• (48)
Pročitajte recenzije Napišite recenziju

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

Pouzdana zaštita od sunca za lice za sve tipove kože koja sprječava hiperpigmentaciju uzrokovanu suncem. Učinkovito smanjuje tamne mrlje i sprječava njihovo ponovno formiranje.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visoku UVA/UVB zaštitu i zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Krema za sunčanje podržava vlastiti  mehanizam obavljanja DNA kože.

   

Kupite online:

     

     


 

Fluid za zaštitu od sunca za lice koji sprječava pojavu hiperpigmentacije

UV zrake glavni su uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, ali i visokoenergetska vidljiva svjetlost (HEVIS) također može izazvati slobodne radikale koji uzrokuju daljnji stres na koži. Sunčeva svjetlost utječe na povećanje proizvodnje melanina što može dovesti do problema s hiperpigmentacijom i pojave tamnih mrlja od sunca.

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ prilagođen svim tipovima kože pruža svakodnevnu pouzdanu zaštitu i pomaže u sprječavanju hiperpigmentacije izazvane suncem. Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere¹ za pouzdanu UV zaštitu s protuupalnim antioksidansom likokalkonom A za zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Eucerin Pigment fluid sadrži gliciretiničnu kiselinu koja podupire vlastitu obnovu DNA kože. 

Formula je dodatno obogaćena Thiamidolom, učinkovitim i patentiranim Eucerin sastojkom koji djeluje na glavni uzrok hiperpigmentacije. Vidljivo smanjuje tamne mrlje tijekom vremena i, uslijed redovite primjene, sprječava njihovo ponovno pojavljivanje. 

Eucerin Pigment Control fluid SPF 50+ ima laganu teksturu koja se brzo upija te je klinički i dermatološki dokazano dobro podnošljiv i na osjetljivoj koži.

(1) - Udovoljavanje najviših standarda za UVA i UVB zaštitu kako je definiralo udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite veće su od zahtjeva EU.

KLINIČKA ISTRAŽIVANJA

Kliničke i dermatološke studije pokazuju dobru podnošljivost čak i na osjetljivoj koži.

GLAVNA OTKRIĆA

Među ostalim kliničkim i dermatološkim studijama, provedeno je istraživanje proizvoda u primjeni (PIU) sa 160 žena (u dobi od 25 do 55 godina) koje žive u područjima vruće i vlažne klime. Sve su redovito koristile proizvode za zaštitu od sunca i izbjeljivanje. Izvijestile su o sljedećim rezultatima nakon dva i četiri tjedna korištenja:

 

Nakon 2 tjedna

Nakon 4 tjedna

Učinkovita zaštita kože od pigmentacije uzrokovane suncem

98%

99%

Tamne mrlje su učinkovito smanjene

97%

99%

Ten kože je ujednačeniji

97%

99%

Brzo upijanje

96%

99%

Tamne mrlje su dodatno smanjenje uslijed redovite primjene tijekom vremena     93%     98%

Beiersdorf AG, PIU, Lipanj 2018

Content Parts/Title FAQ

Što je hiperpigmentacije i što uzrokuje njezinu pojavu?

Hiperpigmentacija je pojam koji opisuju područja neujednačene pigmentacije na koži. Pojavljuje u obliku tamnih mrlje koje kožu čine neujednačenom. Područja neujednačene kože poznata su kao staračke pjege ili mrlje od sunca te je hiperpigmentacija simptom kožnih stanja kao što su melazma ili postupalna hiperpigmentacija. Sunce je glavni uzročnik pojave hiperpigmentacije jer sunčeva svjetlost potiče proizvodnju melanina, pigmenta koji našoj koži daje boju. Zato je učinkovita UVA i UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS) najvažniji korak koji možete poduzeti kako biste zaštitili kožu od hiperpigmentacije.

 

Kako mogu znati koji SPF koristiti?

Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da temeljito i u dostatnoj količini nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne). Zaštitu od sunca bogato nanosite na kožu svaka 2 sata.

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koje prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.

Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti stanjima kao što su mrlje od sunca (također poznate kao staračke pjege) i melazma.

Što je visokoenergetska vidljiva svjetlost i zašto svoju kožu moram od nje zaštititi?

Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostala sunčeva svjetlost ostaje nevidljiva golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetska vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da birate proizvode koji također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti.

 

Zašto je važno uvrstiti zaštitu od sunca u svakodnevnu njegu kože lica?

Koža lica je osjetljivija na UVA/UVB zračenje i HEVIS svjetlost od ostatka tijela jer je izložena suncu tijekom cijele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći u izbjegavanju staničnog oštećenja DNA uzrokovanog UV zrakama, fotostarenja (preranog starenja uzrokovanog suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica kad god je izložena suncu.

Mogu li koristiti šminku nakon kreme za zaštitu od sunca?

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ idealna je podloga za šminku. Tekući i praškasti make up proizvodi mogu se nanijeti nakon primjene Eucerin Pigment Control fluida, bez utjecaja na razinu zaštite od sunca. Samo ne zaboravite na redovito obnavljanje zaštite od sunca tijekom dana.

Sastojci

Krema za sunčanje kao dio dnevne rutine njege kože

 • Nanesite ujutro poslije ili umjesto svoje redovite hidratantne njege za lice
 • Može se koristiti u kombinaciji s ostalim Eucerin preparatima za njegu lica, poput onih iz Eucerin Anti-Pigment linije njege
 • Vaša koža odmah je zaštićena od sunca - nije potrebno čekanje
 • Po potrebi nakon primjene Eucerin Pigment Control fluida nanesite šminku
 

Nanesite zašitu od sunca koja sprječava pojavu hiperpigmentacije

Zaštita od sunca nije samo za osobe koje se sunčaju. Lagana do umjerena svakodnevna izloženost suncu utječe na kožu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u svakodnevnu njegu kože. Saznajte zašto je svakodnevna zaštita lica od sunca neophodna.

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

Izaberite odgovarajuću zaštitu od sunca za lice koja će spriječiti hiperpigmentaciju

Odaberite proizvod koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože.

 

Izaberite odgovarajuću zaštitu od sunca za lice koja će spriječiti hiperpigmentaciju

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu proizvoda i ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima.

Možete upotrijebiti dlan za mjerenje količine proizvoda koji će se koristiti. Preporučujemo da, za pokrivanje lica, vrata i dekoltea, koristite deblju liniju fluida za sunčanje koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Zaštitu od sunca koja sprječava hiperpigmentaciju obilato nanesite na kožu.

Neke dijelove tijela lako je zaboraviti namazati. Nemojte zaboraviti uši i stražnji dio vrata.

Kako koristiti

 • Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja suncu i redovito obnavljajte - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne količine zaštite
 • Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
 • Nemojte dugo boraviti na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
 • Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
 • Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
 • Izbjegavajte kontakt s očima
 • Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegavajte izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje

 


 

ŠTO MOŽETE ČINITI, A ŠTO JE BOLJE IZBJEGAVATI

Koristite ovaj proizvod ako...

Isprobajte drugi proizvod ako….

Tražite zaštitu od sunca koja štiti lice od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi pouzdanu UVA i UVB zaštitu i zaštitu od HEVIS svjetlosti.

Tražite zaštitu od sunca za lice koja će spriječiti hiperpigmentaciju uzrokovanu suncem:

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ pruža pouzdanu zaštitu od pojave hiperpigmentacije uzrokovane suncem.

Uz sprječavanje pojave hiperpigmentacije uzrokovane suncem tražite proizvod koji će pomoći u smanjenju postojećih tamnih mrlja:

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ sadrži thiamidol koji klinički dokazano učinkovito smanjuje tamne mrlje i sprječava njihovo ponovno pojavljivanje za ujednačeniju, sjajniju kožu.

Tražite zaštitu od sunca za lice koja će smanjiti znakove fotostarenja kao što su bore:

Eucerin Photoaging Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50 s vrlo visokom zaštitom posebno je formuliran kako bi spriječio prerano starenje kože i smanjio vidljive bore na licu i dekolteu.

Tražite zaštitu od sunca za lice koje je nedavno bilo podvrgnuto kemijskom pilingu ili laserskoj terapiji:

Eucerin krema za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 50+ pružit će koži vrlo visoku zaštitu koja joj je potrebna nakon kemijske obrade ili laserskog tretmana.

