pH5 teaser

Naučite kako se nositi s alergijama Aktivirajte prirodne obrambene mehanizme kože i smanjite utjecaj alergena na organizam

Alergije spadaju u najrasprostranjenije bolesti našeg doba. Alergije tipa I (peludna groznica, alergija na pelud) uzrokuju alergeni koji se prenose zrakom i utječu na 20% populacije. Alergeni imaju veliki utjecaj na kvalitetu života, a poznato je da negativno djeluju na respiratorni trakt i oči. Čim pelud uđe u organizam, javljaju se simptomi kao što su suze i svrbež očiju, kihanje i šmrcanje.

Jeste li znali da je koža vrlo važna ulazna točka za aeroalergene?

Do sada je bilo poznato da pelud ulazi u tijelo uglavnom udisanjem. Najnovija znanstvena istraživanja pokazuju da alergeni, poput peludi, mogu u tijelo ući preko kože te uzrokovati alergijske simptome. To je posebno slučaj kod osoba s oslabljenom zaštitnom barijerom kože. Alergeni prolaze kroz intracelularne puteve kao i kroz folikule dlake nakon čega slijede tipične alergijske reakcije.

Uglavnom je riječ o reakcijama na:

 • pelud  
 • životinjsku dlaku  
 • kućne grinje
Alergija je rezultat preosjetljivosti na navedene tvari. Važno je spriječiti prodiranje peludi u tijelo i ojačati zaštitnju barijeru kože.
Alergeni imaju veliki utjecaj na kvalitetu života
Primarni simptomi alergijske reakcije su svrbež, crvenilo, peckanje očiju i kihanje
Eucerin pH5 njega djelotvorno aktivira kožne enzime

Znanstvena pozadina

Već je više od stotinu godina poznato da zdrava koža ima zaštitni kiseli sloj ili hidrolipidni film, pH vrijednosti oko 5. Smatralo se da je taj blago kiseli pH bitan samo površini kože jer ju štiti od mikrobne infekcije i lužnatih iritansa.

Međutim, nedavna su istraživanja pokazala da je kisela sredina bitna i za funkcije koje se odvijaju u sloju ispod kiselog sloja, po imenu rožnati sloj ili stratum corneum To uključuje ljuštenje kože ili deskvamaciju te održavanje optimalne razine vlažnosti pomoću propusnih lipida.

"Svi ovi sustavi ovise o aktivnosti enzima", objašnjava dr.sc. Alexander Filbry, voditelj Eucerin odjela za razvoj preparata za njegu tijela. "Svaka promjena u pH razini smanjuje ovu aktivnost, što dovodi do gubitka vode, grube kože i prodiranja iritansa u kožu. Stoga je naš cilj bio pronaći aktivne sastojke koji bi mogli riješiti ove probleme i potaknuti vlastite enzime kože da se ponovno počnu sami štititi, čime je možda moguće čak i izbjeći razvoj osjetljive kože."

"Pojedina svojstva naših tri sastojka bila su obećavajuća. Dekspantenol potiče regeneraciju kože i znanstveno je dokazano da djeluje kao snažan humektant, svojstvo koje dijeli s glicerinom," kaže Filbry. "S druge strane, pH5 citratni pufer radi na obnovi prirodne kiselosti kože.“

pH5 njega - znanstvena pozadina
Važno je spriječiti prodiranje peludi u tijelo i ojačati zaštitnju barijeru kože.

Zašto je zaštita od peludi važna i za kožu?

Primarni simptomi alergijske reakcije su svrbež, crvenilo, peckanje očiju i kihanje. No i koža često može reagirati vrlo osjetljivo. Kombinacija učinkovite Eucerin njege pomaže regulirati ravnotežu vlage i ojačati zaštitnu barijeru kože. Rezultat je značajno smanjenje prodiranja peludi u kožu.

Eucerin pH5 njega s enzimskom zaštitom aktivira prirodnu obranu kože. Enzimi kože podržavaju njezinu prirodnu zaštitu i pomažu joj da održi svoju zaštitnu funkciju. Ako su aktivnosti enzima smanjene, što je vrlo često kod osjetljive kože, koža postaje podložnija ulasku alergena. pH5 njega ojačava zaštitnu funkciju kože i tako sprječava ulazak alergena i smanjuje njihovu količinu u tijelu.

pH5 njega za osjetljivu kožu sklonu alergijama.

Patentirana pH5 zaštita enzimima u Eucerin pH5 njezi djelotvorno aktivira kožne enzime i na taj način iznutra jača prirodnu zaštitu osjetljive kože.

Alergeni poput peludi pojavljuju se različitim intenzitetom tijekom godine, ovisno o razdobljima cvata biljaka. Kako biste što je moguće lakše podnjeli alergene, važno je djelovati preventivno.  Pročitajte više.  

Dječja koža manje je otporna od kože odraslih, sklonija je isušivanju i posebno je osjetljiva na vanjske utjecaje. Alergeni i ostale tvari koje dolaze u kontakt s njihovom kožom lakše se upijaju i prodiru u dublje slojeve.

Saznajte kako njegovati osjetljivu dječju kožu.

 

Dječja koža manje je otporna od kože odraslih
pH5 njega ojačava zaštitnu funkciju kože

Savjeti za svakodnevni život

Kako bi sebi i najmilijima dodatno olakšali život s alergijama, donosimo vam niz savjeta kojih bi se trebali pridržavati:

 • Večernja rutina njege: tuširajte se i operite kosu prije spavanja. Koristite Eucerin DermoCapillaire pH5 šampon koji nježno čisti pelud i druge alergene iz kose te Eucerin pH5 losion za pranje koji aktivira prirodne mehanizme zaštite kože zahvaljujući pH5 enzimskoj zaštiti
 • Uklonite sve predmete za koje se prihvaća pelud, poput tepiha i zavjesa, a odjeću ostavljajte izvan sobe u kojoj spavate
 • Brisanje prašine mokrom krpom uvijek je učinkovitije od usisavanja, a ako usisavate, koristite usisavač s HEPA filetrom
 • U posteljini se također nakuplja pelud - mijenjajte posteljinu što češće
 • Šetnje premjestite u vrijeme u kojem je manja koncentracija peludi u zraku. Najjača koncentracija peludi u gradovima je navečer, između 18 i 24 sata, a na selu ujutro između 5 i 8 sati.
 • U filter za zrak svog automobila dajte ugraditi filter za pelud.
 •  Nastojte smanjiti provjetravanje prostora u kojem boravite.
 • Ako je moguće, provedite svoj odmor na moru ili u planinama na visini većoj od 1500 m jer ondje u zraku ima izrazito manje peludi.

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije