• (14)
Pročitajte recenzije Napišite recenziju

Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 30

Pouzdana krema za sunčanje za osjetljivu kožu, uključujući kožu sklonu aknama, za tijelo. Kontinuirani aerosolni raspršivač s više rupica umiruje i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visok do vrlo visoki faktor zaštite od  UVA/UVB i HEVIS svjetlosti.

Dry Touch aerosol za tijelo

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje kože.
Eucerin aerosol za zaštitu od sunca za osjetljivu kožu SPF 50+ je sprej za zaštitu od sunca za tijelo koji umiruje i štiti osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtreza visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutraliziranje slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću.

Aerosolni raspršivač čini proizvod brzim i jednostavnim za primjenu na teško dostupnim mjestima. Prozirni i nemasni sprej brzo se upija, osvježava kožu i otporan je na vodu.

Eucerin Sensitive Protect Dry Touch SPF 30 sprej za tijelo s visokim zaštitnim faktorom za osjetljivu kožu je klinički i dermatološki prikladan za osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koje definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.

Često postavljana pitanja

Kako mogu znati koji SPF koristiti?

Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da svaka dva sata u dostatnoj mjeri i temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne).

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti uvjetima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

Što je visokoenergetski vidljiva svjetlost i zašto moram od nje zaštiti svoju kožu?

Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetski vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože poput bora.

Moja je koža sklona aknama. Trebam li posebnu zaštitu od sunca?

Da. Učinkovita zaštita od sunca je neophodna za sve tipove kože, a posebno je važna za kožu sklonu aknama iz brojnih razloga:
     
     1. Zaštita od hiperpigmentacije: Kada je tkivo kože oštećeno - kao što je to slučaj s mrljama i aknama - pretjerana količina melanina (pigment kože) može se akumulirati na jednom području. Taj višak melanina ostaje nakon što oštećeno tkivo ozdravi ostavljajući pigmentnu oznaku. Ove pigmentne oznake osobito su osjetljive na sunce, a prava zaštita od sunca pomaže da one ne potamne i postanu vidljivije.
     2. Za sprečavanje isušivanja kože: Masna koža treba vlagu. Prekomjerno izlaganje suncu uzrokuje njezino isušivanje i oboljenje sebacealnih žlijezda (koje proizvode sebum koji koži daje masnoću koju treba). Taj višak sebuma jedan je od ključnih faza u razvoju mrlja. Kada se koža isuši, njezini vanjski slojevi otvrdnu i može doći do prirodnog procesa ljuštenja kože. Mrtva koža može se nakupiti, blokirati pore i pogoršati akne.

Također je važno biti svjestan da neki lijekovi protiv akni i guljenja kože mogu učiniti kožu osjetljivijom na sunce i podložnijom oštećenjima kože uzrokovanima suncem. Proizvodi koji su klinički i dermatološki dokazani prikladni za kožu sklonu aknama, kao što je Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 30 ili SPF 50 pružit će koži potrebnu zaštitu.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije pokazuju vrlo dobru podnošljivost kože čak i na osjetljivoj koži.

Sastojci

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

Odaberite proizvod koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože.

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu  proizvoda i ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima. Protresite aerosol prije korištenja te nanesite u dostatnoj mjeri. 

Pobrinite se da sva izložena područja dobiju potrebnu zaštitu. Kontinuirani aerosolni raspršivač u više pozicija olakšava dostizanje onih dijelova koje je lako propustiti. Nemojte zaboraviti leđa i ramena, kao i ruke i noge, stražnji dio ruka i područja na rubovima kupaćih kostima. Preporučujemo da koristite jedan od naših proizvoda za zaštitu od sunca za lice kako bi zaštitili osjetljivu kožu lica i vrata.

Eucerinovo istraživanjepokazuje da je prosječno oko 14% stražnjeg dijela ženskog tijela i 22% stražnjeg dijela muškog tijela redovito izloženo sunčevim zrakama bez ikakve zaštite.

(2) Interna studija Beiersdorffa iz 2016. o upotrebi zaštite od sunca među uzorkom od 52 osobe (29 žena, 23 muškarca)

Kako koristiti

 • Dobro protresite, a zatim obilno nanesite prije bilo kakvog izlaganja suncu.
 • Pustite da se potpuno upije i izbjegavajte izravan doticaj s odjećom i čvrstim površinama kako biste spriječili nastanak mrlja.
 • Često ponovno nanosite. To je posebno važno nakon plivanja, znojenja i brisanja ručnikom jer se time smanjuje izvorna zaštita.
 • Nikada ne raspršujte izravno na lice i izbjegavajte udisanje.
 • Razina zaštite ovisi o nanesenoj količini; smanjena količina značajno će smanjiti razinu zaštite.
 • Čak i kad nanesete kremu za zaštitu od sunca, nemojte predugo boraviti na suncu jer prekomjerno izlaganje predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje, a ni visoki SPF-ovi ne nude 100%-tnu zaštitu.
 • Novorođenčad i malu djecu uvijek držite podalje od izravne sunčeve svjetlosti.
 • Tijekom i nakon nanošenja držite se podalje od svih izvora zapaljenja jer je aerosolno pakiranje veoma zapaljivo.
 • Dodatne informacije potražite na pakiranju.

