Studija dokazuje – Odgovarajuća njega smanjuje simptome alergije na pelud

0 min čitanja
Prikaži više

Proljetni dani sa sobom donose sunce, zelenilo, cvijeće ali i probleme onima alergičnima na pelud. Pojavom prvih zrnaca peludi počinje svrbež i curenje nosa, oči su suzne i crvene te se javlja kihanje i kašljanje. U slučaju jake alergijske reakcije moguć je i napadaj astme. Svi koji pate od ovih neugodnih simptoma čine sve kako bi ih smanjili ali često zaboravljaju na pravilnu njegu kože – našeg najvećeg organa kroz koji ulaze svi alergeni.

animacija folikule dlake
Alergen napada tijelo preko folikule dlake i izaziva iritacije. Zdrava kožna barijera štiti od alergena.

Alergeni, kao što je pelud ne ulaze u tijelo samo udisanjem kroz sluznicu već i preko kože te uzrokuju alergijske simptome. To je posebno slučaj kod osoba s oslabljenom zaštitnom barijerom kože. Alergeni prolaze kroz intracelularne puteve kao i kroz folikule dlake nakon čega slijede tipične alergijske reakcije. 

 

Stabilna barijera kože može spriječiti prodiranje peludi u kožu.

Može li nas odgovarajuća njega zaštititi od peludi ?

In vitro istraživanje (eksperiment u laboratorijskim uvjetima izvan normalnog biološkog okruženja) pokazalo je kako koža koja je njegovana Eucerin pH5 preparatima propušta značajno manje peludi.Može li se taj pozitivan učinak pokazati i u stvarnim uvjetima na ljudskom tijelu? U tu svrhu provedeno je komplementarno in vivo ispitivanje (u stvarnim uvjetima, na živom organizmu).

(1) In vivo i in vitro studija o uporabi Eucerin® pH5 losiona za zaštitu kože za smanjenje prodiranja peludnih alergena u folikula dlake, 2009.

Simptomi alergije na pelud

In vivo testiranja pH5 njege

prikaz peludi pod povećalom

Priprema

Prvo, peludni alergene potrebno je obilježiti fluorescentnom bojom radi lakše kasnije analize.

Više teksta
Simptomi alergije na pelud

Označavanje

Kod šest izabranih, zdravih muških dobrovoljaca potrebno je označiti tri zasebna područja svako približno 3 x 4 cm veličine.

Više teksta
animacija folikule dlake i nanesena Eucerin ph5 njega

Nanošenje Eucerin pH5 zaštite

Eucerin pH5 losion nanosi se na prvo označeno područje, Eucerin pH5 krema na drugo, dok treće područje nije ničime tretirano radi lakše kasnije usporedbe.

Više teksta
animacija folikule dlake i dolazak čestica peludi

Nanošenje čestica peludi

Nakon pola sata sitne čestice peluda nanose se na sva tri unaprijed označena područja.

Više teksta
Simptomi alergije na pelud

Uzimanje uzoraka

Poslije dodatnih 30 minuta sa svakog od tri označena područja, gdje su prethodno stavljena zrnca peludi, potrebno je uzeti uzorak za analizu.

Više teksta
Simptomi alergije na pelud

Analiza pod mikroskopom

Zadnji korak testiranja je ispitivanje uzoraka pod mikroskopom laserskog skeniranja kako bi se utvrdilo prodiranje alergena peludi u folikulu dlake.

Više teksta

Rezultati istraživanja

In vivo istraživanje (u stvarnim uvjetima) potvrdilo je rezultate prvotnog in vitro eksperimenta i pokazalo još bolje rezultate Eucerin pH5 preparata pri smanjenju prodiranja čestica peludi kroz kožu:

graf rezultata

- Eucerin pH5 losion za zaštitu kože potpuno je zaustavio penetraciju peludi u 92,6% slučajeva i znatno je smanjio dubinu prodiranja u daljnjih 7,4%.

- Eucerin pH5 krema za zaštitu kože spriječila je penetraciju peludnih alergena u 96% slučajeva.

- Zaključak je kako Eucerin pH5 losion za zaštitu kože i pH5 krema sprečavaju prodiranje alergena peludi u folikule dlake, kod zdravog organizma, u više od 92,6% slučajeva.

Zaključak

Prije tretiranja kože Eucerin pH5 linijom njege čak 98% folikula dlake sadržavalo je čestice peluda. Nakon njege odgovarajućim preparatima alergeni peluda bili su prisutni u manje od 7% folikule. To je dokaz kako prava njega može značajno smanjiti prodiranje peluda kroz kožu pa samim time i ulazak u organizam. 

Eucerin ph5 njega

Istraživanje je dokazalo kako Eucerin pH5 losion i Eucerin pH5 krema učinkoviti pomažu u obnovi prirodne zaštitne barijere kože čineći je otpornijom na okolišne okidače te smanjuju količine peludnih zrnaca koja ulaze u organizam kroz kožu.

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.

Potpuna rutina njege