Eucerin AtopiControl – Znanstvena pozadina

3 min čitanja
Prikaži više

Dermatolozi često preporučuju medicinske preparate za vidljive simptome atopijskog dermatitisa ili atopijskog ekcema i oni obično sadrže kortikosteroide. Kortikosteroidi su učinkoviti sastojci s brzim djelovanjem koji ublažavaju svrab uzrokovan pogoršanjem stanja. Međutim, njihova se primjena mora ograničiti prema liječnikovu savjetu.

U Eucerinu smo htjeli otkriti je li moguće razviti dermokozmetičko rješenje za njegu kože od koje bi mogla imati koristi blago do srednje atopična koža. Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog istraživanja, uspjeli smo razviti Eucerin AtopiControl njegu.

Dr. sc. Ružica Jurakić Tončić, dr. med, specijalist dermatovenerologije otkrila nam je kako održati kožu zdravom i izabrati odgovarajuće Eucerin preparate za atopijski dermatitis.

Otkriće njege kože koja pati od atopijskog dermatitisa

kortikosteroidi krema
Kortizon učinkovito ublažava svrbež, ali nije za dugotrajno korištenje zbog negativnih nuspojava.
kortikosteroidi krema
Nakon opsežnih istraživanja, Eucerin je uspio pokrenuti AtopiControl - učinkovito rješenje za atopijski dermatitis bez kortizona.

"Naše nam je istraživanje pokazalo da oboljeli i roditelji djece s atopijskim dermatitisom (atopijskim ekcemom), traže kozmetičku njegu za atopičnu kožu koja bi se mogla koristiti tijekom razdoblja u kojem su simptomi vidljivi, kao i tijekom prijelaznih razdoblja bez simptoma", kaže Gitta Neufang, PhD, voditeljica istraživanja u Eucerinu.  "Rekli su nam da su kortikosteroidi iznimno korisni tijekom razdoblja u kojem su simptomi vidljivi, no oni žele dodatnu, dopunsku kozmetičku njegu za poboljšanje izgleda kože"  

"Odlučili smo prihvatiti ovaj izazov. No, to nije bilo nimalo lako."  

Tražili smo formulu koja kombinira ključne aktivne sastojke koji odgovaraju na specifične potrebe za njegu atopične kože.

Ključni aktivni sastojci u Eucerin AtopiControl njezi

utjecaj omega-6 kiseline
Omega-6 masne kiseline jačaju zaštitni sloj kože.

Eucerin već više od 15 godina koristi omega-6 masne kiseline u preparatima za suhu kožu, a klinička ispitivanja su pokazala da formule s kombinacijom ulja noćurka i ulja sjemenki grožđa učinkovito obnavljaju narušeni zaštitni sloj kože i štite kožu od isušivanja. Dehidracija je pritom važan razlog zašto dolazi do pogoršanja stanja atopične kože, stoga su se omega ulja pokazala kao potencijalni ključni sastojci u novoj formuli za njegu kože.

animacija utjecaja dekandiola
Dekandiol smanjuje mogućnost naseljavanja mikroba.

Osim hidratacije kože, bilo je potrebno pronaći i sastojak s antimikrobnim elementom. Eucerin znanstvenici otkrili su dekanediol koji se bori protiv staphylococcus aureus, bakterije koja se često nalazi u atopičnoj koži.

animacija djelovanja likokalkona A
Likokalkon A djeluje protuupalno.

Sljedeći prioritet bilo je suzbijanje crvenila kože. Znanstvenici su se ponovno okrenuli sastojku koji se u posljednjih nekoliko godina pokazao učinkovitim u Eucerin programima za suhu i vrlo suhu kožu. Likokalkon A dobiva se iz korijena kineske biljke sladića i ima protuupalna i antioksidativna svojstva. Kad se nanese na iziritiranu kožu, likokalkon A brzo smanjuje crvenilo i umiruje.

utjecaj mentoksipropanediola
Mentoksipropanediol ublažava svrbež.

Posljednji je korak bio pronaći sastojak koji bi pomogao oboljelima da odole želji za češanjem. Mentoksipropanediol je derivat mentola, a dijeli i njegovu sposobnost hlađenja. Ovaj učinak hlađenja pomaže ublažiti svrbež.

S obzirom na osjetljivost atopične kože, bilo je očito važno da kozmetička krema bude bez mirisa, boja i parabena

znanstvenici u laboratoriju
Eucerin AtopiControl Akut krema je klinički i dermatološki ispitana.
žena s djetetom u naručju
Eucerin AtopiControl njega klinički i dermatološki dokazano je sigurna za korištenje kod dojenčadi i djece.

"Uložili smo mnogo truda i vremena u razvoj naše AtopiControl Akut Kreme", rekla je dr. Neufang. "Ali drago nam je reći da su njegujuća svojstva ovog preparata klinički dokazana te da poboljšava izgled kože tijekom faze izbijanja osipa."

Dr. Neufang ističe kako AtopiControl Akut krema nije farmaceutski proizvod te da nije predviđena kao zamjena za lijekove.

Dobra je vijest za roditelje da je Eucerin AtopiControl Akut krema klinički i dermatološki dokazano učinkovita za djecu te da je sigurna za korištenje kod dojenčadi od 3. mjeseca života. 

Saznajte više o atopijskom dermatitisu na licu i atopijskom dermatitisu na tijelu

animacija kruga atopične kože
Kako bi ublažili simptome atopijskog dermatitisa (atopijskog ekcema), svakodnevno koristite hidratantnu njegu.

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.