Eucerin njega – Sigurnost i učinkovitost

5 min čitanja
Prikaži više

Potaknuti ciljem da se svi osjećaju dobro u svojoj koži, predanost naprednim istraživanjima, razvoju vrhunskih preparata i najvišoj kvaliteti postala za Eucerin je od ključne važnosti. Težimo najvišim standardima kroz kontinuirano pružanje djelotvornosti i podnošljivosti. Na temelju osnovnih stupova kvalitete, poput sigurnosti i podnošljivosti, učinkovitosti, konsolidiranja i razmjene znanja, kao i stalne suradnje sa stručnjacima, naši visoki standardi, koje je davno osnovao Paul C. Beiersdorf, još uvijek su najviši ciljevi i dio vizije brenda Eucerin. I to se isplati - više od 100 godina iskustva i zahtjeva kvalitete daju najviše poštovanje i povjerenje među farmaceutima i dermatolozima diljem svijeta Eucerin njezi.

Kako Eucerin može jamčiti siguran i podnošljiv preparat za njegu?

Priznati smo kao jedan od vodećih i najvjerodostojnijih dermokozmetičkih brendova, što znači da svakodnevno moramo potvrđivati to povjerenje. Upravo zbog toga Eucerin toliko drži do ispitivanja i sigurnosti. 

Sva Eucerin rješenja za kožu ispitana su ekskluzivnim in vivo testovima i in vitro testovima.

U Eucerin laboratorijima provode se opsežna in-vitro ispitivanja.
In-vivo testovi provode se na sudionicima istraživanja.

In-vitro testovi: svaki mogući aktivni sastojak ili formula koje naši istraživači identificiraju proći će ispitivanje. Pomoću rekonstruiranih modela kože koji reproduciraju strukturu kože i pomoću optimalne imitacije uvjeta i reakcije stvarnih stanica kože, moguće je ispitati i "predvidjeti" fiziološke reakcije na aktivne tvari. Na taj se način stotine formula i tisuće mogućih sastojaka ispituju svake godine.

In-vivo testovi: Eucerin održava kompletne vlastite objekte za ispitivanja gdje se provode in-vivo testovi (testovi na sudionicima istraživanja). Epikutani testovi daju saznanja i rezultate o podnošljivosti pojedinih preparata. U ovim se testovima primjenjuju flasteri koji sadrže mali uzorak testnog preparata. Uglavnom se postavljaju na osjetljivu kožu podlaktice za proučavanje reakcija i podnošljivosti, a ova su istraživanja vitalni dio Centra za istraživanje kože u Hamburgu. Ovdje se svake godine provodi više od 2.200 istraživanja o novim formulama za njegu kože i aktivnim sastojcima, uključujući 45.000 kontakata s dobrovoljcima. Eucerin također usko surađuje s mnoštvom vanjskih instituta, dermatoloških klinika i stručnjaka.

Istraživanja bez testiranja na životinjama

Eucerin ne ispituje svoje kozmetičke preparate na životinjama. Usvojili smo ovu politiku davno prije nego što su direktive koje reguliraju ispitivanja na životinjama u kozmetici stupile na snagu u Europskoj uniji u 2004. Uvjereni smo da korištenje životinja za ispitivanje sigurnosti i učinkovitosti kozmetičkih preparata nije potrebno i uspješno radimo više od 20 godina s in-vitro alternativama pokusima na životinjama.

Budući da smo podružnica Beiersdorfa, jedne od poznatih vodećih istraživačkih tvrtki koje su prihvaćene diljem svijeta, aktivno se zalažemo da relevantne vlasti diljem svijeta prihvate postojeće metode ispitivanja koje ne uključuju testiranje na životinjama. Nadalje, nastojimo popuniti praznine ondje gdje alternativne metode još nisu dostupne i podržavamo takve znanstvene napore, kako financijski, tako i u pogledu osoblja.

Samo učinkoviti preparati jamče zadovoljstvo i osjetne rezultate

Najnovije Eucerin tehnologije nude iznimne rezultate ispitivanja.
Dubina bora može se mjeriti metodom PRIMOS.

