• 1/5 Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca
 • 2/5 Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca
 • 3/5 Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca
 • 4/5 Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca
 • 5/5 Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca
 • 1/5 Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca
 • 2/5 Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca
 • 3/5 Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca
 • 4/5 Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca
 • 5/5 Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

5.0
268 recenzija
Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti HEVIS
Za sve tipove kože

Pouzdana zaštita od sunca za lice za sve tipove kože koja sprječava hiperpigmentaciju uzrokovanu suncem. Učinkovito smanjuje tamne mrlje i sprječava njihovo ponovno formiranje.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visoku UVA/UVB zaštitu i zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Krema za sunčanje podržava vlastiti  mehanizam obavljanja DNA kože.

sun br.1 njega

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2016. - 2023. godine/tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.

      


 

Održivost i odgovornost

Bez mikroplastike (prema definiciji UNEP-a)

Vanjska ambalaža izrađena od FSC certificiranog papira

Saznajte više o programu 'Recikliram i dobivam'.

Više o njezi

Fluid za zaštitu od sunca za lice koji sprječava pojavu hiperpigmentacije

 

UV zrake glavni su uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, ali i visokoenergetska vidljiva svjetlost (HEVIS) također može izazvati slobodne radikale koji uzrokuju daljnji stres na koži. Sunčeva svjetlost utječe na povećanje proizvodnje melanina što može dovesti do problema s hiperpigmentacijom i pojave tamnih mrlja od sunca.

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ prilagođen svim tipovima kože pruža svakodnevnu pouzdanu zaštitu i pomaže u sprječavanju hiperpigmentacije izazvane suncem. Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere¹ za pouzdanu UV zaštitu s protuupalnim antioksidansom likokalkonom A za zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Eucerin Pigment fluid sadrži gliciretiničnu kiselinu koja podupire vlastitu obnovu DNA kože. 

Formula je dodatno obogaćena thiamidolom, učinkovitim i patentiranim Eucerin sastojkom koji djeluje na glavni uzrok hiperpigmentacije. Vidljivo smanjuje tamne mrlje tijekom vremena i, uslijed redovite primjene, sprječava njihovo ponovno pojavljivanje. 

Eucerin Pigment Control fluid SPF 50+ ima laganu teksturu koja se brzo upija te je klinički i dermatološki dokazano dobro podnošljiv i na osjetljivoj koži.

(1) - Udovoljavanje najviših standarda za UVA i UVB zaštitu kako je definiralo udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite veće su od zahtjeva EU.

KLINIČKA ISTRAŽIVANJA

Kliničke i dermatološke studije pokazuju dobru podnošljivost čak i na osjetljivoj koži.

Svojstva

 • lagana tekstura
 • formula koja se ne lijepi
 • nemasna formula
 • brzo se upija
 • nekomedogeno
 • prikladno ispod šminke

Kako koristiti

Krema za sunčanje kao dio dnevne rutine njege kože

 • Nanesite ujutro poslije ili umjesto svoje redovite hidratantne njege za lice
 • Može se koristiti u kombinaciji s ostalim Eucerin preparatima za njegu lica, poput onih iz Eucerin Anti-Pigment linije njege
 • Vaša koža odmah je zaštićena od sunca - nije potrebno čekanje
 • Po potrebi nakon primjene Eucerin Pigment Control fluida nanesite šminku
 

Zaštita od sunca nije samo za osobe koje se sunčaju. Lagana do umjerena svakodnevna izloženost suncu utječe na kožu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u svakodnevnu njegu kože. Saznajte zašto je svakodnevna zaštita lica od sunca neophodna.

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

1. Odaberite pravi preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože.

 

Više teksta

2. Koristite odgovarajuću količinu

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu preparata i ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima.

Možete upotrijebiti dlan za mjerenje količine preparata koji će se koristiti. Preporučujemo da, za pokrivanje lica, vrata i dekoltea, koristite deblju liniju fluida za sunčanje koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Neke dijelove tijela lako je zaboraviti namazati. Nemojte zaboraviti uši i stražnji dio vrata.

Više teksta

Kako koristiti

 • Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja suncu i redovito obnavljajte - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne količine zaštite
 • Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
 • Nemojte dugo boraviti na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
 • Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
 • Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
 • Izbjegavajte kontakt s očima
 • Dopustite da se preparat potpuno upije i izbjegavajte izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje

ŠTO MOŽETE ČINITI, A ŠTO JE BOLJE IZBJEGAVATI

Koristite ovaj preparat ako...

Tražite zaštitu od sunca koja štiti lice od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi pouzdanu UVA i UVB zaštitu i zaštitu od HEVIS svjetlosti.