Tražite tonirajuću zaštitu od sunca za lice:

Eucerin Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ u svijetloj ili srednje tamnoj nijansi pruža vrlo visoku zaštitu i istovremeno ujednačava ten i smanjuje vidljive znakove starenja kože.

Imate masnu i aknama sklonu kožu i tražite zaštitu od sunca koja će vam pružiti dugotrajni učinak protiv sjaja i regulaciju proizvodnje sebuma:

Eucerin zaštita od sunca Pouzdana zaštita od sunca prilagođena uvjetima kože

Proizvodi za zaštitu od sunca tvrtke Eucerin Sun pružaju sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem.

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtereza pouzdanu UV zaštitu s protuupalnim antioksidansom likokalkonom  A za zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Gliceretinična kiselina osigurava dodatnu DNA zaštitu. 

Vrhunski asortiman zaštite od sunca uključuje proizvode koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože:

 - Ako je vaša koža masna i/ili sklona aknama, formula koja sadrži Oil Control tehnologiju za kontrolu masnoće za regulaciju sebuma te pigmente koji apsorbiraju lipide ostavlja površinu suhu na dodir te pruža dugotrajan učinak protiv sjaja.

 - Ako je vaš primarni problem s kožom preuranjeno starenje, proizvodi za sprečavanje fotostarenja s kratkolančanom i dugolančanom hijaluronskom kiselinom vidljivo smanjuju znakove starenja kože.

- Ako je vaša koža sklona alergijama na sunce, formule za zaštitu kože od sunca i zaštitu nakon izlaganja suncu s alfa-glukozilrutinom pomažu spriječiti alergije uzrokovane suncem, kao što je PLE.

Asortiman uključuje i Eucerin proizvode za zaštitu kože od sunca za djecu (koji su posebno oblikovani kako bi ublažili i zaštitili osjetljivu i nježnu kožu vašeg djeteta), kao i proizvode za odrasle i djecu primjerene za atopičnu kožu.2

Proizvodi tvrtke Eucerin za zaštitu od sunca dostupni su u rasponu  srednjih, visokih i vrlo visokih faktora zaštite od sunca (SPF). Svi su klinički i dermatološki dokazani kao vrlo učinkoviti i dobro ih podnosi osjetljiva koža.

(1) - Udovoljavanje najviših standarda za UVA i UVB zaštitu kako je definiralo udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite veće su od zahtjeva EU.
(2) - Eucerin Kids mineralni losion  za zaštitu od sunca ne uključuje naprednu spektralnu tehnologiju, ali koristi klinički dokazane nekemijske filtere. Eucerin ekstra lagani losion za zaštitu osjetljive kože od sunca, Eucerin sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca, Eucerin prozirni sprej za zaštitu osjetljive kože od sunca i Eucerin prozirni sprej za zaštitu od sunca suh na dodir ne sadrže gliceretiničnu kiselinu.

Eucerin Sun tonirana krema za zaštitu lica od sunca, svijetla nijansa SPF 50+

Fotostarenje

Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, svijetla nijansa SPF 50+

 • (22)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- za sve tipove kože
- Ujednačuje ten i vidljivo smanjuje znakove starenja
- Poboljšava izgled kože
- Dugotrajan mat završni izgled
- Ugodna lagana struktura: ne lijepi se, ne masti se, brzo se upija
- Nekomodogen, bez parfema

Saznajte više
Tonirana krema za zaštitu lica od sunca, srednje tamna nijansa SPF 50+

Fotostarenje

Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, srednje tamna nijansa SPF 50+

 • (12)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- Za sve tipove kože
- Ujednačuje ten i vidljivo smanjuje znakove starenja
- Poboljšava izgled kože
- Dugotrajan mat završni izgled
- Ugodna svjetlosna struktura: neljepljiva, nemasna, brzo se upija
- Nekomodogen, bez parfema

Saznajte više
Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30

Za sve tipove kože

Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30

 • (9)

 • Visoka zaštita od sunca za tijelo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA / UVB zaštita i zaštita od HEVIS svjetlosti
 • Za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu
 • Umiruje i štiti kožu od oštećenja izazvanih suncem
 • Ostavlja kožu trenutno suhu na dodir
 • Iznimno lagana tekstura: 0% masnog sjaja, neljepljiva
 • Vrlo brzo se upija
 • Vodootporna i otporna na znoj
 • Efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu

