Zaštita kože u slučaju alergije na pelud – Unatoč alergije, uživajte u proljeću

0 min čitanja
Prikaži više

Kada u proljeće priroda pozeleni i sve počne cvati za mnoge počinje teško vrijeme jer pate od alergije na pelud - također poznate kao peludna groznica. Ovaj alergijski rinitis potiče pelud stabala, grmlja, trava i žitarica. Čim pelud uđe u organizam, počinju neugodni simptomi kao što je svrbež očiju, kihanje te curenje nosa.

Uzroci i okidači

Pelud ulazi u organizam i kroz kožu

animacija folikule dlake

Dosad se vjerovalo kako pelud ulazi u tijelo jedino udisanjem kroz sluznicu. Međutim, sada znamo kako pelud također može prodrijeti u organizam kroz kožu. To je osobito slučaj kod oslabljene barijere kože. Alergeni kroz folikule dlake ulaze u dublje slojeve kože gdje susreću Langerhansove stanice. One apsorbiraju alergene i prezentiraju ih T-limfocitima. Nakon toga slijedi tipična alergijska reakcija kao što je: curenje iz nosa, svrbež očiju, kihanje i bolni sinusi.

Važno je spriječiti prodiranje peludi. Stoga, oslabljenju kožnu zaštitnu barijeru treba ojačati odgovarajućom njegom. Alergija je rezultat preosjetljivosti organizma na ustvari bezopasne tvari. Zato je važno ne dopustiti alergenima prodiranje u kožu.,

Dr. Simone Presto, Savjetnik za Eucerin

Pelud leti duže i postaje sve agresivnija

drveće u jesen

Zbog klimatskih promjena, peludni kalendar svake godine sve je duži. Drugi problem je onečišćenje zraka, jer zagađivači poput ozona ili fine prašine čine pelud još agresivnijom. Peludna zrnca u urbanim sredinama imaju znatno veći alergijski potencijal nego pelud u ruralnim područjima. Danas peludna sezona traje oko deset do dvanaest dana duže nego što je to bilo prije 30 godina. Peludna sezona za breze i jasen započinje oko 2 - 3 tjedna ranije nego prije 20 godina, dok peludna sezona trava skoro 10 dana ranije.

Preporuka za pravilnu njegu

Eucerin pH5 njega dopušta ti da uživaš u proljeću

S pH5 linijom za osjetljivu kožu, Eucerin nudi njegu čija formulacije obnavlja optimalnu pH vrijednost kože i jača njezine prirodne obrambene mehanizme, čineći je otpornijom na okolišne okidače i smanjujući njezinu osjetljivost. Svi proizvodi sadrže pH5 citratni pufer koji stabilizira i jača kiselinski plašt kože te pomaže obnavljanju i održavanju netaknute kožne barijere kod osjetljive koži. Podnošljivost na koži klinički i dermatološki je dokazana.

Jedinstveni aktivni sastojci aktiviraju samozaštitu kože

Kombinacija sastojaka za njegu pomaže obnavljanju pH vrijednosti i jačanju obrambenog mehanizma kože. Rezultat: značajno smanjena penetracija peludi kroz kožu.

Studija **** je pokazala da Eucerin pH5 krema za zaštitu kože i losion smanjuju penetraciju alergena peludi kroz folikule dlake do 96%. Koža je otpornija i manje osjetljiva te osjetno mekša i vidljivo glađa.

Pravi proizvod za svako područje tijela

ph5

Zbog njihovog posebnog sastava, Eucerin pH5 njege pogodna je i za lice, vrat te dekolte - ovisno o tipu kože.

Zbog svoje teksture Eucerin pH5 krema namijenjena je njezi lica. Eucerin pH5 losioni su bolje prilagođeni za raspodjelu po čitavom tijelu.


Jedinstven način djelovanja Eucerin pH5 njege

pelud

Aktivni kompleks sadržan u Eucerin pH5 njezi aktivira prirodnu zaštitu osjetljive kože.
PH 5 formula s citratnim puferom stabilizira pH vrijednosti kože i jača kiselinski plašt , dok visoko koncentrirani dekspantenol poboljšava hidrataciju vanjskog sloja kože, smanjuje transepidermalni gubitak vode i održava mekoću i elastičnost kože. Osim toga, Eucerin pH5 njega vlaži kožu tijekom 24 sata.


Napomena: Kako bi se osigurala optimalna i jednostavna uporaba Eucerin proizvoda, preporučuje se osobni savjet od ljekarnika ili farmaceuta.

Praktični savjeti

Uz Eucerin pH5 uživajte u prirodi još više: 8 praktičnih savjeta za peludnu groznicu

žena nanosi Eucerin njegu
pelud
žena nanosi Eucerin ph5 njegu na ruke

- Večernje čišćenje: tuširajte se i operite kosu prije spavanja. Koristite Eucerin DermoCapillaire pH5 šampon koji nježno čisti pelud i druge alergene iz kose te Eucerin pH5 losion za pranje koji aktivira prirodne mehanizme zaštite kože zahvaljujući pH5 enzimskoj zaštiti

- Prije odlaska na spavanje uklonite iz sobe nošenu odjeću jer bi mogla ispuštati nakupljenu pelud tijekom noći

- Savjesna njega kože: Ne zaboravite njegovati kožu odgovarajućim proizvodima kao što je Eucerin pH5 losion koji će obnoviti vašu prirodnu kožnu barijeru.

- Mijenjanje posteljine: U posteljini se nakuplja mnogo peludi - pogotovo kada je prozor često otvoren. Češće mijenjanje posteljice spriječit će neugodne simptome peludne groznice.

- Obratite pozornost na vrijeme: Šetnje premjestite u vrijeme u kojem je manja koncentracija peludi u zraku. Najjača koncentracija peludi u gradovima je navečer, između 18 i 24 sata, a na selu ujutro između 5 i 8 sati.

- Ostavite pelud izvan stana: zaštitna mrežica na prozoru spriječit će ulazak peludi.

- Uklonite sve predmete za koje se prihvaća pelud, poput tepiha i zavjesa, a ako usisavate, koristite usisavač s HEPA filterom.

- Zaboravite na cvijeće. Buketi su lijepi ali sa sobom donose previše peludi u vaš stan.

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.