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite ovaj proizvod ako…

Isprobajte drugi proizvod ako…

Tražite proizvod za zaštitu od sunca visokog faktora u obliku aerosola:

Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 30 za tijelo s visokim zaštitnim faktorom za osjetljivu kožu  dolazi u kontinuiranom aerosolnom raspršivaču u više pozicija, što olakšava primjenu i na dijelovima tijela koji se često propuste.

 

Tražite kremu za sunčanje s visokim faktorom zaštite za osjetljivu kožu i/ili kožu sklonu aknama:

Eucerin Dry Touch aerosol SPF 30 sprej za tijelo s visokim zaštitnim faktorom za osjetljivu kožu  je klinički i dermatološki prikladan za osjetljivu kožu i kožu s aknama.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca koji štiti vaše tijelo od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerin napredna spektralna nudi pouzdanu zaštitu od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti.

Tražite sve prednosti Eucerin Sensitive Protect Dry Touch SPF 30 spreja za tijelo s visokim zaštitnim faktorom za osjetljivu kožu, ali sa višim SPF-om:
Tražite visoki faktor zaštite od sunca za kožu lica sklonu aknama:
Tražite zaštitu od sunca za osjetljivu kožu sklonu aknama u neaerosolnom obliku:
Tražite losion za sunčanje za osjetljivu kožu tijela:
Tražite kremu za sunčanje koja štiti kožu, a istovremeno smanjuje znakove fotostarenja:
Vaša koža je sklona alergijama na sunce kao što je PLE:

Eucerin zaštita od sunca Pouzdana zaštita od sunca prilagođena uvjetima kože

Proizvodi za zaštitu od sunca tvrtke Eucerin Sun pružaju sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem.

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtereza pouzdanu UV zaštitu s protuupalnim antioksidansom likokalkonom  A za zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Gliceretinična kiselina osigurava dodatnu DNA zaštitu. 

Vrhunski asortiman zaštite od sunca uključuje proizvode koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože:

 - Ako je vaša koža masna i/ili sklona aknama, formula koja sadrži Oil Control tehnologiju za kontrolu masnoće za regulaciju sebuma te pigmente koji apsorbiraju lipide ostavlja površinu suhu na dodir te pruža dugotrajan učinak protiv sjaja.

 - Ako je vaš primarni problem s kožom preuranjeno starenje, proizvodi za sprečavanje fotostarenja s kratkolančanom i dugolančanom hijaluronskom kiselinom vidljivo smanjuju znakove starenja kože.

- Ako je vaša koža sklona alergijama na sunce, formule za zaštitu kože od sunca i zaštitu nakon izlaganja suncu s alfa-glukozilrutinom pomažu spriječiti alergije uzrokovane suncem, kao što je PLE.

Asortiman uključuje i Eucerin proizvode za zaštitu kože od sunca za djecu (koji su posebno oblikovani kako bi ublažili i zaštitili osjetljivu i nježnu kožu vašeg djeteta), kao i proizvode za odrasle i djecu primjerene za atopičnu kožu.2

Proizvodi tvrtke Eucerin za zaštitu od sunca dostupni su u rasponu  srednjih, visokih i vrlo visokih faktora zaštite od sunca (SPF). Svi su klinički i dermatološki dokazani kao vrlo učinkoviti i dobro ih podnosi osjetljiva koža.

(1) - Udovoljavanje najviših standarda za UVA i UVB zaštitu kako je definiralo udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite veće su od zahtjeva EU.
(2) - Eucerin Kids mineralni losion  za zaštitu od sunca ne uključuje naprednu spektralnu tehnologiju, ali koristi klinički dokazane nekemijske filtere. Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu osjetljive kože od sunca, Eucerin sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca, Eucerin prozirni sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca i Eucerin prozirni sprej za zaštitu od sunca suh na dodir ne sadrže gliceretiničnu kiselinu.

