Eucerin Q10 ACTIVE – Znanstvena pozadina

3 min čitanja
Prikaži više

Starenje kože neizbježan je dio starenja uzrokovan kombinacijom različitih vanjskih i unutarnjih čimbenika koji utječu na brzinu i način na koji koža stari. U osoba s osjetljivom kožom simptomi prijevremenog starenja mogu se ranije pojaviti jer je ugrožena sposobnost kože da se štiti i regenerira. 

Kod osjetljive zrele kože dolazi do deficita energije u stanicama kože i, kao rezultat toga, one postaju manje sposobne za regulaciju vlažnosti, obnavljanje i zaštitu. Do ovog procesa može doći kada je ugrožen zaštitini sloj kože i kada se njegovo stanje pogoršava prirodnim opadanjem razina tvari poput hijaluronske kiseline, koja hidratizira slojeve kože, i koenzima Q10 koji stanicama kože vraća energiju kako bi poboljšao njihovu regenerativnu funkciju.

Osjetljiva koža i bore? Eucerin traži rješenje.

Osim vidljivih znakova prijevremenog starenja, poput tankih linija i bora osobe s osjetljivom zrelom kožom mogu doživjeti i povećani stupanj suhoće kože, crvenilo, grubu teksturu površine kože i neugodan osjećaj u usporedbi s normalnom kožom. Imajući na umu ovaj specifični problem, Eucerin je krenuo s razvijanjem rješenja za njegu i jačanje osjetljive zrele kože protiv višestrukih simptoma prijevremenog starenja.

Priča iza njege protiv starenja za osjetljivu kožu

Beiersdorf centar za istraživanje
Beiersdorf centar za istraživanja u Hamburgu.
znanstvenica gleda kroz mikroskop
Istraživačima je ponekad potrebno nekoliko godina da pronađu rješenja.

Mnogi ljudi tvrde da imaju osjetljivu kožu. Željeli smo stvoriti formulu koja će djelovati na način koji ne samo da smiruje i jača osjetljivu kožu, nego će i djelovati na znakove prijevremenog starenja, poput linija i bora, koji su često pogoršani simptomima osjetljive kože.

 

Naš je glavni izazov bio pronaći učinkovite sastojke protiv starenja koje i najosjetljiviji tipovi kože mogu podnositi,

dr. Andrea Schölermann, Eucerin klinička savjetnica

 

"Od svih potencijalnih sastojaka koje smo istražili, jedan se aktivni sastojak, koenzim Q10, isticao zbog svoje dvojne sposobnosti da vraća energiju stanica, pružajući istovremeno izvanrednu antioksidativnu zaštitu kože. Štoviše, ta je tvar već prisutna u koži ", objasnila je Schölermann.

Q10 - prirodan izbor za osjetljivu kožu

Kako bismo u potpunosti razumjeli kakve koristi osjetljiva zrela koža može imati od koenzima Q10 promatrali smo njegove poznate funkcije u tijelu. U stanicama kože, prisutnost koenzima Q10 pomaže pretvoriti hranjive tvari u energiju, obnavljajući na taj način regenerativni potencijal stanica kako bi one učinkovitije funkcionirale. Međutim, što je koža starija, to se razine koenzima Q10 prirodno smanjuju, dovodeći do manjka energije u stanicama te one postaju manje sposobne za vlastitu prirodnu regeneraciju i zaštitu. S vremenom koža gubi čvrstoću, sjaj i elastičnost i postaje sve više sklona tankim linijama i borama

Energija stanica kože

Poput svih tkiva u tijelu, stanice kože trebaju energiju za održavanje svojih vitalnih funkcija, svoje sposobnosti regeneracije i oporavka i za rast. Energija se stvara kada stanice metaboliziraju različite hranjive tvari - masti, ugljikohidrate i proteine.

Osim toga, koenzim Q10 ima snažne antioksidativne osobine koje mu daju sposobnost neutralizacije slobodnih radikala uzrokovanih vanjskim čimbenicima okoliša poput UV zraka i zagađenja, koji pridonose raspadanju kolagena i elastina.

animacija mitohondrija
Mitohondriji (poznati i kao "elektrane" stanice) proizvode energiju stalnim pretvaranjem hranjivih tvari i kisika u ATP (adenozin trifosfat). Zbog postupka starenja, količina slobodnih radikala se povećava, što dovodi do sve većih oštećenja u mitohondrijima.

Kako smo ispitali koenzim Q10 na osjetljivoj zreloj koži?

prikaz kože prije liječenja formulom koja sadrži koenzim Q10
Prije liječenja formulom koja sadrži koenzim Q10.
prikaz kože nakon liječenja formulom koja sadrži koenzim Q10
Petotjedna lokalna primjena formule koja sadrži koenzim Q10 smanjuje dubinu bora na licu.

Nakon opsežnih laboratorijskih pokusa, ispitali smo učinke koenzima Q10 u različitim uvjetima na dobrovoljcima s osjetljivom kožom. 

"Koristili smo postupak po imenu mikrotopografija za mjerenje dubina bora u području oko očiju", objasnila je dr. Schölermann. Nakon završetka petotjednog ispitivanja, sudionici su pokazali značajno smanjenje dubine bora, kao i značajno smanjenje oksidativnog stresa na koži, što je dokazano postupkom osvjetljivanja slabe emisije fotona, in vivo metodom kojom se mjeri količina oksidativnog stresa na koži uzrokovanog kemijskim tvarima ili UV zrakama.*

*Izvor:  "Koenzim Q10, topično sredstvo za vraćanje energije zreloj koži" 2004.  

U drugom istraživanju, skupina od 21 dobrovoljca sudjelovala je u jednostruko slijepom, dermatološki kontroliranom istraživanju o procjeni učinaka Eucerin Q10 ACTIVE dnevne kreme koja se nanosi dva puta dnevno tijekom četiri tjedna. Na kraju ispitivanja, dermatolozi su potvdili da je 86% sudionika istraživanja pokazalo 'dobru razinu podnošljivosti' na njihovoj osjetljivoj koži, dok je 60% njih izjavilo da su im se poboljšali simptomi poput crvenila kože i ljuštenja.

animacija rezultata studije

"Pravi test bio je napraviti procjenu preparata na stvarnim ženama koje svakodnevno žive s osjetljivom kožom. Rezultati su nam uvjerljivo pokazali da je Eucerin Q10 Active učinkovit i podnošljiv, i to ne samo za osjetljivu kožu, nego i protiv znakova prijevremenog starenja", zaključila je dr. Schölermann.

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.

Potpuna rutina njege