• 1/4 sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+
 • 2/4 Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca
 • 3/4 Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca
 • 4/4 Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca
 • 1/4 sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+
 • 2/4 Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca
 • 3/4 Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca
 • 4/4 Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+, 250 ml

4.9
99 recenzija
Visoka zaštita od sunca za djecu
Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
Umiruje osjetljivu kožu

Pouzdana zaštita od sunca za djecu s `Anti-Stain After Wash`* tehnologijom i jednostavnom primjenom. Štiti i umiruje dječju osjetljivu kožu te smanjuje rizik od dugotrajnih oštećenja kože.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visok do vrlo visok faktor zaštite od  UVA/UVB i HEVIS svjetlosti, te podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

sun br.1 njega

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2016. - 2023. godine/tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.

 

 

     

      

Održivost i odgovornost

UV filter zaštite bez octocrylena

Bez mikroplastike (prema definiciji UNEP-a)

Saznajte više o programu 'Recikliram i dobivam'.

Više o njezi

Zaštita od sunca za djecu

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje kože.

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ posebno je formuliran za umirenje osjetljive kožu i zaštitu od opeklina i dugotrajnih oštećenja uzrokovanih suncem. Prikladan je za primjenu na koži sklonoj atopijskom dermatitisu. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere 1 za visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutraliziranje slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću.

Zaštita od sunca za djecu sadrži gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože. Bez parfema i ekstra otporna na vodu, formula također sadrži `Anti-Stain After Wash’* tehnologiju i dolazi u ambalaži jednostavnoj za brzu primjenu.

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ klinički je i dermatološki prikladan za osjetljivu dječju kožu uključujući kožu s atopijskim dermatitisom.  

*Pomaže smanjiti intenzitet mrlja nakon pranja koje se javljaju zbog primjene zaštite od sunca.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koje definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije pokazuju vrlo dobru podnošljivost na osjetljivoj koži djece uključujući kožu s atopijskim dermatitisom.

Properties

 • bez parfema
 • ekstra vodootporno

Kako koristiti

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

1. Odaberite pravi preparat

Odaberite preparat koji nudi pravu razinu zaštite od sunca za kožu vašeg djeteta. On bi trebao biti posebno formuliran za osjetljivu mladu kožu i prikladan za dob djeteta.

Više teksta

2. Koristite odgovarajuću količinu

 Zaštitite dječju kožu od sunca zaštitnom odjećom i koristite odgovarajući faktor zaštite na svim izloženim dijelovima tijela.

Nedavna Eucerin istraživanja pokazuju kako 88% roditelja koristi manju količinu proizvoda za zaštitu od sunca na koži djece od preporučene.

Za svako od označenih područja na donjem dijagramu preporučujemo koristite broj potisaka prema dobi:

 • 3-5 godina: oko 5 potisaka po površini
 • 6-10 godina: Između 7 i 10 potisaka po površini
 • 10+ godina: Između 10 i 15 potpisaka po površini

Područja su:

 • 1 lice i vrat
 • 2 i 3 obje ruke
 • 4 prsa
 • 5 trbuh
 • 6 i 7 natkoljenice (sprijeda i straga)
 • 8 i 9 potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
 • 10 ramena i gornji dio leđa
 • 11 donji dio leđa

Prilikom primjene sprej držati blizu tijela, a kod nanošenja proizvoda na lice najprije ga raspršite u dlan i zatim nježno nanesite na lice djeteta.

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Pobrinite se da sva izložena područja kože dobiju potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, ruke, noge i područja uz rub kupaćeg kostima. 

Rezultati Eucerinovog istraživanja2 o učinkovitom nanošenju zaštite od sunca na dječje tijelo. Istraživanje je pokazalo da je u prosjeku 6,6% ukupnog djetetovog tijela nedovoljno zaštićeno na suncu. Crvena boja na dijagramu označava područja koja su najslabije prekrivena kremom za sunčanje, a intenzitet crvenila varira ovisno o broju djece koja nisu bila pravilno zaštićena u tom području.

