• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Sensitive Protect KIDS gel-krema za zaštitu dječje kože od sunca SPF50+

0.0
0 recenzija
Vrlo visoka zaštita za bebe i djecu Prikladno od 3. mjeseca života Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti

Pouzdana gel-krema za zaštitu od sunca za bebe i djecu s ‘Anti-Stain After Wash’ tehnologijom.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visok do vrlo visok faktor zaštite od  UVA/UVB i HEVIS svjetlosti, te podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

Sunscreen for sun allergies with Advanced Spectral Technology free of oxybenzone and octinoxate

Održivost i odgovornost

UV filter zaštite bez octocrylena

Saznajte više o programu 'Recikliram i dobivam'.

Više o njezi

Gel-krema za sunčanje za djecu

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje kože.
Sensitive Protect KIDS gel-krema za zaštitu dječje kože od sunca SPF50+ posebno je formulirana da umiruje osjetljivu kožu i štiti od opeklina i dugotrajnih oštećenja uzrokovanih suncem. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtre1 za visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutraliziranje slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Gel-krema za sunčanje za djecu također sadrži gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože. Bez parfema, i ekstra otporan na vodu, formula također sadrži `Anti-Stain After Wash’* tehnologiju. 
Saznajte više o Eucerinovoj inovativnoj tehnologiji u članku Kako mogu zaštititi svoju odjeću od žutih mrlja koje ostavljaju proizvodi za zaštitu od sunca?

Sensitive Protect KIDS gel-krema za zaštitu dječje kože od sunca SPF50+ klinički je i dermatološki prikladna za osjetljivu dječju kožu Može se koristiti na djeci od 3 mjeseca starosti.

Ostale Eucerin preparate za njegu atopične kože potražite ovdje.

*Pomaže smanjiti intenzitet od mrlja nakon pranja koje se javljaju zbog primjene krema za sunčanje.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koje definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije pokazuju vrlo dobru podnošljivost na osjetljivoj koži djece.

Svojstva

 • bez parfema
 • ekstra vodootporno

Kako koristiti

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

1. Odaberite pravi proizvod

Odaberite proizvod koji nudi pravu razinu zaštite od sunca za kožu vašeg djeteta. On bi trebao biti posebno formuliran za osjetljivu mladu kožu i prikladan za dob djeteta.

Saznajte više o važnosti zaštite osjetljive dječje kože od sunca i utjecaju sunca na osjetljivu i problematičnu kožu.

Više teksta

2. Koristite odgovarajuću veličinu

Koristite odjeću gdje god je to moguće kako biste zaštitili mladu kožu od sunca. Za otkrivena područja kože, važno je koristiti dovoljnu količinu proizvoda. Za svako od označenih područja na donjem dijagramu preporučujemo da koristite broj potisaka prema dobi:
- 3-5 godina: oko 5 potisaka po površini
6-10 godina: Između 7 i 10 potisaka po površini
- Dob 10+ godina: Između 10 i 15 potpisaka po površini

Područja su:
- 1. lice i vrat
- 2 i 3. obje ruke
- 4. prsa
- 5. trbuh
- 6 i 7. natkoljenice (sprijeda i straga)
- 8 i 9. potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
- 10. ramena i gornji dio leđa
- 11. donji dio leđa

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Pobrinite se da sva izložena područja kože dobiju potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, ruke, noge i područja uz rub kupaćeg kostima. 

Rezultati Eucerinovog istraživanja2 o učinkovitom nanošenju zaštite od sunca na dječje tijelo. Istraživanje je pokazalo da je u prosjeku 6,6% ukupnog djetetovog tijela nedovoljno zaštićeno na suncu. Crvena boja na dijagramu označava područja koja su najslabije prekrivena kremom za sunčanje, a intenzitet crvenila varira ovisno o broju djece koja nisu bila pravilno zaštićena u tom području.

(2) Beiersdorf study `Sunscreen application routine and UV protective behavior of parents’, D. Roggencamp et al, published at 27th EADV Congress 2018 Paris, France. Poster No. P1684. Uzorak od 17 djece i 17 odraslih koji su nanosili zaštitu od sunca na dječju kožu.

Više teksta

Važne upute za uporabu

Obilno nanesite prije izlaganja suncu i često ponavljajte nanošenje, osobito nakon plivanja, znojenja ili brisanja ručnikom kako biste održali izvornu zaštitu. Smanjenje količine značajno će smanjiti razinu zaštite. Nemojte ostati predugo na suncu, čak ni dok koristite preparat za zaštitu od sunca; pretjerano izlaganje suncu ozbiljna je prijetnja zdravlju. Držite bebe i malu djecu dalje od izravnog sunčevog svjetla. Nosite zaštitnu odjeću i koristite dovoljno kreme za sunčanje za nezaštićena područja. Pustite da se potpuno upije i izbjegavajte izravan kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako biste spriječili mrlje.

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj proizvod ako...

Tražite vrlo visoku zaštitu od sunca za vaše dijete:

Eucerin Sensitive Protect KIDS gel-krema za zaštitu dječje kože od sunca SPF50+ posebno je formulirana kako bi mladoj koži pružila umirujuću zaštitu koja joj je potrebna.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca koji štiti kožu vašeg djeteta od UVA i UVB zraka, kao i negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku UVA/UVB zaštitu i zaštitu od HEVIS svjetlosti.

