Pravilna njege ispucale i nadražene kože –

Stručni savjeti specijalistice dermatovenerologije Valentine St.Georges, dr.med.

5 min čitanja
Prikaži više

U lijepoj i zdravoj koži se osjećamo ugodno. Kad koža postane suha, ispucala i nadražena, puca i naše samopouzdanje. Rukovanje s grubim i ispucalim rukama postaje neugodno, zbog ispucalih peta izbjegavamo nošenje sandala dok ispucale usne i nadražena koža mogu izazvati neugodu i bol.

Eucerin Aquaphor obnavljajuća njega pomaže obnavljanju kože na problematičnim područjima i pruža olakšanje. Od ispucalih peta i suhih zanoktica do njege usana, manjih opeklina i površinskih rana, Eucerin Aquaphor obnavljajuća njega spašava kožu: njeguje, hidratizira i regenerira oštećenu kožu. Stvarajući polupropusnu zaštitnu barijeru nad kožom podupire prirodni prijenos vodene pare i kisika omogućujući koži "disanje" i ojačava funkcije prirodne kožne barijere. S takvom zaštitnom barijerom, proces regeneracije kože je ubrzan.

 

Stručni savjeti specijalistice dermatovenerologije

dr. Valentina St.Georges, specijalist dermatologije i venerologije

Odgovore na najčešća pitanja povezana sa ispucalom i nadraženom kožom te kako Eucerin Aquaphor mogu koristiti svi članovi obitelji u svakodnevnoj rutini, otkriva dr. Valentina St.Georges, specijalist dermatologije i venerologije iz Opće bolnice Pula.

Što uzrokuju ispucalu kožu na rukama, prstima i stopalima?

Najčešći uzrok pukotina na koži je ekstremna suhoća. Postoji mnogo različitih čimbenika koji mogu utjecati na isušivanje kože kao što su genetika, niska temperatura, određeni lijekovi i sam način na koji brinemo o koži. 

Kako brinuti o koži na rukama, prstima i stopalima?

Redovita hidratantna njega kože na rukama, prstima i stopalima pomoći će spriječiti isušivanje i pucanje kože. Jednom kada se pukotine razviju, Eucerin Aquaphor obnavljajuća njega idealna je za primjenu na problematičnom području. Umirujuća, prozirna mast lagana je za nanošenje na vrlo suhu i/ili ispucalu kožu koljena, zglobova, zanoktica i peta. Formula bez vode u obliku masti stvara nježnu zaštitnu barijeru nad kožom. Polupropusna barijera podupire prirodni prijenos vodene pare i kisika na i od kože, a aktivni sastojci za vlaženje glicerin i pantenol pomažu ubrzati regeneraciju kože, smiruju je i zaglađuju.

Zašto se pojavljuje suhoća kože na rukama, nogama ili trupu?

Kada je zaštitna barijera kože narušena, koža postaje osjetljivija na vanjske utjecaje. Često nadraženoj koži treba više od hidratantnog losiona kako bi se osjećala istinski smireno – pružite joj odgovarajuću njegu kako bi ostala zdrava i lijepa. Eucerin Aquaphor idealan je za primjenu na suhoj i nadraženoj koži.

Može li se Eucerin Aquaphor koristiti na cijelom tijelu?

Može. Za jednostavno i trenutno pružanje olakšanja na većim područja tijela preporučila bi Eucerin Aquaphor obnavljajuću njegu u spreju. Inovativna obnavljajuća njega u spreju omogućuje puni doseg, bilo gdje na tijelu. Mlaznica pruža kontinuiranu, ravnomjernu primjenu proizvoda, a može se koristiti i naopako - omogućujući 360° pristup suhoj koži bilo gdje na tijelu. Klinički dokazano obnavlja suhu, nadraženu kožu stvaranjem zaštitne barijere i trenutnim učinkom hlađenja.

Sama formula obogaćena je glicerinom i pantenolom kako bi pomogla koži održati razinu vlage i potaknuti regeneraciju i obnavljanje. Bez konzervansa i mirisa, ova SOS obnavljajuća njega klinički dokazano ublažava simptome vrlo suhe kože. Koža je vidljivo obnovljena i zaštićena

 

Što utječe na isušivanje bebine kože?

