Uz pravilnu njegu zaboravite na peludne alergije

0 min čitanja
Prikaži više

Proljeće! Za većinu to znači uživanje u prirodi ali za druge to je alarm za alergije, posebice na pelud. Čak 16% ljudi pati od peludne alergije ili peludne groznice. Mnogi od njih ne znaju da pelud u organizam ne ulazi samo udisanjem kroz sluznicu već i putem kože.

Zdrava koža djeluje kao zaštitna barijera koja sprječava ulazak alergena. Eucerin njega obnavlja optimalnu pH vrijednost kože i jača njezine prirodne obrambene mehanizme, čineći je otpornijom na okolišne okidače i smanjujući njezinu osjetljivost. Studije pokazuju da Eucerin pH5 losion i Eucerin pH5 krema smanjuju prodiranje čestica peludi u 96% slučajeva.

Prava njega za svaku potrebu

Eucerin ph5 njega

Dokazano 96% manje peludi ulazi kroz kožu uporabom Eucerin pH5 njege s dekspantenolom i citratnim puferom koja obnavlja optimalnu pH vrijednost kože i njenu zaštitnu barijeru. Eucerin UltraSENSITIVE njega sa SymSitive** djeluje kao regulator hiperosjetljivosti i trenutačno ublažava i umiruje kožu nadraženu peludom i drugim alergenima. Za smirenje svrbeža isprobajte Eucerin AtopiControl Akut kremu s regenerirajućim, umirujućim sastojcima koji djeluju antibakterijski protiv podražaja na svrbež te hlade kožu.

Što može pomoći kod peludne alergije? 7 savjeta za lakši svakodnevni život bez alergija

žena pere kosu

1. savjet

Tuširajte se i operite kosu prije spavanja. Koristite Eucerin DermoCapillaire pH5 šampon koji nježno čisti pelud i druge alergene iz kose te Eucerin pH5 losion za pranje koji aktivira prirodne mehanizme zaštite kože zahvaljujući pH5 enzimskoj zaštiti.

Više teksta
odjeća se suši

2. savjet

Ne ostavljate nošenu odjeću u spavaćoj sobi jer će tijekom noći otpuštati čestice peludi i uzrokovati negativne alergijske simptome.

Više teksta
peludne alergije

3. savjet

Koristite njegu namijenjenu zahtjevima vaše kože. Jedinstvena Eucerin pH5 njega obnavlja optimalnu pH vrijednost kože i jača njezine prirodne obrambene mehanizme, čineći je otpornijom na okolišne okidače i smanjujući njezinu osjetljivost.

Više teksta
peludne alergije

4. savjet

U posteljini se također nakuplja pelud - mijenjajte posteljinu što češće.

Više teksta
peludne alergije

5. savjet

Šetnje premjestite u vrijeme u kojem je manja koncentracija peludi u zraku. Najjača koncentracija peludi u gradovima je navečer, između 18 i 24 sata, a na selu ujutro između 5 i 8 sati ujutro.

Više teksta
kožna sjedala u automobilu

6. savjet

Zaustavite ulazak peludi u dom postavljajući zaštitnu mrežicu na prozor. U filter za zrak svog automobila dajte ugraditi filter za pelud.

Više teksta
peludne alergije

7. savjet

Brisanje prašine mokrom krpom uvijek je učinkovitije od usisavanja, a ako usisavate, koristite usisavač s HEPA filterom.

Više teksta

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.

Potpuna rutina njege