Isprobajte drugi proizvod ako…

Vaše dijete ima atopičnu kožu i tražite sprej na pumpicu za sunčanje s vrlo visokom zaštitom: 

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+.

Tražite zaštitu od sunca za vaše dijete bez kemijskih filtera:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids Mineral losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 30 koji nema kemijskih filtera i pogodan je za djecu od tri mjeseca starosti.

Sastojci

Kako djeluje

Kožu ne oštećuju samo UV zrake. Visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju fotostarenje (preuranjeno starenje uzrokovano suncem) i pogoršati probleme s hiperpigmentacijama osobito kod masne i aknama sklone kože. Eucerin Oil Control Transparent sprej za zaštitu od sunca SPF 30 sadrži naprednu spektralnu tehnologiju koja pruža više od UV zaštite kože i negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Formula također podržava obnovu vlastitog DNA kože.

Napredna spektralna tehnologija
Vrhunski širokopojasni i fotostabilni UVA/UVB filtriu kombinaciji s likokalkonom A neutraliziraju slobodne radikale uzrokovane UVA i HEVIS svjetlom.

DNK zaštita
Krema za zaštitu od sunca za masnu kožu također uključuje gliceretiničnu kiselinu koja osigurava dodatnu DNA zaštitu.

 

1- Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koje definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite veće se od preporuka EU.

 

FAQ (6)

 • Kako mogu znati koji SPF koristiti za svoje dijete?

  Koža vašeg djeteta će imati koristi od visokog ili vrlo visokog faktora zaštite od sunca koji je posebno oblikovan za njihovu osjetljivu mladu kožu. Kreme za sunčanje  dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je faktor zaštite veći, koža je više zaštićena i preporučujemo da uvijek nanosite zaštitu od sunca s visokim ili vrlo visokim faktorom na mladu i osjetljivu kožu.

  Preporučljivo je držati djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti, osobito tijekom vrhunaca intenziteta i koristiti zaštitnu odjeću. Nanesite zaštitu od sunca temeljito na bilo koji dio tijela koji je izložen i nanosite ju u dostatnoj mjeri svaka dva sata. I zapamtite da se oštećenja kože mogu pojaviti čak i prije nego što je opeklina vidljiva.

 • Zašto djeca trebaju posebnu zaštitu od sunca?

  Dječja koža, kao i mnogi njihovi organi, još se razvijaju i zato su osjetljiviji na sunčevu svjetlost. Mlađa koža je tanja od kože odrasle osobe, a njezina barijerna funkcija i mehanizmi samozaštite (posebice sinteza melanina) nisu potpuno razvijeni. Omjer površine i količine  također je mnogo veći  u primjeni na dječjoj koži.

  Oštećenja kože uzrokovana suncem tijekom djetinjstva stavljaju dijete pod puno veći rizik od daljnjeg oštećenja kože kasnije u životu. Možete pročitati više o učincima sunca na dječju kožu.

 • KOja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.

  Pročitajte više o važnosti zaštiti kože lica i tijela od sunca.

 • Što je visokoenergetski vidjljiva svjetlost i zašto od nje moram zaštititi svoju kožu?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). 

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože poput bora. Saznajte više o koži koja stari.

 • Što je Anti-Stain After Wash tehnologija* i kako djeluje?

  Anti-Stain After Wash - zaštita protiv mrlja nakon pranja* pomaže smanjiti intenzitet mrlja od sunca nakon pranja.

  UV filtri uzrokuju žute mrlje koje se javljaju na odjeći, posebice pamučnoj, nakon korištenja proizvoda za zaštitu od sunca. Postupak pranja može učiniti ove mrlje još jačima umjesto da ih ukloni: ioni željeza i bakra vodi, u kombinaciji s vrlo vrućom vodom i sredstvima za izbjeljivanje, zapravo mogu vezati i pojačati mrlje.

  Eucerinova tehnologija „Anti-Stain After Wash“ djeluje na dva načina: sadrži tvar koja sprečava ponovno taloženje na tkaninu (sprečava vezanje filtera na tkaninu) i sredstvo za kompleksiranje (koje se veže s ionima u vodi tako da su manje sposobni intenzivirati mrlje tijekom postupka pranja). Pomaže smanjiti intenzitet mrlja od sunca nakon pranja.

  Saznajte više u članku Kako mogu zaštititi svoju odjeću od žutih mrlja koje ostavljaju proizvodi za zaštitu od sunca?

 • Koja je razlika između vodootporne i ekstra-vodootporne zaštite od sunca?

  Uvjete je definiralo udruženje Cosmetics Europe te naši  proizvodi slijede njihove smjernice. Da bi se definirao kao vodootporan, proizvod treba zadržati polovicu SPF-a nakon kupanja 2 x 20 minuta u vodi. Kako bi se kvalificirao kao ekstra otporan na vodu, proizvod mora zadržati polovicu svog SPF nakon kupanja 4 x 20 minuta u vodi.

Potpuna rutina njege

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.