Koža beba je tanja od kože odraslih što ju čini osjetljivijom te njena prirodna zaštitna barijera još nije razvijena u potpunosti. Zato je sklonija nadraženosti i gubitku vlažnosti. 

Kako brinuti o nadraženoj i osjetljivoj koži beba?

Blaga dnevna njega koja podupire bebinu prirodnu barijeru kože najbolji je način ublažavanja suhe kože i sprječavanja daljnje suhoće. Odaberite proizvode koji su klinički i dermatološki dokazano prikladni za nježnu kožu dojenčadi.

Kako umiriti i omekšati suhe dijelove na bebinoj koži?

Područja vrlo suhe kože uobičajena su kod beba osobito na obrazima i pelenskom području gdje se često pojavljuje pelenski osip jer dijelovi pelene dodiruju kožu stvarajući suhoću i iritaciju.

Eucerin Aquaphor posebno je formuliran kako bi bebinoj suhoj i nadraženoj koži pružio odgovarajuću njegu. Sa samo nekoliko sastojaka, bez mirisa i konzervansa idealan je za osjetljivu mladu kožu. Stvara nježnu polupropusnu zaštitnu barijeru na koži koja podupire prirodni prijenos vodene pare i kisika. Formula sadrži glicerin - učinkovit hidratantni sastojak koji privlači vodu i pomaže ju zadržati u koži. Glicerin djeluje uz pantenol koji pomaže ubrzati regeneraciju i obnovu uz istodobnu hidrataciju kože. Formula klinički i dermatološki dokazano obnavlja vrlo suhu, ispucalu i nadraženu kožu. Brine za krhku bebinu kožu ostavljajući je mekom i glatkom.

 

Zašto su usne često sklone suhoći?

Struktura kože na usnama bitno se razlikuje od strukture na ostalim dijelovima tijela. Koža na usnama je puno tanja što je čini osjetljivijom na nadražujuće čimbenike. Koža usana nema znojne žlijezde čime teže privlači i zadržava vlagu koja je neophodna kako ne bi došlo do isušivanja. Zato se u nekom trenutku skoro svi susretnemo sa suhim i ispucalim usnama. 

Koje su najčešće indikacije povezane s kožom na usnama?

Uz suhu i ispucalu kožu ostale najčešće kožne indikacije usana su heilitis i kontaktni heilitis uzrokovan lizanjem usama. Simptomi suhe i ispucale kože usana dobro su poznati jer ih je većina bar jednom doživjela. Koža usana je suha, zategnuta, a osjećaj neugodan i - kako se stanje pogoršava i koža dodatno isušuje  - usne mogu postati ispucale i bolne. Heilitis je upala usnica i njemu su sklonije osobe koje se susreću sa stanjima kao što je atopijski dermatitis, dok kontaktni heilitis nastaje zbog prečestog lizanja usana čime pokušavamo održati vlažnost.

Možemo li spriječiti pojavu suhoće usana?

Naravno, prevencija je uvijek bolja od liječenja. Nije potrebno mnogo kako biste usne održali zdravima i mekima. Pijte puno vode da biste ostali hidratizirani, jedite uravnoteženo, izbjegavajte lizanje usana, koristite hidratantni balzam i u zimskim mjesecima zaštitite usne prilikom izlaganja hladnoći i vjetru.

Kako liječiti suhoću usana ako do nje dođe?

Svi ćemo se bar jednom u životu susresti sa suhom ili ispucalim usnama kojima je potrebna S.O.S. njega. Eucerin Aquaphor Lip Repair balzam za usne pruža trenutno olakšanje suhim i ispucalim usnama u samo 60 sekundi. Obogaćen glicerinom, pantenolom, vitaminom C i E stvara zaštitni sloj na koži koji potiče obnavljanje i pruža zaštitu.

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.

Potpuna rutina njege

ISPUCALA KOŽA NA RUKAMA I STOPALIMA

NJEGA SUHE I NADRAŽENE KOŽE

NADRAŽENA BEBINA KOŽA

SUHE I NADRAŽENE USNE