Majka s djetetom

Njega kože beba i novorođenčadi Kako ojačati bebinu nježnu i osjetljivu kožu

Postati majka prvi put je uzbudljivo i pomalo zastrašujuće. Vaše novorođeno dijete djeluje tako sitno i krhko, a vi mu želite pružiti najbolju moguću njegu.

Koža vaše bebe se i dalje razvija i još je jako nježna i osjetljiva. Prava dnevna rutina njege kože pomoći će vam da ojačate i zaštitite kožu vaše bebe, održavajući je zdravom i mekom. A ritual njege kože vaše bebe može biti i idealna prilika za povezivanje s njom.

Koža vaše bebe je osjetljiva i sklona iritacijama, stoga je najvažnije koristiti samo njegu koja je formulirana posebno za bebe. Ti preparati uključuju sastojke za koje je dokazano da su sigurni za bebinu kožu i ne sadrže potencijalne iritanse poput mirisa, parabena i bojila.

Dječja koža je 20% do 30% tanja od kože odraslih. Potrebna joj je dodatna zaštita da bi bila zdrava i meka.

Nanošenje kreme ili losiona na bebinu kožu ne pomaže samo izgledu kože već igra i važnu ulogu u njegovom fizičkom razvoju. 

Osjećaj dodira umiruje i njeguje. To aktivira hormone, jača imunitet i pomaže u borbi protiv bolesti.

Vaša rutina njege bebine kože pruža vam i dragocijeni kontakt `koža na kožu` i pomoći će vam da se emocionalno povežete.

Dodir je ključan za emocionalno povezivanje i podržava fizički razvoj.

Dodavanje proizvoda za kupanje posebno formuliranih za bebe u vodu za kupanje pomaže u njezi kože vaše bebe. Eucerin AtopiControl ulje za pranje pogodno je za djecu i dojenčad od tri mjeseca nadalje.

Kako sadržava više od 50% omega masti i drugih prirodnih ulja, visok postotak ulja omekšava kožu i štiti je od isušivanja. Kako bi rizik od iritacija kože i alergija bio što manji, Eucerin AtopiControl ulje za pranje ne sadržava mirise, boje ni konzervanse.

Preparati za kupanje posebno formulirani za bebe pomažu u njezi njihove osjetljive kože.

Koža beba je osjetljiva i sklona pelenskom osipu. Koliko god često mijenjali pelene djetetu, svejedno se može razviti osip, crvenilo i iritacija.

Ponekad pelenski osip može biti uzrokovan reakcijom kože na sadržaj pelene ili trljanjem pelena o kožu. Neke su bebe osjetljive na kemikalije koje se koriste u određenim pelenama za jednokratnu upotrebu ili na deterdžent koji se koristi za pranje platnenih pelena.
Nova hrana ili unošenje čvrste hrane također može izazvati pelenski osip jer se mijenja sastav bebine stolice.

Na kraju, toplo i vlažno pelensko okruženje savršeno za razvoj gljivica i bakterija koje također mogu izazvati osip, posebno u pregibima kože.  

Eucerin Aquaphor posebno je formuliran kako bi bebinoj suhoj i nadraženoj koži pružio odgovarajuću njegu. Sa samo nekoliko sastojaka, bez mirise i konzervansa idealan je za osjetljivu i nježnu kožu.Formula sadrži glicerin - učinkovit hidratantni sastojak koji privlači vodu i pomaže ju zadržati u koži te pantenol koji pomaže ubrzati regeneraciju i obnovu uz istodobnu hidrataciju kože. 

 
 
Pelene treba mijenjati često, barem svaka tri do četiri sata ili odmah kada su pune.
Kad je dovoljno toplo, pustite da bebina koža diše. Svježi zrak pomaže održavanju zdravlja kože vaše bebe.

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.