Yotox: joga za lice – Prirodni lijek za pomlađivanje kože

0 min čitanja
Prikaži više

Yotox je najnoviji trend iz SAD-a za pomlađivanje lica i često se opisuje kao prirodna alternativa botoxu. Zahvaljujući jednostavnim joga vježbama, normalan proces starenja na vašem licu ne bi se trebao samo usporiti, već bi vaše lice trebalo izgledati čak i nekoliko godina mlađe. Slijedite Eucerin savjete s najvažnijim vježbama za lice.

Što je yotox?

Posljednjih godina iznova se pojavljuju metode za zatezanje kože lica, poput fitnessa za lice ili finske metode "Putkisto". Međutim, yotox je jedina metoda koja osigurava holistički pristup pomlađivanju lica. Za otkriće yotoxa zaslužna je američka učiteljica joge Anneliese Hagen, koja se bavi procesom starenja lica. Polazeći od toga, Hagen je razvila jednostavne vježbe koje su kombinacija osnova joge i akupresurnih tehnika.

Koji su ciljevi izvođenja joge na licu?

Yotox stimulira krvne i limfne žile koje tako povećavaju prijenos kisika u kožu lica i olakšavaju eliminaciju toksina. Joga za lice ne zahtijeva nikakva dodatna sredstva i stopostotna je prirodna alternativa umjetnim metodama pomlađivanja lica.

Čemu pomaže yotox?

joga za lice

Od 25. godine nadalje, prvi znakovi starenja postaju vidljivi na površini kože. Kao rezultat toga - ovisno o genetici i načinu života - tijekom godina nastaju bore, vrećice ispod očiju i koža postaje opuštena. Osobito u vremenima kada se mladenačke crte lica smatraju idealom ljepote, joga za lice koja djeluje protiv starenja kože dobiva na značaju.

"S izvođenjem yotoxa sada možete svjesno trenirati i učvršćivati usne, vrećice ispod očiju i opuštenu kožu, zagladiti čelo i smanjiti tamne krugove."

Yotox tježbe mogu vrlo lako izvoditi kod kuće. Prema riječima stručnjaka, nekoliko minuta dnevno dovoljno je da rezultati budu vidljivi. Kroz kontinuirani trening, primijetit ćete kada vam se lice počne grčiti. Tako primjerice možete aktivno suzbiti nastanak novih bora.

Slijedi popis najvažnijih yotox vježbi.

Joga za lice

U šest koraka do pomlađenog izgleda kože

joga za lice

Vježba 1: Izraz iznenađenja
(5 ponavljanja)

Da biste smanjili bore na čelu i izgladili ga, širom otvorite oči bez mrštenja. Zatim se usredotočite na točku iznad ili ispred sebe pet do deset sekundi.

Vježba 2: Lavlje lice
(3 ponavljanja)

Sljedeća vježba preporučuje se za istezanje mišića lica i oslobađanje napetosti. Udahnite kroz nos, stisnite šake i stisnite sve mišiće lica. Zatim izdahnite kroz usta, opustite mišiće lica i isplazite jezik. Istodobno okrećite očima otvarajući šake.

joga za lice

Vježba 3: Marylin poljubac
(4 ponavljanja)

Da biste zategnuli usne, opustite čelo i šaljite poljupce zamišljenoj osobi. Ponovite to četiri puta zaredom. Zatim čvrsto pritisnite usne u isto vrijeme kažiprstom i srednjim prstom.

Vježba 4: Oponašanje bumbara
(4 ponavljanja)

Druga vježba za usne namijenjena je području obraza i čeljusti. Udahnite kroz nos i proizvodite zvuk žvakanja. Pustite da zvuk "mmm" vibrira za vrijeme izdaha istovremeno izvodeći pokrete žvakanja hrane.

Vježba 5: Nasmiješeno riblje lice
(5 ponavljanja)

Obraze i usne oblikujte da budu nalik ribljim ustima. Sada se pokušajte istovremeno nasmiješiti i pomicati usne. Povucite obraze prema unutra kao da ćete ih ugristi.

Vježba 6: Oponašanje lutke
(20-30 ponavljanja)

Povucite gornju usnu prema gore. Nasmiješite se, a zatim pritisnite srednji prst i prst do između gornje usne i obraza s obje strane. Povucite mišić ispod nosa kako biste stvorili otpor i lagano ga pritisnite prstima.

Nadopuna jogi za lice

Njega kože i pravilna prehrana

Početna istraživanja pokazuju da joga za lice također ima pozitivan učinak na cjelokupno zdravlje. Sudionici istraživanja potvrdili su da se osjećaju svježije i aktivnije. Ipak, jogu za lice treba razumno kombinirati s pravilnom svakodnevnom njegom lica i zdravim načinom života.

  • Pravilna njega lica: uzimajući u obzir tip kože, trebali biste obratiti pažnju na redovitu njegu lica. Ako je redovito njegujete, ostat će zdrava i uravnotežena. Pročitajte više ovdje ako patite od suhe ili osjetljive kože. Svakodnevnu njegu možete nadopuniti i njegom koja je posebno razvijena protiv starenja.

  • Zdrav način života: starenje kože ne može se usporiti samo treniranjem i pravilnom njegom, već i odgovarajućim načinom života. Stoga se pobrinite da dovoljno spavate, bavite se sportom, a možete isprobati i prehranu protiv starenja koja također može biti učinkovita protiv nastanka bora.

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.

Potpuna rutina njege