pozadina

3 min čitanja
Prikaži više

Koži je potrebna voda kako bi izgledala dobro i stvarala dobar osjećaj. Prava razina hidracije još je važnija kako bi koža mogla učinkovito štititi od vanjskih iritansa. Kada koža postane dehidrirana, izgleda umorno i može zatezati, biti gruba i osjetljiva. Također je narušena njezin zaštitni sloj.

Za dobru hidraciju kože nije važno samo piti puno vode. Ono što je zaista važno jest kako vlagu učinkovito raspodijeliti ondje gdje je potrebna.

Dok većina hidracijskih krema veže vodu na kožu i smanjuje njezino isparavanje, Eucerin je otkrio inovativan način za aktiviranje kanala u koži za distribuciju vlage, akvaporine. Akvaporini prenose vodu između stanica kože i podržavaju hidraciju kože iznutra.

Kada krema Eucerin AQUAporin ACTIVE daje koži vlagu, koža može služiti kao učinkoviti zaštitni sloj i izgleda glađe, a i daje takav osjećaj.

Priča iza nove generacije njege

znanstvenik s mikroskopom
Znanstvenici su otkrili temeljni princip prijenosa vlage od stanice do stanice.
Beiersdorf centar za istraživanja
Beiersdorf centar za istraživanje i razvoj sa sjedištem u Hamburgu.

Američki biokemičar Petar Agre dobio je Nobelovu nagradu za kemiju 2003. za revolucionarno otkriće. Shvatio je srž distribucije vode između stanica otkrivši da bjelančevine čine mikroskopske kanale u staničnim membranama koji olakšavaju prijenos vode i ostalih molekula o stanice do stanice. Ti se kanali zovu akvaporini.

 

Akvaporini se nalaze u staničnoj membrani različitih organizama.

 

Od njegovog početnog otkrića identificirano je 13 različitih varijanti, a sve mogu prenositi vodu i druge građevne materijale stanice unutar i izvan njih zapanjujućom brzinom od tri milijardi molekula po sekundi. Jedne vrste akvaporina, akvaporina 3 (AQP3) ima najviše u ljudskoj koži, a on provodi vodu i glicerin između stanica kože.  Glicerol je važan humektant i građevni materijal molekula kože. Optimalna opskrba vodom i gilcerolom neophodna je za održavanje prirodne ravnoteže vlage u koži.

graf o djelovanju Eucerin Aquaporin njezi
AQUAporin ACTIVE povećava broj akvaporina za 215 % nakon 24 sata*

Akvaporini tvore važnu mrežu za hidrataciju kože. Što je ih više, to se bolje prenosi vlaga u koži.
Dr.sc. Rainer Wolber, voditelj Odjela za istraživanje i razvoj u Eucerinu

animacija akvaporina
Akvaporini čine mrežu koja prenosi vlagu kroz različite epidermalne slojeve kože.

Eucerin znanstvenici bili su inspirirani ovim otkrićem i odlučili su pronaći način da potaknu stvaranje akvaporina u stanicama kože kako bi se poboljšala njena hidratacija.

Umjetni modeli kože posebno su uzgojeni za otkrivanje i proučavanje akvaporina pod mikroskopom, kaže Wolber: "Ispitali smo brojne bioaktivne tvari u pokušaju pronalaska idealnog aktivnog sastojka. Gluko-glicerol se pokazao kao ključni sastojak." Pročitajte više o intenzivnoj potrazi za Eucerin rješenjem

shematski prikaz dehidrirane kože
Dehidrirana koža (shematski prikaz) Smanjena razina vlage zbog ograničenog broja akvaporina.
shematski prikaz hidrirane kože
Hidrirana koža (shematski prikaz) Intenzivna hidracija čak i u dubljim epidermalnim slojevima kože zahvaljujući povećanom broju akvaporina.

U prirodi, gluko-glicerol (poznat i kao gliceril glukozid) koriste organizmi poput plavo-zelenih algi, kako bi im pomogao preživjeti u ekstremnim uvjetima dehidracije. Znanstvena su istraživanja pokazala da gluko-glicerol može prodrijeti u dublje epidermalne slojeve kože i potaknuti proizvodnju AQP3. Wolber dodaje: "Nakon ovog otkrića, bilo je potrebno formulirati gluko-glicerol i razviti učinkovite i atraktivne preparate."

Rezultat je jedinstvena Eucerin AQUAporin njega koja uključuje hidratantne kreme za lice i tijelo. Zahtjevna klinička i dermatološka ispitivanja na dobrovoljcima sa suhom i dehidriranom kožom dokazala su hidratantne prednosti preparata.

Wolber naglašava činjenicu da su rezultati trenutni i intenzivni. "Samo 24 sata nakon prvog korištenja, vidjeli smo zapanjujući porast u razinama vlažnosti kože. Te se prednosti s vremenom povećavaju, s rezultatima koji pokazuju bolju hidrataciju nakon redovite uporabe i, što je najvažnije, rezultati su dugotrajni. Koža je i dalje dobro hidratizirana čak i neko vrijeme nakon što su dobrovoljci prestali koristiti preparate."

Wolber zaključuje: "Eucerin AQUAporin hidratantne kreme daju koži hidrataciju koja joj je potrebna. Dugoročno, ovi preparati pomažu u poboljšanju hidratacije kože, jačaju njezin zaštitini sloj i čine ju otpornijom na okolinu."

graf djelovanja Eucerin Aquaporin njege
Medicinska istraživanja odobravaju dobre rezultate vlažnosti nakon prvog i redovitog korištenja Eucerin AQUAporin njege.

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.