Biofizički testovi jamče da kako će preparat za njegu doista dati očekivane rezultate. Svi se važni čimbenici poput vlažnosti kože, smanjenja oksidativnog stresa i upala te regenerativne sposobnosti kože mogu mjeriti pomoću najnovije tehnologije.

Može se izmjeriti čak i smanjenje u dubini bora. Takozvana PRIMOS metoda omogućuje "prije/poslije" testove koji daju relevantne podatke o djelovanju preparata po pitanju smanjenja bora Sve korištene metode su inovativne i izvedene iz raznih znanstvenih sektora, PRIMOS se npr. koristi u automobilskoj industriji.

Eucerin istraživači su stekli novi uvid u strukturne promjene na koži koje ovise o dobi, zahvaljujući CLSM-u (konfokalnom laserskom pretražnom mikroskopu). Ovaj mikroskopski uređaj visoke razlučivosti omogućio je stjecanje detaljnih uvida u netaknutu ljudsku kožu i njezine strukture u istraživačkom centru, bez uzimanja uzoraka kože ispitanika.

Današnji korisnici mogu očekivati ​​ne samo sigurnost i učinkovitost, nego i ugodno iskustvo pri korištenju preparata za njegu. Sve će više ispitivanja i in-vivo istraživanja koji su provedeni u našem Centru za istraživanja isporučiti povratne informacije potrošača o teksturi, osjećaju preparata na koži, mirisu i sl.  

Centar je opremljen s 35 prostorija za ispitivanje i najnovijom tehnologijom koja može mjeriti promjene i reakcije na koži, prikazujući i dokumentirajući na taj način, primjerice, učinkovitost preparata protiv starenja. Izravan kontakt s ispitanicima i njihove povratne informacije daju nam važne informacije za optimizaciju preparata i uvid u potrebe i želje potrošača i njihove kože, a sve nam to omogućuje ugađanje i optimalnu prilagodbu.

Kako CLSM funkcionira?

CLSM (konfokalni laserski pretražni mikroskop) daje uvid u strukturne promjene na koži.

Ova vrsta mikroskopije usmjerava lasersku zraku na određena mjesta unutar gornjeg sloja kože za skeniranje različitih slojeva epiderme i derme. Reflektirana svjetlost daje rasterske slike dvodimenzionalnih presjeka stanica i tkiva, koji se mogu dobiti i u 3D slici. Na ovaj se način svake sekunde može snimiti do 20 rasterskih slika, dajući nam precizne podatke o vrsti, veličini i broju stanica i papila u koži.

Dijeljenje Eucerin znanja i stalna nadogradnja stručnosti

Eucerin razmjenom znanja i iskustva sa stručnjacima dolazi do novih spoznaja o zahtjevima korisnika.

Eucerin drži korak s najnovijim dermatološkim i medicinskim otkrićima i surađuje s priznatim i vodećim liječnicima, dermatolozima i klinikama kako bi dobili uvid u dojmove pacijenta, osiguravajući tako razmatranje učinkovitosti svih preparata za specifične kožne probleme, poput posebne njege za atopijski dermatitis i problematičnu kožu. Tako dobiveni uvidi u gubitak volumena kože i trend sve češćeg korištenja hijaluronske kiseline u dermatologiji bili su inspiracija, primjerice, za Eucerin Hyaluron-Filler njegu.

Opsežna istraživanja u Eucerin laboratorijima.

Posvećenost pružanju rješenja za različite kožne probleme za nas znači testiranje proizvoda prema najvišim standardima kvalitete i sigurnosti,

dr.sc. Rainer Wolber, voditelj Eucerin Odjela za istraživanje i razvoj

Kao tvrtka koja je posvećena istraživanju i dermatologiji, osigurati ćemo da svaki preparat koji smo osmislili prođe opsežna ispitivanja sigurnosti i učinkovitosti u našim laboratorijima. Rezultat kojem težimo jest izvrsna kvaliteta preparata.

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.