• 1/1

Eucerin Sensitive Protect matirajući fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 30

5
36 recenzija
- Vrlo visoka zaštita od sunca za lice
- Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS)
- Za osjetljivu i masnu kožu

Pouzdana krema za zaštitu od sunca za lice koja štiti i pruža matirajući učinak za osjetljivu i masnu kožu.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visok do vrlo visoki faktor UVA/UVB zaštite i zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Kreme za sunčanje podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

 

 

 

Kupite online:

     

     

Više o njezi

Matirajuća krema za zaštitu lica od sunca koja štiti osjetljivu i masnu kožu

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanog suncem, no visokoenergetski vidljiva svjetlost (HEVIS) također može potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje na koži. 

Eucerin fluid za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 30 je svakodnevna krema za zaštitu lica od sunca koja smiruje osjetljivu i suhu kožu. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtereza visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. Krema za zaštitu suhe kože od sunca također uključuje gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

Klinički i dermatološki je dokazano da je Eucerin fluid, koji ne sadrži parfem i ima laganu i kremastu teskturu, za zaštitu osjetljive kože od sunca s faktorom SPF 30, prikladan za osjetljivu, čak i atopičnu kožu. Pronađite i druge Eucerin preparate za njegu atopične kože.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu i utjecaju sunca na osjetljivu i problematičnu kožu.

(1) Udovoljava visokim standardima za UVA i UVB zaštitu koju definira udruženje Cosmetics Europe. Razine UVA zaštite su veće od preporuke EU.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije dokazuju dobru podnošljivost na osjetljivoj koži.
Proizvod je testiran te je dokazano da je prikladan za vlažne klime.

Svojstva

 • lagana tekstura
 • nemasna formula
 • unperfumed
 • vodootporno

Kako koristiti

Važne upute za uporabu

• Nanesite u dovoljnoj količini prije izlaganja na sunce i ponovo nanesite - posebno nakon kupanja, znojenja ili brisanja ručnikom - za održavanje izvorne zaštite
• Smanjenje količine značajno smanjuje razinu zaštite
• Nemojte dugo ostati na suncu, čak i tijekom korištenja proizvoda za zaštitu od sunca
• Prekomjerno izlaganje suncu predstavlja ozbiljnu zdravstvenu prijetnju
• Držite bebe i malu djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti
• Izbjegavajte kontakt s očima
• Dopustite da se proizvod potpuno upije i izbjegavajte izravni kontakt s tekstilom i tvrdim površinama kako bi se spriječilo bojenje

Tri koraka do optimalne zaštite od sunca

2. Koristite odgovarajuću količinu

Važno je upotrijebiti dostatnu količinu proizvoda  i  ponovo ga primjenjivati u redovitim intervalima.  Možete upotrijebiti dlan za mjerenje količine proizvoda koji će se koristiti. Preporučujemo da, za pokrivanje lica, vrata i dekoltea,  koristite deblju liniju fluida za sunčanje koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Više teksta

3. Temeljito nanesite

Neke dijelove je lako zaboraviti namazati. Nemojte zaboraviti uši i stražnji dio vrata.

Više teksta

1. Odaberite pravi proizvod

Odaberite proizvod koji nudi odgovarajuću razinu zaštite za vašu kožu. Treba osigurati zaštitu od UVA i UVB zraka i zaštitu od visokoenergetski vidljive svjetlosti (HEVIS). Također bi trebao biti prilagođen vašem tipu i stanju kože. Ukoliko još ne znate koji je vaš tip kože možete saznati ovdje.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

 

 

 

Više teksta

Attention

Zaštita od sunca nije samo za osobe koje se sunčaju. Lagana do umjerena svakodnevna izloženost suncu utječe na kožu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u svakodnevnu njegu kože.

Saznajte više o važnosti pravilne zaštite lica i tijela od sunca.

Što možete činiti, a što je bolje izbjegavati

Koristite Eucerin Matirajući fluid za lice za zaštitu od sunca SPF 30 ako...

Imate osjetljivu i masnu kožu i tražite kremu za zaštitu osjetljive kože od sunca s visokim faktorom zaštite posebno za vaše lice:

Eucerin fluid za zaštitu osjetljive kože lica SPF 30 je krema za zaštitu od sunca s visokim faktorom zaštite namijenjena za zaštitu osjetljive i masne kože od oštećenja uzrokovanih sunčevim svjetlom uz postizanje mat učinka. 

Saznajte više o utjecaju sunca na osjetljivu i problematičnu kožu.

Utječe li sunce na akne saznajte u članku Pomaže li sunce aknama ili ih pogoršava?.

Tražite proizvod za zaštitu od sunca koji štiti vaše lice od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti:

Eucerin napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku zaštitu od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti.

Saznajte više o utjecaju UVA, UVB i HEVIS svjetlosti na kožu.

 

Isprobajte drugi proizvod ako….

Nedavno ste se podvrgnuli kemijskom pilingu ili laserskom tretmanu:

Isprobajte Eucerin fluid za zaštitu osjetljive kože od sunca  SPF 50+. To je krema za zaštitu od sunca s vrlo visokim faktorom zaštite koja će dati vašoj koži potrebnu zaštitu.

Imate masnu kožu sklonu aknama i tražite visoku zaštitu od sunca za vaše lice:

Isprobajte Eucerin Sun Oil Control gel-krema SPF 50.

.

