5 savjeta za zdraviji, ispunjen i sretan život – Kako živjeti, a da pritom budete sretni i ispunjeni?

0 min čitanja
Prikaži više

Za zdraviji život usvojite zdrave navike i provodite ih svakog dana, bilo da je riječ o uravnoteženoj prehrani ili rutini njege kože lica. Donosimo savjete uz koje će vam život postati lakši i kvalitetniji.

Omogućite si kvalitetan san

zdraviji život

Kad ste odmorni i naspavani, produktivniji ste, a i bolje izgledate i bolje se osjećate. Također, osam sati sna je najbolje što možete priuštiti svojoj koži jer ona tad prolazi kroz proces regeneracije. U slučaju da se ne naspavate dovoljno, vaše tijelo ne dobiva priliku osvježiti se i obnoviti. Svaku noć koju se dobro ne naspavate, skraćujete proces regeneracije što se može odraziti na izgled kože. Koža može djelovati sivo i beživotno, s izraženim podočnjacima. Tijekom sna dolazi do rebalansa hidratacije kože. Ako se taj proces skrati, može doći do suhoće i vidljivih znakova starenja kao što su fine linije i bore. Zato prije spavanja njegujte lice, priuštite si toplu kupku, opustite se i po dolasku u krevet san će brzo doći na oči. Više o ispravnoj rutini njege lica prije spavanja, saznajte u Eucerin Beauty Sleep vodiču.

Hranite se zdravo

zdraviji život
zdraviji život

Zadnjih godina sve se češće priča o usvajanju zdravih navika, u što se ubraja i uvođenje uravnotežene prehrane sa što više voća, povrća i zdravih masnoća. Konzumiranje zdravih namirnica uz umjerenu tjelesnu aktivnost pridonosi održavanju općeg zdravlja, tjelesnog i mentalnog te povećava otpornost organizma. Jedite polako čak i kad ste u žurbi i hranu uvijek dobro sažvačite, a obroke rasporedite na tri veća i dva manja. Nikako nemojte preskakati doručak, dan započnite hranjivim obrokom koji će vam osigurati dovoljno energije za početak dana. Više o namirnicama i receptima koje trebate konzumirati, pročitajte u članku Recepti za lijepu i zdravu kožu.

Provodite redovitu rutinu njege kože lica

Njegujte i čuvajte svoju kožu. Temeljito, ali nježno svakodnevno čišćenje i dobra hidratantna njega pomoći će u održavanju kože zdravom. Kvalitetni preparati za njegu kože, izabrani da budu prikladni specifičnom tipu kože i problemu, mogu zaštititi kožu lica od štetnih utjecaja poput sunca, toplih i hladnih klimatskih uvjeta i zagađenja zraka. Oni također mogu pomoći smiriti nadraženu kožu, vratiti ju u zdravo stanje i spriječiti razvoj kožnih bolesti. Odabirom Eucerin njege koži ćete vratiti zdravi izgled i pružiti osjećaj samopouzdanja zbog zdrave i blistave kože. Saznajte više o njezi kože.

Hidrirajte se iznutra i izvana

Voda je važna za zdravlje i funkcioniranje cijelog organizma zato se uz zdrave prehrambene navike treba usvojiti i navika o dovoljnom unosu vode u u organizam. Potrebe za vodom variraju u ovisnosti o tjelesnoj masi i aktivnosti, količini unesene hrane i dobi, a preporuka je dnevno unositi 0,3 dl vode po kilogramu tjelesne mase. To je otprilike od litru i pol do dvije, to jest od šest do osam čaša. Jednako kao i hidratacija iznutra, bitna je i hidratacija kože izvana da bi organizam mogao normalno funkcionirati. I mali nedostatak vode u koži može potaknuti stvaranje bora, a koža može postati beživotna i brže stariti. Isprobajte Eucerin Hyaluron-Filler hidratantni booster koji trenutno pruža vlažnost i povećava hidrataciju kože do 24 sata.

Za zdraviji život smijte se što više

Smijeh je ljekovit, popravlja raspoloženje i tako podiže kvalitetu života. Osim toga, uz smijeh ćete se lakše opustiti i zaštititi imunološki sustav i srce. Zato nađite svakog dana razlog za smijeh, lijepe trenutke dijelite s ljudima koje volite i – smijte se!

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.