Priprema kože za sunce

Priprema kože za sunce – Prehrana za dodatnu zaštitu od sunca

0 min čitanja
Prikaži više

Odgovarajuća njega za zaštitu od sunca je prva i najvažnija zaštita od sunca, ali postoje i drugi načini na koji se priprema kože za sunce i štiti. Jedan od njih je i hrana.

Zdrava prehrana često zanemareni način na koji se pripremamo dolasku toplijeg vremena. Saznajte koje namirnice mogu pripremiti vašu kožu za zdravi sjaj tijekom ljeta.

1. Borovnice

priprema kože za sunce
Borovnice su bogate moćnim antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala

Nije slučajnost da omiljeno voće koje dozrijeva ljeti ujedno i pomaže zaštiti kože od sunca.

Borovnice su bogate moćnim antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala koji mogu oštetiti kožu uslijed izlaganja suncu i oksidativnog stresa. Iako su i uzgojene borovnice bogate antioksidansima, samonikle su još moćniji savezni protiv oštećenja izazvanih suncem i prijevremenog starenja. Također su vrlo dobar izvor vitamina C, koji vam može pomoći u sprečavanju bora izazvanih izlaganjem suncem.

2. Lubenica

priprema kože za sunce
Nakon nekoliko tjedana svakodnevne konzumacije sočne i lako probavljive lubenice, likopen može djelovati kao dodatna zaštita od sunca

Rajčica je većini poznata po tome što sadrži likopen, antioksidans odgovoran za crvenu boju rajčice. Manje je poznato da ga lubenice zapravo sadrže daleko više. Likopen apsorbira i UVA i UVB zračenje, iako će trebati nekoliko tjedana da počne djelovati, pa uvedite lubenice u prehranu čim budete imali priliku.

Nakon nekoliko tjedana svakodnevne konzumacije sočne i lako probavljive lubenice, likopen može djelovati kao dodatna zaštita od sunca. Međutim, iako je odlična priprema kože za sunce, ne može zamijeniti zaštitnu njegu za sunčanje.

3. Orašasti plodovi i sjemenke

Orasi, sjemenke konoplje, chia sjemenke i lan sadrže omega-3 esencijalne masne kiseline.

Orasi, sjemenke konoplje, chia sjemenke i lan sadrže omega-3 esencijalne masne kiseline. Riba i jaja također su izvrsni izvori ove masne kiseline koja voli kožu. Naše tijelo ne može stvarati omega-3, pa je neophodno da ih dobivamo iz prehrane.

Što omega-3 čine za vašu kožu? Oni pomažu u održavanju mladenačkog izgleda kože, a djeluju i protuupalno. Omega-3 također pomažu vašem tijelu da se prirodno nosi sa štetnim učincima sunca.

4. Mrkva i lisnato povrće

priprema kože za sunce
Raznolika prehrana, bogata beta karotenom omogućava dobivanje dnevno potrebne doze vitamina A.

Naša tijela pretvaraju beta karoten u vitamin A, koji je od vitalnog značaja za zdravlje kože. Beta karoten pruža prirodnu zaštitu od sunca nakon 10 tjedana redovitog konzumiranja.

Raznolika prehrana, bogata beta karotenom omogućava dobivanje dnevno potrebne doze vitamina A. Lisnato povrće je posebno bogato antioksidantima luteinom i zeaksantinom koji su pouzdani izvor zaštite od štetnog utjecaja sunca.

5. Zeleni čaj

Zeleni čaj smanjuje oštećenja kože od UVA svjetlosti i štiti od smanjenja kolagena

U zelenom, ali i crno čaju, se nalazi flavanola poznat kao EGCG.

Studije su pokazale da smanjuje oštećenja kože od UVA svjetlosti i štiti od smanjenja kolagena. Kolagen je najzastupljeniji protein u našem tijelu te koži daje čvrstoću i mladenački izgled.

6. Cvjetača

Cvjetača sadrži snažne antioksidanse koji pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i slobodnih radikala

Kada je u pitanju voće i povrće, treba težiti živopisnim bojama jer je veća vjerojatnost da će imati više antioksidansa. Ali, nemojte dopustiti da vas boja cvjetače zavara. Cvjetača sadrži snažne antioksidanse koji pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i slobodnih radikala.

Također je i prirodna zaštita od sunca i odlična priprema kože za sunce zahvaljujući histidinu. Ova alfa-aminokiselina potiče proizvodnju urokanske kiseline koja apsorbira UV zračenje.

Iako ove cjelovite namirnice bogate hranjivim tvarima mogu podržati zdravlje vaše kože, posebno kad je izložena suncu, imajte na umu da nisu zamjena za kremu za sunčanje. I dalje nanosite zaštitnu njegu za sunčanje svaki dan kako biste spriječili oštećenja od sunca i rak kože.

Isprobajte Eucerin SUN njegu koja pruža sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja kože izazvanog suncem

priprema kože za sunce
Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere.

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere za pouzdanu UV zaštitu s protuupalnim antioksidansom likokalkonom A za zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Gliciretinična kiselina osigurava dodatnu DNA zaštitu. 

Vrhunski asortiman zaštite od sunca uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože:

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.

Potpuna rutina njege