Eucerin AntiPigment linija njege

Eucerin Anti-Pigment – Znanstvena pozadina

3 min čitanja
Prikaži više

Hiperpigmentacija je čest kožni problem i može uzrokovati stres ako je jako vidljiva. Eucerin Anti-Pigment njega klinički dokazano smanjuje pojavu staračkih pjega (poznate i kao mrlje od sunca) za ujednačeniju i sjajniju kožu. U ovom članku dr. Ludger Kolbe, medicinski stručnjak u Eucerinu predstavlja thiamidol, ključni sastojak ove formule i objašnjava znanstvenu pozadinu inovativne i učinkovite Anti-Pigment njege.

Smanjite hiperpigmentaciju uz stručne savjete specijalistice dermatovenerologije Prim. Sanje Špoljar, dr.med.

Neujednačen ten kože rezultat je pigmentacijskih problema kao što je hiperpigmentacija

"Hiperpigmentaciju uzrokuje povećana proizvodnja melanina" govori dr. Ludge Kolbe. "Naša kože ima posebne stanice, zvane melanociti, koje su zaslužne za proizvodnju tamnog pigmenta melanina". Koži daje boju i pruža prirodnu zaštitu od sunčeve svjetlosti, ali pretjerano izlaganje suncu, utjecaj hormona, starenje, ozljede kože ili upale mogu utjecati na povećanu proizvodnju melanina i pojavu hiperpigmentacije."

Hiperpigmentacija se javlja u obliku tamnih mrlja i staračkih pjega (poznate i kao mrlje od sunca) koje ten kože čine neujednačenim. Prekomjerna proizvodnja melanina glavni je razlog pojave stanja kao što su melazma i postupalna hiperpigmentacija. Dr. Kolbe objašnjava "iako je hiperpigmentacija kože bezopasna, može utjecati na pojavu stresa i kvalitetu života onih koji se s njom susreću."

Iznimno otkriće znanstvenika iz Eucerina

Podržani Eucerinovim 100-godišnjim iskustvom u medicinskoj njezi, dr. Kolbe i njegov tim kreirali su formulu koja će pružiti rješenje za osobe s neujednačenim tenom kože i hiperpigmentacijskim problemima.

"Proveli smo veliki program projekcije", objašnjava dr. Kolbe. "Ispitali smo više od 50.000 potencijalnih sastojaka u potrazi za aktivnošću koja bi smanjila hiperpigmentaciju, a bila ugodna za kožu." U prošlosti, formule su testirane na enzimima gljiva, ali dr. Kolbe i njegov tim inzistirali su na testiranju aktivnih tvari na ljudskim enzimima kao točnijoj mjeri njihove potencijalne učinkovitosti.

Ključni trenutak je bio otkriće thiamidola, sastojka koji pokazuje značajne rezultate u kliničkim i dermatološkim testovima. "Thiamidol djeluje na korijen hiperpigmentacije smanjenjem proizvodnje melanina", objašnjava dr. Kolbe, "a djeluje na sve tipove i tonove kože."

Vidljivo smanjenje hiperpigmentacije dokazano kliničkim studijama

Zatim smo razvili i testirali više od 300 potencijalnih formula preparata.


 

"Ovi su preparati iscrpno testirani in vitro, kao i na dobrovoljnim ispitanicima i pacijentima koji pate od hiperpigmentacije," rekla je Sarah Hiddemann. "Stoga smo sigurni da su učinkoviti i da ih dobro podnose svi tipovi kože te smo uvjereni kako ćete uslijed redovite uporabe vidjeti smanjenje tamnih mrlja i poboljšanje tena."


Poboljšanje se neće dogoditi odmah, ali će se sigurno dogoditi.

Vidljivo smanjenje hiperpigmentacije dokazano kliničkim istraživanjem

Eucerin Anti-Pigment: klinički dokazano smanjuje hiperpigmentaciju

animacija Eucerin AntiPigment linije njege
1 - Primjena Eucerin Anti-Pigment dual seruma i dnevne kreme sa SPF 30 dva puta dnevno tijekom 8 tjedana. Individualni rezultati mogu varirati. BDF datoteka

Impresivni rezultati prilikom primjene Eucerin Anti-Pigment njege

Inovativni i učinkoviti thiamidol ključni je sastojak Eucerin Anti-Pigment njege te klinički i dermatološki dokazano smanjuje tamne mrlje i sprječava njihovo ponovno pojavljivanje.

"Prvi rezultati vidljivi su nakon samo 2 tjedna i kontinuirano se poboljšavaju uslijed redovite primjene, kaže dr. Kolbe. Dodaje "dobili smo izrazito pozitivna iskustva ljudi koji su sudjelovali u testu."

Eucerin Anti-Pigment njega uključuje dnevnu kremu, noćnu kremu i spot korektor za lokalnu primjenu. Dnevna njega sadrži SPF 30 i UVA zaštitu. Sunce je glavni uzročnik hiperpigmentacije jer sunčeva svjetlost potiče povećanu proizvodnu melanina pa je tako svakodnevna primjena odgovarajuće zaštite od sunce ključni korak u prevenciji pojave staračkih pjega.

"Eucerin Anti-Pigment njega bila je u izradi deset godina i vrlo smo ponosni na ono što smo postigli", kaže dr. Kolbe. Prvi rezultati su vidljivi nakon samo dva tjedna i kontinuirano se poboljšavaju uslijed redovite primjene, što čini njegu učinkovitom u  dermo-kozmetičkom pristupu mnogim oblicima hiperpigmentacije. "Osim toga," zaključuje Kolbe, "Eucerin Anti-Pigment se može koristiti uz dermatološke tretmane kao što su kemijski pilinzi i laserske terapije kako bi pojačali i produžili rezultate."

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.