Tražite zaštitu od sunca za lice koja će spriječiti hiperpigmentaciju uzrokovanu suncem:

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ pruža pouzdanu zaštitu od pojave hiperpigmentacije uzrokovane suncem.

Uz sprječavanje pojave hiperpigmentacije uzrokovane suncem tražite preparat koji će pomoći u smanjenju postojećih tamnih mrlja:

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ sadrži thiamidol koji klinički dokazano učinkovito smanjuje tamne mrlje i sprječava njihovo ponovno pojavljivanje za ujednačeniju, sjajniju kožu.

Isprobajte drugi preparat ako….

Tražite zaštitu od sunca za lice koja će smanjiti znakove fotostarenja kao što su bore:

Eucerin Photoaging Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50 s vrlo visokom zaštitom posebno je formuliran kako bi spriječio prerano starenje kože i smanjio vidljive bore na licu i dekolteu.

Tražite zaštitu od sunca za lice koje je nedavno bilo podvrgnuto kemijskom pilingu ili laserskoj terapiji:

Eucerin krema za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 50+ pružit će koži vrlo visoku zaštitu koja joj je potrebna nakon kemijske obrade ili laserskog tretmana.

Tražite tonirajuću zaštitu od sunca za lice:

Eucerin Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ u svijetloj ili srednje tamnoj nijansi pruža vrlo visoku zaštitu i istovremeno ujednačava ten i smanjuje vidljive znakove starenja kože.

Imate masnu i aknama sklonu kožu i tražite zaštitu od sunca koja će vam pružiti dugotrajni učinak protiv sjaja i regulaciju proizvodnje sebuma:

Isprobajte Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 30 ili SPF 50+.

Sastojci

FAQ (6)

 • Što je hiperpigmentacije i što uzrokuje njezinu pojavu?

  Hiperpigmentacija je pojam koji opisuju područja neujednačene pigmentacije na koži. Pojavljuje u obliku tamnih mrlje koje kožu čine neujednačenom. Područja neujednačene kože poznata su kao staračke pjege ili mrlje od sunca te je hiperpigmentacija simptom kožnih stanja kao što su melazma ili postupalna hiperpigmentacija. Sunce je glavni uzročnik pojave hiperpigmentacije jer sunčeva svjetlost potiče proizvodnju melanina, pigmenta koji našoj koži daje boju. Zato je učinkovita UVA i UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS) najvažniji korak koji možete poduzeti kako biste zaštitili kožu od hiperpigmentacije.

   
 • Kako mogu znati koji SPF koristiti?

  Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da temeljito i u dostatnoj količini nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne). Zaštitu od sunca bogato nanosite na kožu svaka 2 sata.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.

  Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti stanjima kao što su mrlje od sunca (također poznate kao staračke pjege) i melazma.

 • Što je visokoenergetska vidljiva svjetlost i zašto svoju kožu moram od nje zaštititi?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostala sunčeva svjetlost ostaje nevidljiva golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetska vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da birate proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti.

   

 • Zašto je važno uvrstiti zaštitu od sunca u svakodnevnu njegu kože lica?

  Koža lica je osjetljivija na UVA/UVB zračenje i HEVIS svjetlost od ostatka tijela jer je izložena suncu tijekom cijele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći u izbjegavanju staničnog oštećenja DNA uzrokovanog UV zrakama, fotostarenja (preranog starenja uzrokovanog suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica kad god je izložena suncu.

 • Mogu li koristiti šminku nakon kreme za zaštitu od sunca?

  Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ idealna je podloga za šminku. Tekuća šminka i šminka u prahu mogu se nanijeti nakon primjene Eucerin Pigment Control fluida, bez utjecaja na razinu zaštite od sunca. Samo ne zaboravite na redovito obnavljanje zaštite od sunca tijekom dana.

5.0
268 Recenzije*
260
8
0
0
0
 • Jasna Arić 22.5.2024.
  Najbolji
  Koristim mnogo Eucerin proizvoda, Njabolji ste! Preporučujem.
 • Jasna Aric 22.5.2024.
  Najbolji
  Eucerin...najbolji prozvodi, svi! Vas vjerni kupac.
 • Suzana Dijan Ročak 22.5.2024.
  Eucerin nagrađuje
  Vec par godina koristim vase proizvode i svako jutro stavljam na lice photoaging controltinted spf +50. Taman mi je kremica pred krajem...😁
 • Učitaj više

Potpuna rutina njege

Vrijednosti našeg brenda

Pioniri u njezi kože

Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Preporuke dermatologa

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti.

Posvećenost inovacijama

Više od 100 godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.