Imate osjetljivu i masnu kožu i tražite vrlo visoku zaštitu od sunca posebno za vaše lice:

Isprobajte Eucerin fluid za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 50+.

Imate osjetljivu kožu na licu, koja nije masna nego suha:

Isprobajte Eucerin kremu za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 30.

Tražite visoki faktor zaštite kože kako biste zaštitili kožu od fotostarenja (prerano starenje uzrokovano suncem):

Isprobajte Eucerin Sun Anti-Age krema SPF 30

Tražite visoki faktor za zaštitu od sunca za vaše tijelo:

Isprobajte Eucerin Dry Touch aerosol SPF 30 ili Eucerin Transparentni sprej za zaštitu od sunca SPF 30.

Tražite kremu za sunčanje posebno za djecu:

 Isprobajte Eucerin losion za zaštitu od sunca za djecu SPF 50+ (pogodno za djecu stariju od tri godine) ili Eucerin Sprej za zaštitu od sunca za djecu SPF 50+. Ako želite proizvod za zaštitu od sunca bez kemijskih filtera, isprobajte Eucerin mineralni losion za zaštitu od sunca za djecu SPF 30 koji je pogodan za uporabu kod beba i djece starije od tri mjeseca.

Krema za sunčanje kao dio vaše dnevne rutine

• Nanesite ujutro poslije, ili umjesto svog redovitog proizvoda za dnevnu njegu
• Može se koristiti u kombinaciji s drugim Eucerin proizvodima za njegu lica, poput onih iz asortimana Eucerin AQUAporin ACTIVE i Eucerin Hyaluron-Filler 
• Vaša koža odmah je zaštićena od sunca - nije potrebno čekanje.
• Po potrebi nanesite šminku

FAQ (4)

  Kako mogu znati koji SPF koristiti?

  Kreme za sunčanje dostupne su u četiri različite razine zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i vrlo visoka (50+). Što je veći faktor zaštite, to je bolja zaštita vaše kože, ali važno je da  svaka dva sata u dostatnoj količini i temeljito nanesete proizvod (pazite da vam ništa ne promakne).

  Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože. One stimuliraju proizvodnju slobodnih radikala na koži što uzrokuje oksidacijski stres i može dovesti do neizravnog oštećenja DNA (gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju staničnu DNA). UVA zrake najčešće su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem). One također mogu potaknuti alergije na sunce kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE). UVB zrake također mogu izazvati alergije, ali u manjoj mjeri.

  UVB zrake osiguravaju energiju koja je potrebna vašoj koži da stvori vitamin D i stimulira proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Ne putuju duboko kao UVA zrake, koji prodiru do najudaljenijih slojeva kože, no uzrokuju više neposrednih oštećenja poput opeklina od sunca. UVB zrake izravno se apsorbiraju putem stanične DNA što može dovesti do bolesti kože kao što su aktinska keratoza i rak kože.
  Obje vrste UV zraka mogu izazvati hiperpigmentaciju i mogu pridonijeti stanjima kao što su sunčane mrlje (također poznate kao staračke mrlje) i melazma.

   

  Što je visokoenergetska vidljiva svjetlost i zašto svoju kožu moram od nje štititi?

  Spektar svjetlosti sastoji se od UV, vidljivog i infracrvenog svjetla. Ljudsko oko može otkriti vidljivu sunčevu svjetlost, dok ostale sunčeve svjetlosti ostaju nevidljive golim okom. Dio vidljivog spektra ima visoku razinu energije i poznat je kao visokoenergetska vidljiva svjetlost. Također se naziva HEVIS svjetlost, HEV svjetlost, HEVL a ponekad „plavo svjetlo“ ili „plavo ljubičasto svjetlo“.

  Poput UVA zračenja, HEVIS svjetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može stvoriti slobodne radikale. Ovi slobodni radikali jedan su od glavnih uzroka fotostarenja (preranog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni interferiraju sa stanicama kože i razgrađuju kolagen i elastin koji našoj koži daje punašan, mladenački izgled. HEVIS svjetlost je također povezana s neujednačenom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za sunčanje nude učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zračenja, no preporučujemo da pazite na proizvode koji se također pružaju zaštitu od negativnih učinaka HEVIS svjetlosti. Ovi proizvodi će pružiti vašoj koži pouzdanu zaštitu od fotostarenja te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože kao što su bore.

  Više o koži koja stari saznajte ovdje.

  Zašto je potrebno integrirati njegu lica sa zaštitom od sunca u vlastitu dnevnu rutinu?

  Koža lica je osjetljivija na UVA/UVB zračenje i HEVIS svjetlost nego koža tijela jer je izložena suncu tijekom cijele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći u izbjegavanju staničnog oštećenja DNA uzrokovanog UV-om, fotostarenja (preranog starenja uzrokovanog suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica uvijek kad god je izložena suncu.

  Saznajte više o važnosti zaštite lica i tijela od sunca.

5
36 Recenzije
 • Pravi odabir
  AM
  Ponekad je teško odabrati pravu njegu za lice ako vam lice zadaje probleme. Ova krema pruža zaštitu od sunca a istovremeno ostavlja kožu lica matiranu i hidratiziranu tako da ne morate brinuti da će izreagirati prištićem ili masnim sjajem. Preporuka!
 • odlično
  Anči
  Kvalitetno i učinkovito !
 • Anita
  Odlična matirajuća krema za sunčanje, super štiti kožu i preporučam je svima sa masnom kožom jer je za mene ta krema pravo otkriće
Učitaj više

Potpuna rutina njege