Saznajte više
Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+

Za sve tipove kože

Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+

 • (12)

 • Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA / UVB zaštita i zaštita od HEVIS svjetlosti
 • Za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu
 • Umiruje i štiti kožu od oštećenja izazvanih suncem
 • Ostavlja kožu trenutno suhu na dodir
 • Iznimno lagana tekstura: 0% masnog sjaja, neljepljiva
 • Vrlo brzo se upija
 • Ekstra vodootporna i otporna na znoj
 • Efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu

Saznajte više

Za neujednačen ten kože

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

 • (48)

 • Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti HEVIS
 • Za sve tipove kože
 • Sprječava hiperpigmentaciju uzrokovanu suncem
 • Učinkovitio smanjuje tamne mrlje 
 • Sprječava njihovo ponovno pojavljivanje uslijed redovite primjene
 • Za ujednačeniju, sjajniju kožu
 • Ugodna lagana tektura: ne lijepi se, nemasna formula, brzo upijanje
 • Prikladno za primjenu ispod šminke
 • Nekomedogeno

Saznajte više

Fotostarenje

Eucerin Photoaging Control losion SPF 50+

 • (19)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Za sve tipove kože
- Pomaže u sprječavanju fotostarenja
- Vidljivo smanjuje znakove starenja na koži
- Daje koži svježiji, ujednačeniji izgled
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Eucerin Ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30

 • (15)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija:  zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Eucerin Ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50

Za osjetljivu kožu

Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50+

 • (11)

- Vrlo visoka zaštita od sunca za tijelo
- Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
- Ublažava osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem
- Također pogodan za atopičnu kožu
- Izuzetno lagana tekstura: neposredno se upija, ugodan osjećaj na koži
- Otporan na vodu
- „Anti-Stain After Wash“ zaštita protiv mrlja nakon pranja

Saznajte više
Ukupna ocjena
 • (48)
5 od 5 bodova / 48 recenzija
5 Stars
48
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Uvijek nastojimo poboljšati svoje proizvode.
Recite nam svoje mišljenje i ocijenite naš proizvod.
Neli Art,

Kad doktori kažu ne, Eucerin kaže da

Doktori su mi rekli da se tamne i svijetle mrlje po koži ,koje su nastale pri prvom sunčanju jer se zbog bolesti nisam izlagala suncu godinama, ne mogu "povući". Dva ljeta koristim Pigment Control. Nemam novih pjega a stare su nestale.
Maja,

Eucerin Sun

Ovo ljeto prvi put sam isprobala ovaj fluid za svoje ljetne nestasne pjegice! Zbilja ima efekta. Pjegica je manje! Nastavit cu koristit kremicu. 🥰
M. Jakelić,

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ provjereno učinkovit proizvod, postojeće mrlje od sunca su smanjene, a novih nema. Nastavit cu koristiti proizvod i dalje. Koža lica je hidratizirana i meka na dodir
Jelena,

Eucerin control pigment fluid

Ovaj je proizvod lagane teksture, brzo se upija i pruža hidrataciju bez osjećaja težine na koži. Idealan je za one osobe koje imaju pjegice i muku muče s njima ljeti. Definitivno otkriće i mislim da ni ga svaka ljetna kometička torba trebala imati!
AM,

Otkriće ljeta

Zbog punog lica pjegica od sunca prošlog ljeta, krenula sam u istraživanje nekih rješenja koja bi mi pomogla s hiperpigmentacijom ovog ljeta. Zato sam ponukana dobrim recenzijama kupila Eucerin antipigment Control fluid i nisam požalila. Nanosim ga svaki put prije direktnig izlaganja suncu i zbilja ne primjećujm pojačane pjegice ni nove trajne pigmentacijske flekice. Napokon imam i visoku zaštiu za lice koje sam iz nekog razliga uvijek preskakala štititi jer nisam voljela onaj mastan osjećaj na licu. Sada nema niti toga. Ovaj fluid ulovila sam na sniženju u jednoj od ljekarni i zbilja se isplati s obzirom na rezultate koje obečava, i izvršava!

Newsletter

Za primanje najnovijih Eucerin vijesti, molimo da ispunite sljedeća polja za pretplatu na naš newsletter.

 

Kožne indikacije