• 1/5 Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca
 • 2/5 Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca
 • 3/5 Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca
 • 4/5 Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca
 • 5/5 Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca
 • 1/5 Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca
 • 2/5 Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca
 • 3/5 Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca
 • 4/5 Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca
 • 5/5 Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30

5.0
23 recenzija
Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem

Pouzdan losion za tijelo za zaštitu od sunca s tehnologijom `Anti-Stain After Wash`*-zaštita protiv mrlja nakon pranja. Umiruje i štiti osjetljivu i atopičnu kožu.

Umiruje i štiti osjetljivu kožu, uključujući kožu sklonu atopiji. Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visok do vrlo visoki faktor UVA/UVB zaštite i zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). 

sun br.1 njega

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2016. - 2023. godine/tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.

Više o njezi

Losion za zaštitu od sunca za osjetljivu kožu

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje kože.

Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 30 je zaštita kože od sunca koja umiruje osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem. Također je prikladan za atopičnu kožu
Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtreza visoku UV zaštitu s likokalkonom A. Ovaj snažni antioksidans djeluje na neutraliziranje slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću
Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Ekstra lagani losion za zaštitu od sunca odmah se upija i vodootporan je. Sadrži i Eucerinovu 'Anti-Stain After Wash' tehnologiju*. Saznajte više u članku Kako mogu zaštititi svoju odjeću od žutih mrlja koje ostavljaju proizvodi za zaštitu od sunca?

Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 30 je klinički i dermatološki prikladan za osjetljivu kožu i  kožu s atopičnim dermatitisom.

Pronađite i ostale Eucerin preparate za njegu atopične kože.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koje definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije pokazuju vrlo dobru podnošljivost kože čak i na osjetljivoj koži i koži s atopičnim dermatitisom.

Svojstva

 • odmah se upija
 • izrazito lagana tekstura
 • vodootporno

Kako koristiti

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

1. Odaberite pravi preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože.

Više teksta

2. Koristite odgovarajuću količinu

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu preparata i  ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima.  Možete upotrijebiti dlan za  mjerenje količine preparata koji će se  koristiti. Za svako područje preporučujemo debelu liniju gel-kreme (proteže se od vrha srednjeg prsta do zapešća) za svako područje (1-11) na dijagramu:

- 1. lice i vrat
- 2 i 3. obje ruke
- 4. prsa
- 5. trbuh
- 6 i 7. natkoljenice (sprijeda i straga)
- 8 i 9. potkoljenice (sprijeda i straga) plus stopala
- 10. ramena i gornji dio leđa
- 11. donji dio leđa

Trebat će vam količina veličine loptice za golf da pokrijete cijelo tijelo. Za zaštitu osjetljive kože na licu i vratu (područje 1) preporučujemo korištenje jednog od naših preparata za zaštitu od sunca za lice.

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Pobrinite se da sva izložena područja dobiju potrebnu zaštitu. Neke je dijelove lako propustiti. Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata, leđa i ramena, stražnji dio ramena, ruke i noge i područja uz rub kupaćih kostima. 

Eucerinovo istraživanjepokazuje da je prosječno oko 14% stražnjeg dijela ženskog tijela i 22% stražnjeg dijela muškog tijela redovito izloženo sunčevim zrakama bez ikakve zaštite.

(2) Interna studija Beiersdorffa iz 2016. o upotrebi zaštite od sunca među uzorkom od 52 osobe (29 žena, 23 muškarca)

Više teksta

• Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
• Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
• Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
• Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
• Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
• Izbjegavajte kontakt s očima
• Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegnite  izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj preparat ako…

Imate osjetljivu kožu ili atopični dermatitis i tražite losion visokog stupnja zaštite od sunca:

Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 30 će vašoj koži pružiti potrebnu zaštitu. Potražite i ostale Eucerin preparate za njegu osjetljive i atopične kože.

