Eucerin njega izrazito osjetljive i crvenilu sklone kože – Znanstvena pozadina

4 min čitanja
Prikaži više

Procjenjuje se da u Europi čak 50% ljudi ima osjetljivu kožu*, pri čemu značajan postotak tih osoba smatra da ima izrazito osjetljivu kožu. A taj se broj povećava - vjerojatno kao posljedica sve većeg zagađenja i alergijskih reakcija.

Glavna inovacija u njezi kože

Pri razvoju linije preparata za izrazito osjetljivu i crvenilu sklonu kožu, Eucerin znanstvenici usmjerili su pažnju na trokut izrazito osjetljive kože; odnosno na tri svojstva koja se stalno javljaju kod izrazito osjetljive kože.

rozaceja

Prvo svojstvo je oslabljena, narušena barijerna funkcija kože. To uzrokuje povećani transepidermalni gubitak vode i čini slojeve kože podložnijima oštećenjima nastalima zbog iritacija i alergijskih reakcija.

Drugo je svojstvo pojačana reaktivnost osjetilnih vlakana u epidermi. Ona reagiraju brže i znatno jače nego u normalnoj koži, izazivajući neugodne reakcije na koži koje se, između ostalog, opisuju kao žarenje i peckanje.

Konačno, unutarnji i vanjski okidači mogu povećati razinu stresa na koži i uzrokovati crvenilo.

Ciljano djelovanje na uzrok pretjerane reaktivnosti

„Željeli smo pronaći holističko rješenje za njegu izrazito osjetljive kože", kaže  dr. Gitta Neufang koja predvodi Eucerin tim u tvrtki Beiersdorf AG. „Pročišćenu formulu koja bi mogla djelovati na  sve elemente izrazito osjetljive kože."

Beiersdorf istraživački centar
Eucerin Institut za istraživanje kože u Hamburgu.
znanstvenica u laboratoriju
Znanstvenici su željeli ciljano djelovati na uzrok pojačane reaktivnosti.

Dr. Neufang i njezin tim sve svoje napore usmjerili su na pronalazak aktivnog sastojka koji može ublažiti simptome izrazito osjetljive kože, čineći je manje podložnom iritacijama te smanjiti mogućnost burne reakcije na stresne čimbenike. Testirali su preko 800 kombinacija aktivnih tvari prije nego što su otkrili SymSitive**

Ovaj inovativni sastojak djeluje protiv pretjerane osjetljivosti, aktivno smanjuje pojačanu reaktivnost kože i dovodi njezin prag podnošljivosti u ravnotežu. U nizu kliničkih ispitivanja, nekomedogene linije preparata Eucerin UltraSENSITIVE i Eucerin AntiREDNESS sa sastojkom SymSitive ** pokazale su izvrsne rezultate, a sudionici su primijetili trenutno i dugotrajno smirivanje neugodnih osjetilnih doživljaja i ublažavanje posljedica iritacija.
animacija kombinacije SymStive sastojka

U potrazi za holističkim rješenjem

Nakon ispitivanja korisnog djelovanja sastojka SymSitive** , sljedeći zadatak znanstvenika bio je pronalazak komplementarnog sastojka koji bi mogao utjecati na oštećenu barijernu funkciju i crvenilo.

Kod preparata za njegu izrazito osjetljive kože, jednako je važno paziti na to koje sastojke treba izostaviti, a koje možete uključiti.

Dr. Neufang objašnjava:  „Sastojke smo morali odabrati tako da zadržimo one s ključnom  ulogu, a uklonimo one koji bi mogli izazvati intoleranciju ili alergijske reakcije."

Eucerin njega za izrazito osjetljivu kožu sadrži „pročišćenu“ formulu te obuhvaća samo ograničen broj sastojaka, a svi preparati imaju 0% konzervansa (uključujući parabene), parafina, mirisa i alkohola.

Zaštita formule

animacija kako funkcionira zrakonepropusni dozator
Zrakonepropusni dozator s mehanizmom za samozatvaranje štiti Eucerin formule od kontaminacije i oksidacije.

Važno je naglasiti da preparati Eucerin njege za izrazito osjetljivu i crvenilu sklonu kožu dolaze u ambalaži koja sprječava zagađenje od nečistoća i oksidacije. Ventili imaju filtre za sterilizaciju, povezni dio spojen je izrazito čvrsto, a dozator ima pričvršćen zatvarač na vrhu.

Djelovanje na znakove crvenila

U ovoj liniji, dva preparata za borbu protiv crvenila - Eucerin AntiREDNESS dnevna krema protiv crvenila sa zelenim pigmentom SPF 25 i Eucerin AntiREDNESS noćna krema protiv crvenila kože lica - sadržavaju likokalkon A, prirodni antioksidans i sastojak za borbu protiv crvenila. Osim brzog smirivanja posljedica iritacije kože, kliničke studije pokazale su iznimnu djelotvornost u smanjivanju crvenila.

animacija slojeva kože

Izrazito osjetljiva koža ne treba biti opterećenje; njoj jednostavno treba posebna proaktivna njega, 

objašnjava dr. Susan Taylor, ravnateljica Odjela za klinička ispitivanja u Society Hill Dermatology i osnivačica Skin of Color Center u bolničkom centru St. Luke's Hospital u New Yorku.

„Važno je osjetljivoj koži vratiti ravnotežu što je prije i što je nježnije moguće", napominje. „Novi Eucerin preparati za njegu kože sadržavaju aktivni sastojak SymSitive **, koji kao regulator osjetljivosti učinkovito djeluje izravno na uzrok pojačane reaktivnosti i tako trenutno ublažava simptome osjetljivosti".

"I još važnije: redovita primjena Eucerin preparata za izrazito osjetljivu kožu čini kožu mnogo otpornijom na unutarnje i vanjske stresne čimbenike. Uz aktivnu njegu i pridržavanje pravila o izbjegavanju ekstremnih uvjeta kao što su vjetar, vrućina, hladnoća i izlaganje suncu, osjetljiva koža vraća svoju prirodnu ravnotežu i jača svoju prirodnu zaštitnu funkciju kako bi se mogla uspješno nositi sa stresnim čimbenicima suvremenog života."

Pročitajte više o izrazito osjetljivoj koži lica 
Pročitajte više o koži lica sklonoj crvenilu
Pročitajte više o koži sklonoj rozaceji i kuperozi

*Escalas-Taberner, J., Gonzalez-Guerra, E., Guerra-Tapia, A. Sensitive Skin – a Complex Syndrome. Actas Dermosifiliogr. 2011; 102 (8): str. 563. -571.                                               ** = zašt. robna marka Symrise AG, Njemačka

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.