Razvoj Eucerin njege – Predani postupak za vašu zdravu i blistavu kožu

3 min čitanja
Prikaži više

Pronalaženje učinkovitog aktivnog sastojka jedan je korak. Pronalaženje optimalnog načina da on bude dostupan koži, dok istovremeno poštujemo potrebe specifičnih kožnih problema i držimo se našeg pristupa zdravoj, blistavoj koži, je drugi korak. Eucerin u svojim laboratorijima ulaže sve napore kako bi osigurao oba koraka. Naime, iako preparat za njegu ponekad može djelovati već preko noći, ipak je potrebno malo više vremena da razvijemo baš takav preparat.

Što je ključno u postupku istraživanja i razvoja?

Eucerin je u potpunosti posvećen potrebama kože.

Svaki Eucerin preparat:

 • Medicinski je relevantan - razvijen je uz dermatološku potporu.
 • Razvijen je uz najvišu predanost ključnim aktivnim sastojcima s dermatološki relevantnim profilom učinkovitosti i s ograničenim brojem sastojaka. 
 • Dokazano je djelotvoran i siguran prema kliničkim i dermatološkim ispitivanjima.
 • Ugodan je za korištenje.

Osmišljavanje idealnog preparata za njegu

Istraživanje, razvoj i ispitivanje su stupovi na kojima počiva Eucerin filozofija.

Na temelju 100 godina stručnog znanja, Eucerin je postao jedan od dermokozmetičkih brendova kojeg dermatolozi i farmaceuti diljem svijeta najčešće preporučuju.

Eucerin stručnjaci za istraživanje kože ne rade kompromise u istraživanju, razvoju i ispitivanju preparata, što uključuje i odbijanje testiranja na životinjama. Usvojili smo ovu politiku davno prije nego što su direktive koje reguliraju testiranje na životinjama u kozmetici stupile na snagu u Europskoj uniji u 2004.

Pročitajte više o odbijanju provođenja testiranja na životinjama u Eucerin preparatima koji su sigurni i učinkoviti te sukladni najvišim standardima.

Predani postupak razvoja preparata

Prvi je korak pronalazak odgovarajućeg sastojka.
Eucerin "gradi" odgovarajuću formulu oko glavnog sastojka.
Testiranje fotostabilnosti pokazuje stabilnost teksture formule nakon izlaganja sunčevoj svjetlosti.
Testiranje mikroskopske stabilnosti nakon skladištenja pri različitim temperaturama.
Formule se temeljito provjeravaju nakon proizvodnje.

 1. Pronalaženje najdjelotvornijeg aktivnog sastojka uvijek je otkriće, ali to nikada nije kraj priče. 
 2. Potom se mora poduzeti drugi ključni korak: učiniti te aktivne sastojke dostupnim stanicama kože u dostatnoj, dermatološki odgovarajućoj količini, kako bi one mogle obavljati svoj posao. Stvaranje idealne formule oko glavnog sastojka jednako je zahtjevno kao i sam pronalazak glavnog sastojka i uključuje opsežne postupke i tehnologije. Sljedeći je korak otopiti takozvani "glavni aktivni sastojak" u prikladnoj emulzijskoj fazi. Emulzijska faza će biti ili vodena (na bazi vode) ili uljna (sastavljena većinom od ulja). Ispituju se različite ulje/voda ili voda/ulje faze za njihovu stabilnost i sposobnost prijenosa aktivnih tvari, ovisno o namjeni: Je li nova formula namijenjena suhoj koži? Za lice ili tijelo? Treba li biti u obliku seruma ili kreme? Ključno je pronaći i pravilnu viskoznost te omogućiti korisnicima najbolje osjetilno iskustvo, održavajući istovremeno medicinsku i dermatološku relevantnost i prednost za kožu.
 3. Eucerin stabilnost formule jamči njezinim stalnim i neprekidnim ispitivanjem. Samo će temeljito i pravilno ispitani preparati pronaći svoj put na tržište.

  Testiranje fotostabilnosti, tj. stabilnost u odnosu na sunce ili dnevno svjetlo.
  Testiranje temperaturne stabilnosti - uzorci su izloženi različitim temperaturama na određeno vrijeme.
  Testiranje mikrobiološke stabilnosti sljedeće je na redu i ono osigurava da preparati za njegu kože ne pokazuju mikrobiološku kontaminaciju.

 4. Na kraju, nakon što formula prođe ovaj niz opsežnih ispitivanja, sljedeći je korak prebaciti formulu iz Petrijeve zdjelice u stvarne ambalaže: mora se osigurati njezina uspješna reprodukcija za postupak proizvodnje. Preparat za njegu mora imati karakteristike koje su identične laboratorijskom uzorku - viskoznost, pH, način nanošenja, osjećaj, boja, konzistencija. Identičnost karakteristika ispituje se postupkom koji se naziva "skaliranje", ključnim korakom u lancu razvoja preparata.

Attention

Dobro je znati: specificirano stabilno razdoblje nakon otvaranja (PAO, izraženo u mjesecima) nalazi se na stražnjoj strani vašeg Eucerin preparata za njegu.

Tijekom našeg cjelokupnog razvojnog procesa, Eucerin znanstvenici moraju osigurati da se koristi samo ograničen broj sastojaka te da koncentracija glavnog aktivnog sastojka oko kojeg je krema proizvedena i dalje ostane koliko je moguće visoka i dermatološki relevantna.

Dr.sc. Rainer Wolber, voditelj Eucerin Odjela za istraživanje i razvoj

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.