Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift – Znanstvena pozadina

2 min čitanja
Prikaži više

Gubitak volumena kože i kontura lica jasni su znakovi starenja kože, ali sve do sada nije bilo mnogo preparata za njegu kože koji se bave upravo ovim problemom. 

Stoga je u razvoju Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift njege izazov bio pronaći snažne aktivne sastojke koji će biti usmjereni i na višestruke uzroke smanjenja volumena i na vraćanje kontura lica, kako bi se licu vratio mladolik izgled bez potrebe za operacijom.

PRIČA IZA EUCERIN NJEGE ZA POVEĆANJE VOLUMENA

znanstvenice
Naša istraživanja bila su usmjerena na usporavanje procesa koji dovode do gubitka volumena u koži.
znantvenici istražuju u laboratoriju
Nakon što je magnolol izabran kao glavni aktivni sastojak, mogla je započeti formulacija Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift njege.

Koža gubi volumen zbog kombinacije prirodnih i vanjskih čimbenika koji uzrokuju opuštenost, manje definirane konture lica te mogu čak početi utjecati na izraze lica jer raspodjela stanica koje koži daju volumen opada s godinama. 

"To je bio problem koji, do sada, linije preparata s lokalnom primjenom za njegu kože nisu rješavale," objasnila je dr. Andrea Schölermann, Eucerin klinička savjetnica. "No nakon razmatranja popularnosti nekih invazivnih postupaka obnavljanja volumena, dobili smo inspiraciju za rad na formuli koja bi mogla dati dobre rezultate u svakodnevnom korištenju."

Kombinirajući tri aktivna sastojka, razvili smo liniju preparata koja je išla dalje od površine kože i djelovala je na više čimbenika odgovornih za gubitak prirodnog volumena.
rezultati studije

Naša je polazišna točka bio aktivni prirodni sastojak po imenu magnolol, ekstrakt iz kore stabla magnolije. Magnolol prodire u kožu, gdje stimulira stanice koje koži daju volumen u raznim slojevima kože. On potiče i proizvodnju glasničkih tvari koje povećavaju vlastitu proizvodnju kolagena u koži.

"Tražili smo sastojak koji bi mogao prodrijeti u slojeve kože i ojačati njezinu strukturu, koja se prirodno poravnava s godinama," objasnila je Andrea Schölermann, "jer regeneracija stanica, protok krvi i stvaranje kolagena počinju usporavati."

 

Kada bismo mogli zaustaviti ili čak obrnuti ravnanje kože, znali smo da ćemo moći obnoviti volumen i čvrstoću kože.

rezultati studije

Peptidi koji se koriste u Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Filler njezi dobivaju se iz ploda anisa, koji se tradicionalno uzgaja zbog svojih blagotvornih ljekovitih svojstava. "Ova specifična vrsta prirodnog peptida ima sposobnost stabilizacije slabog vezivnog tkiva na način da pomaže koži razbiti i ukloniti oštećene stanice, čime se potiče oporavak i regeneracija kože,"* objasnila je Andrea Schölermann.

* In vitro istraživanja

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.