Znanstvenica sa zaštitnim naočalama ispituje formulu

Razvoj Eucerin njege Predani postupak za vašu zdravu i blistavu kožu

Pronalaženje učinkovitog aktivnog sastojka jedan je korak. Pronalaženje optimalnog načina da on bude dostupan koži, dok istovremeno poštujemo potrebe specifičnih kožnih problema i držimo se našeg pristupa zdravoj, blistavoj koži, je drugi korak. Eucerin u svojim laboratorijima ulaže sve napore kako bi osigurao oba koraka. Naime, iako preparat za njegu ponekad može djelovati već preko noći, ipak je potrebno malo više vremena da razvijemo baš takav preparat.

Što je ključno u postupku istraživanja i razvoja?

Svaki Eucerin preparat:

 • Medicinski je relevantan - razvijen je uz dermatološku potporu.
 • Razvijen je uz najvišu predanost ključnim aktivnim sastojcima s dermatološki relevantnim profilom učinkovitosti i s ograničenim brojem sastojaka. 
 • Dokazano je djelotvoran i siguran prema kliničkim i dermatološkim ispitivanjima.
 • Ugodan je za korištenje.
Znanstvenik ispituje lice žene
Eucerin je u potpunosti posvećen potrebama kože.

Osmišljavanje idealnog preparata za njegu

Na temelju 100 godina stručnog znanja, Eucerin je postao jedan od dermokozmetičkih brendova kojeg dermatolozi i farmaceuti diljem svijeta najčešće preporučuju.

Eucerin stručnjaci za istraživanje kože ne rade kompromise u istraživanju, razvoju i ispitivanju preparata, što uključuje i odbijanje testiranja na životinjama. Usvojili smo ovu politiku davno prije nego što su direktive koje reguliraju testiranje na životinjama u kozmetici stupile na snagu u Europskoj uniji u 2004.

Pročitajte više o odbijanju provođenja testiranja na životinjama u Eucerin preparatima koji su sigurni i učinkoviti te sukladni najvišim standardima.

Znanstvenica u laboratoriju
Istraživanje, razvoj i ispitivanje su stupovi na kojima počiva Eucerin filozofija.

Predani postupak razvoja preparata

 1. Pronalaženje najdjelotvornijeg aktivnog sastojka uvijek je otkriće, ali to nikada nije kraj priče. 
 2. Potom se mora poduzeti drugi ključni korak: učiniti te aktivne sastojke dostupnim stanicama kože u dostatnoj, dermatološki odgovarajućoj količini, kako bi one mogle obavljati svoj posao. Stvaranje idealne formule oko glavnog sastojka jednako je zahtjevno kao i sam pronalazak glavnog sastojka i uključuje opsežne postupke i tehnologije. Sljedeći je korak otopiti takozvani "glavni aktivni sastojak" u prikladnoj emulzijskoj fazi. Emulzijska faza će biti ili vodena (na bazi vode) ili uljna (sastavljena većinom od ulja). Ispituju se različite ulje/voda ili voda/ulje faze za njihovu stabilnost i sposobnost prijenosa aktivnih tvari, ovisno o namjeni: Je li nova formula namijenjena suhoj koži? Za lice ili tijelo? Treba li biti u obliku seruma ili kreme? Ključno je pronaći i pravilnu viskoznost te omogućiti korisnicima najbolje osjetilno iskustvo, održavajući istovremeno medicinsku i dermatološku relevantnost i prednost za kožu.
 3. Eucerin stabilnost formule jamči njezinim stalnim i neprekidnim ispitivanjem. Samo će temeljito i pravilno ispitani preparati pronaći svoj put na tržište.

  Testiranje fotostabilnosti, tj. stabilnost u odnosu na sunce ili dnevno svjetlo.
  Testiranje temperaturne stabilnosti - uzorci su izloženi različitim temperaturama na određeno vrijeme.
  Testiranje mikrobiološke stabilnosti sljedeće je na redu i ono osigurava da preparati za njegu kože ne pokazuju mikrobiološku kontaminaciju.

 4. Na kraju, nakon što formula prođe ovaj niz opsežnih ispitivanja, sljedeći je korak prebaciti formulu iz Petrijeve zdjelice u stvarne ambalaže: mora se osigurati njezina uspješna reprodukcija za postupak proizvodnje. Preparat za njegu mora imati karakteristike koje su identične laboratorijskom uzorku - viskoznost, pH, način nanošenja, osjećaj, boja, konzistencija. Identičnost karakteristika ispituje se postupkom koji se naziva "skaliranje", ključnim korakom u lancu razvoja preparata.
Znanstvenica drži testno stakalce
Prvi je korak pronalazak odgovarajućeg sastojka.
Miješanje formula
Eucerin "gradi" odgovarajuću formulu oko glavnog sastojka.
Ispitivanje fotostabilnosti
Testiranje fotostabilnosti pokazuje stabilnost teksture formule nakon izlaganja sunčevoj svjetlosti.
Testiranje mikroskopske stabilnosti
Testiranje mikroskopske stabilnosti nakon skladištenja pri različitim temperaturama.
Znanstvenik drži Eucerin kremu
Formule se temeljito provjeravaju nakon proizvodnje.

Dobro je znati: specificirano stabilno razdoblje nakon otvaranja (PAO, izraženo u mjesecima) nalazi se na stražnjoj strani vašeg Eucerin preparata za njegu.

Tijekom našeg cjelokupnog razvojnog procesa, Eucerin znanstvenici moraju osigurati da se koristi samo ograničen broj sastojaka te da koncentracija glavnog aktivnog sastojka oko kojeg je krema proizvedena i dalje ostane koliko je moguće visoka i dermatološki relevantna.

Dr.sc. Rainer Wolber, voditelj Eucerin Odjela za istraživanje i razvoj

Naša istraživanja

 1. Prikaz ruke i povećala

  Razumijevanje kože: želimo vašu kožu očuvati zdravom i blistavom. Saznajte više o našoj predanosti i strasti. Saznajte više

 2. Prikaz testnog stakalca i mikroskopa

  Pronalaženje rješenja: tražimo optimalno i najbolje rješenje - jer je vaša koža vrijedna toga. Saznajte više

 3. Prikaz dviju posuda s proizvodom

  Razvoj preparata: saznajte više o osmišljavanju formule preparata za njegu.

 4. Prikaz čovjeka sa stetoskopom

  Sigurnost i učinkovitost: kako Eucerin može jamčiti siguran i podnošljiv preparat? Saznajte više

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije