Eucerin Deo – Znanstvena pozadina

2 min čitanja
Prikaži više

Jako znojenje nije samo fizički, već i emocionalni problem. Ono može utjecati na čovjekovo samopoštovanje i narušiti njegovo samopouzdanje u različitim situacijama.

Priča iza Eucerin Deo njege

"Društvena stigma je dio problema", kaže dr.sc. Rainer Wolber, voditelj Eucerin Odjela za istraživanje i razvoj. "Oboljeli se često srame simptoma i neugodno im je zatražiti pomoć. To obično vrijedi i za kožne bolesti."

Stoga je naš prvi korak prije razvijanja novih preparata bio razgovarati s osobama kojima je ovaj problem blizak - oboljelima, dermatolozima, psiholozima.

osoba kod dermatologa
Eucerin istraživači intervjuirali su oboljele na temu njihova jakog znojenja.
znanstvenici u laboratoriju
Naši stručnjaci za njegu kože razvili su niz učinkovitih preparata koji su blagi prema koži.

Eucerin stručnjaci za njegu kože razgovarali su detaljno s osobama koje pate od jakog znojenja i kožnih bolesti te s ljekarnicima koji mogu pružiti pomoć i savjet. 

Naši znanstvenici konstantno su dobivali iste povratne informacije. Oboljeli su nam rekli da ne postoji jedinstveno rješenje za njihov problem. Osjećali su da moraju izabrati, tj. odlučiti se ili za medicinski preparat ili za kozmetički brend kojeg koža bolje podnosi, ali je možda manje učinkovit.

"Ova dvojna potreba bila je naša polazišna točka kada smo počeli razvijati našu program dezodoransa i sredstava protiv znojenja", rekao je dr. Wolber.

Eucerin već ima izvrstan ugled u području medicinske njege kože, kao i veliko iskustvo u razvoju pouzdane i vjerodostojne kozmetike pogodne za kožu te je razvoj ovog programa bi shvaćen kao izazov koji zasigurno možemo ispuniti s najboljim mogućim rezultatima.

animacija žlijezde znojnice
Aluminijev klorohidrat i aluminijev klorid rade zajedno za maksimalnu učinkovitost i blokiraju znojne kanale.

Iskoristili smo sve naše snažne točke i razvili 72-satni Eucerin Intenzivni sprej protiv jakog i prekomjernog znojenja i 48-satni Eucerin Roll-on dezodorans protiv jakog znojenja.

Za 72-satni Eucerin Intenzivni sprej protiv jakog i prekomjernog znojenja odlučili smo koristiti formulu u kojoj su kombinirana dva vrlo učinkovita sastojka protiv znojenja u visokoj koncentraciji. Aluminijev klorohidrat (ACH) smanjuje količinu znoja na površini kože i djeluje kao zaštita od bakterija, pomažući u smanjenju tjelesnih mirisa. Aluminijev klorid (AC) prodire dublje u znojnu žlijezdu za dugotrajni učinak.

48-satni Eucerin Roll-on dezodorans protiv jakog znojenja također sadrži aluminijev klorohidrat (ACH), kao i lagani uniseks miris te je pogodan za osjetljivu i obrijanu kožu.

Oba preparata su ispitana korištenjem teških i debele odjeće. Eucerin Intenzivni sprej protiv jakog i prekomjernog znojenja smanjuje znoj u 91% slučajeva do 72 sata*. Eucerin Roll-on dezodorans nudi 48-satnu dugotrajnu zaštitu od znojenja i neugodnih mirisa.

animacija rezultata studije

Osobama s kožnima bolestima i onima koji ranije nisu podnosili dezodorans, zasigurno će pomoći 24-satni Eucerin Roll-on dezodorans za osjetljivu kožu. njegova blaga formula ne sadrži moguće iritanse poput mirisa, alkohola, konzervansa i bojila. 

Posebno je ispitan na pacijentima s atopijskim ekcemom i psorijazom, i na onima s osjetljivom kožom ili čija koža ne podnosi dezodorans.

*Kliničko ispitivanje provedeno na 25 osoba, 91% prosječno smanjenja znoja.

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.