(2) Beiersdorf study `Sunscreen application routine and UV protective behavior of parents’, D. Roggencamp et al, published at 27th EADV Congress 2018 Paris, France. Poster No. P1684. Uzorak od 17 djece i 17 odraslih koji su nanosili zaštitu od sunca na dječju kožu.

 

 

 

Više teksta

Važne upute za uporabu

 • Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja suncu i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
 • Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
 • Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
 • Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
 • Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
 • Izbjegavajte kontakt s očima
 • Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegavajte izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj preparat ako…

Tražite vrlo visoku zaštitu od sunca za vaše dijete:

Eucerin SUN Dječji Sprej SPF 50+ posebno je formuliran kako bi mladoj koži pružio umirujuću zaštitu koja joj je potrebna.

Vaše dijete ima atopijski dermatitis i starije je od 3 godine:

Eucerin SUN Dječji Sprej SPF 50+ klinički i dermatološki je prikladan za dječju kožu sklonu atopijskom dermatitisu.

Tražite zaštitu od sunca u spreju koja je prikladna za djecu:

Eucerin SUN Dječji Sprej SPF 50+ prikladan je za primjenu na koži djece starije od 3 godine.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca koji štiti kožu vašeg djeteta od UVA i UVB zraka, kao i negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku UVA/UVB zaštitu i zaštitu od HEVIS svjetlosti.

Isprobajte drugi preparat ako…

Tražite zaštitu od sunca za djecu ali preferirate sprej na pumpicu:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+

Tražite zaštitu od sunca u obliku spreja ali za odrasle:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Transparent sprej za zaštitu od sunca SPF 30 ili SPF 50 za normalnu kožu ili Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 30 ili SPF 50 za osjetljivu kožu.

Sastojci

FAQ (15)

 • Kako mogu znati koji SPF koristiti za svoje dijete?

  Koža vašeg djeteta će imati koristi od visokog ili vrlo visokog faktora zaštite od sunca koji je posebno oblikovan za njihovu osjetljivu mladu kožu. Zaštita od sunca dostupna je u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je faktor zaštite veći, koža je više zaštićena i preporučujemo da uvijek nanosite zaštitu od sunca s visokim ili vrlo visokim faktorom na mladu i osjetljivu kožu.

  Preporučljivo je držati djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti, osobito u dijelove dana kada je sunce najintenzivnije i koristiti zaštitnu odjeću. Nanesite zaštitu od sunca temeljito na svaki dio tijela koji je izložen i nanosite ju u dostatnoj mjeri svaka dva sata. Zapamtite da se oštećenja kože mogu pojaviti čak i prije nego što je opeklina vidljiva.

 • Zašto je djeci potrebna posebna zaštita od sunca?

  Dječja koža, kao i mnogi njihovi organi, još se razvijaju i zato su osjetljiviji na sunčevu svjetlost. Mlađa koža je tanja od kože odrasle osobe, a njezina barijerna funkcija i mehanizmi samozaštite (posebice sinteza melanina) nisu potpuno razvijeni. Omjer površine i količine također je mnogo veći  u primjeni na dječjoj koži.

  Oštećenja kože uzrokovana suncem tijekom djetinjstva stavljaju dijete pod puno veći rizik od daljnjeg oštećenja kože kasnije u životu. Saznajte više o učincima sunca na dječju kožu.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju stanični DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem staničnog DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.

 • Što je visokoenergetski vidljiva svjetlost i zašto je potrebno od nje zaštiti kožu?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). 

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti koži vaše djece pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno smanjiti rizik od oštećenja kože. Saznajte više zašto djeca i bebe trebaju specijaliziranu zaštitu od sunca.

 • Koja je razlika između Eucerin Sensitive Protect Kids spreja za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+, 300ml i Eucerin Sensitive Protect Kids spreja za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+?