Tražite losion za tijelo za zaštitu od sunca koji štiti vašu kožu od UVA i UVB zraka, kao i iz negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

 Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku zaštitu od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

Pokušajte s nekim drugim preparatom ako…

Vaša koža je sklona alergijama na sunce kao što je PLE:

 Isprobajte Eucerin kremu-gel za zaštitu kože osjetljive na suncem SPF 50+.

Pročitajte više o prepoznavanju simptoma i razumijevanju uzroka alergija na sunce.

Vaša koža je osjetljiva i tražite visoku ili vrlo visoku zaštitu od sunca za svoje tijelo, ali vam je draži oblik spreja:

 Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 50+ (za osjetljivu i atopičnu kožu) ili Eucerin Sensitive Protect Transparent sprej SPF 30 (za osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama).

Tražite prednosti Eucerin ekstra laganog losiona za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 30, ali želite veći stupanj zaštite.

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50+.

Tražite zaštitu od sunca za osjetljivu kožu tijela u obliku aerosola:

Isprobajte Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 30 koji je prikladan za osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama.

Tražite losion visokog stupnja zaštite za zaštitu kože od sunca i od znakova preranog starenja:

Isprobajte Eucerin Photoaging Control losion SPF 30.

Sastojci

FAQ (5)

 • Kako mogu znati koji SPF koristiti?

  Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj mjeri i temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne).

 • Zašto osjetljiva koža zahtijeva posebnu zaštitu od sunca?

  Osjetljiva koža ima oslabljenu zaštitnu barijeru. Manje je u stanju vezati se u vlazi koja joj je potrebna te je osjetljivija na vanjske nadražujuće tvari. Jedan od tih vanjskih iritansa su sunčeve zrake koje uzrokuju isušivanje kože koja postaje crvena i osjetljiva. Osjetljivoj koži je potrebna zaštita od sunca koja je posebno formulirana za umirivanje i zaštitu.

  Saznajte više o utjecaju sunca na osjetljivu kožu.

  Eucerin preparate za njegu osjetljive kože potražite ovdje.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
  Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

  Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

 • Što je visokoenergetski vidljiva svjetlost i zašto moram od nje zaštiti svoju kožu?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom. Za dokazano smanjenje tamnih mrlja i sjajniji ten isprobajte Eucerin EVEN BRIGHTER njegu. 

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože poput bora
  Više o koži koja stari saznajte ovdje.

 • Što je Anti-Stain After Wash tehnologija - zaštita protiv mrlja nakon pranja i kako djeluje*?

  Anti-Stain After Wash - zaštita protiv mrlja nakon pranja * pomaže smanjiti intenzitet mrlja od sunca nakon pranja.

  UV filtri uzrokuju žute mrlje koje se javljaju na odjeći, posebice pamučnoj, nakon korištenja proizvoda za zaštitu od sunca. Postupak pranja može učiniti ove mrlje još jačima umjesto da ih ukloni: ioni željeza i bakra vodi, u kombinaciji s vrlo vrućom vodom i sredstvima za izbjeljivanje, zapravo mogu vezati i pojačati mrlje.

  Eucerinova tehnologija „Anti-Stain After Wash“ djeluje na dva načina. sadrži tvar koja sprečava ponovno taloženje na tkaninu (sprečava vezanje filtera na tkaninu) i sredstvo za kompleksiranje (koje se veže s ionima u vodi tako da su manje sposobni intenzivirati mrlje tijekom postupka pranja). Pomaže smanjiti intenzitet mrlja od sunca nakon pranja.

   

  Saznajte više u članku Kako mogu zaštititi svoju odjeću od žutih mrlja koje ostavljaju proizvodi za zaštitu od sunca?.

5.0
23 Recenzije*
22
1
0
0
0
 • Natalija Božić 20.8.2023.
  Sve preporuke!
  Isproban na osjetljivoj koži...godi i štiti!
 • Ivana Vilenica 20.8.2023.
  Eucerin
  Nježan, lagan, odlično štiti od sunca, super 😃
 • Dina 19.8.2023.
  Eucerin
  Umiruje i štiti., llagan i nježan.,)
 • Učitaj više

Potpuna rutina njege

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.