Moć znanosti – Na vašoj koži

3 min čitanja
Prikaži više

Razumijevanje kože ključno je za svaki pojedini projekt i pothvat. Svaki tip kože drugačiji je i izložen različitim čimbenicima. Upravo zato Eucerin provodi opsežna istraživanja temeljena na tome kako koža funkcionira, mijenja se i reagira te kako dobivena saznanja primijeniti u svrhu stvaranja učinkovitih i izuzetno prilagođenih dermokozmetičkih preparata. To je sam temelj neusporedive znanstvene predanosti Eucerin njege.

Poznavanje funkcija kože kao temelj za inovacije

Istraživanje i razvoj igraju ključnu ulogu u razvoju Eucerin njege.

Eucerin posvećuje svu svoju strast i stručnost koži. Promicanje inovacija, vrhunska kvaliteta i izvrsna podnošljivost čine srž našeg branda i omogućavaju kvalitetu naših preparata diljem svijeta. Eucerin je predan pružanju naprednih rješenja koja mogu ispuniti sve potrebe kože. U tome od samog početka ključnu ulogu igraju istraživanje i razvoj. Predan pristup istraživanju, razvoju i testiranju sastavni je dio holističke filozofije u svrhu medicinske znanosti o koži koja donosi vidljive rezultate.

Temeljito znanje o ljudskoj koži

Eucerin dermokozmetički preparati za njegu kože temelje se na detaljnom poznavanju fiziologije ljudske kože Tek razumijevanje o tome kako koža funkcionira i reagira na sve značajnije utjecaje kojima je izložena, osigurava da je razvoj naprednih dermokozmetičkih preparata primjeren raznolikim zahtjevima kože i njezinim specifičnim potrebama. Pronalaženje odgovarajućih sastojaka njege, tako da zdravlje kože bude zaštićeno i održano, temelj je naših sustavnih istraživanja.

Grafički prikaz slojeva kože.

Eucerin znanstvenici bave se slojom debljine oko 0,1 mm, odnosno epidermom - vidljivim slojem kože. Ovo osjetljivo tkivo u stalnom je procesu obnove i može biti povezano s nizom problema. Koža nije koža. Govorimo o različitim tipovima kože koji mogu, primjerice, uključivati normalnu, suhu, masnu ili mješovitu kožu. Ipak, vanjski čimbenici (prehrana, klima, korištenje neodgovarajućih preparata za njegu kože, sredstva za čišćenje, gruba otapala ili određeni mirisi) ili unutarnji čimbenici (hormoni, emocionalno stanje, bolesti) utjecat će na kožu i mogu izazvati razne probleme. Upravo je zato svaka koža drugačija i jedinstvena, s vlastitom poviješću ili stanjem koje se neprestano mijenja. No bez obzira na dob, genetske karakteristike ili stanje određene kože, Eucerin kontinuirano nastoji pronaći pravo rješenje za svaki tip kože.

 

Pročitajte više o čimbenicima koji utječu na kožu

Ljudi iza znanosti

Sva stručnost Eucerin istraživanja nalazi se u Hamburgu, gdje je i sjedište Beiersdorfa. Beiersdorf je ondje osnovao prošireni međunarodni centar za istraživanje i razvoj. Kako bi naučili više o koži, više od 500 Beiersdorfovih znanstvenika dekodira složene procese koji se događaju u njoj.

Beiersdorfov međunarodni istraživački i razvojni centar u Hamburgu u Njemačkoj
Znanstvenici iz različitih područja doprinose svojom stručnosti.

Znanstvenici istražuju i pokušavaju shvatili metaboličke procese koji se odvijaju u koži kao organu, sve do razine pojedinačnih stanica te razvijaju učinkovite aktivne sastojke - one koji se nalaze u koži, ali i iz drugih izvora, kako bi stimulirali prirodne procese kože i održali je zdravom dulje vremena.

Pročitajte više o potrazi za takozvanim "ključnim aktivatorima" u članku Pronalaženje rješenja

Eucerin istraživanje kože nastoji doći do saznanja o specifičnim uzrocima kožnih problema te konstantno procjenjuje i pronalazi učinkovite načine za njihovo liječenje. Eucerin koristi najbolje iz drugih grana znanosti, kao što su medicina, molekularna biologija, kemija ili bioinženjering te primjenjuje najinovativnije znanstvene metode za pronalaženje rješenja. Ovaj sveobuhvatni pristup kod kojeg svi interdisciplinarni znanstvenici rade pod istim krovom i neprestano razmjenjuju najnovije spoznaje jedan je od najpriznatijih u svijetu dermokozmetike. 

Glavna područja istraživanja u Eucerin znanstvenom centru:

Istraživanje kože  

  • Kožne strukture i funkcionalnosti, 
  • Starenja kože, 
  • Čimbenika koji utječu na kožu i oštećenja kože,
  • Upala kože, 
  • Specifičnih kožnih oboljenja.

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.