  Oba Eucerin preparata za zaštitu od sunca sadrže istu učinkovitu i dokazanu formulu. Razlika je u mehanizmu raspršivanja. Iako oba preparata dolaze u obliku spreja, što uvelike olakšava primjenu odgovarajuće količine zaštite od sunca na kožu vašeg djeteta, jedan sadrži pumpicu, a drugi raspršivač za doziranje. Sprej s raspršivačem također je veći i sadrži 300 ml proizvoda dok sprej s pumpicom sadrži 200 ml proizvoda. Prema svojim osobnim željama odaberite koja vam vrsta doziranja više odgovara. Oba proizvoda pružaju koži vašeg djeteta vrlo visoku UVA / UVB zaštitu i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti HEVIS.

   

 • Što je Anti-Stain After Wash tehnologija - zaštita protiv mrlja nakon pranja i kako djeluje*?

  Eucerin 'Anti-Stain After Wash' tehnologija - zaštita protiv mrlja nakon pranja - pomaže smanjiti intenzitet mrlja od sredstva za zaštitu od sunca nakon pranja.

  UV filtri uzrokuju žute mrlje koje se javljaju na odjeći, posebice pamučnoj, nakon korištenja proizvoda za zaštitu od sunca. Postupak pranja može učiniti ove mrlje još jačima umjesto da ih ukloni: ioni željeza i bakra vodi, u kombinaciji s vrlo vrućom vodom i sredstvima za izbjeljivanje, zapravo mogu vezati i pojačati mrlje.

  Eucerinova tehnologija 'Anti-Stain After Wash' djeluje na dva načina. sadrži tvar koja sprečava ponovno taloženje na tkaninu (sprečava vezanje filtera na tkaninu) i sredstvo za kompleksiranje (koje se veže s ionima u vodi tako da su manje sposobni intenzivirati mrlje tijekom postupka pranja). Pomaže smanjiti intenzitet mrlja od sunca nakon pranja.

  Saznajte više u članku:Kako mogu zaštititi svoju odjeću od žutih mrlja koje ostavljaju proizvodi za zaštitu od sunca?.

 • Koja je razlika između „vodootporne“ i „ekstra vodootporne“ zaštite od sunca?

  Uvjete je definiralo udruženje Cosmetics Europa te naši proizvodi slijede njihove smjernice. Da bi se definirao kao vodootporan, proizvod treba zadržati polovicu SPF-a nakon kupanja 2 x 20 minuta u vodi. Kako bi se kvalificirao kao ekstra otporan na vodu, proizvod mora zadržati polovicu svog SPF nakon kupanja 4 x 20 minuta u vodi.

4.9
99 Recenzije*
97
1
0
0
1
 • Zdenka Filippi 30.7.2022.
  Zaštita već od prvih koraka
  Na suncu se naravno i igramo. Pa je ovaj ekstra vodootporan neparfimirani sprej idealan za moje klince. Praktično pakiranje od čak 300ml. Vole se i sami špricati, pa mama samo razmaže. Visoki fotostabilni mineralni filteri pouzdano spriječavaju opekotine, a formulacija odgovara i njihovoj sklonosti atopiji. Za sunčane radosti.
 • Marta Hrman 30.7.2022.
  Najbolja zaštita za dijete
  Već drugu godinu za redom na ljetovanju koristimo isključivo ovaj proizvod. Nahrani i zaštiti mekanu dječju kožu od sunčevih zraka tako da crvenila i opeklina nema nakon boravka na suncu. Ne iritira kožu i nije agresivna. Proizvod za 10!
 • Katarina Abramović 26.7.2022.
  Eucerin Sensitive Protect Kids sprej
  Nakon što mi je kćerkica (dob: 2 godine) imala alergijske reakcije u vidu naoticanja i crvenila kože na nekoliko spf sensitive proizvoda namijenjenih djeci ne koristimo više niti jedan drugi sprej osim ovoga. Stvarno najiskrenije preporučam roditeljima čija djeca imaju osjetljivu kožu.
 • Učitaj više

Potpuna rutina njege

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.