Fotostarenje

Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, svijetla nijansa SPF 50+

 • (9)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- za sve tipove kože
- Ujednačuje ten i vidljivo smanjuje znakove starenja
- Poboljšava izgled kože
- Dugotrajan mat završni izgled
- Ugodna lagana struktura: ne lijepi se, ne masti se, brzo se upija
- Nekomodogen, bez parfema

Saznajte više

Fotostarenje

Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, srednje tamna nijansa SPF 50+

 • (11)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- Za sve tipove kože
- Ujednačuje ten i vidljivo smanjuje znakove starenja
- Poboljšava izgled kože
- Dugotrajan mat završni izgled
- Ugodna svjetlosna struktura: neljepljiva, nemasna, brzo se upija
- Nekomodogen, bez parfema

Saznajte više
Novo

Za neujednačen ten kože

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

 • (23)

 • Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti HEVIS
 • Za sve tipove kože
 • Sprječava hiperpigmentaciju uzrokovanu suncem
 • Učinkovitio smanjuje tamne mrlje 
 • Sprječava njihovo ponovno pojavljivanje uslijed redovite primjene
 • Za ujednačeniju, sjajniju kožu
 • Ugodna lagana tektura: ne lijepi se, nemasna formula, brzo upijanje
 • Prikladno za primjenu ispod šminke
 • Nekomedogeno

Saznajte više
Novo

Fotostarenje

Eucerin Photoaging Control losion SPF 50+

 • (9)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Za sve tipove kože
- Pomaže u sprječavanju fotostarenja
- Vidljivo smanjuje znakove starenja na koži
- Daje koži svježiji, ujednačeniji izgled
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30

 • (9)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50+

 • (11)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Ukupna ocjena
 • (14)
5 od 5 bodova / 14 recenzija
5 Stars
14
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Uvijek nastojimo poboljšati svoje proizvode.
Recite nam svoje mišljenje i ocijenite naš proizvod.
Suzana Kišiček ,

Najbolji prijatelj za ljeto ;)

Moja koza vrlo je zahtjevna. Ne pase joj bilo koji proizvod a oni proizvodi za koje sam mislila da ce mi pomoci da ne izgorim sam se prevarila. Kako sam bljede puti, imam suhu kozu i puna sam madeza jako pazim da svoju kozu zastitim sa najboljom mogucom zastitom, a u ovom slucaju se najbolje pokazao Eucerin spray koji se lako nanese, brzo upije, ne ostavlja trag, a uz njga je moja koza zasticena bez ikakvog osipa, crvenila ili ljustenja koze. Sva sreca da on postoji jer uz nega se moja koza suncevih zraka ne boji ;)
svjetlana rimoldi,

Predobar proizvod

Obožavam ovaj sprej,jer je jako praktičan,imam jako svijetlu kožu punu mladeža tako da je spf 50 za mene najbolji i kada ga nanesem mogu bez straha izaći na sunce znajući da neću izgoriti.Ne ostavlja mastan trag i jako brzo se upija
Suzana Č.,

Odličan

Moja recenzija bit će kratka i jasna jer se nema što puno dodati :) Eucerin Sun Spray je proizvod za zaštitu od sunca s najjednostavnijim nanošenjem što mu daje ogromnu prednost pored svih ostalih proizvoda na tržištu, bez ljepljenja, masnih mrlja i slično. Ravnomjerno se nanosi i nije "težak" na koži". Pogodan je za osjetljivu kožu što mu daje još jedan plus, ne izaziva alergije. Ugodnog je mirisa i u praktičnom pakiranju. Ove godine definitivno se družimo na plaži :)
Lucija Cvetko,

Neću izgorjeti i ovo ljeto...

S prvim zrakama onog pravog, ljetnog sunca, odeš na plažu i, nikako da naučiš, misliš da nećeš zadobiti opekline. Nakon što se to ipak dogodi, hitno trčiš po nešto što će te spasiti, Problem je što je teško naći nešto što možeš nanjeti na područje koje je već zahvaćeno opeklinama. Za mene je to ove godine bio Dry Touch aerosol. Ne samo da je njegovao područja s laganim opeklinama, već me i zaštitio od još većih problema. Izrazito umirujuć, lagan, brzo se upija, nije masan i ne ostavlja dosadne bijele tragove koje nitko ne voli. . Osvježava i zaista štiti i u vodi, ali i nakon vode. S cijenom, koja, sigurna sam, za većinu nije samo- kupit ću pa ćemo vidjeti; vrijedi svake kune. Toliko isprtobanih proizvoda, a nijedan pravi... S ovim sigurno nećete pogriješiti!
Goranka Hajdin Pribanić,

Najboljii

Eucerin je naš suputnik svakoga ljeta. Sa njim nam Sunce ne smeta. Ovo je samo jedan u nizu od proizvoda , koji nam je neophodan kao voda. Klinci imaju dermatitis kože i zato se kod nas bez ovog spreja ne može.Lako se nanosi, i štiti bez sumnje , moja djeca su sigurna na staze duge. Doma se vratimo lijepog preplanug tena, i zato ga idem kupiti istoga trena :)

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.